آیا گردو تری گلیسیرید را بالا میبرد؟ (تاثیر گردو بر فشار خون)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.10.30

از تاثیر گردو بر تری گلیسیرید چه می دانید؟

آیا تاکنون مطلبی در خصوص تاثیر گردو بر فشار خون خوانده‌اید؟ آگاهی شما در خصوص فواید مصرف گردو در چه حدی است؟ آیا از میزان مصرف روزانه‌ی گردو اطلاع دارید؟

عوامل موثری بر کاهش تری گلیسیرید بدن موثر هستند که ممکن است بسیاری از ما از آن آگاهی داشته باشیم از جمله: کاهش وزن، کاهش مصرف قند، مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات پایین، مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل، فعالیت‌های هوازی با شدت بالا، کاهش مصرف مواد غذایی فرآوری‌شده و سرخ شده، مصرف ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، داشتن الگوی غذایی منظم، محدودیت مصرف الکل، مصرف پروتئین‌های گیاهی و…

در این مطلب، سعی داریم به طور خلاصه به فواید و تاثیر گردو بر تری گلیسیرید، و سایر چربی‌های بدن، بر اساس مطالب علمی منتشرشده بپردازیم. لطفاً در ادامه این مطلب علمی مختصر و مفید، همراه ما باشید.

گردو برای فشار خون

فواید مصرف گردو چیست؟

گردو، مغزی مغذی سرشار از مواد معدنی مختلف، فیبر، امگا 3 و اسیدهای چرب غیراشباع و به میزان بسیار کمتری از چربی‌های اشباع است. گردو دارای میزان چربی بالایی است. مصرف آجیل به خصوص مصرف گردو موجب کم شدن خطر بیماری‌های قلبی-عروقی مرتبط و برای سلامت قلب بسیار مفید است.در ادامه به برسی خواص گردو برای تری گلیسیرید می پردازیم.

تری گلیسیرید به چه معنا است؟

رایج ترین شکل چربی در بدن، «تری گلیسیرید» است. اگر میزان فعالیت بدنی به اندازه‌ی کافی نباشد، بدن ما قادر به سوزاندن تمام کالری‌های مصرفی از غذا نخواهد بود، در این صورت، این کالری‌ها به صورت تری گلیسیرید در سلول‌های چربی بدن ذخیره خواهند شد، تا در زمان لازم به عنوان انرژی مصرف شود.

میزان سطح تری گلیسیرید در بدن:

تری گلیسیرید، منبع انرژی مهمی در بدن محسوب می‌شود، اما اگر میزان سطح تری گلیسیرید خون بیش از حد افزایش یابد، ‌می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری قلبی را در افراد افزایش دهد. معمولاً سطح تری گلیسیرید، به میزان کمتر از 150 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به عنوان سطح طبیعی و بالاتر از 200 میلی‌گرم در دسی‌لیتر، به عنوان سطح بالای تری گلیسیرید در نظر گرفته می‌شود.

شواهد علمی تاثیر گردو بر تری گلیسیرید و کلسترول:

  1. مطالعات اخیر محققان نشان داده است که مصرف روزانه‌ی گردو، منجر به کاهش قابل توجهی در سطح کلسترول و تری گلیسیرید خواهد شد.
  2. درصورتی‌که افراد قبل از مصرف گردو، سطح کلسترول بالایی داشته باشند، میزان کلسترول آن‌ها با مصرف گردو بهبود خواهد یافت.
  3. همچنین شواهد علمی نشان می‌دهد که افزودن گردو به رژیم غذایی، یکی از راه‌های بهبود سطح کلسترول و تری گلیسیرید، به ویژه در میان افراد دارای کلسترول بالا به حساب می‌آید.

اثر گردو بر کلسترولِ خوب و بد:

محققان دریافتند که به طور متوسط، افرادی که گردو مصرف می‌کنند، میزان کلسترول خوب، یعنی HDL، در آن‌ها افزایش و سطح کلسترول بد، یعنی LDL، به میزان 10 درصد در آن‌ها کاهش می‌یابد. تاثیر گردو بر تری گلیسیرید؛ به دلیل وجود امگا 3 موجود در آن است. به نظر شما مکانیسم عمل امگا 3 بر تری گلیسیرید و کاهش آن به چه صورتی است؟

مکانیسم عمل اسیدهای چرب امگا 3 بر تری گلیسیرید:

اسیدهای چرب امگا 3، علاوه بر گردو، در ماهی‌های چرب مانند ماهی تن و سالمون نیز یافت می‌شوند. این اسیدها، سطح تری گلیسیرید را در جریان خون کاهش می‌دهند. اما کارشناسان هنوز از مکانیسم این کار و اینکه چگونه اسیدهای چرب امگا 3، رشد پلاک‌های چربی را در رگ‌ها کُند می‌کنند، ‌ اطلاعات دقیقی ندارند. ولی، این موضوع که تاثیر گردو بر تری گلیسیرید، کاملاً اثبات شده است، جای هیچ تردیدی نیست!

مشاهده لیست قیمت انواع نهال گردو و خرید نهال گردو با یک تماس با کارشناسان آریا نهال

تاثیر مصرف گردو بر افراد دیابتی:

افزودن روغن گردو به رژیم غذایی روزانه‌ی افراد مبتلا به دیابت نوع 2، باعث بهبود شاخص‌های لیپیدی آن‌ها می‌شود. یعنی تاثیر گردو بر تری گلیسیرید، کلسترول کل و LDL به خوبی مشخص شده و در کاهش آن‌ها نقش به‌سزایی داشته است. لذا، خطر بیماری‌های عروق کرونری را در این افراد کاهش می‌دهد. مصرف گردو، به عنوان یک درمان طبیعی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 محسوب می‌شود.

بهترین شیوه مصرف گردو در رژیم غذایی:

بهترین راه افزودن گردو به رژیم غذایی، جایگزینی آن با چربی‌های اشباع شده‌ از قبیل گوشت قرمز است. به این شیوه، می‌توان بدون دریافت کالری بیشتر، از فواید گردو بهره‌مند گردید. همچنین، استفاده از آن بر روی سالاد، انواع خورشت‌ها، چاشنی‌ها، سبزیجات، آجیل و… راه مناسبی برای دریافت این ماده‌ی مغذی و بهره‌مندی از تاثیر گردو بر تری گلیسیرید، و سایر چربی‌های بدن است.

میزان مصرف روزانه گردو:

نظر متخصصان تغذیه در خصوص مصرف گردو این است که: «برای بهره‌مند شدن از فواید سلامتی گردو، بهتر است حداکثر به اندازه‌ی یک مُشت یا تقریباً 40 گرم در روز آن را مصرف نمائید و هرگز بیشتر از این میزان مصرف نکنید! » زیاده‌روی در مصرف گردو می‌تواند منجر به دریافت کالری اضافی و افزایش وزن شود.

مصرف گردو با چاشنی‌ها:

اکثریت افراد، عادت دارند گردو را به صورت نمکی یا شیرین مصرف کنند. اما توصیه ما به شما این است که حتماً گردو را به صورت خام و یا خشک‌ شده مصرف کنید. مصرف چاشنی‌هایی از قبیل نمک و یا شیرینی به همراه گردو موجب می‌شود تا کالری اضافی وارد بدن شما شود. اگر می‌خواهید از ویژگی مثبت تاثیر گردو بر تری گلیسیرید، کلسترول، HDL و LDL بهره‌مند شوید، بهتر است آن را بدون افزودنی مصرف نمایید.

جمع بندی مقاله خواص گردو بر تری گلیسیرید:

اگرچه مصرف آجیل از جمله گردو، فواید زیادی دارد، اما به دلیل کالری بالا می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. در نتیجه افزایش وزن، ممکن است اثرات مفید این ماده مغذی در سلامت قلب و عروق، ‌ کاهش یابد و بهره‌مندی شما از اثربخشی گردو بر تری گلیسیرید، و سایر چربی‌های بدن کاهش خواهد یافت.

امید است مطلب حاضر، در افزایش اطلاعات عمومی شما نقش به‌سزایی داشته باشد. شما چه اطلاعات دیگری در مورد تاثیر گردو بر تری گلیسیرید، دارید؟ ‌ لطفا اطلاعات خود را با ما هم به اشتراک بگذارید.

منابع:

  • https://nutrition.ucdavis.edu/outreach/nutr-health-info-sheets/walnuts
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2696995/
  • https://www.webmd.com/food-recipes/features/the-new-low-cholesterol-diet-walnuts
  • https://www.healthline.com/nutrition/13-ways-to-lower-triglycerides#bottom-line
برچسب ها:

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
50

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آیا گردو تری گلیسیرید را بالا میبرد؟ (تاثیر گردو بر فشار خون)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *