معایب درخت پالونیا: (همه چیز از مزایا و معایب درخت پالونیا)
از مزایا و معایب درخت پالونیا چه می دانید؟
درخت پالونیا یک نوع درخت غیر بومی است که نحوه رشد آن مانع از رشد دیگر گیاهان بومی خواهد شد. به همین دلیل است که در برخی مناطق کاشت این درخت ممنوع اعلام گردید. در این محتوا قصد داریم تا بیشتر به معایب درخت پالونیا بپردازیم و بررسی کنیم این درخت چه تأثیراتی بر زمین کاشت و محیط اطراف آن خواهد داشت.
معرفی درخت پالونیا:
قبل از آنکه به معایب درخت پالونیا بپردازیم، ابتدا باید این درخت را بهتر بشناسیم. درخت پالونیا با نام انگلیسی Paulownia tomentosa، درختی در اندازه کوچک تا متوسط است که زادگاه آن کشور چین شناخته میشود. این درخت در ابتدا به عنوان یک گیاه زینتی به آمریکای شمالی معرفی شد، امّا پس از مدتی برای مصارف تجاری پرورش آن آغاز شد.
پالونیا در خاک های مرطوب و با زهکشی مناسب در شیب های تند یا درههای باز بهترین رشد را دارد. امّا در عین حال میتواند در مکانهایی با خاک بیکیفیت مانند معادن سطحی متروکه، در امتداد جادهها، راه آهنها و آبراهههای شیبدار و صخرهای جای خود را حفظ کند. از معایب درخت پالونیا، می توان به این اشاره کرد که این درخت را یک نوع «درخت تهاجمی» میدانند چرا که پس از قرارگیری در یک منطقه بهطور آشفته و سریعی رشد کرده و خود را تکثیر میکند.
در چین درختان پالونیا را به نامهای درخت شاهزاده خانم، درخت ملکه و درخت سلطنتی ملکه میشناسند. بسیار تهاجمی هستند و اکوسیستمهای بومی را از بین میبرند. گفته شده بخشی اکوسیستمهای بومی از مین (Maine) تا فلوریدا و تگزاس و همچنین بخش شمال غربی اقیانوس آرام را از بین بردهاند. با این حال همچنان مورد توجه هستند چرا که سایهای بزرگ ایجاد کرده و به سرعت نیز رشد میکنند.
درخت پالونیا همچنین هنگامی که به دوره شکوفایی خود میرسد با برگهای بزرگ و گلهای خوشهای به رنگ سفید مایل به بنفش ظاهر میگردد. در بخشهای آسیایی علاوهبر ظاهرش که حالت تزئینی دارد، از تنه این درخت برای صنایع مختلف استفاده میشود. از جمله:
- ساخت میز و مبلمان
- تهیه ی مداد و کاغذ
- تهیه ی تخت های سه لایه
- ساخت ابزارالات موسیقی
- استفاده در تغذیه ی حیوانات
- تولید کبریت
- تهیه کود از برگها و گلها
ممنوعیت رشد درخت پالونیا در کشور:
در بالا به بخشی از معایب نهال پالونیا اشاره کردیم. مسئله اصلی وجود آن در یک محیط، از بین بردن اکوسیستم بومی آن منطقه است. یکی از دلایلی که در تیر ماه سال 1399 رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی در استان آذربایجان شرقی اعلام کرد که کاشت قلمه و نهال پالونیا در این استان ممنوع است، همین موضوع بوده است.
در مصاحبه ای توحید ابراهیمی اشاره کرد که درخت پالونیا گیاهی غیر بومی بوده و در صورتی که نور کافی داشته باشد به سرعت رشد میکند. برگهای بزرگ و ریشههای قوی آن مانع از رشد گیاهان بومی خواهد شد.
همچنین در ادامه معایب درخت پالونیا باید بگویم این درخت به آب زیادی نیاز دارد. در نتیجه کاشت آن در مناطق خشک و نیمهخشک مناسب نخواهد بود. در نتیجه کاشت آن علاوهبر ضرر رساندن به اکوسیستم منطقه، هزینههای زیادی را به همراه خواهد داشت. به خصوص تأمین آب که این روزها کاری بسیار سخت و دشوار خواهد بود.
این مسئله نه تنها در ایران بلکه در کشورهای غربی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. چنان که در بالا اشاره کردیم، وجود این کشور در آمریکا باعث از بین رفتن بخشی از اکوسیستم بومی این کشور شده و وزارت کشاورزی آمریکا ورود این گونه را ممنوع کردهاند.
پالونیا و ورود آن به ایران:
پالونیا یک درخت آسیایی است، امّا در بالا اشاره کردیم که این درخت به آمریکا نیز وارد شده بود. در دهه 1960 این درخت وارد وین شد. همانطور که در معایب درخت پالونیا ذکر شد، در مدت زمان کوتاهی تعداد زیادی از این درخت در این مکان رشد کرد. اغلب در مکان هایی با ارتفاع کم و گرم زیر 450 متر از سطح دریا رشد خود را انجام داده بود.
وجود آن علاوه بر آنکه به گیاهان آسیب می رساند، تغییرات اقلیمی نیز ایجاد میکند. پس از آن این درخت وارد آمریکا شد و مشکلات زیادی را به همراه آورد. این درخت توسط هیئت علمی سابق دانشکده منابع طبیعی گرگان وارد ایران شد. این مسئله بدون در نظر گرفتن معایب نهال پالونیا و مشکلاتی را که به همراه دارد، صورت گرفت. همچنین ورود آن بدون هماهنگی و دریافت مجوز از مسئولان صورت گرفته است.
بسیاری از سرعت تکثیر آن حمایت کردند و به عنوان درخت پولساز برای تولید چوب معرفی شد. امّا در حقیقت چوب آن از ارزش پایینتری برخوردار است.
مشاهده مقاله کاشت نهال میوه
درخت پالونیا چگونه خود را تکثیر می کند:
همانگونه که گفتیم از معایب درخت پالونیا، تکثیر سریع آن و ممانعت از رشد گیاهان بومی است. این درخت میتواند جوانه و ریشههای خود را به سرعت تکثیر کند. یک درخت به تنهای میتواند سالانه 20 میلیون بذر تولید کند که به راحتی توسط باد و آب پراکنده میشوند.
به این ترتیب به راحتی به اکوسیستم های بومی مناطق مختلف وارد شده و باعث نابودی آنها میگردد. از آنجا که ریشههای خود را به سرعت گسترش میدهد تمام مواد مغذی را جذب خود میکند. همچنین سایه آن مانع از رشد گیاهان در اطراف آن خواهد شد.
آیا پالونیا میتواند درختی مفید باشد؟
متأسفانه قطع درختان به طور وسیع در جنگل های مختلف باعث شده تا خشکسالی، سیل و … را به همراه داشته باشد. در سال 1398 اعلام شده به طور میانگین 2 میلیون هکتار کمبود جنگل در ایران به وقوع پیوسته است. موارد مصرف آنها بیشتر در صنایع مبلمانسازی، اسلحهسازی، کشتیسازی، کاغذ و … بسیاری از صنایع دیگر است.
در صورتی که معایب درخت پالونیا، را میشناسید امّا همچنان قصد دارید برای مصارف تجاری از آن استفاده کنید؛ باید به نحوه مدیریت این درخت آشنا شوید. این درخت با رشد سریع خود میتواند نیاز چوبی کشور را تأمین کرده و مانع از بین رفتن درختان بومی شود. امّا همانطور که گفتیم باید در مناطقی پرورش یابد که آسیبی به محیط زیست وارد نگردد.
خطرات کاشت درخت پالونیا در مناطق شهری:
درخت پالونیا یک ریشه بلند دارد و رشد آن به صورت عمودی و پس از مدتی رشد افقی خواهد داشت. در مناطق شهری کاشت آن میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد. شکستن شاخهها و گاهیاوقات تنه درخت میتواند شکستگی لولهها و پاره شدن کابلهای برق و تلفن را به همراه داشته باشد.
همچنین دانه های سبک درخت و گرد های تولید شده از گل های آن میتواند مشکلات تنفسی برای شهروندان ایجاد کند. مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع نیز به دلیل مصرف بالای آب این گونه از درختان، کاشت آنها را صلاح نمیداند.
معایب درخت پالونیا در یک نگاه:
- مصرف آب بالا
- گسترش سایه در منطقه
- مانع رشد گیاهان دیگر
- ایجاد تغییرات اقلیمی
- از بین بردن گیاهان بومی
- خطرات رشد آن در شهرها از جمله شکستگی در اثر باد و طوفان
- تکثیر سریع و مصرف مواد مغذی در خاک
همچنین در انتها اشاره کردیم که این درخت پالونیا را میتوان به مصارف صنایع چوب به کار برد، امّا برخی اشاره کردهاند که این چوب به نسبت به دیگر چوبها از کیفیت پایینتری برخوردار است. استفاده و کاشت آن توصیه نمیشود. در مقابل باید جنگلکاری درختان بومی را افزایش داد و از اکوسیستم موجود حمایت کرده و از قطع بیرویه درختان جلوگیری نمود.
منابع مقاله معایب پالونیا:
- https://en.wikipedia.org/wiki/Paulownia
- http://www.ecosystemgardening.com/paulownia-princess-tree-on-most-hated-plants-list.html
- https://www.irna.ir/news
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
سلام من اصفهان هستم باغ میوه دارم ولی به دلیل خشکی زاینده رود باغم تقریبا نابود شده اب چاه هم تلخ و شور است و پول اب دهی هم خیلی زیاد است به صورت که ماه یک بار بیشتر نمی توانم اب بخرم چون الان هم هیچ درامدی باغ ندارد ایا کاشت پالونیا درست است
با سلام
از آنجایی که این درخت به آبیاری بسیار احتیاج دارد، توصیه نمی شود.
این گونه اصلا احتیاجی به من و شما ندارم
جاهایی رشد کرده که از لحاظ جغرافیایی هیچ جانداری زیست نمیکنه
سلام علیکم بنده یک مزرعه دار بزرگ در ولایات مرکزی افغانستان هستم مناطق ما دارای آب و هوای تابستان گرم و زمستان سرد است میخواهم بخاطر تولید سریع چوب درخت بلوبری این درخت رو امسال کشت کنم
ممنون میشم کارتون رو بگید
سلام وقت بخیر. درخت بلوبری نیاز به رسیدگی زیادی دارد، اما اگر درخت پالونیا منظورتان هست بله تولید چوب بسیار زیادی دارد. کار ما و فعالیت مارا می توانید در صفحه ی درباره ی مای سایت مطالعه بفرمایید. با احترام
سلام این درخت در زمین هایی که شنی و شور هستند رشد میکند یا نه و درآمد این درخت ها چطور هست
سلام و عرض ادب. برای دانستن خاک مورد نیاز با تیم مشاوره احداث باغ تماس بگیرید و همچنین درامد این نهال از طریق رشد چوب ان می باشد. فروش چوب پالونیا بسیار زیاد است. با احترام
سلام
ی نوع کهور آمریکایی در جنوب هست (مخصوصا سواحل دریای عمان_چون تقریبا نه زمستان نیست و نه تابستان) و بهش میگن بَبُر . شبیه به تمبر هندی هست ولی غیرخوراکی.روی زمین پخش میشه و خارهای وحشتناکی داره و برگهاش اصلا خوراک دام نیست.تا دلتونم بخاد تکثیر دانه داره. خب لااقل همین پالونیا رو بندازیم به جون اون.
سلام و عرض ادب جناب سید رضا گرامی. خوشحالیم که نظر خود را با ما و مخاطبان به اشتراک گذاشتید.