خواص گردو چیست؟ برسی تخصصی فواید و خاصیت

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.08.04

فواید گردو چه می باشد:

به علت فواید بی شمار گردو، می توان این مغز را به پر خاصیت ترین دانه روغنی جهان دانست که از آن در تهیه انواع غذا، دسر و شیرینی استفاده می‌شود. علاوه‌ بر مزه بی‌نظیر، خواص گردو، باعث شده است تنها به عنوان یک ماده غذایی به آن توجه نشود و از این فواید در حفظ سلامتی بدن استفاده شود. همین دلایل باعث شده که کاشت نهال گردو برای بسیاری از باغداران سودآور باشد.

درخت گردو، عموما مناسب مناطق سرد و کوهستانی است و در کشور ما نیز در بخشی‌هایی به راحتی رشد می‌کند و باردهی مناسبی دارد. تولید کنندگان این گیاه، با ایجاد پیوند و اصلاح نژادی، درختان مقاوم‌ تر و پربارتری تولید می‌کنند. در ادامه قصد داریم به بررسی خاصیت گردو، پس لطفا همراه ما باشید.

خواص گردو در مورد برطرف کردن چربی خون:

کافی است یک تکه مغز گردو را بین انگشتان خود بفشارید تا روغن خارج شده از آن را مشاهده کنید. این روغن یکی از مفیدترین چربی‌ها برای بدن است؛ چون می‌تواند تا حدودی میزان کلسترول بد خون یا LDL را کاهش دهد. وجود این کلسترول در خون می‌تواند هشداری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی باشد. بهره بردن روزانه از خاصیت گردو، به میزان مناسب در انواع غذاها یا به صورت آجیل و میان وعده، در کاهش تری گلیسیرید و کلسترول تاثیرگذار خواهد بود.

فواید گردو

فواید گردو در عمکلکرد مغز، مغزی برای سلامت مغز:

شباهت ظاهری مغز گردو و مغز انسان نشانه‌ ای است تا در مورد تاثیر خواص گردو، بر عملکرد مغز مطالعه کنیم. در این رابطه مطالعات بسیاری صورت گرفته که همگی نشان می‌دهند مصرف این میوه می‌تواند تاثیر خوبی بر ارتقای سلامت مغز داشته باشد. دلیل آن نیز وجود چربی‌های غیر اشباع پلی فنول، ویتامین E و آنتی اکسیدان است.

دوران پیری پر انرژی با بهره گیری از خاصیت گردو:

  • افرادی که وارد دوره میانسالی شده‌اند، ممکن است به دلیل فرآیند پیری نتوانند مانند سابق عملکرد پر قدرتی داشته باشند.
  • گردو از آن دسته مواد غذایی است که به کمک این افراد می‌آید. از آنجا که این میوه سرشار از فیبر، انرژی، مواد معدنی، ویتامین و مواد مورد نیاز بدن است.
  • باید در رژیم غذایی میان سالان قرار گیرد تا بتوانند انرژی از دست رفته خود را بازیابی کنند.
  • با یک رژیم غذایی سالم و دارای گردو، عملکرد ذهنی و فیزیکی این افراد بهبود خواهد داشت.

خواص گردو در پیچ تنظیم فشار خون:

یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون بالاست. به همین دلیل تاثیر مواد غذایی گوناگون بر کاهش و کنترل آن همواره مورد توجه محققین قرار گرفته است. در مورد عملکرد فواید گردو، بر کاستن فشار خون نیز مطالعاتی انجام شده که نشان می‌دهند این ماده غذایی تاثیر کمی ‌بر کاستن میزان کلسترول دارد. با این حال در این مورد، کاهش هرچقدر کم و ناچیز باشد، اثر مهمی ‌بر سلامت قلب و پیشگیری از سکته دارد. به همین دلیل می‌توان این ماده غذایی را برای کنترل فشار خون نیز توصیه کرد.

گردو بخورید تا خوش اندام باشید:

در نگاه اول گردو، ماده غذایی پرکالری به نظر می‌رسد و این کاملا درست است. با این حال خواص گردو، به لحاظ غنی بودن از مواد مورد نیاز به قدری بالاست که مصرف این کالری می‌تواند به صرفه باشد. همین کفایت ارزش غذایی منجربه ایجاد احساس سیری در مصرف کننده می‌شود تا مانع از احساس نیاز او به مصرف غذای بیشتر و غذاهای پرکالری گردد.

خواص گردو، نیروی کمکی سربازان بدن شماست:

  1. در بدن ما در نتیجه واکنش‌های درون سلولی، مولکول‌هایی تولید می‌شود که به آن‌ها رادیکال آزاد گفته می‌شود.
  2. درصورت حضور میزان زیادی از این مولکول‌ها، فرآیند اکسیداتیو رخ می‌دهد که به ضرر بدن است.
  3. این رادیکال‌ها می‌توانند به بافت‌های بدن آسیب بزنند، سلول‌های معیوب در بدن ایجاد کنند که آغاز فعالیت‌های سرطانی است، به پوست آسیب بزنند و منجر به پیری زودرس شوند.
  4. برای جلوگیری از آسیب‌های رادیکال‌های آزاد به آنتی اکسیدان‌ها نیاز داریم؛ این مواد مانع از وقوع فرآیند اکسیداتیو در بدن می‌شوند.
  5. از دیگر انواع مواد غذایی موجود در خواص گردو می توان به مقادر قابل توجه ای از آنتی اکسیدان، اشاره کرد.
  6. گردو سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی چون ملاتونین، پلی فنول و ویتامین E است که می‌تواند در کاهش اثرات فعالیت رادیکال‌های آزاد، به بدن ما کمک کند.

دیکر فواید گردو، امگا-3 اختصاصی:

یک نوع امگا-3 گیاهی در طبیعت موجود می باشد که در بدن ما ساخته نمی‌شود و ما صرفا از طریق غذا می‌توانیم آن را به دست آوریم؛ این امگا-3 به ALA شناخته می‌شود. خوشبختانه این چربی به مقدار قابل توجهی درخواص گردو وجود دارد. به طوری که مصرف یک مغز گردوی کامل می‌تواند نیاز روزانه ما به این چربی را فراهم کند و نیازی به مصرف هیچ مکملی نخواهیم داشت.

مصرف این امگا-3 به این دلیل ضروری است که بروز مشکلات قلبی رابه میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. این اسید چرب می‌تواند از انعقاد خون جلوگیری کند تا با از بین بردن انسداد رگ‌ها، ریسک وقوع مشکلات عروقی و قلبی را کاهش دهد. برای افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند، مصرف این اسید چرب بسیار مهم است چون خطر مرگ را به طور چشم گیری کاهش می‌دهد و ریتم قلبی را بهبود می‌بخشد.

مبارزه با التهاب های بدن تا خواص گردو:

التهاب می‌تواند منشا بسیاری از بیماری‌ها باشد. برخی التهابات در نتیجه وقوع فرآیند اکسیواتیو در بدن به وجود می‌آیند که ترکیبات موجود در این میوه می‌تواند جلوی آن را بگیرد. اسید چرب امگا-3، منیزیم و آمینو اسیدهای موجود در این مغز می‌تواند از ابتلا به عفونت پیشگیری کند.

نقش گردو در سلامت روده:

باکتری‌هایی که درون روده قرار دارند نقش بسیار کلیدی در وضعیت جسمانی و سلامت ما ایفا می‌کنند. مطالعات بسیاری نشان داده که باکتری‌های موجود در روده می‌توانند مکانیسم دفاعی بدن ما در مواجهه با ویروس و عفونت باشند. به طوری که امروزه دانشمندان در حال بررسی کمک گرفتن از این باکتری‌ها به عنوان پیشران سیستم دفاعی بدن استفاده کنند. در نتیجه ترکیب این باکتری‌ها در روده بسیار مهم است و باید به گونه‌ای باشند تا عملکرد صحیحی از خود نشان دهند.

عوامل گوناگونی بر ترکیب این باکتری‌ها تاثیر می‌گذارد که از جمله آن‌ها، رژیم غذایی ما است. از جمله فواید گردو؛ کمک به حفظ ترکیب مناسبی از این باکتری‌های حیاتی است.

پیشگیری از سرطان با بهره بردن از خواص گردو:

از آنجا که سرطان در نتیجه شرایط بحرانی درون بدن ایجاد می‌شود، توجه به مسائلی که عملکرد سیستم بدن را بهبود می‌بخشد، می‌تواند از ابتلا به سرطان پیشگیری کند. ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در خواص گردو و همچنین کمک به فعالیت مناسب باکتری‌های مورد نیاز روده می‌تواند از ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان روده بزرگ، سینه و پروستات پیشگیری کند.

فعالیت‌های مخرب رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند عملکرد سلول‌ها را مختل کرده و منجربه فعالیت‌های غیرطبیعی و تکثیر غیرطبیعی آن‌ها شود که عامل اصلی سرطان است. مصرف آنتی اکسیدان مسئله‌ای نیست که با توجه کوتاه مدت رفع شود و بدن ما به طور مداوم برای مبارزه با رادیکال‌های آزادی که در حال تولید هستند، به آن‌ها نیاز دارد. به همین دلیل مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان در همه وعده‌های غذایی، بسیار اهمیت دارد.

دیگر فواید مغز گردو در سرطان شامل:

همچنین گردو فعالیت‌های مطلوب باکتری‌ها در روده به حفظ سلامت روده کمک می‌کند و می‌تواند از سرطان روده نیز پیشگیری نماید. تاثیرگذاری خواص گردو(Properties of walnut) به روی باکتری‌ها با هم فرق دارد و هر کدام به گونه متفاوتی عمل می‌کنند. این باکتری‌ها در حین فعالیت، مواد دریافتی را به مواد دیگری تبدیل می‌کنند که می‌توانند تاثیر مناسبی بر سلامت انسان داشته باشند.

برای مثال نوعی باکتری، پلی فنول را به ماده‌ای به نام اورولیتین تبدیل می‌کند. حضور اورولیتین در روده خاصیت ضد باکتری دارد و همچنین بر گیرنده‌های هورمونی بدن نیز تاثیر گذار است. تاثیرات این فواید گردو می‌تواند سلامت روده را افزایش دهد و از ایجاد عفونت در آن جلوگیری کند و همچنین عملکرد مناسبی در پیشگیری از سرطان‌های هورمونی مانند سرطان سینه و پروستات داشته باشد. وجود مقادیر مناسبی پلی فنول در گردو این عملکرد را در بدن توسعه می‌دهد.

خواص گردو در درمان دیابت:

عوامل گوناگونی در افزایش میزان قند خون و ابتلا به دیابت نوع دوم وجود دارد که یکی از آن‌ها چاقی است. اضافه وزن یکی از عوامل خطری است که احتمال ابتلا به این بیماری یعنی افزایش میزان قند خون را تشدید می‌کند. از آنجا که گردو یکی از مواد غذایی مناسب برای استفاده در رژیم غذایی و کنترل وزن است، می‌توان گفت که مصرف آن وزن را کنترل نموده و مانع ابتلا به بیماری دیابت می‌شود. مطالعاتی نیز نشان داده که مصرف روغن گردو می‌تواند تاثیر مطلوبی بر کنترل میزان قند خون داشته باشد.

فواید گردو برای آقایان:

از دیگر خواص گردو می توان به ضد اکسیداتیو بودن این مغز اشاره کرد که می‌تواند از آسیب به اسپرم‌ ها نیز جلوگیری کند. مطالعات نشان داده که مصرف گردو در برنامه غذایی آقایان می‌تواند اثر مخرب رژیم‌های غذایی ناسالم را کاهش داده و سلامت و تحرک اسپرم‌ها را افزایش دهد.

حفظ سلامت قلب با بهره بردن خاصیت گردو:

از آنجا که خاصیت گردو؛ داشتن مقادیر مناسبی از اسیدهای چرب اشباع نشده است، می‌تواند کلسترول بد و تری گلیسیرید خون را کاهش دهد. کلسترول عامل اصلی ابتلا به سکته قلبی است و می‌توانند منجر به انسداد عروق شود. به همین دلیل مواد غذایی که بتوانند این کلسترول را از بین ببرند، تاثیر مثبتی بر سلامت قلب خواهند داشت. روغن و مغز گردو هر کدام به طور جداگانه بر اتقاء سیستم قلب و عروق تاثیر مثبتی دارند.

سازه‌ای مستحکم با همکاری گردو!

وقتی از مغزی با این همه انواع مواد مغذی معدنی صحبت می‌کنیم، قطعا باید در مورد تاثیرات آن بر سلامت استخوان‌ها نیز صحبت نماییم. خواص گردو، سرشار از مس است. درصورتی که در بدن ما به اندازه کافی مس وجود نداشته باشد، تراکم استخوان کاهش می‌یابد که اولین قدم در ابتلا به پوکی استخوان است. درصورتی که تراکم بافت استخوان‌ها به دلیل کاهش مواد معدنی کاهش یابد، استخوان‌ها نازک شده و با یک ضربه ضعیف می‌شکنند که به این عارضه پوکی استخوان گفته می‌شود.

علاوه بر استخوان ها، مس بر استقامت سایر بافت های بدن نیز تاثیر دارد. حضور این ماده معدنی می‌تواند کلاژن و الاستین را در بدن نگه دارد که هردوی این مواد در نگهداری ساختار استخوان‌ها، بافت‌های اتصالی و غضروف‌ها مؤثر هستند. وجود مقادیری از عناصر مس، کلسیم و منیزیم در گردو، آن را به یک ماده غذایی ارزشمند برای سلامت استخوان‌ ها تبدیل کرده است.

دیگر خواص و فواید گردو:

تحقیقات بر روی مبتلایان به بیماری سنگ کیسه صفرا نشان داده که مصرف مکرر گردو می‌تواند از نیاز به عمل جراحی برای بهبود این بیماری پیشگیری مناسبی کند. اگر آزمایشات شما نشان داده که ممکن است دچار این بیماری شوید و یا در مراحل ابتدایی آن هستید، بهتر است مقدار مناسبی گردو را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

مطالعات، رابطه‌ ای میان بیماری صرع و کمبود عنصر منگنز را نشان می‌دهند. کمبود این عنصر دلیل ابتلا به این بیماری نیست اما می‌توان گفت که مصرف این مکمل می‌تواند در کنترل عوارض این بیماری مؤثر باشد. به همین دلیل استفاده از خواص گردو، در رژیم غذایی بیماران مبتلا به صرع توصیه می‌شود تا منگنز مورد نیاز بدنشان تامین شود.

اهمیت افزودن گردو در رژیم غذایی:

بدن ما برای انجام فعالیت‌ های دائمی خود و حفظ سلامت و قابلیت‌هایش، نیاز به میزان مشخصی از انواع مواد گوناگون دارد. برخی از این مواد در بدن ساخته می‌شوند و برخی دیگر باید از خارج تامین گردند. درمورد موادی که از خارج تامین می‌شوند می‌توان از مکمل‌های غذایی استفاده و یا از طریق رژیم غذایی تامین نمود. از آنجا که مکمل‌های غذایی خود ممکن است مضراتی را به همراه داشته باشد، بهترین روش این است که مواد مورد نیاز از طریق غذاها تامین شوند.

به همین جهت بهتر است در طراحی رژیم غذایی توجه کنیم تا مواد غذایی را به گونه‌ای در کنار هم قرار دهیم تا بتوانیم بیشتر مواد مورد نیاز بدن را از طریق آن تامین کنیم. در صورتی که به دلایل گوناگون مانند متابولیسم و شرایط خاص بدن، ورزش، بارداری، از دست دادن مواد غذایی به دلیل حوادث یا بیماری‌ها، مواد جذب شده از غذا کافی نباشد، نیاز است تا از مکمل‌های غذایی مانند بهره بردن از خاصیت گردو، استفاده شود.

نکات تکمیلی در مورد خواص گردو:

گردو یکی از مغزهای متداول در جهان است که خوشبختانه در کشورمان نیز امکان پرورش آن وجود دارد و در ایران محصول باکیفیتی نیز تولید و به بازار عرضه می‌شود.

در مصرف گردو باید این مورد را در نظر گرفت که مصرف آن باید به صورت خود مغز گردو یا روغن آن باشد و استفاده از فرآورده‌های این مغز، تاثیر کافی نخواهد داشت. از این مغز در تهیه انواع غذا، سالاد، شیرینی و یا به صورت آجیل می‌توان استفاده نمود. علاوه‌بر آن، روغن گردو نیز به صورت گسترده در انواع سالاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و به این طریق می‌توان از خواص گردو و فواید گردو، بهره برد. 

منابع:

goldnahal.ir

https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-walnuts

https://www.medicalnewstoday.com/articles/309834

برچسب ها:

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
120

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1401.03.06 حسن ایزدی

    سلام
    بسیار مفید و عالی بود

    • 1401.03.07 ariyanahal.ir

      سلام خوشحالیم که مورد پسندتون واقع شده