خواص ازگیل
خواص ازگیل میوه خاص و لذت بخش:
یکی از میوه های خاص و کمیاب جهان که البته در ایران به وفور یافت شده، ازگیل می باشد. به خاطر خاصیت و جذابیت میوه طرفداران زیادی در دنیا دارد. ما در اینجا درباره خواص ازگیل، صحبت می کنیم. میوه ای که در ایران نیز توجه افراد زیادی را به سمت خود جلب می کند.
ازگیل به نوعی به خانوادۀ گل سرخیان تعلق دارد و رشد آن در فصل پاییز شروع می شود. معمولاً به صورت خام و پوسیده شده و قبل از مصرف، تخمیر می گردد. درخت این میوه در استان های گیلان و مازندران به وفور یاقت می شود.
جالب است بدانید که در گیلان زمین به این میوه کونوس و در مازندران کندس می گویند؛ با این حال، در بیشتر مناطق ایران به این میوه همان ازگیل گفته می شود. شما قرار است با خواندن این مطلب بیشتر خواص ازگیل، و فواید معجزه آسای آن آشنا شوید.
مقدمه ای دربارۀ منشاء ازگیل:
ازگیل هم مانند سیب، به و گلابی یک میوۀ دانه دار محسوب می شود. در اصل خاستگاه این میوه به جنوب غربی آسیا و ایران برمی گردد. با این حال، از آنجا ابتدا به یونان و ایتالیا و سپس به کل اروپا وارد شد. به طوری که رد پای این میوه حتی در رمان معروف رومئو و ژولیت شکسپیر نیز دیده می شود.
همانطور که اشاره کردیم، این میوه را در فصل پاییز به صورت خام می چینند و وقتی که بیش از حد می رسد، نوش جان می کنند. از خواص ازگیل، هر چه بگوییم کم گفته ایم. باور نمی کنید؟ پس به خواندن ادامه دهید تا با چشم های خودتان ببینید!
شاید علاقه مند باشی که نهال گردویی با 300 کیلو باردهی در سال بخری!
اونوقت می تونی فقط با کلیک روی عبارت (خرید نهال گردو) لیست 17 رقم نهال گردوی پربار رو مشاهده و جهت تمایل با تماس تلفنی سفارشت رو ثبت کنی!
دانستنی های تغذیه ای ازگیل:
این میوه یک منبع غنی از مواد مغذی و ترکیبات مفید است. علاوه بر این، در ساختار آن مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه، اسیدهای آلی، قند و پکتین وجود دارد. ترکیب تمام این مواد ذکر شده یک میوۀ شیرین و در عین حال ترش به نام ازگیل را پدید می آورد.
از طرف دیگر، این میوۀ قهوه ای رنگ یک سری مواد مغذی دیگر مانند کاروتن، ویتامین C و ویتامین B کمپلکس نیز دارد. کلسیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، سدیم و فسفر که جای خود را دارند. با این حال، فواید ازگیل، تنها به برخورداری از این مواد محدود نمی شود. در ادامه بیشتر متوجه منظور ما خواهید شد.
تاثیرات مثبت خواص ازگیل بر روی سلامتی:
به طور کلی خوردن ازگیل می تواند به درمان طیف وسیعی از عارضه ها و بیماری ها کمک کند. اگر بخواهیم ریزتر شویم، می توانیم بگوییم که مصرف به اندازۀ این میوه می تواند به درمان انواع عفونت ها و التهاب های روده، بی نظمی های دوران قاعدگی، اسهال، نفخ معده، خونریزی های داخلی و همچنین تقویت اعصاب کمک کند.
با این حال، این داروی طبیعی کوچک توانایی های بیشتری در بهبود سلامتی بدن دارد. در ادامه با دیگر خاصیت های ازگیل، برای سلامتی آشنا خواهید شد.
خواص ازگیل و آنتی اکسیدان:
ازگیل به نوعی یک منبع طبیعی از ترکیبات پلی فنلی به خصوص اسیدهای فنولیک است. از این لحاظ، این دسته از اسیدها، خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارند. از طرف دیگر، خود این میوه، پوست درخت و برگ های آن همگی دارای مقادیر زیادی از فلاونوئیدهای گیاهی و پلی فنل ها است.
در نتیجه، مصرف مواد غذایی سرشار از پلی فنل ها باعث کاهش خطر ابتلا به بعضی از بیماری ها مانند تصلب شرایین و دیابت می شود. با این حال، خاصیت ازگیل، تنها به اینجا ختم نمی شود.
نقش خواص ازگیل به عنوان ضد التهابی و ضد باکتریایی:
از فواید ازگیل؛ هر چه بگوییم کم گفته ایم! به طوری که اسید گالیک یک نوع پلی فنل است که بالاترین نسبت را در عصاره های این میوۀ لذیذ دارد. از این لحاظ، این اسید با برخورداری از خواص ضد التهابی می تواند به کاهش ذخیره سازی چربی در بدن افراد چاق کمک کند.
علاوه بر این، این اسید خواص ضد باکتریایی نیز دارد. بر این اساس، این موضوع می تواند به معنای کاربرد احتمالی ازگیل در صنعت نگهداری مواد غذایی نیز باشد.
ازگیل دارای مواد معدنی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است:
خواص ازگیل؛ برای سیستم ایمنی بدن چشمگیر است. به طوری که کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، و دیگر مواد معدنی موجود در میوۀ ازگیل می توانند تا حد زیادی وضعیت کلی ایمنی بدن را تقویت کنند. از این مهمتر، این میوۀ لذیذ به دلیل اینکه از ویتامین C سرشار است، می تواند به درمان بیماری اسکوربوت یا کمبود ویتامین C کمک کند.
از طرف دیگر، مصرف این میوه در فصل پاییز و زمستان برای بهبود سرماخوردگی مناسب است. علاوه بر این، میوۀ رسیدۀ آن باعث تخلیۀ خلط از ریه ها می شود. ازگیل همچنین، به تسکین سرفه های پیوسته و کاهش تنگی نفس کمک می کند؛ به طور کلی این میوه برای آسم برونش سودمند است.
خواص ازگیل با پکتین:
پکتین به عنوان یک منبع خوب از فیبر غذایی از دیوارۀ سلولی گیاهان سرچشمه می گیرد. میوه ازگیل به دلیل برخورداری از مقادیر زیاد پکتین، می تواند باعث کاهش سطح کلسترول شود. علاوه بر این، می تواند از یبوست جلوگیری و به تحریک فعالیت روده و اثرات ضد التهابی آن کمک کند.
علاوه بر این، میوۀ رسیدۀ آن برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی دارای فواید زیادی است. خواص ازگیل؛ و فواید بی شمار آن به قلب نیز می رسد. در این راستا، این میوه با بهبود عملکرد قلب، باعث کاهش فشار خون می شود و به تمیز شدن رگ های خونی کمک زیادی می کند.
خواص ازگیل احتمالاً به درمان دیابت کمک می کند:
همانطور که اشاره کردیم ازگیل دارای مقادیری از پلی فنل و به خصوص اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها است که به عنوان مهارکنندۀ آلفا گلوکوزیداز و آلفا آمیلاز در متابولیسم کربوهیدرات شناخته می شوند. در نتیجه، این موضوع می تواند در فرمولاسیون داروها و مواد غذایی دارای خاصیت دارویی مهم برای درمان دیابت مفید باشد.
به طور کلی خواص ازگیل، می تواند تاثیر بسیار مثبتی در پیشگیری یا بهبود دیابت داشته باشد. دلیل این موضوع این است که این میوه سطح گلوکز خون را کاهش می دهد.
فواید ازگیل و پیشگیری از آلزایمر:
طبق مطالعۀ انجام شده روی موش ها، وجود سطح بالای فلاونوئیدها در ازگیل ممکن است نقش موثری را در جلوگیری لز آسیب عصبی و از دست دادن حافظه بازی کند. از این لحاظ، می توان روی خواص ازگیل، به عنوان یک گزینۀ درمانی بالقوه برای بیماری های عصبی مشابه در انسان تحقیقات مفصلی را انجام داد.
خاصیت ازگیل و ویتامین A:
به طور کلی، ویتامین A به میزان زیادی در ازگیل وجود دارد. به عبارت دیگر، در هر 100 گرم ازگیل 1.5 میلی گرم ویتامین A موجود است. برای اینکه دید بهتری به شما بدهیم، باید بگوییم که در هر 100 گرم هویج مقدار 0.9 میلی گرم ویتامین A وجود دارد. این موضوع برتری ازگیل به هویج را از این لحاظ نشان می دهد.
خواص ازگیل برای مراقبت از بینایی:
خاصیت ازگیل؛ چشم ها را نیز بی نصیب نمی گذارد. به طوری که این میوۀ منحصر به فرد مقادیر زیادی بتاکاروتن دارد که از بیماری های فرسایندۀ بینایی جلوگیری می کند یا آن ها را به تاخیر می اندازد. جالب است بدانید از تجزیۀ یک مولکول بتاکاروتن دو مولکول ویتامین A به دست می آید که فواید زیادی برای بینایی دارد.
از این مهمتر، وجود ویتامین A برای شکل گیری رودوپسین نیز لازم است و همۀ ما به لطف این پروتئین رنگی حیاتی می توانیم همه چیز را ببینیم.
خواص ازگیل و ویتامین های گروه B:
ویتامین های گروه بی در آب به صورت محلول هستند که باید هر روز از خارج بدن دریافت شوند. اساساً تمام این ویتامین ها به نوعی در متابولیسم سلولی شرکت می کنند. از این لحاظ، ازگیل دارای تیامین، پیریدوکسین، ریبوفلاوین، نیکوتین و اسید فولیک نیز است.
علاوه بر این، این میوه از مقادیر زیادی پتاسیم نیز برخوردار است. در این راستا، پتاسیم به انقباض ماهیچه ها اعم از قلب و همچنین انتقال تکانه های عصبی کمک می کند. علاوه بر این، تعادل اسید- باز را نیز کنترل می کند. تمامی موارد ذکر شده به نوعی خواص ازگیل، و مزایای سودمند آن را نشان می دهد.
خاصیت ازگیل و بهبود عملکرد ریه:
به طور کلی ازگیل یک میوۀ ادرار آور محسوب می شود که عملکرد کلیه ها را بهبود می بخشد. به طوری که با حذف مایعات اضافی که در بدن ذخیره می شوند، به ما در جلوگیری یا بهبود حفظ مایعات کمک زیادی می کند.
با این حال، خواص ازگیل، برای کلیه ها بیشتر از این حرف هاست، زیرا این میوه باعث می شود نمک، شن یا سنگ نیز از کلیه ها دفع شود. از این رو، می تواند برای جلوگیری یا بهبود تشکیل شن در کلیه ها و عفونت های تاثیرگذار روی سیستم ادراری مفید باشد.
خواص ازگیل برای محافظت از کبد:
یکی از فایده های ازگیل، این است که به مراقبت از کبد و بهبود عملکرد صحیح آن کمک می کند. از این مهمتر، برای افرادی که به عارضۀ کبد چرب دچار هستند نیز سودمند است.
به طوری که مصرف آن در موارد آسیب شناسی این اندام به خصوص برای کبد چرب توصیه می شود. ازگیل همچنین به بهبود عملکرد کبد کمک می کند. همچنین، حذف کلسترول مضر را ارتقا می دهد.
تاثیر خواص ازگیل روی سیری:
در اینجا باید به فواید ازگیل، در کمک به کنترل وزن اشاره کنیم. عموماً این میوۀ آبدار و شیرین، کالری کمی دارد. با این حال، از فیبر و پتاسیم سرشار است. از این لحاظ، شما بعد از خوردن این میوه تا حد زیادی و برای یک مدت طولانی احساس سیری خواهید کرد.
در نتیجه، مصرف ازگیل می تواند برای افراد چاق و دارای اضافه وزن که می خواهند وزن خود را کم کنند، سودمند باشد.
خواص ازگیل برای سیستم گوارشی:
ازگیل همیشه میوۀ محبوبی بوده است؛ به طوری که در گذشته از آن برای مصارف پزشکی استفاده می کردند. از آنجا که مزایای مختلفی دارد، از آن برای درمان دستگاه گوارش بهره می بردند.
در این راستا، مصرف این میوه با اثر محافظتی بر دستگاه گوارش به خصوص به افراد مبتلا به التهاب معده، سوزش معده، گوارش دیر و سنگین یا حتی زخم معده توصیه می شود. بنابراین، این میوه برای افرادی که معدۀ حساسی دارند، میوۀ بسیار خوبی محسوب می شود.
از طرف دیگر، خواص ازگیل، به گونه ای است که مصرف آن می تواند به رفع اسهال کمک کند. در این راستا، ازگیل نرسیده و سبز برای بهبود اسهال مناسب است. با این حال، نوع رسیده و پختۀ آن برای بهبود یبوست طولانی مدت، کولیت روده، ورم و آماس توصیه می شود.
سودمندی ازگیل برای افزایش طول عمر جوانی:
همانطور که اشاره کردیم، ازگیل خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. از این رو، می تواند برای به تاخیر انداختن پیری سلول ها و بافت ها و مبارزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد سودمند باشد. از طرف دیگر، آنتی اکسیدان ها ترکیبات کلیدی برای جلوگیری از بیمار های قلبی عروقی و فرساینده به شمار می روند.
از خواص ازگیل برای پوست و مو:
از دیگر فواید ازگیل، می توان به تاثیر مصطف این میوه روی سلامت پوست و مو اشاره کرد. از این لحاظ، این میوه به دلیل داشتن ویتامین C و A، چنانچه در رژیم غذایی شما باشد، می تواند به بهبود ظاهر پوست و موی شما کمک زیادی کند.
خاصیت ازگیل برای بهبود نقرس:
همانطور که اشاره کردیم مصرف ازگیل به تشکیل ادرار کمک می کند. در این راستا، مایعات زائد تولید شده در بدن و همچنین اسید اوریک تجمع یافته از طریق ادرار دفع می شوند. به همین دلیل مصرف این میوه به خصوص برای افراد مبتلا به نقرس یا اسید اوریک بالا، بسیار مفید است.
خواص ازگیل و برگ های آن:
برگ های با ارزش ازگیل دارای یک نوع جاذب طبیعی به نام آمیگدولین هستند. به طوری که به وسیلۀ این ماده، بدن از شر مواد مضری مانند سموم و فلزات سنگین خلاص می شود.
علاوه بر این، پکتین های موجود در خواص ازگیل می تواند به حذف رادیونوکلئیدها کمک زیادی کند. در حقیقت، فیتونسیدهای موجود در برگ های ازگیل به تولید آنتی بادی و در نتیجه خود درمانی بدن کمک زیادی می کنند.
چای برگ ازگیل:
به طور کلی چای برگ به دلیل داشتن خاصیت ضد ویروسی در کشورهایی مانند ژاپن و چین، محبوبیت بسیار زیادی دارد. در نتیجه، تا حد زیادی به درمان سرفه و آنژین کمک می کند. از این لحاظ، طرز تهیۀ چای با استفاده از برگ های ازگیل، ساده است.
فقط کافی است که برگ های این میوه را داخل آب جوش بریزید و بگذارید بعد از مدت کوتاهی دم بکشند. همچنین، اگر در خانه عسل دارید می توانید کمی از آن را به این چای اضافه کنید.
بنابراین، خواص ازگیل، و چای آن را اصلاً دست کم نگیرید. اگر در حیاط خانه یا در جای نزدیکی به درخت ازگیل دسترسی دارید، خیلی خوش شانس هستید. به این دلیل که می توانید برگ ها این درخت را خشک کنید و از آن ها در فصل زمستان برای درمان سرماخوردگی استفاده نمایید.
علاوه بر این، شما می توانید برگ های ازگیل را با ترکیبات دیگری مانند نعناع، ریشۀ زنجبیل، ریحان، ریشۀ شیرین بیان، و هچنین برگ تمشک دم کنید.
نتیجه گیری و جمع بندی پیرامون خواص ازگیل:
علاوه بر این، چای درست شده با برگ های ازگیل می تواند به پاکسازی خون از قند و کلسترول کمک کند. برگ های میوۀ ازگیل همچنین حفظ مواد معدنی را بهبود می بخشند. توجه داشته باشید که این فرایند در فصل تابستان اهمیت زیادی دارد.
چای برگ ازگیل همچنین التهاب مفاصل را تسکین می دهد. حالا که با فواید ازگیل، و فواید آن روی سلامتی بدن آشنا شده اید، بهتر است این میوه را در بیشتر در سبد غذایی خود قرار دهید.
اما حتما دیدگاه های مفید و ارزشمند خود درباره خواص ازگیل، با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
سلام
ممنون از اطلا عات شما که خیلی مفید بود آیا از گیل برای روماتیسم هم خوب است من سندرم شوگرن دا رم از این میوه ازگیل استفاده بکنم
ممنون از راهنمایی شما
آیا میشه هسته ازگیل را کاشت که میوه بده
درود بر شما
متاسفانه درمان بیماری در حوزه تخصصی ما نیست و پیشنهاد می شود با پزشک خود مشورت کنید.
بله با کاشت بذر نیز شما می توانید صاحب درخت ازگیل شوید.
آیا.عصاره.و.رب.ازگیل.همان.خواص.بالاراهم.دارد؟
سلام و عرض ادب.. واقعیت امر نمیدانیم، زیرا در صورت پخت بسیاری از اتفاقات شیمیایی رخ می دهد. با احترام
مطالب مفیدی بود ، و چقدر خوب که مثل سایت های دیگه کپی نبود.چون هرجا دنبال خواص ازگیل میگشتم همه سایت ها میوه انبوه شمالی رو به اشتباه بجای ازگیل معرفی میکردندو از خواص انبوه زرد مینوشتند.با تشکر
سلام و عرض ادب. خواهش میکنم خوشحالیم که مورد پسند شما واقع شده است. با احترام
خیلی ممنون از زحمت هاتون واقعا مطالب که نوشتین عالی و مفیدبود
سلام و عرض ادب
از اینکه سایت آریا نهال برای شما مفید واقع شده است، خرسندیم.