مقدمه ای بر خواص میوه برای سلامت انسان:

بهره بردن از خواص میوه جزء نعمت های خداوند بزرگ است که برای انسان ها در روی زمین قرار داده است. در کشور عزیزمان ایران بسیاری از میوه ها یافت می شود و گروهی از میوه ها که موجود نیست، از سایر کشورها وارد سرزمین ما می شوند.

تمام انسان ها باید مصرف روزانه میوه را در زنجیره غذایی خود داشته باشند. ویتامین و مواد معدنی موجود در تمامی فواید میوه ها به هیچ عنوان قابل قیاس با قرص ها و مکمل های شیمیایی نیست.

بهتر است بدانید که عده ای به اشتباه منصرف آبمیوه از خوردن خود میوه بهتر می دانند اما این یک دروغ و بازار گرمی برای عده ای نیست. به عقیده بسیاری از متخصصین علم تغذیه همانند دکتر کرمانی؛ مصرف خود میوه نه تنها می تواند مواد معدنی و پروتئین های بدن شمارا تامین کند، بلکه فیبر موجود در هر میوه به هیچ عنوان قابل مقایسه با مصرف آبمیوه نیست.

در این مطلب همراه ما باشید تا بیش از 25 خواص میوه مقوی و پر خاصیت را از نظر خواصیت هایی که برای بدن انسان دارند، بررسی و مقایسه کنیم، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

خواص مغز جذاب گردو:

اگر بخواهیم در مورد خواص میوه درخت گردو؛ صحبت کنیم به جرات می توان گفت می توان از آن کتابی تالیف و گردآوری کرد. چرا که این نعمت خداوندی، سرشار از انواع پروتئین، ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان است که در ادامه چند مورد مهم و تاثیر گذار آن را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد.

خواص میوه گردو شامل خواص درمانی نیز می شود. از مغز گردو که سرشار از ویتامین گروه B برای تهیه دارو هایی به منظور جوان سازی پوست بدن انسان انجام می شود استفاده می کنند.

خواصیت دیگر میوه گردو که این روزها شاید بسیار آن را در رادیو و تلوزیون دیده و یا شنیده باشید، ساخت شامپوهایی بر گرفته از روغن مغز گردو، برای تقویت و افزایش تراکم موی سر و همچنین درمان شوره سر می باشد.

محصول درخت نهال گردو همچنین تاثیر مستقیم بر روی افزایش حافظه و تقویت هوش انسان ها دارد. به مادران باردار توصیه می گردد برای آنکه فرزندان باهوش و زرنگی در آینده داشته باشید، خورد مغز گردو خام را در دوران بارداری فراموش نکنید.

درمان یبوست، کمک به لاغری، درمان افسردگی و استرس، کمک به کاهش دیابت، جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری های حافظه مثل آلزایمر، جلوگیری از سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن مخصوصا در این دوران کرونا که باید ایمنی بدن بسیار بالا باشد، تنها مواردی انگشت شمار از هزاران خواص میوه گردو است.

خواص میوه درخت پسته و تاثیرات آن بر سلامت انسان:

میوه پسته از جمله میوه ها و خشکباری است که جنبه صادراتی دارند و امروزه در تمام دنیا پسته ایران معروفیت و محبوبیت خود را پیدا کرده است. پسته دارای ارزش غذایی بسیار بالایی برای بدن انسان است و پزشکان طب سنتی  و نوین، استفاده از آن را برای همه ی انسان ها توصیه کرده اند.

از جمله مهمترین مواد مهم موجود در پسته می توان به آهن، کلسیم، مس، سدیم، و انواع ویتامین های آ، ب6، و ویتامین ث اشاره کردو  همچنین وجود اسیدهای آمینه و چربی ها و فیبرهای ضروری برای بدن انسان که در پسته موجود است، می تواند پسته را به عنوان یک مغذی بسیار کامل برای بدن انسان دانست.

از نظر جنبه درمانی پسته؛ خواص میوه پسته برای افرادی که مبتلا به لوسمی (کم خونی) هستند، همچنین به منظور درمان سرفه، تقویت قوای جنسی، برای درمان اسهال، آرامش اعصاب و تقویت معده، خوردن مقداری از پسته در روز ضروری است.

خوردن روزانه چند پسته میتواند روند پیری و کهولت سن را در انسان ها کاهش دهد و پوست انسان ها را شفاف و مطوب نگه دارد. همچنین می تواند به تقویت و رشد موی سر و افزایش تراکم آن به حدی زیادی کمک کند.

خاصیت میوه درخت انگور چیست:

مصرف انگور و مشتقات آن برای بدن انسان بسیار مفید است. منظور از از مشتقات انگور در واقع خشکباری مثل:

  • کشمش،
  • مویز،
  • غوره،
  • شیره انگور و …  می باشد.

درخت انگور از جمله درختان بسیار سود ده و پر بار است که از تولیدات ان استفاده های فرآوانی می شود.

امام رضا (ع) در مورد خواص میوه انگور فرموده اند: انگور را به صورت دانه دانه مصرف کنید تا بتواند شما را در جهت هضم غذا کمک کند. از این سخت امام بزرگوار می توان این را برداشت کرد که شاید مهمترین خاصیت میوه درخت انگور کمک به بهبود عملکرد گوارشی بدن انسان است.

از نظر ارزش غذایی انگور می توان به وجود انواع وتامین های گروه C  , A , K اشاره کرد. همیچنین مواد معدنی همانند فسفر، منیزیم و پتاسیم که مورد نیاز بدن انسان است، در انگور وجود دارد و دیگر لازم به خوردن قرص های شیمیایی مختلف برای تامین این مواد معدنی نیستیم.

از جمله مهمترین خواص میوه انگور می توان به کاهش استرس و خستگی، کنترل دیابت، پیشگیری از آلزایمر و سرطان هایی مانند سرطان سینه و همچنین تقویت و قوی کردن سیستم ایمنی بدن انسان اشاره کرد.

خواص میوه درخت بادام بر سلامت انسان:

میوه درخت بادام که ما از آن به عنوان یک منبع مغزی و بسیار مقوی یاد می کنیم هم به صورت خوراکی مصرف می شود و هم روغنی که از مغز آن گرفته می شود برای مغز انسان فواید زیادی دارد.

بادام سرشار از انواع ویتامین ها، کلسیم، فسفر، آهن و پروتئین ها است. همچنین چربی های غیر اشباء موجود در آن برای سلامت انسان مفید می باشد. مواد مغذی موجود در بادام سبب تامین بسیاری از مواد معدنی بدن می شود و همین امر سبب شده است تا در رژیم های غذایی توصیه شده پزشکان تغذیه، بیشترین توصیه ها در مورد بادام صورت گیرد.

اگر بخواهیم 10 مورد از بهترین خواص میوه درخت بادام را نام ببریم باید از:

  1. بهبود وضعیت گوارش و درمان یبوست،
  2. کمک به کاهش وزن،
  3. افزایش انرژی و متابولیسم بدن،
  4. خواص ضد سرطانی،
  5. کاهش التهابات بدن،
  6. مراقبت از پوست،
  7. تنظیم و بهبود عملکرد فشار خون،
  8. تقویت استخوان ها،
  9. تنظیم چربی و کلسترول بدن
  10. و تقویت سیستم ایمنی بدن که در این روزهای کرونایی به شدت به ان نیاز داریم، اشاره کرد.

خواص میوه درخت انجیر چیست؟

انجیر از آن دسته از میوه ها است که در هر شرایطی می توان از آن استفاده کرد. عده ای انجیر را به صورت تازه و برای یک میزه لذیذ استفاده می کنند. عده ای انجیر را خشک کرده و خشک شده آن را در کنار سایر آجیل ها بهره می برند. عده ای دیگر نیز از انجیر ترشی ها و مربا ها بسیار خوش مزه و لذیذ را تهیه می کنند.

همانطور که در بالا به ان اشاره کردیم، می بینید که خواص و نوع استفاده از میوه درخت انجیر بسیار زیاد است و به روش های گوناگونی از ان استفاده می شود. اما در ادامه میخواهیم در مورد خواص درمانی و علمی انجیر برایمان مواردی را شرح دهیم.

خواص میوه ی انجیر منبع بیشماری از اسیدهای چرب امگا 3 و  6 است که این اسیدها در درفع حمله های قلبی در بدن انسان بسیار موثر است. خواص بعدی و مهم انجیر در درمان بیماری لوسمی(کم خونی) است. پزشکان زیادی مصرف انجیر را برای کسانی که بیماری کم خونی دارند توصیه می کند.

سایر خاصیت میوه انجیر شامل:  کاهش کلسترول بدن، تقویت استخوان ها، تنظیم گردش خون، کمک و تقویت قوای جنسی در مردان و درمان بیماری هایی مثل تنگی نفس و آسم اشاره کرد.

خواص میوه درخت انار:

همه ما با نگاه کردن به انار و میوه آن، خاطرات دوران کودکیمان و شعر زیبای ” صد دانه یاقوت ”  در ذهنمان نقش می بندد. انار خاصیت های بیشماری دارد که در این قسمت فقط به تعداد انگشت شمار آن اشاره خواهیم کرد.

انار از جمله میوه هایی است که امام معصوم از آن به عنوان میوه بهشتی یاد کرده اند. خواص درمانی انار بسیار حائز اهمیت و مهم است. اگر بخواهیم علمی به خواص انار نگاه کنیم باید میوه انار و روغن هسته آن را جدا کرد.

میوه انار دارای 2 ماده مهم به نام های پونیسیک اسید و پونیکالاجین است. این دو ماده سرشار از آنتی اکسیدان و اسید های چرب مفید امگا 6 هستند که برای سلامت بدن انسان بسیار مفید است.

شاید این توصیه مهم که انار موجب افزایش خون می شود و خون ساز است را بارها شنیده باشید. باید بگوییم که این توصیه تا حد زیادی درست است. چرا که مصرف میوه انار در روند خون سازی بدن انسان تاثیر بسزایی دارد.

از جمله مهمترین خواص میوه انار می توان به کمک به کاهش فشار خون، کمک به درما پروستات، کاهش خطر حملات قلبی، کمک به مرطوب و شفاف بودن پوست، کمک بهبود عملکرد و خون رسانی به سرکه سبب کاهش ریزش مو و سفید شدن مو خواهد شد.

خواص میوه ی شلیل در انسان:

شلیل میوه ی لذیذ و خوش طعمی است که بیشتر مردم جهان آن را دوست دارند و از آن استفاده می کنند. در کشور عزیز ما ایران میوه درخت شلیل به وفور یافت می شود و درصد قابل توجهی از باغات ایران به کشت شلیل اختصاص دارد.

اگر به رسانه های معتبر علمی و پزشکی مراجعه کنید و در مورد خواص شلیل جستجو کنید با انبوهی از خواص میوه شلیل مواجه شوید. اما دراین قسمت ما میخواهیم چند مورد مهم از خواص شلیل را برای شما عزیزان شرح دهیم.

اگر اضطراب و استرس به سراغ شما آمده است، توصیه می کنیم شلیل مصرف کنید. زیرا منیزیم موجود در میوه شلیل سبب آرامش اعصاب و روان شما خواهد شد. خواص تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در میوه شلیل، مخصوصا در این روزهایی که با ویروس کرونا درگیر هستیم، بسیار می تواند به ما کمک کند.

بهبود عملکرد گوارش، کنترل قند خون، پاکسازی کلیه ها، کاهش اسیدیته خون، کاهش فشار خون، افزایش متابولیسم بدن، کاهش کلسترول بدن، کمک به درمان التهابات بدن و جوان سازی پوست، از جمله و فواید و خواص میوه درخت شلیل می باشد.

 خاصیت میوه درخت هلو:

همین ابتدا در مورد میوه درخت هلو باید بگوییم که 85 درصد آن از آب تشکیل شده است. این خاصیت یک نکته مهم را به ما یاد آوری می کند که مصرف هلو هم می تواند موجوب تامین مقداری از آب بدن شود و هم مواد معدنی و فیبر موجود در آن برای بدن  انسان بسیار مفید است.

ویتامین ها و املاح معدنی در خواص میوه هلو شامل ویتامین A  و ویتامین گروه B است. همچنین موارد معدنی همچون منیزیم، روی، آهن، پتاسیم و کلسیم در میوه درخت هلو به مقدار زیادی یافت می شود.

اسید کلروژنیک موجود در هلو سبب ضد سرطانی بودن این میوه بهشتی شده است و برای درمان بسیاری از سرطان ها تاثیر گذار است. همچنین میوه درخت هلو یک سم زدای قوی و موثر برای بدن انسان است و می تواند کلیه ها و مجاری گوارشی ما را از سموم مضر برای بدن، پاکسازی کند.

خواص بینظیر هلو در جهت کمک به کاهش وزن بسیار مهم است. به دلیل اینکه هلو دارای قند طبیعی بسیار زیادی می باشد، مصرف آن موجب افزایش قند خون بدن نمی شود و همان طور که میدانید، مصرف مواد قندی سبب افزایش ترشح انسولین و در نتیجه چاقی بدن انسان می گردد.

خواص میوه درخت سیب چه می باشد:

سیب جزع میوه های بهشتی وعده داده شده از سوی پیامبران و امامان ما مسلمانان است. به عقیده سازمان جهانی بهداشت مصرف روزانه یک عدد سیب برای تمامی انسان های روی زمین از واجبات است.

فیبر بسیار زیاد موجود در میوه سیب، سبب کاهش وزن، بهبود عملکرد گوارشی، نفخ و درمان بیماری اسهال شده است. تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله مهمترین خواص سیب است که با توجه به ویتامین هایی مانند ویتامین C و ویتامین D، حاصل شده است.

بهره بردن از فواید سیب، انسان ها را از خطر ابتلا به پوکی استخوان ها و بیماری ارتروز در امان نگه می دارد. کلسیم موجود در سیب، سبب تقویت ریشه دندان ها و استحکام آنها شده است. برای کسانی که به شیر علاقه ی چندانی ندارد، توصیه می کنیم مصرف سیب می تواند جایگزین خوبی برای تامین کلسیم بدن باشد اما هیچ چیزی جای شیر و مواد مغذی آن را نمی گیرد.

سیب را می توان خشک کرد و به در زمان هایی که سیب وجود ندارد از ان استفاده کرد. همچنین از ان مربا و مشتقات زیادی تهیه می شود که مهمترین آن چای سیب است که به آرامش اعصاب و افزایش تمرکز بسیار کمک خواهد کرد.

خواص میوه درخت زردآلو برای بدن انسان:

به جرات می توان صفت منبع غنی ویتامین را به خواص میوه زرد آلو نسبت داد. زرد آلو دارای ویتامین هایی مانند ویتامین گروه A و B و C می باشد که هر یک از آنها شامل چندین نوع از ویتامین است.

مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، روی ، آهن، مس، سدیم و گوگرد از جمله مهمترین مواد معدنی موجود در زرد آلو است که برای بدن انسان مفید می باشد. از زرد آلو فرآورده های زیادی مثل برگه ی زرد آلو، مربا و ترشی تهیه می شود که می توان از آن ها در فصلی که زردآلو وجود ندارد به عنوان جایگزین استفاده کرد.

زردآلو دارای زانتوفیل و رتینول است که وجود این دو ماده غنی در بدن، سبب افزایش قدرت بینایی و یا کاهش خطر کم سویی چشم و همچنین کاهش خطر ابتلا به بیماری خشکی چشم می گردد.

از جمله خواص میوه زردآلو می توان به  روغن زردآلو اشاره کرد که در درمان گوش درد های مزمن می تواند مسکن قوی و سریع برای این آسیب دیدگی باشد. همچنین به بیماران دارای تب شدید، توصیه می شوند مصرف زردآلو را برای کاهش تب و خشک کردن عفونت بدن، فراموش نکنند.