طرز تهیه کمپوت آلو سیاه: (نحوه ی صحیح کمپوت آلو زرد + آلو قرمز)
هر آنچه از طرز تهیه کمپوت الو باید بدانید:
آلو و علی الخصوص کمپوت آلو سیاه، به دلیل خاصیت فراوان، اثرات درمانی ارزشمند، قیمت مناسب و انواع گوناگونی که دارد، به یک میوه محبوب در ایران تبدیل شده است. این میوه تابستانی از قدیم الایام هم به صورت تازه بلکه و هم به شکل خشک شده، لواشک، مربا و ورقه های آجیلی نگهداری می شد تا در طول زمستان نیز، مردم را از مزایای بی شمارش، بهره مند کند!
اگر شما هم از علاقه مندان این میوه همه فن حریف هستید، بهتر است امسال کمپوت آلو سیاه، را نیز به سفره زمستانی خود اضافه کنید.
گیاه شناسی آلو:
قبل از آشنایی با طرز تهیه کمپوت آلو سیاه، لازم است تا با ویژگی های این میوه آشنا شوید. گیاه گلدار آلو که به نام علمی (Prunus domestica) و نام انگلیسی (Plums) نیز شناخته میشود، احتمالاً بیش از 2000 سال پیش و از شرق اروپا یا غرب آسیا، در حوالی قفقاز و دریای خزر سرچشمه گرفته است. آلو اروپایی از گروه (Rosaceae) بوده و زیر گروه های مختلفی دارد که مهمترین آنها آلو سیاه است.
نهال آلو با انواع مختلف آب و هوا سازگار بوده و تولید جهانی آن در سال 2003 برابر با 8.830.000 تن برآورد شده است؛ یعنی مقداری در حدود 5/8 درصد کل تولید میوههای برگ ریز در جهان! جالب است بدانید که از این میزان تولید، سهم ایران 130.000 تن در سال بوده و چین با تولید 4.192.000 تن، بالاترین رتبه در تولید آلو را کسب کرده است.
مصارف کمپوت آلو سیاه:
آلو سیاه از جمله میوه های پر طرفداری است که از قدیم علاوه بر فصل تابستان، برای مصرف در دیگر فصلهای سال هم ذخیره میشد. شکل های مختلف مصرف این میوه پر خاصیت عبارتند از:
- میوه تازه:
یک عدد میوه تازه آلو سیاه شامل حدود: 8 گرم کربوهیدرات، 1 گرم فیبر، 7 گرم قند، 25% از نیاز روزانه ویتامین و 30 کالری انرژی است.
- آلو خشک:
مصرف آلو سیاه خشک شده یا همان آلو بخارا، به صورت خیس خورده، در تهیه غذا و به عنوان تنقلات، برای درمان یبوست، پاکسازی ریه و کبد چرب بیشتر توصیه شده است. به علاوه میزان کالری، ویتامین های E و C، فیبر و کربوهیدرات نیز در این نوع آلو زیاد تر است. از آن هم می توان برای تهیه کمپوت آلو سیاه، استفاده کرد.
- آب آلو:
هر 200 گرم آب آلو سیاه، در حدود 142 کالری انرژی داشته و لبریز از ویتامینهای کا ، ای ، سی و ای می باشد. آب آلو همچنین با تحریک حرکات روده مانع از مبتلا شدن به سرطان کولون و مشکلات اجابت مزاج میشود.
- در تهیه انواع کیک و دسر:
جدا از کمپوت آلو سیاه، می توان از آن در صنایع شیرینی پزی نیز استفاده کرد. کیک آلو سیاه که به نام تارت شیرین و ترش معروف است برای داشتن طعم همزمان کیک و لواشک، محبوبیت بالایی دارد. به علاوه در کمتر از یک ساعت آماده میشود و مواد اولیه خاصی نیز احتیاج ندارد.
- در تهیه انواع غذا:
خورشت آلو سیاه، قیمه آلو، آلو بخارا با گوشت قرمز، گل کلم و آلو بخارا، به و آلو بخارا، آلو بخارا با مرغ و آلو اسفناج، از جمله غذاهای رایجی هستند که در ایران با این میوه معروف درست میشود.
- کمپوت:
کمپوت آلو سیاه؛ نیز به آسانی و با مواد اولیه سادهای قابل تهیه است و میتواند تمام خواص این میوه پر مخاطب را در فصلهای سرد نیز به خانه شما بیاورد.
کمپوت آلو سیاه وانیلی:
این روش ساده برای تهیه یک کمپوت آلو سیاه، کاملاً آسان در نظر گرفته شده و تنها نیم ساعت زمان خواهد برد و مواد اولیه آن حدوداً برای مصرف 5 نفر، تعیین شده است.
مواد اولیه:
- آلو سیاه: 1 کیلوگرم
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
- شکر: 5 قاشق غذاخوری
روش تهیه کمپوت آلو:
آلوهای شسته شده را در قابلمه بگذارید و شکر را نیز به آن بیفزایید. قابلمه را روی شعله گذاشته و تا آب انداختن آلو ها، آن را دائم حرکت دهید. زمانی که آلوها به اندازه کافی انعطاف پذیر می شوند، شعله را خاموش کنید و وانیل را در زمانی که آلوها به دمای محیط رسیدند به مجموعه مواد منتقل نمایید.محتویات آماده را در شیشه های بی آب منتقل کنید و در یخچال مراقبت کنید؛ به همین سادگی!
نکات پخت:
- از حرارت ملایم برای تهیه کمپوت آلو سیاه، استفاده کنید؛ شعله زیاد باعث میشود مخلوط آلو و شکر قبل از نرم شدن بسوزد.
- دائم آلوها را زیر و رو کنید و توجه داشته باشید که اگر بیش از حد نرم شوند، از فرم خارج شده و حالت له شده میگیرند.
- تهیه این کمپوت به افزودن آب اضافه نیازمند نیست.
- اگر شیشه ها تماما خشک نباشند، باعث کپک زدن این کمپوت خواهند شد.
کنسرو کمپوت آلو سیاه:
این روش تهیه کمپوت آلو سیاه، مانند سایر انواع کمپوت بوده، 30 دقیقه زمان لازم خواهد داشت و مجدداً برای مصرف حدود 5 نفر مناسب خواهد بود.
مواد اولیه:
- آلو: 1 کیلوگرم
- شکر: به مقدار لازم (با توجه به ذائقه)
- آب: به میزان لازم
روش تهیه کمپوت آلو:
- بخش اول، تهیه شربت: به اندازه پر کردن تعداد شیشه هایی که برای تهیه کمپوت آلو سیاه، در نظر دارید، آب پیمانه کرده و درون یک قابلمه بریزید، به اندازه ای که طعم شیرین آن را میپسندید شکر به آب اضافه کرده و اجازه دهید تا آماده شدن 1 شربت رقیق بجوشند.
- بخش دوم، تهیه کمپوت آلو سیاه: آلو های از قبل شسته شده را درون شیشهها بریزید. شیشه های آماده را درون 1 قابلمه بزرگ بچینید. قابلمه را تا حدی که نصف ارتفاع کوچکترین شیشه در آب قرار بگیرد، با آب پر نمایید. قابلمه را روی شعله گاز بگذارید و اجازه بدهید آب داخل قابلمه به نقطه جوش برسد. بعد از اینکه شیشه ها در حدود 6 دقیقه در آب در حال جوش باقی ماندند، شعله را خاموش کرده و اجازه دهید شیشههای کنسرو به دمای محیط برسند. این کنسرو ها برای ماندگاری به یخچال نیازمند نیستند؛ کافی است محیط نگهداری خنک باشد.
نکات پخت:
- درب شیشه ها برای جلوگیری از ورود هوا (و کپک زدن محتویات) باید کاملاً سفت باشند.
- در این طرز تهیه کمپوت آلو سیاه، مقدار مواد کاملاً به سلیقه و میل شما بستگی دارد. پس اگر کمی زیاد و کم شد، نگران مزه کمپوت آلو سیاه خود نباشید.
- اگر درب شیشه ها کیپ باشد، در زمان جوشیدن آب، کاملا هوا گیری خواهد شد.
کمپوت آلو زرد بدون هسته:
این متد طرز تهیه کمپوت آلو؛ که برای تهیه کمپوت آلو زرد، هم کاربرد دارد، روش ساده ای برای تبدیل آلو به یک دسر یا صبحانه ساده و لذیذ می باشد، که فقط چند دقیقه زمان لازم خواهد داشت.
مواد اولیه:
- آب: حدود 330 میلی لیتر
- شکر: 75 گرم
- پوست مرکبات: 1 عدد (به عنوان اسانس)
- آلو نصف شده هسته گرفته شده: 250 گرم
- بادیان ستاره ای یا ختایی: 1 عدد
روش تهیه:
آب به همراه شکر، بادیان و پوست مرکبات، در یک قابلمه کوچک بجوشانید. پس از اینکه به جوش آمد، آلوها را اضافه کنید و با سرعت کم به مدت سه دقیقه بههم بزنید. مخلوط آماده را از روی شعله بردارید و درون شیشههای خشک از پیش آماده شده ریخته و درب شیشهها را سفت کنید. همانطور که گفته شد برای کمپوت آلو زرد، نیز می توانید استفاده کنید.
نکات پخت:
- بادیان ستاره ای نوعی ادویه است که به دلیل طعم و بوی خاصش برای تهیه این کمپوت مورد مصرف قرار گرفته است.
- این کمپوت میتواند همراه با ماست و یا غلات صبحانه نیز مصرف شود.
کمپوت میوههای تابستانی:
کمپوت میوه های تابستانی مخلوطی از آلو سیاه، زرد آلو و گلابی است که علاوه بر طعم عالی، نسبت به سایر انواع کمپوت آلو سیاه، کالری کمتری نیز دارد (184 کیلو کالری) و در زمانی کمتر از یک ساعت آماده مصرف خواهد شد.
مواد اولیه:
- آلو سیاه: 200 گرم
- زردآلو: 200 گرم
- گلابی رسیده اما سفت: 4 عدد
- عسل: 4 قاشق غذاخوری
- دارچین: یک چوب متوسط
- پوست ریز رنده شده و آب یک عدد پرتقال
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
روش تهیه:
گلابی ها را در تابه ای بزرگ بگذارید به طوری که کف ماهیتابه را بپوشانند. سپس روی آن ها را با حدود 450 میلی لیتر آب بپوشانید. در مرحله بعد وانیل، عسل، چوب دارچین، پوست پرتقال و آب آن را به گلابیها اضافه کنید. درب ظرف را گذاشته و اجازه دهید آب به جوش آمده و برای مدت ده دقیقه بجوشد تا گلابیها پخته شوند. آلو سیاه و زرد آلو را به مخلوط بالا اضافه نمایید. در ظرف را مجدداً بگذارید و پس از گذشت 3-2 دقیقه شعله را خاموش کنید تا مواد سرد شوند.
نکات پخت:
- پیش از سرو این کمپوت، اجازه بدهید که شیشههای حاوی مواد، در طول یک هفته در یخچال بمانند و محتویات کمپوت کاملاً جا بیفتند.
- این طرز تهیه کمپوت آلو سیاه، را می توانید با سایر میوهها مثل سیب و کشمش هم انجام دهید.
و در آخر خواص آلو سیاه چه می باشد؟
این میوه لبریز از آنتی اکسیدان، خواص دارویی درمانی بسیاری دارد که می تواند در کمپوت آلو سیاه، نیز خواص خود را حفظ کند:
- برای رفع عطش، یبوست، پوکی استخوان، دردهای وخیم مفاصل، تب، رماتیسم، کم خونی، ناراحتیهای پوستی، برفک و تلخی دهان، سردرد، نقرس، آسم، سوء هاضمه، سنگ کلیه و مثانه پیشنهاد می شود.
- در مدیریت بیماری هایی مثل فشار خون، قند خون، چربی خون و بیماریهای گوارشی توصیه میشود.
- از ابراز ناراحتی های قلب و عروق، سرطان، آرتریت روماتوئید، بیماریهای کبدی، اسید اوریک جلوگیری میکند.
- به علاوه آلو سیاه برای افزایش هوش و رشد با کیفیت سلولهای جنین، همچنین افزایش میزان شیر مادر نیز بسیار مفید است.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه