عوارض گردو در طب سنتی: {هر آنچه از معایب مغز گردو باید بدانید}

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.10.11

مقدمه ای بر عوارض گردو در طب سنتی:

مغز گردو علاوه بر آنکه بسیار پر مصرف است، بسیار پر خاصیت هم می باشد و به لطف مواد مغذی و ویتامین‌های فراوان، مصرف آن هم از نظر علمی و هم از نظر پزشکان طب سنتی، به شدت توصیه شده است. اما آیا تا به حال، چیزی درباره عوارض گردو در طب سنتی، شنیده‌اید؟ گردو نیز درست مثل هر محصول دیگر، هم خواص خودش را دارد، هم مضرات و عوارض خاص خودش را. در این گفتار کوتاه، قصد ما بر آن است که عوارض گردو در طب سنتی، و پزشکی مدرن را در کنار هم بررسی کنیم.

طبع گردو در طب سنتی چیست؟

گردو محصولی است که در فرهنگ غذایی ما ایرانی‌ها، جایگاهی ویژه دارد. شاید هیچ کشوری به اندازه ایران از گردو استفاده نکند و تا به این اندازه، در پرورش نهال گردو کوشا و خلاق نباشد. باغداران ایرانی، درخت گردو را نه فقط با هدف صادرات، بلکه برای هزاران دلیل مختلف و جورواجور پرورش می‌دهند، زیرا خوب می‌دانند که گردو، تا چه اندازه در جامعه ایرانی کاربردی و پرمصرف است. از گردو نه فقط برای مصرف خام و صادرات، که در آشپزی، شیرینی‌پزی، داروسازی، تولید لوازم آرایشی، عطاری و… نیز استفاده می‌کنند.

گردو سبز

بحث طبع خوراکی‌ها و مزاج افراد، اهمیت بالایی در طب سنتی دارد. به عبارت دیگر، پایه‌های این طب را این دو تشکیل می‌دهند. برای آگاهی از عوارض گردو در طب سنتی، ابتدا باید ببینیم که از منظر این طب، گردو چه طبعی دارد و چه کسانی و چطور باید آن را مصرف نمایند.

از نظر متخصصان طب سنتی، طبع گردو هم گرم است و هم خشک؛ طبع گرم و خشک گردو باعث می‌شود که مصرف بیش از اندازه و افراطی آن، میزان ترشحات هورمون‌ های مربوط به تیروئید را افزایش بدهد. از طرف دیگر به تنظیم میزان انسولین و سطح قند در بدن نیز، کمک کند. پزشکان توصیه می‌کنند که برای کاهش عوارض گردو در طب سنتی، این خوراکی باید مطابق با مزاج هر فرد مصرف شود.

توصیه‌های طب سنتی برای مصرف مغز گردو:

مهم‌ ترین توصیه طب سنتی در باب مصرف این محصول، این است که اگر دارای مزاج گرم هستید، گردو را به حداقل میزان ممکن استفاده کنید. عوارض گردو در طب سنتی؛ برای کسانی که مزاج گرم دارند، بسیار بیشتر است و اگر این دسته از افراد در مصرف این خوراکی افراط کنند، بدون شک عوارضش گریبان آن‌ها را خواهد گرفت.

از جمله عوارض گردو در طب سنتی، برای کسانی که طبع گرم دارند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. التهاب
  2. کهیر
  3. تنگی نفس
  4. تغییر رنگ و بوی ادرار
  5. اقزایش فشار خون
  6. آشفتگی و بی‌قراری
  7. سرگیجه
  8. افزایش شدید میل جنسی
  9. سوزش دهان و لثه
  10. تنبلی کبد

عوارض گردو در طب سنتی برای گلو درد:

همانطور که پیشتر گفتیم، گردو طبعی گرم دارد و اگر در فصول گرم و توسط اشخاصی با مزاجی گرم مصرف شود، امکان دارد عوارض بسیاری به همراه داشته باشد. یکی از عوارض گردو در طب سنتی، مشکلاتی است که ممکن است مستقیما دهان و گلو را تحت تاثیر قرار دهد.

از جمله عوارض گردو در طب سنتی برای دهان و گلو، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • افزایش آلرژی‌ها
  • تورم گلو و یا گلودرد
  • بروز زخم‌های دهانی
  • آفت لثه و یا جوش زبان
  • ایجاد مشکل تنفسی و تاثیر بر ریه
  • تشدید علائم آسم و بروز ناگهانی آن‌ها

عوارض گردو در طب سنتی برای کبد چرب:

همانطور که همه می‌دانیم، کبد عضوی در بدن است که هم از اهمیت فراوانی برخوردار است و هم اینکه بسیار حساس است؛ پس توجه و حفظ سلامتی آن، بسیار مهم است. گردو درصد چربی بسیار بالایی دارد و کسانی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند، بهتر است که مصرف این خوراکی را حتی الامکان، محدود نمایند.

از جمله عوارض گردو در طب سنتی، افزایش و تشدید بیماری کبد چرب است. چربی نهفته در این خوراکی، به شدت توسط کبد جذب می‌شود و می‌تواند علائم کبد چرب را بدتر نماید. به علاوه مصرف گردو ممکن است باعث فشار بر روی کبد شود و حتی به کلیه‌ها نیز آسیب وارد کند.

عوارض گردو در طب سنتی برای بانوان باردار:

هرچند که مصرف گردو توسط زنان باردار توصیه شده است و می‌تواند برای سلامت و رشد جنین موثر باشد، اما اگر مصرف آن بیشتر از حد معین باشد، می‌تواند عوارض سوء به همراه داشته باشد. مقدار مجاز مصرف این خوراکی برای بانوان باردار، نهایتا بین 5 الی 7 عدد گردو در روز است.

عوارض گردو در طب سنتی؛ برای زنان باردار، در صورت افراط در مصرف، می‌تواند به شرح زیر باشد:

  • اسهال
  • تشدید انواع آلرژی
  • خارش، تورم لب، خس خس سینه
  • خونریزی به هنگام وضع حمل
  • التهاب و کهیر
  • افزایش وزن و چاقی

عوارض گردو در طب سنتی برای دستگاه گوارش:

در طب سنتی، عوارضی برای دستگاه گوارش نیز در اثر مصرف زیاد گردو، ذکر شده است. همانطور که چربی این آجیل بسیار بالاست، میزان فیبر آن نیز به نسبت سایر خوراکی‌ها، بسیار بیشتر است؛ به خصوص اگر گردو تازه باشد و هنوز به خوبی خشک نشده باشد.

از جمله عوارض گردو در طب سنتی، برای دستگاه گوارش، می‌توان به این موارد اشاره نمود:

  • اسهال شدید
  • نفخ معده و افزایش گاز
  • حالت تهوع و گاها استفراغ
  • اختلال در هضم غذا
  • بروز درد در نقاط مختلف دستگاه گوارش

کاهش عوارض گردو در طب سنتی:

از امام علی (ع) در کتاب اصول کافی نقل شده است که: (خوردن گردو در فصل گرما، حرارت بدن را زیاد می‌کند و زخم‌ها را نیز بر می‌انگیزد. در عوض خوردن آن در زمستان، سرمای بدن را کم کرده و کبد را گرم می‌نماید.)

از همین کلام، به راحتی می‌ توان استنباط کرد که برای کاهش عوارض گردو در طب سنتی، بهتر است آن را در فصول سرد سال مصرف نماییم. افرادی که مزاج گرم دارند، با به خودی خود با مصرف گردو دگرگون خواهند شد، چه برسد به آنکه بخواهند در فصول گرم این کار را انجام دهند!

در عوض، درست در نقطه مقابل، کسانی که مزاج سرد دارند، توصیه می‌شود تا مصرف گردو را در برنامه غذایی خود، افزایش دهند؛ چراکه عوارض گردو در طب سنتی، برای این دسته از افراد بسیار ناچیز است. برعکس، این افراد از مصرف این محصول نهایت سود و منفعت را خواهند برد.

مصلح گردو در طب سنتی:

برای کاهش عوارض گردو، پزشکان این حوزه توصیه می‌کنند که در هنگام مصرف آن، از (مصلح) استفاده کنیم. مصرف مصلح همراه این خوراکی، نه تنها عوارض آن را کاهش می‌دهد، بلکه طبع گردو را نیز اصلاح کرده، سازگاری آن را با مزاج افراد افزایش داده، و در نهایت خواص و فواید آن را بیشتر می‌کند.

از جمله مصلح عوارض گردو در طب سنتی، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انار ترش
  • سکنجبین
  • ترشی‌ها طبیعی
  • آب انار
  • مغز خیار
  • بافت سفید داخل انار
  • و…

نتیجه گیری و جمع بندی عوارض گردو در طب سنتی:

در این مقاله کوتاه، هدف ما آن بود که از عوارض گردو در طب سنتی، صحبت کنیم. مصرف هر نوع خوراکی، اگر به صورت افراطی و بیشتر از حد مجاز باشد، بدون شک منجر به ایجاد انواع بیماری‌ها و عوارض مختلف خواهد شد. گردو نیز از این قاعده مستثنی نیست و مصرف بیش از حد آن، می‌تواند برای افراد، ناراحتی به دنبال داشته باشد.

در این مقاله، از انواع عوارض مصرف این محصول در طب سنتی صبحت کردیم و البته در نهایت، راهکار کاهش این عوارض را نیز مشخص نمودیم. از مصلح طبع آن نیز حرف زدیم. در نهایت، به عنوان حسن ختام مقاله، بگذارید از شما نیز دعوت کنیم تا نظرات و تجربیات خود را در این باب، با ما به اشتراک بگذارید.

منابع:

  1. https://goldnahal.ir
  2. https://www.ana.press
  3. https://tabaye.ir/properties-and-temperament-of-walnut/
برچسب ها:

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
106

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1402.08.21 زهرا س

    با سلام
    ممنون از مطالب خوبتون
    درباره مضرات گردو برای طبع گرم گفتید ولی برای طبع خشک نگفتید
    من طبعم سرده ولی سرد و خشک گردو هم گرم و خشکه چه باید کرد

    • 1402.08.22 admin-ariyanahal

      با سلام
      افرادی که داری طبع سردی دارند، خوراکی و غذاهای گرم مثل گردو بسیار برای آن ها مناسب می باشد.