معرفی انواع درخت آلبالو پربار ایرانی و خارجی
درخت آلبالو یکی از درختان میوهای محسوب میشود که از اعضای خانواده گل سرخیان است. آلبالو نیز مانند سایر ارقام میوهای، نژادهای مختلفی دارد. انواع درخت آلبالو در نواحی معتدل و نیمه سردسیر قابل رشد و پرورش می باشند.
میوه حاصل شده از این درخت گرد و کوچک بوده و در رنگ قرمز و سیاه دیده میشود که طعم خوشایند آن زبانزد خاص و عام است. اگر دوست دارید که یک باغ از درختان پرسود و پربازده داشته باشید، با ما در این مطلب همراه باشید تا انواع نهال آلبالو را به شما معرفی کنیم.
بررسی انواع مختلف نژادهای نهال آلبالو
همه دنبال بهترینها هستند و میخواهند بهترین درخت، بهترین گیاه و بهترین میوه را پرورش دهند. یافتن بهترین نوع در هر چیزی، مستلزم شناخت انواع مختلف آن است که باعث میشود، انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه ارقام مختلف آلبالو را به شما معرفی کردهایم تا در پایان خودتان این انتخاب را به دوش بکشید.
آلبالو مجاری؛ مناسب برای مناطق سردسیر و نیمهسردسیر
آلبالو مجاری یا مجارستانی اولین نمونه از انواع درخت آلبالو محسوب میشود که قصد معرفی آن را داریم. همانطور که نام آن پیدا است، میتوانید حدس بزنید که این رقم از انواع وارداتی آلبالو است. چیزی که باعث میشود این نهال، برای کاشت در مناطق سردسیر و نیمهسردسیر مناسب باشد، دیرگل بودن آن است.
شکوفههای نهالهای کوچک در معرض خطر قرار دارند و با کوچک ترین وزش باد، دچار تهدید جدی میشوند. وقتی میگوییم آلبالو مجاری دیرگل است، یعنی سرمای زمستان و وزش بادهای بهاری آن را تهدید نمیکند؛ زیرا دیرتر از سایر درختان میوهای که در بهار گل میدهند، شکوفههای آن نمایان میشود.
در بین انواع درخت آلبالو این نژاد در نواحی سرد بهترین عملکرد را از خود نشان میدهد و میتوانید ببینید که به ارتفاع ۷ تا ۸ متر نیز میرسد. شما ۳ سال پس از کاشت نهال آلبالو مجاری و در اواسط خرداد ماه شاهد باردهی این نهال خواهید بود.
آلبالو گیسی؛ رقم تجاری با عملکرد بالا
آلبالو گیسی هم در زمره نهالهای وارداتی در انواع نهال آلبالو قرار میگیرد که کیفیت مناسبی دارد. این رقم به خوبی در مناطقی با دمای پایین رشد میکند. بنابراین، در میزان مقاومت ریشههای آن در برابر سرما و خشکی شکی نداشته باشید.
البته، چیزی که باعث افزایش عملکرد این درخت میشود، مسئله رسیدگی و نگهداری از نهال آلبالو گیسی خواهد بود. شما میتوانید با انتخاب بستر خاک مناسب از جنس لومی، شرایط مناسبی را برای بازدهی مطلوب آن رقم بزنید. همچنین، آلبالو گیسی از جمله درختان زودبازدهی است که عملکرد اقتصادی و مفید خود را از سال دوم پس از کاشت شروع میکند و تا ۳۰ سال ادامه می یابد.
میوههای حاصل شده این نمونه از انواع درخت آلبالو طعم بینظیری دارند و ترش و ملس بودن آن مزیدی بر علت است تا آن را تبدیل به تجاریترین نوع آلبالو کند.
جهت مشاهده ی انواع نهال آلبالو و استعلام قیمت هر کدام، بر روی گزینه نهال آلبالو کلیک نمایید.
آلبالو مورلو؛ پاکوتاه و پر رونق
اگر همیشه به دردسرهای برداشت محصول از درختان بلند قامت فکر میکنید و از کاشت درختان میوهای مانند انواع نهال آلبالو صرف نظر کرده اید، آلبالو مورلو دوای درد شما خواهد بود. این رقم وارداتی که زادگاه اصلی آن کشور ایتالیا می باشد، مقاومت بسیار بالایی نسبت به سرما دارد.
با رعایت نکات نگهداری و مراقبت این درخت نهایتا به ۲ الی ۴ متر ارتفاع در طول عمر خود دست مییابد. بنابراین، میوهها بهراحتی در دسترس شما قرار میگیرند تا مشکلی برای برداشت آن نداشته باشید.
چیزی که باعث میشود آلبالو مورلو در بین میوههای انواع درخت آلبالو حرفی برای گفتن پیدا کند، طعم متفاوت و خاص آن است. مورلو طعم شیرینی دارد که به تلخی میزند و یک ویژگی خاصی به آن میبخشد.
حال حدس زدن اینکه در صنایع کمپوتسازی کدام نوع آلبالو کاربرد دارد، کار سختی نخواهد بود. ظاهر این میوه نیز قرمز و بافت یکدست نرمی دارد که با یک دم کوتاه به شاخههای درخت وصل میشوند.
آلبالو گوشوارهای؛ خوش رنگ و پربازده
یکی دیگر از انواع درخت آلبالو که توجهات زیادی را به سوی خود جلب کردهاست، آلبالو گوشوارهای محسوب میشود. این نوع از آلبالو بومی کشورهای آمریکایی است اما به ایران و سایر نقاط جهان نیز صادر شده و امروزه شاهد حجم تولیدات بسیاری از میوههای آن هستیم.
اگر بخواهیم بر اساس تحمل سرما به انواع نهال آلبالو امتیاز دهیم، قطعا آلبالو گوشوارهای در صدر جدول قرار میگیرد. این درخت نیاز سرمایی بین ۶۰۰ تا ۱۶۰۰ دارد که آن را تبدیل به یک گزینه کاربردی برای مناطق سرد کوهستانی کردهاست.
نکتهای که در مورد این نهال آلبالو وجود دارد، حساسیت آن نسبت به آفات است که آن را نسبت به بیماریها ضعیف و ناتوان میکند. با اینحال، از طریق اقدامات پیشگیرانه مثل کودرسانی و سمپاشی میتوانید تا حد زیادی از بروز بیماری و حمله آفات جلوگیری کنید.
این نهال نیز عمر مفید و اقتصادی ۳۰ ساله دارد و خیال شما را برای چندین سال بعد راحت میکند تا محصول فوقالعاده با کیفیت اولیه را از آن برداشت کرده و به بازار عرضه کنید.
آلبالو نفریس؛ رشد متوسط و بازدهی دائمی
اگر میخواهید یکی از ارقام آلبالو را برای مصارف شخصی و باغچه و باغ خصوصی خود استفاده کنید و سوددهی آن برای شما اهمیتی ندارد، بهترین انتخاب آلبالو نفریس خواهد بود.در بین انواع درخت آلبالو، این نهال رشد متوسطی دارد که نیازهای شما را برطرف میکند و شما را به زحمت اضافه برای برداشت محصول نمیاندازد.
خاستگاه اصلی نهال نفریس به اروپای شرقی می رسد که امروزه در سایر نقاط جهان طرفداران زیادی دارد. از جمله موارد دیگر که باعث تمایز این نهال با ارقام دیگر آلبالو میشود، سازگاری و هماهنگی آن با انواع شرایط آب و هوایی ایران است.
یکی دیگر از ویژگیهای مثبت درخت آلبالو نفریس مربوط به مقاومت بالای آن نسبت به بیماری و عارضههای مختلف است که یک سد دفاعی فوقالعاده به شمار میرود و شما را از صرف هزینههای زیاد برای کنترل آفات نجات میدهد.
نحوه مراقبت و نگهداری از درختان آلبالو
مراقبت و نگهداری در میزان و سرعت باردهی انواع درخت آلبالو حرف اول را میزند. پس، قبل از اینکه دنبال ارقام پربازده آلبالو باشید، شرایط و اصول اولیه لازم را برای رشد و پرورش آن فراهم کنید.
در ادامه چند مورد از ضروریترین نکات که در کاشت و پرورش انواع نهال آلبالو نقش مهمی ایفا میکنند را ذکر کردهایم:
- انتخاب بستر مناسب از خاک:
از آنجایی که ریشههای درخت آلبالو در خاک قرار میگیرد، انتخاب نوع مناسب آن تاثیر چشمگیری در میزان رشد و تغذیه این گیاه خواهد داشت. بهترین خاکی که میتوانید برای کاشت انواع نهال آلبالو مورد استفاده قرار دهید، ترکیب خاک لومی با مقدار مشخصی از خاک برگ و کود است.
- میزان آبیاری:
شما میتوانید از روش آبیاری قطرهای در هفته استفاده کنید تا رشد مناسبی را از این ارقام ببینید. ضمن اینکه، در طول سال به ۶۰۰ الی ۸۰۰ متر مکعب آب نیاز خواهند داشت.
- دما و نور:
درختان آلبالو به حداقل ۵ ساعت قرار گرفتن در معرض نور آفتاب نیاز دارند. نور میتواند فرآیند فتوسنتز را بهبود بخشید تا در نهایت رشد مناسبی از آن حاصل شود. حتی دما و نور در مزه آن هم نقش دارند و اصولا درختانی که کمتر در مقابل نور قرار میگیرند، طعم ترش و تلخی دارند.
- مبارزه با آفات و بیماریها:
یکی از مسائل مهمی که در زمینه نگهداری از انواع درخت آلبالو مطرح میشود، مبارزه با آفات و بیماریهای آن به شمار میرود. شما با رعایت نکاتی مثل: آبیاری و هرس میتوانید تا حد زیادی از بروز این عوامل جلوگیری کنید.
حشرهکشها و سموم میتوانند بهترین گزینه در زمینه برخورد با آفات درخت آلبالو باشند. عمده آفاتی که این درختان را تهدید میکنند عبارتند از:
- مگس آلبالو
- شانکر باکتریایی
- کنه قرمز اروپایی
کلام پایانی در خصوص انواع درخت آلبالو
انواع درخت آلبالو از جمله درختان میوهای و مثمر هستند که طرفداران زیادی دارند. در فصل بهار و تابستان شاهد خریدارانی هستید که به بازار مراجعه میکنند تا انواع آلبالو را تهیه کرده و برای شربت، کمپوت و غیره استفاده کنند.
همین مسئله از این درخت یک بیزینس پرسود ساخته که مورد توجه باغداران زیادی قرار گرفتهاست. شما میتوانید از این مطلب بهعنوان یک راهنمای خرید بهره ببرید. در صورت سوال در مورد هزینه های نهال آلبالو و نحوه خرید محصول از نهالستان آریا نهال با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه