حساسیت به بادام هندی چیست؟ (برسی علائم تا درمان)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.08.17

درمان حساسیت به بادام هندی:

بادام هندی نه تنها به عنوان یک ماده غذایی پر مصرف است، بلکه به دلیل مصارف صنعتی نیز، ارزش اقتصادی بالایی دارد. این نهال بادام بومی مناطق گرمسیر، به عنوان تنقلات، میان وعده و ماده اصلی بسیاری غذاهای فرآوری شده، در سراسر جهان شناخته شده و امروزه در تهیه بسیاری از انواع غذاها، سالاد، سس و دسر‌ها نیز محبوبیت یافته است

. در کنار این مزایا، بادام هندی به عنوان یک ماده آلرژی زا نیز طبقه بندی می‌شود و می‌تواند واکنش‌های ایمنی و سیستمیک بسیار شدیدی ایجاد کند. حساسیت به بادام هندی؛ اغلب حتی به درمان‌های دارویی و بستری شدن در بیمارستان نیز نیاز خواهد داشت.

حساسیت به بادام هندی:

مطالعات نشان می‌دهد که در دهه‌ های اخیر، افزایش مصرف بادام هندی، تغییر در عادات غذایی و آشپزی، باعث افزایش بروز واکنش‌های آلرژیک به این میوه معروف شده است. به طور کلی بسیاری از گزارش‌های منتشر شده، گسترش آمار آلرژی به آجیل‌های درختی را نشان می‌دهند، که از این میان، درصد بالایی حساسیت به بادام هندی، را شامل می‌شود. به عنوان مثال طبق تحقیقات صورت گرفته در بیمارستان مرکزی نانسی فرانسه، 41% از بیماران مبتلا به آلرژی آجیل‌های درختی در فرانسه، حساسیت به بادام هندی، داشته اند.

نهال بادام

علائم حساسیت به بادام هندی:

بیشتر واکنش‌های آلرژیک ناشی از حساسیت به بادام هندی، مانند سایر آلرژی‌های غذایی، با ضایعات پوستی و به دنبال آن علائم تنفسی و گوارشی ظاهر می‌شود و سن شروع نشانه‌های این حساسیت بین 2 ماه تا 27 سال – و به طور میانگین تقریباً 3 سال- متغیر است. به طور کلی بروز نشانه‌ها و علائم حساسیت به بادام هندی، به این صورت خواهد بود:

  • اولین علامت درگیری پوستی خواهد بود که در حداکثر مبتلایان مشاهده می‌شود.
  • در اکثر بیماران آنافیلاکتیک (دارای علائم حاد آلرژیک) علائم تنفسی همراه با علائم پوستی بروز خواهد کرد.
  • حساسیت به بادام هندی، در مقایسه با بادام زمینی، علائم گوارشی بیشتری ایجاد خواهد کرد.
  • انقباض برونش و علائم قلبی عروقی نیز در افراد دارای حساسیت به بادام هندی، بیشتر دیده می‌شود.
  • علائم قلبی عروقی نادرتر هستند اما در برخی کودکان مبتلا به آلرژی بروز داشته است.
  • در نهایت اینکه حساسیت به بادام هندی، واکنش‌های آلرژیک بیشتری ایجاد خواهد کرد و احتمال بروز آنافیلاکسی نیز در این نوع حساسیت بیشتر است.

چه کسانی بیشتر در معرض حساسیت به بادام هندی هستند؟

حساسیت به بادام هندی؛ در میان کودکان بیش از بزرگسالان، و در میان زنان بیش از مردان، شایع است. به علاوه طبق تحقیقات بالینی صورت گرفته، این نوع حساسیت در بین نژاد آسیایی نیز، بیشتر دیده شده است.

یک توضیح احتمالی برای این آمار، این است که با توجه به نوع تغذیه، کودکان آسیایی زودتر شروع به مصرف بادام هندی می‌کنند، و از آنجا که رژیم غذایی نقش به‌سزایی در بروز حساسیت به بادام هندی دارد، باعث شده که آسیایی‌ها در مقایسه با سایر نژادها، بیشتر در معرض حساسیت به بادام هندی، باشند.

علت حساسیت به بادام درختی

حساسیت به بادام هندی، چگونه درمان می‌شود؟

درمان اصلی در بیماران آلرژیک به مواد غذایی، اجتناب از مصرف آن ماده غذایی به‌خصوص است. البته این روش برای برخی از بیماران، مانند افرادی که حساسیت به بادام هندی دارند، به دلیل وفور استفاده از این آجیل در محصولات غذایی مختلف، کمی دشوار است. به همین دلیل امروزه روش‌های درمانی جایگزین مانند ایمونوتراپی در حال گسترش هستند.

در این روش درمانی، دوزهای فزاینده از ماده آلرژن به تدریج تجویز شده و به دنبال آن، پاسخ‌های بالینی ناخواسته ناشی از مواجهه با ماده حساسیت زا، کاهش یافته یا در برخی موارد حتی از بین می‌رود. دانشمندان معتقدند روش ایمونوتراپی می‌تواند در آینده در درمان حساسیت به بادام هندی، نقش مؤثری داشته باشد. لازم به ذکر است که عدم مصرف مواد غذایی هم خانواده – مثلاً اجتناب از مصرف پسته، برای افرادی با حساسیت به بادام هندی- نیز توصیه می‌شود.

بادام هندی، آجیل است یا میوه؟

درخت استوایی (Anacardium occidentale) ثمره‌ای گوشتی، گلابی شکل و غیر خوراکی به نام سیب کاچو (Cashew) تولید می‌کند. میوه واقعی این درخت که ساختاری کوچک تر به شکل کلیه دارد، در زیر سیب بادام هندی رشد می‌کند. درون این میوه، دانه ای خوراکی به نام بادام هندی قرار دارد.

با بررسی و آنالیز پیکربندی گیاه، بخش خوراکی کاچو یا بادام هندی، از لحاظ گیاه شناسی به عنوان هسته میوه دسته بندی می‌شود. بنابراین دانه و پوسته بیرونی آن هم آجیل و هم میوه محسوب می‌شوند. پوسته غیر خوراکی و سمی این خوراکی لذیذ نیز معمولاً قبل از عرضه در بازار، گرفته می‌شود.

نکات مثبت و منفی تغذیه‌ای بادام هندی:

اگرچه بادام هندی خام به فراوانی به فروش می‌رسد، مصرف دانه‌های خام کاچو به دلیل وجود ماده سمی Urushiol یا اوروشیول، خطرناک است و می‌تواند واکنش‌های پوستی ایجاد کند. بنابراین، برای خروج این ماده سمی، دانه‌های Cashew ابتدا پخته می‌شوند و سپس به عنوان بادام هندی خام به فروش می‌رسند. مصرف بادام هندی مانند بسیاری از آجیل‌ها، علاوه بر بهبود سلامت کلی بدن، مزایایی مانند کاهش وزن، کنترل قند خون و افزایش سلامت قلب را نیز به دنبال خواهد داشت.

آیا بادام هندی، بومی هند است؟

بادام هندی که قوامی ملایم و طعمی شیرین دارد، بومی آمریکای جنوبی، به ویژه برزیل بوده و درخت آن بعدها توسط مستعمرات به آفریقا و هند معرفی شده است. این مناطق امروزه بزرگترین تولید کنندگان بادام هندی هستند.

حدود 60% از تولیدات بادام هندی به صورت خام، بو داده، شور یا بدون نمک و به عنوان میان وعده فروخته می‌شود. 40% باقی مانده این آجیل خوش طعم نیز برای تهیه شیر بادام هندی، پنیر، کره، بستنی، شکلات، سس، بیسکوئیت و کیک استفاده می‌گردد.

 

ماده مؤثر مقدار موجود
کالری 157 کالری
پروتئین 17/5 گرم
مس میزان 67 درصد از مصرف روزانه مورد نیاز
چربی (غیر اشباع) 5/12 گرم
کربوهیدرات حدود 9 گرم
منگنز میزان 20 درصد از مصرف روزانه مورد نیاز
فیبر 1 گرم
کلسیم 10 میلی گرم
سلنیوم میزان 10 درصد از مصرف روزانه مورد نیاز
منیزیم 83 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم
تیامین میزان 10 درصد از مصرف روزانه مورد نیاز
روی 64/1 میلی گرم
فسفر 168 میلی گرم
ویتامین B6 میزان 7 درصد از مصرف روزانه مورد نیاز
آهن 89/1 میلی گرم
پتاسیم 187 میلی گرم

جدول مواد غذایی موجود در 35/28 گرم بادام هندی خام و بدون نمک

منابع مقاله ی آلرژی به بادام هندی:

  1. https://www.healthline.com/nutrition/are-cashews-nuts#botanical-classification
  2. https://www.medicalnewstoday.com/articles/309369#_noHeaderPrefixedContent

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
23

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “حساسیت به بادام هندی چیست؟ (برسی علائم تا درمان)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *