خرما برای نقرس؛ آیا خرما برای نقرس ضرر دارد؟
مصرف خرما برای نقرس چه عوارضی دارد؟
نقرس یک بیماری التهابی است که به دلیل افزایش اوریک اسید در بدن به وجود می آید و عمدتا مفصل ها در این بیماری تحت تاثیر قرار می گیرند. وقتی سطح اوریک اسید در خون بیش از حد طبیعی بالا می رود، کریستال ها در مفاصل بدن تجمع پیدا می کنند و باعث درد و التهاب مفصلی می شوند.
یکی از اصلی ترین راهکار ها برای کنترل این بیماری که توسط پزشکان هم توصیه می شود، کنترل رژیم غذایی است. بسیاری از غذاهایی که ما در طول روز مصرف می کنیم، مانند برخی گوشت ها و غذاهای دریایی می توانند بر روی سطح اسید اوریک خون تاثیر بگذارند و خطر ابتلا به حملات نقرسی را افزایش دهند.
برای مشاهده خواص متنوع ترکیب خرما و گردو می توانید بر روی عبارت خرما کلیک نمایید.
آیا خوردن خرما برای نقرس ضرر دارد؟ یکی از مواد غذایی که بیماران نقرسی باید در مصرف آن دقت کنند، خرما می باشد. خرما ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی دارد و معمولا در رژیم های غذایی سالم گنجانده می شود.
خرما مانند غذاهای دریایی و برخی از گوشت ها پورین بالایی ندارد اما مقدار فروکتوز آن زیاد است. از طرف دیگر خرما خواص ضد التهابی دارد و آنتی اکسیدان های مفید و مختلفی در این میوه وجود دارند. بنابراین خوردن خرما برای بیماران نقرسی نیازمند نظارت و توجه خاص است.
تاثیر قند طبیعی خرما بر سطح اوریک اسید بدن
همانطور که قبلا اشاره کردیم خرما قندهای طبیعی مانند گلوکز و ساکارز دارد که می تواند یک جایگزین مناسب برای مصرف قند های مصنوعی باشد. با این حال ممکن است مصرف خرما برای بیماران نقرسی مشکلاتی را به وجود بیاورد.
افرادی که نقرس دارند همیشه این سوال در ذهن آن ها مطرح است که آیا قند طبیعی موجود در خرما می تواند برای آن ها دردسر ساز شود و علائم نقرس را تشدید کند؟ برای پاسخ به این سوال باید عوامل و شرایط خاصی را در نظر گرفت و بررسی کرد.
نقرس یک نوع آرتریت است. تجزیه پورین ها در بدن باعث تشدید اسید اوریک می شود. بنابراین بیماران نقرسی باید از مصرف غذاهای حاوی پورین زیاد خودداری کنند. خرما در دسته بندی غذایی، جزو مواد غذایی با پورین پایین قرار می گیرد و به طور مستقیم نقش زیادی در افزایش تولید اوریک اسید ندارد.
با این حال مصرف قند چه طبیعی باشد و چه مصنوعی می تواند سطح انسولین خون را افزایش دهد. سطح بالای انسولین در خون علاوه بر آن که دفع اوریک اسید را در کلیه ها مختل می کند بلکه منجر به افزایش غلظت آن در خون می شود. در نتیجه حتی اگر خرما پورین زیادی نداشته باشد، قند بالای آن به طور غیر مستقیم بر افزایش اوریک اسید تاثیر می گذارد.
معمولا دردهای نقرسی در بیمارانی که اضافه وزن دارند، بیشتر است. بنابراین مصرف بیش از حد و کنترل نشده خرما به دلیل محتوای قندی که دارد، می تواند باعث مشکلات متابولیک در بیماران شود. بنابراین به بیماران نقرسی توصیه می شود که خرما را در حد اعتدال مصرف کنند تا از تشدید علائم نقرس جلوگیری شود.
توصیه های مهم هنگام مصرف خرما در بیماران نقرسی
توصیه می شود بیماران نقرسی مصرف خرما را محدود کنند و به تعداد محدودی، خرما را در رژیم غذایی خود قرار دهند. به طور معمول توصیه می شود بیماران بیش از 2 الی 3 عدد خرما در روز مصرف نکنند. البته در مورد خوردن خرما ابتدا باید با یک پزشک مشورت کرد.
از خرماهای تازه به جای فرآوری شده استفاده کنید. خرماهای فرآوری شده معمولا شکر بیشتری دارند که برای نقرس، مضر می باشند. افراد مبتلا به نقرس باید به وزن خود توجه داشته باشند و سعی کنند وزن خود را در محدوده طبیعی و نرمال نگه دارند. همچنین مصرف مواد غذایی با کالری بالا می تواند علائم نقرس را تشدید کند.
سوالات متداول در مورد مصرف خرما
- چگونه می توان خرما را در رژیم غذایی بیماران نقرسی قرار دارد؟
در ابتدا باید بیمار توسط پزشک معاینه شود و در صورت اجازه پزشک، بیمار می تواند به صورت محدود خرما را در روز مصرف کند. همچنین می توان خرما را با مواد دیگر غذایی از جمله مغزها استفاده کرد. افراد مبتلا به نقرس باید دقت کنند که خرما را به عنوان یک منبع قند در نظر بگیرند و مصرف آن را با دیگر مواد قندی روزانه خود تنظیم کنند.
- آیا خرما خشک شده با خرمای تازه تاثیرات متفاوتی بر روی نقرس دارند؟
بله خرمای خشک شده معمولا قند بیشتری دارد. به همین دلیل در بیماران نقرسی توصیه می شود اگر می خواهند خرما مصرف کنند حتما از خرماهای تازه استفاده کنند تا مقدار قند کمتری داشت باشد.
- آیا خواص ضدالتهابی خرما می تواند به بهبود علائم نقرس کمک کند؟
در خرما ترکیبات پلی فنول و فلاونوئید وجود دارند که خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند. اگر پزشک مجوز مصرف خرما را به بیمار بدهد، می تواند خرما را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود در نظر بگیرد و از خرما برای بهبود علائم نقرس استفاده کند.
بحث و نتیجه گیری در خصوص فواید و مضرات خرما برای نقرس
به طور کلی نمی توان با قاطعیت مشخص کرد که چه مواد غذایی برای بیماران نقرسی مفید و کدام مضرر است؛ زیرا متابولیسم بدن هر شخص با دیگری متفاوت است.
افراد مبتلا به نقرس بسته به سطح اوریک اسید موجود در خون خود می توانند مصرف خرما را کاهش و یا افزایش دهند. پیشنهاد می شود تا قبل از استفاده از خرما، با متخصص روماتولوژی و تغذیه خود درمورد خرما برای نقرس تحقیقات کافی را انجام دهید.
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه