معرفی انواع درخت هلو پربار ایرانی و خارجی
انواع درخت هلو شامل طیف گستردهای است که هر کدام ویژگیهای مخصوص خود را دارند. همچنین، به علت رشد در آب و هوا و مناطق مختلف، ظاهر متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند.
در ادامه انواع نهال هلو و شاخصههای اصلی آنها را مورد بررسی قرار دادهایم؛ پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی هلو آلبرتا؛ وارداتی و خوشمزه
درخت هلو آلبرتا یکی از انواع محبوب هلو در جهان و ایران محسوب میشود که طرفداران خاص خود را دارد. این درخت اولین بار در کشور کانادا و در منطقه آلبرتا به وجود آمده است. به همین علت بهعنوان هلو آلبرتا نام گرفت.
میوه هلو آلبرتا دارای پوسته نرم و بدون مو است که باعث میشود که بتوان آن را با پوست خورد. معمولاً این نوع هلو دارای گوشت زرد یا نارنجی رنگ می باشد که هسته به آن چسبیده است. همچنین، طعم شیرین و لذیذی دارد.
از آنجاییکه آلبرتا در بین انواع درخت هلو نیاز به رطوبت دارد، برای حفظ رطوبت خاک و پیشگیری از علفهای هرز، لازم است که منظم آبیاری و تغذیه انجام شود. همچنین، پس از برداشت محصول بهتر است درخت را با استفاده از کودهای طبیعی و شیمیایی تقویت کرده و مراقبتهای لازم را انجام دهید.
با کاشت و برداشت این درخت شرایط مناسبی برای حضور در صادرات میوه و کسب سود از این طریق به دست میآورید. در کل، درخت هلو آلبرتا بر اساس زمان بازدهی به دو دسته تقسیم میشود که در ادامه شرح دادهایم:
- درخت هلو آلبرتا دیررس:
این درخت یکی از ارقام آلبرتا محسوب میشود که رنگ میوه آن ترکیبی از سرخ و زرد است. شرکتهای کمپوتسازی از این هلو برای تهیه کمپوتهای خود بهره میبرند. با اینوجود، نسبت به نهالهای هلوی دیگر دیرتر به بار مینشیند.
- درخت هلو آلبرتا زودرس:
یکی دیگر از ارقام هلو آلبرتا، این نوع است که خیلی زود به بازدهی میرسد. بنابراین، بین باغداران و صنعتگران اهمیت زیادی دارد. رنگ آن سرخ است و رگههایی از زردی در آن دیده میشود. با مراقبت صحیح و مناسب میتوانید یک بیزینس پرسود از طریق کاشت و برداشت این نهال برای خود ایجاد کنید.
هلو انجیری؛ خوش طعم با ظاهری خاص
درخت هلو انجیری از چین و کشورهای آسیایی سرچشمه میگیرد. این نوع هلو به دلیل شکل مسطح و فشردهای که دارد، با نام هلو انجیری شناخته میشود. میوه هلو انجیری دارای شکل مسطح و پهن است که ظاهر آن به شکل یک انجیر یا صفحه مربع بوده که هسته به آن چسبیده است. پوسته این هلو نسبتاً نرم می باشد و گوشت شیرین و آبدار آن هرکسی را به وسوسه میاندازد.
هلو انجیری در بین انواع درخت هلو گونههای مختلفی را به خود اختصاص داده که در ادامه به آنها پرداختهایم:
- هلو انجیری پلنگی:
هلو انجیری پلنگی زیرمجموعه انواع نهال هلو محسوب میشود که ترکیبی از رنگ زرد و قرمز است که روی سطح آن کرک و موهای کمی مشاهده میشود. هسته آن به گوشت متصل است و بهطور کلی، بافت سفتی دارد.
اگر تمایل به خرید هر یک از نژادهای نهال هلو را دارید، بر روی عبارت نهال هلو کلیک نمایید.
- هلو انجیری خونی:
هلو انجیری خونی به دلیل اینکه در بین محصولات انواع درخت هلو سرخ ترین است، به این اسم شناخته میشود. این نهال دیرگل است و مقاومت بالایی نسبت به سرما و خشکی دارد.
بنابراین، برای کاشت در بیشتر مناطق مناسب خواهد بود. ماندگاری این نوع از هلو نسبت به سایر ارقام بیشتر بوده و میتواند تا ۴۰ روز در فضای سرد سالم بماند.
- هلو انجیری زعفرانی:
اگر به دنبال نوعی از نهال هلو هستید که میوههای خاصی داشته باشد تا آن را برای کاشت و برداشت انتخاب کنید، بهترین گزینه هلو انجیری زعفرانی خواهد بود. رنگ زرد خاص و جالب این هلو توجه هر کسی را به خود جلب میکند. عطر و طعم فوقالعادهای دارد و عمر مفید آن نهایتا به ۸ سال میرسد. همچنین، جزء ارقام پربازده قرار میگیرد.
- هلو انجیری مالکی:
در بین انواع درخت هلو انجیری که تا اینجا به شما معرفی کردهایم، هلو مالکی یک رقم بومی به شمار میرود. بنابراین، برای کاشت در هر منطقه از ایران مناسب است.
میوه آن به رنگ سبز است که هسته بهراحتی از گوشت آن جدا میشود. در این بین، عطر و طعم فوقالعاده هلو انجیری مالکی باعث شده تا در بازار خواهان زیادی داشته باشد؛ که همین موضوع یک نکته مهم برای باغدارانی است که وقت و سرمایه خود را در جهت نگهداری از آن صرف می کنند.
- هلو انجیری زودرس:
زمان برداشت محصولات انواع درخت هلو اغلب در اواخر تابستان تا اوایل پاییز قرار میگیرد اما هلو انجیری زودرس با قانونشکنی در این مورد، خود را در صدر لیست نهال هلوی پربازده قرار دادهاست. یعنی، این رقم پیش از به بار نشستن سایر هلوها در اوایل تابستان قابل برداشت است.
رنگ میوه این درخت بین قرمز و زرد دیده میشود و هسته کاملا به گوشت چسبیده است. از طرف دیگر، این رقم ارتفاع بالایی را از آن خود میکند و مقاومت زیادی نسبت به خشکی و گرما دارد.
میوه ی هلو رد تاپ؛ درشت و مقاوم
یکی دیگر از انواع نهال های وارداتی هلو که از آمریکا سرچشمه میگیرد، هلو رد تاپ است. رنگ آن به سرخی ارقام هلو خونی است و جزء درختان زودبازده و پربازده محسوب میشود.
قدرت رشد این درخت بسیار بالا بوده و از سال دوم شاهد باردهی آن خواهید بود. محصولات این درخت گرد و خوشفرم است و ظاهر درشتی دارد.
این نهال هلو بهشدت نسبت به گرما و خشکی از خود مقاومت نشان می دهد اما نسبت به سرمای زیاد حساس است و امکان آسیبدیدگی در آن وجود دارد. پس، مناطق سرد و کوهستانی برای کاشت این نهال مناسب نیست.
هلو سرخابی؛ بومی و باکیفیت
اگر کاشت و پرورش انواع درخت هلو بومی برای شما جذاب و قابلتوجه است، هلو سرخابی را بهعنوان یک انتخاب مهم در نظر داشته باشید. این نهال تقریبا در هر منطقهای از ایران با هر آب و هوایی قابلیت کاشت و پرورش را دارد
میوههای حاصل از این درخت در طیف رنگی صورتی تا قرمز قرار دارد. مدت زمان باردهی آن تا اواسط تابستان به طول میانجامد اما در نهایت یک هلو خوشخوراک و مناسب برای مصارفی چون: کمپوتسازی، آبمیوهگیری، ژله و دسر خواهید داشت.
هلو فرانسه؛ شناسنامهدار و معتبر
اگر بین انواع درخت هلو بهدنبال یک رقم وارداتی معتبر هستید که بهطور دقیق اصلیت آن برای شما مشخص شود، هلو فرانسه بهترین گزینه خواهد بود. این نمونه از هلو، شناسنامه دار است و رنگ و طعم مطلوبی را به خود اختصاص می دهد.
درخت هلو فرانسه نیاز به سطحی از آفتاب مناسب و خاک حاصلخیز دارای زهکشی خوب دارد. علاوهبر این، درخت هلو فرانسه در آب و هوای سرد و کوهستانی عملکرد بهتری از خود نشان میدهد. پوست رویی این هلو نسبتا نرم بوده و گوشت آن شیرین و آبدار است. با اینوجود، باید به شما بگوییم که این رقم جزء انواع نهال هلو دیرگل و دیررس قرار میگیرد.
بهترین فصل برای کاشت نهال هلو
یکی از نکات مهم در زمینه کاشت، پیدا کردن فصل مناسب برای انجام آن محسوب میشود. بهترین زمان برای کاشت انواع درخت هلو در بازه اواسط تا انتهای فصل پاییز است که هم نیاز سرمایی آن رفع شود و هم در ادامه فصل بهار و تابستان ریشههای مقاومی داشته باشد.
مناسب ترین فاصله جهت کاشت نهال های هلو
از جمله شاخصههای مهم دیگر در کاشت انواع نهال هلو، رعایت فاصله مناسب آن است. بهترین فاصله برای کاشت نهال هلو بین ۵ تا ۷ متر به شمار میرود که براساس نوع و نژاد آن متفاوت خواهد بود.
انتخاب خاک مناسب برای کشت
یکی دیگر از مسائل مهم در کاشت انواع درخت هلو، خاک مناسب برای تغذیه و پرورش آن است. برای درختان هلو، خاک باید از بین خاکهای رسی، لومی شنی و رسی شنی با زهکشی مناسب انتخاب شود تا بهترین بازدهی را داشته باشد. همچنین، بهتر است روی سطح آن از کمپوستهای طبیعی استفاده نمایید تا ریشهها تقویت شوند.
انواع آفات و بیماریهای درخت هلو
اکثر ارقام هلو ریشههای مقاومی دارند که آنها را در برابر بیماری مصون نگه میدارد. با اینحال، برخی از آفات و بیماریها در ارقام مختلف این درخت دیده شده که بهتر است آنها را بشناسید. از جمله این آفات و بیماریها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کرم آلو
- آفات چوبخوار و پوستخوار انواع درخت هلو
- بیماری لب شتری یا پیچیدگی برگ
- حشرات و کنهها
- سر شاخهخوار هلو
- بیماری لکه غربالی و شانکر تنه
بهترین راهکار برای مقابله با آسیبهای حاصل از بیماری و حمله آفات، سمپاشی درختان هلو در زمستان است. بهترین سمهای موجود برای انواع نهال هلو عبارتند از؛ اکسی کلرورمس، بردوفیکس و مانکوزب.
همچنین، با هرس بهموقع، کوددهی مناسب و آبیاری در بازه زمانی مشخص میتوانید از بروز بیماریهای مختلف در درختان هلوی خود جلوگیری نمایید.
کلام پایانی در خصوص انواع درخت هلو
در این مطلب به بررسی انواع درخت هلو، نکات مهم در کاشت و بیماریها و روشهای مقابله با آن پرداختیم. چه شما بخواهید نهالهای هلو را در باغچه و برای مصارف شخصی بکارید و چه قصد احداث یک باغ هلو داشته باشید، نکات کلیدی بیانشده در این مطلب به درد شما خواهد خورد.
اگر قصد خرید نهال هلو با کیفیت و کاشت آن را در باغ خود دارید، بهتر است با مشاورین مجموعه ی نهالستان آریانهال در ارتباط باشید تا در سریع ترین زمان ممکن نهال های خود را درب منزل تحویل بگیرید.
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه