کاشت درخت توت: بهترین زمان و روش کاشت نهال توت
کاشت نهال توت چگونه می باشد:
میوه توت، میوهای لذیذ و خوشمزه است که کمتر کسی پیدا میشود که طرفدار آن نباشد. میوهای که طعم بینظیر آن یک طرف، نحوه میل کردن آن در پای درخت نیز یکیدیگر از جذابیتهای آن است. کسانی که طرفدار پر و پا قرص این میوه هستند، هر سال در فصل بهار و اواخر اردیبهشت، بیصبرانه منتظرند که لذت خوردن آن را تجربه کنند. کاشت درخت توت، نیز میتواند تجربهای جالب با سوددهی فراوان باشد.
از همین رو ما در این نوشتار تصمیم داریم تا مراحل و موارد مربوط به کاشت نهال توت، را بررسی کنیم، تا اگر شما قصد کاشت این نهال را در حیاط، باغ و یا باغچه خود دارید، این نوشتار برای شما یک راهنمای جامع و کامل باشد. پس در ادامه با ما باشید.
بیوگرافی درخت توت:
میوه توت که نام علمی آن (Morus) است، در کشور ما ایران بهوفور کاشت میشود. در کشورهای دیگر مانند چین و یا آمریکا نیز هم چنین کاشت نهال توت؛ رایج بوده و از محصول آن استفاده میشود. البته در هر منطقه نوع میوه کمی متفاوتتر از آن چه ما با عنوان توت میشناسیم، وجود دارد. در هر صورت درخت توت در هر کشور و ایالتی که باشد قطعاً عمری چند صد ساله خواهد داشت. چون درختان توت میتوانند تا سالیان دراز عمر کنند. درختی که بسیار به سرما مقاوم بوده و بدنهای کلفت و ضخیم به رنگ زرد و نارنجی دارد.
انواع روش کاشت درخت توت:
برای کاشت توت؛ شما به روشهای مختلفی از جمله کاشت بذر، نهال و همچنین قلمهزنی میتوانید اقدام کنید. اگر شرایط از نظر آب و هوا و خاک و همچنین آبیاری، مناسب باشد، درنهایت محصولی عالی و سودده را برداشت خواهید کرد. در ادامه هر یک از سه روش بذر، قلمه و نهال را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
- بذر انگور: در این روش ابتدا میوه توت جمع آوری شده و طی مراحلی تحت فشار آب، گوشت میوه از بذر آن جدا میشود. بعد از این که بذر با روشهای مناسب خشک گردید، آماده برای کاشتن خواهد بود.
- قلمه انگور: قلمه درخت توت نیز از دو قسمت سبز و یا چوب آن در فصولی مانند بهار و پاییز، انجام میشود.
- کاشت نهال توت: نهالی که تعداد ریشه زیاد و همچنین ریشههایی قوی داشته باشد را بعد از این که مدتی در آب ماند، در داخل گودالی در خاک، با اندازهای بزرگتر از نهال و ریشههایش، قرار میدهند و آبیاری نیز بلافاصله بعد از کاشت انجام میگیرد.
چگونگی کاشت نهال توت:
مناسب ترین زمان برای کاشت نهال توت؛ زمانی است که نهال در خواب به سر می برد. فصل بهار و پاییز فصل خواب درخت توت است که میتوان همان زمان را برای کاشت آن انتخاب کرد. پیشتر توضیح دادیم که ابتدا باید گودالی بزرگتر از نهال و ریشههای آن در خاک، که بهتر است از نوع رسی باشد، حفر شده و نهال با دقت در آن قرار میگیرد. آبیاری را حتماً بعد از کاشت انجام دهید تا ریشهها کاملاً خیس بخورند. هر چه نهال بزرگتر شود مقدار آبیاری مورد نیاز آن نیز کمتر میشود.
فاصله ی کاشت درخت توت:
برای کاشت هر نهال محاسبه فاصله بین درخت ها از اهمیت بالایی برخوردار است. محصول خوب و با کیفیت در نتیجه رعایت کردن تمامیاصول کاشت از جمله فاصله کاشت به دست میآید. برای کاشت توت؛ هم این مقدار در حدود بین 6 متر تا 8 متر است. باید حتماً این فاصله رعایت شود تا نهال و ریشههای آن رشد بهتری داشته باشند.
آبیاری و کوددهی از دیگر نکات مهمی است که در هنگام کاشت نهال توت؛ باید حتماً به آن توجه کافی شود. اواخر زمستان بهترین زمان ممکن برای کوددهی درخت توت است.
فصل مناسب کاشت توت:
پیشتر بیان کردیم که فصل مناسب برای کاشت توت؛ فصل پاییز و بهار است که نهال در خواب است. البته فصل کاشت باید متناسب با منطقه باشد، مثلاً در مناطق سردسیر بهتر است که نهال در فصل بهار کاشته شود. این امر برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به آن در برابر یخزدگی انجام میشود. اگر در منطقه کاشت شما زمستانهای سرد و یخی وجود ندارد، شما میتوانید کاشت درخت توت، را در فصل زمستان نیز انجام دهید.
پرورش درخت توت در باغچه:
کاشت درخت توت؛ نه تنها در باغها و مزارع بزرگ که حتی در باغچههای معمولی نیز کاملاً ممکن است. نهال را نه خیلی در عمق بلکه کمی در سطح قرار دهید البته به گونهای که کاملاً ریشههای آن در داخل خاک قرار بگیرند. همانطور که بیش از این نیز بیان کردیم، بهتر است خاک باغچه شما رسی باشد. به آبیاری و کوددهی در زمان مناسب دقت کافی کنید. رشد نهال توت بسیار کند خواهد بود اما نهالی است که تا سالیان سال به شما محصول خواهد داد.
باغداری و مراقبتهای لازم از آفات و بیماریهای درختان توت:
از جمله نکات مهمی که در پرورش و کاشت نهال توت؛ باید مورد توجه قرار دهید اصول مربوط به کاشت در آن است. رعایت خاک، آب و هوا و آبیاری مناسب از جمله این اصول هستند. خاکهای شنی لومی و آب و هوای معتدل باید فراهم شود تا باغداری مناسب برای نهال توت به عمل آید. مبارزه با آفات که همچون دیگر نهالها برای درخت توت نیز انواع آن وجود دارد، از دیگر اصولی است که باید در محافظت از توت به کار برد.
به کار بردن انواع روش های بیولوژیک برای مبارزه با آفاتی که برای نهال توت مضر هستند، بهترین روش ممکن خواهد بود. تا حد امکان از سموم برای از بین بردن آفات استفاده نشود که میتواند خود عواقب بدی را برای مزرعه، محیط و همچنین نهال شما داشته باشد.
خاک مناسب رشد درخت توت:
خاکهای شنی لومیمیتوانند مناسبترین انتخاب برای کشت این نهالها باشند. بهتر است خاک خود را آغشته به خاک برگ کنید تا تقویت شده و انواع باکتریهای مفید بتوانند در آن فعالیت داشته باشند. خاک انتخابی شما باید زهکشی مناسبی نیز داشته باشد. اگر قرار باشد آب و رطوبت برای مدت زیادی در آن بماند باز هم نمیتواند گزینهی مناسبی برای این گیاه باشند. خاکی میتواند نهال توت با محصول با کیفیت را در خود پرورش دهد که قابلیت تابشهای طولانی مدت نور خورشید رانیز داشته باشد.
نحوهی آبیاری نهال و درخت بالغ توت:
نهال توت با گذشت زمان نیاز آب کمتری خواهد داشت. در همان ابتدای کاشت و وقتی هنوز نهال جوان است باید حداقل یک بار در 7 روز آبیاری انجام گیرد. کاشت درخت توت؛ باید در مناطقی انجام شود که دارای بارندگیهای زیادی باشد چون به طور کلی میتوان این گفت این محصول به آب زیادی نیاز دارد. در بسیاری از منابع آمده است که بهطور سالیانه در منطقه کاشت توت باید حدود 500 تا 600 میلی لیتر باران ببارد.
قلمه زدن درخت توت:
پیش تر بیان کردیم که قلمه درخت توت به دو صورت انجام میگیرد:
- روش چوبی
- روش سبز
در نمونه اول سرشاخه هایی با قطری در حدود 3 سانتی متر و طول 20 سانتیمتر را در فصل بهار که هوا مناسب است در خاک میکارند. قلمه تا رسیدن فصل بهار و دمای مناسب هوا باید در محیطهایی با هوای شبیهسازی شده همانند سردخانهها نگهداری شوند.
در روش قلمه زنی سبز نیز شاخه هایی را جدا می کنند که دارای جوانه باشند. تعداد جوانه ها باید در این شاخهها نسبتاً زیاد باشد. تنها دو برگ انتهایی از شاخه جدا نمیشوند و بقیه برگها در فصل بهار مجدداً در زمین کاشته خواهند شد.
نحوهی کودهی درخت توت و بهترین کودهای شیمیایی و حیوانی:
کوددهی زمین قبل از کاشت درخت توت؛ میتواند به رشد بهتر و محصول با کیفیتتر این نهال بسیار کمک کند. کود ازته و کود فسفر از مناسبترین انواع کودها هستند که میتوانند درختان توت را پربارتر کنند. البته نکته خیلی مهم در مورد کوددهی خاکها چه برای رشد درختان توت و چه هر نهال دیگر، این است که مقدار کود و زمان کوددهی حتماً طبق اصول انجام شود. کودها باید متناسب با خاک کاشت هر نهال باشند. PH حدود 7 برای خاک کاشت نهال توت، میتواند مناسب باشد.
شایعترین بیماری و آفات درخت توت:
از شایع ترین آفات نهال های توت انواع شته ها، شپش ها، پشه توت و انواع کنهها هستندو البته ناگفته نماند که عوامل ویروسی و باکتریایی نیز همچنین ممکن است باعث ایجاد بیماری در درختان توت شوند. استفاده از روشهای بیولوژیکی در مقابله با انواع ویروسها و آفات، همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم، بهترین روش ممکن است.
چگونگی هرس درخت توت:
بهترین زمان هرس برای درخت توت در زمان فصل زمستان که شاخ و برگهای آن کمتر است، است. در هرس کردن انواع شاخههای زیادی و اشغال کننده فضا و همچنین شاخ و برگهایی که آلوده به انواع آفات هستند حذف شده و یا سوزانده میشوند تا برای رشد دیگر شاخهها محدودیتی ایجاد نکنند. در کاشت نهال توت، هرس کاری از اهمیت بالایی برخوردار است زیراکه باعث رشد بیشتر محصول میشود.
انواع درخت توت ایرانی و خارجی:
برای کاشت توت؛ شناخت انواع گونه ها و ارقام می تواند اهمیت بالایی داشته باشد. متناسب با شرایط آب و هوایی که هر منطقه دارد، باید گونه و رقم مناسب با همان شرایط انتخاب شده و کاشته شود. نکتهی قابل توجه این است که هر گونه، شرایط و مشخصات مربوط به کاشت خود را خواهند داشت. نمونههایی از جمله توت سفید، توت سیاه، توت هندی، توت مغولی، توت ژاپنی، توت چینی و توت هندی، ارقام مختلف این میوه هستند. شاه توت و توت سفید نمونههایی هستند که در ایران به وفور کاشته میشوند.
خواص و ویتامینهای توت:
توت میوه ای لذیذ است که علاوه بر طعم عالی و بی نظیری که دارد، دارای خواص بی شماری برای سلامتی نیز است. یکی از مهم ترین تأثیرات آن بر روی گردش خون در بدن انسان است. حرکت خون در بدن را متعادل ساخته و باعث بهتر کار کردن هر کدام از ارگانها در بدن میشود.
تنظیم فشار خون نیز از دیگر تأثیرات این میوه لذیذ بر بدن انسان است. خوردن توت بعد از غذا میتواند در هضم غذا به شما نیز کمک کند. تقویت بینایی از دیگر تأثیرات مثبتی است که در منابع مختلف برای این میوه آورده شده است.
جمع بندی نهایی در رابطه با کاشت درخت توت:
کاشت نهال توت؛ از جمله فعالیتهایی است که هم میتواند لذت بخش باشد و هم پر فایده. نه تنها خوردن میوه لذیذ آن بلکه استفاده از سایه درخت و همچنین چوب تنه آن در برخی صنایع، نیز همگی از فواید این محصول هستند. تنها نکتهای که باید حتماً برای کاشت این نهال در نظر داشته باشید رعایت تمامی اصول و قوانین مربوط به کاشت است که در این محتوا برای شما آنها را آوردیم.
آن چه در این جا بدان پرداختیم تمامی نکات مربوط به کاشت توت؛ بود. مهمترین موارد مربوط به فراهم آوردن شرایط زیستی گیاه از جمله خاک، آبیاری و آب و هوای مناسب بود. رعایت فاصله بین ردیفهای کاشت نیز از جمله موارد دیگری بود که رعایت آن منجر به تولید محصول بیشتر و با کیفیتتری میشد.
همانطور که در این نوشتار اشاره کردیم، گونهها و ارقام مختلفی برای درخت توت در نظر گرفته میشود که هر کدام را باید متناسب با شرایط مورد نیاز خودش در محیط مناسب کاشت. اگر هر گونه سؤال و یا مشاوره در زمینه کاشت درخت توت، نیاز دارید میتوانید با ما در ارتباط باشید.
پیوست
1-https://fa.wikipedia.org/wiki
2-https://www.delgarm.com
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
سلام
درخت توت سفید داریم برگ هاش میریزه. میوه داره ولی میوه هاش نمیریزه و خود درخت هم رشد داره و حتی شاخ وبرگ جدید هم اضافه شده.
کود دهی هم تازه یک ماهی میشه انجام دادیم
سلام و عرض ادب
اگر برگ ها رشد مجدد داشته و تاثیری در کاهش باردهی به وجود نیاورده است، جای نگرانی نیست.
اما برای اطمینان از یک متخصص در جهاد کشاورزی به صورت حضوری کمک بگیرید. با احترام
سلام
علت ریزش زیاد میوه درخت توت چیه آیا طبیعی هست یانه آبیاری زیاد باعث این مشکل می شه
با سلام
اگر درخت توت شما جوان است، ریزش میوه های نارس آن طبیعی است زیرا درخت انرژی خود را بر روی سیستم ریشه و تاج می گذارد. اما اگر ریزش میوه های رسیده بسیار است جای نگرانی وجود ندارد و درخت شما سالم است.
در مواردی آبیاری نامناسب این مشکل را به وجود می آورد. زمانی که زیاد آبیاری می شوند دچار استرس شده و شروع به ریزش برگ و میوه می کنند. تنها وقتی که 5 سانتی متر اولیه خاک خشک باشد، نیاز به آبیاری کافی دارند.
سلام علت اینکه درخت توت میوهنمیدهد چیست فقط در حد گل کردن هست و بعداز آن هم گلها میریزد
سلام وعرض ادب
توجه به شرایط کوددهی و میزان آبیاری و خاک شنی لومی بسیار اهمیت دارد. همچنین می تواند به علت بیماری های ویروسی باشد. برای اطلاعات دقیق تر و درمان درخت با مهندسین این زمینه تماس حاصل فرمایید.
جناب آقای هاشمی درخت شمانرهست وفقط گل میدهد هرگز میوه نخواهد داد بایستی ببرین وبرای تنه اش پیوندبزنید
سلام خریدارنهال توت سیاه وتوت رب و توت سفید موزی و توت مجنون
سلام جناب صادقی گرامی. لطفا با کارشاناسان فروش اریا نهال ارتباط تلفنی بر قرار نمایید. با احترام