کاشت درخت آلبالو چگونه می باشد؟ (انواع روش کاشت البالو)

دسته بندی: آموزش کاشت نهال جدیدترین مقالات
1400.08.14

طریقه ی کاشت نهال آلبالو:

میوه ی درخت آلبالو از آن میوه‌های خوشمزه تابستانی محسوب می‌شود که ترش و شیرین آن طرفداران خاص خودش را دارد و از ترشی گرفته تا مربا، نمی‌توان از کنارش به سادگی گذشت. کاشت درخت آلبالو؛ در حیاط منزل فارغ از اینکه تابستان‌ها کامتان را مزه‌دار خواهد کرد، در بهار جلوه‌ای از شکوفه‌هایی سپید رنگ پدید می‌آورد که بسیار چشم‌نواز است.

آلبالو به غیر از زیبایی و خوشمزگی، خواص بی‌شماری هم دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

آشنایی با زادگاه اولیه درخت آلبالو:

درخت آلبالو، درختی با بدنه‌ای ظریف است که حداکثر طول آن به ۴ متر می‌رسد. البته گونه ۲ متری و قد کوتاه این گیاه نیز وجود دارد‌. به طور کلی زیستگاه آلبالو متعلق به اروپا و جنوب شرقی آسیاست. به عبارت دیگر این گیاه در حاشیه دریای خزر تا دریای سیاه می‌روید و احتمالاً دانه آن توسط پرندگان به دیگر نقاط برده شده است.

میوه این درخت، ترش، قرمز رنگ و کوچکتر از گیلاس است و غالباً به شکل جفتی می‌روید، البته گونه خوشه‌ای این میوه نیز وجود دارد. کاشت نهال آلبالو؛ در اواسط پاییز انجام می‌شود و درخت در بهار لباس عروسی از جنس شکوفه‌های سپید به تن می‌ کند، میوه آن نیز در اوایل تابستان می‌رسد.

درخت البالو

انواع روش کشت آلبالو:

برای کاشت آلبالو چه در مقیاس کوچک مانند حیاط خانه و چه در ابعاد بزرگ‌تر مانند باغ، در مرحله اول این نکته را در نظر بگیرید که فضا آفتاب‌گیر خوبی داشته باشد و حداقل روزی ۶ ساعت نور خورشید به آن محدوده بتابد، البته خاک و نوع آبیاری هم مهم است.

به طور کلی آلبالو به سه روش تکثیر می‌شود؛ از طریق بذر، پیوند و پاجوش.

  • کاشت درخت آلبالو با بذر

در این روش، بذر آلبالو را در گلدان می‌کارید و در سرمای طبیعی زمستان یا یخچال قرار می‌دهید تا نیاز سرمایی آن برطرف شود و جوانه بزند. این روند بین ۶ تا ۸ هفته زمان خواهد برد.

  • کاشت نهال آلبالو از طریق پیوند

کاشت آلبالو؛ در برخی گونه‌ها مانند گونه‌های گیسی و مجارستانی از طریق پیوند انجام می‌شود. در این روش پیوند آلبالو تلخ و پیوند شکمی انجام می‌شود و پس از برگ‌ریزان درخت در فصل پاییز، نهال به زمین منتقل می‌شود.

  • کاشت درخت آلبالو از طریق پاجوش

در اطراف درخت آلبالو، پاجوش‌های زیادی می‌روید که می‌توانید با دقت دور آن‌ها را خالی کنید، پاجوش‌ها را بدون صدمه زدن به ریشه جدا کنید و  در گودال‌هایی که آماده کرده‌اید اقدام به کاشت آلبالو، نمایید.

درختان البالو آیا کاشت درخت آلبالو از طریق هسته هم ممکن است؟

شاید برای شما این سوال پیش بیاید که آیا می‌توان آلبالو را از طریق هسته هم کشت کرد؟! در پاسخ باید بگوییم این یکی از مرسوم‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌های کاشت آلبالو، به‌شمار می‌رود.

در این نحوه هسته‌ های آلبالو را از یکدیگر جدا نمایید، سپس در گام بعدی بهتر است بشویید و تمیز نمایید و سپس در بطری‌ های شیشه‌ای که در آن خاک مرطوب وجود دارد بیندازید و روی آن را هم کود مرطوب بپاشید. رطوبت خاک را همواره حفظ کنید و آن را در جای سرد قرار دهید. سپس هسته‌ها را در باغچه یا باغ بکارید، معمولاً بعد از دو ماه هسته‌ها جوانه خواهند زد.

فاصله کاشت درخت آلبالو چقدر است؟

سیستم کاشت آلبالو؛ غالباً به روش مربعی است و درختان در فاصله ۶ متری از هم کشت می‌شوند که البته ممکن است این فاصله در برخی ارقام کم یا زیاد شود.  به عنوان مثال گونه انگلیسی نهال مورلو را می‌توان با 4 تا 5 متر فاصله از یکدیگر نیز کشت نمود. ریشه برخی گونه‌ها هم بسیار قوی است و باید ۷ متر فاصله را در هنگام کاشت نهال آلبالو، در نظر گرفت.

فصل مناسب کاشت آلبالو چه فصلی است؟

درخت آلبالو از نهال های علاقمند به سرما است که در سرمای زمستان آسیب نمی‌بیند و توان مقابله با آن را دارد. بنابراین بهترین زمان کاشت نهال آلبالو از اواسط آبان ماه تا نیمه اسفند ماه است.

آیا پرورش درخت آلبالو در باغچه ممکن است؟

از آنجایی که آلبالو، درخت مقاومی است، در بهار جلوه‌ای بسیار زیبا دارد و ظرف ۳ تا ۵ سال به بار می‌نشیند و از سوی دیگر کسی نیست که طعم آن را دوست نداشته باشد، بسیاری‌ها علاقمند هستند تا در باغچه خانه اقدام به کاشت آلبالو، نمایند.

خب در پاسخ به این سوال که آیا کشت آلبالو در باغچه ممکن است با خیر، باید گفت بله.

کاشت نهال آلبالو؛ پاجوش آلبالو، هسته و بذر در حیاط خانه ممکن است تا کمتر از یک دهه دیگر بتوانید از میوه‌های خوشمزه درخت خانه‌تان بستنی یخی یا مرباهای خوشمزه درست کنید.

باغداری و مراقبت‌های لازم از آفات و بیماری‌های درختان آلبالو چگونه است؟

در مورد مراقبت‌های باغداری درخت آلبالو باید گفت که این گیاه نیاز چندانی به هرس ندارد و کافی است شاخه‌های خشک گیاه را از آن جدا کنید. مهم‌ترین آفت این گیاه، مگس گیلاس است که برای از بین بردن آن از آفت‌کش استفاده کنید.

هم‌چنین بیماری آرمیلاریایی ریشه در درخت آلبالو بسیار شایع است، چنانچه نتوانید به موقع آن را درمان کنید بهتر است درخت آسیب دیده و اطراف آن را تخلیه کنید تا مانع خسارت دیدن سایر درختان باغ شود. شانکر باکتریایی نیز گاهی درختان آلبالو را در برمی‌گیرد که عامل اصلی ایجاد آن، رطوبت زیاد و کوددهی نامناسب است.

بنابراین برای آبیاری و کوددهی پس از کاشت نهال آلبالو، برنامه‌ای علمی و منظم داشته باشید تا دچار مشکل نشوید.

خاک مناسب رشد نهال آلبالو چیست و باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

خاکی که برای کاشت نهال آلبالو؛ مناسب است باید سبک باشد و از طرف دیگر زهکشی مناسبی هم داشته باشد. در عین حال، خاک باید رطوبت و مواد معدنی را حفظ کند و ریشه گیاه را در بربگیرد. بهترین نوع خاکی که برای باغ آلبالو بسیار کاربرد دارد خاک لومی لست. تلفیق خاک لومی رسی با خاک برگ و افزودن کود به آن، شرایط ایده‌آلی برای رشد آلبالو فراهم می‌ کند.

نحوه آبیاری نهال و درخت بالغ آلبالو چگونه است؟

درخت آلبالو از آن گیاهان حساسی که تا آب به آن‌ها نرسد، دچار مشکل شوند و به باغدار آسیب بزنند، نیست. همین شرایط مقاوم هم سبب شده است تا بسیاری‌ها علاقمند به کاشت درخت آلبالو، در باغ خود باشند. با این حال برای مدت طولانی گیاه را تشنه نگذارید و به‌ویژه در فصل تابستان بیشتر حواستان به آن باشد.

درختان جوان و نهال‌ ها چون از ریشه کمتری برخوردارند و خاک نیز منافذ باز زیادی دارد، بهتر است هرگاه خاک اطراف درخت آلبالوخشک شد، عملیات آبیاری را انجام دهید. در تابستان نیاز است تا پس از کاشت نهال آلبالو، آن را دو تا سه بار در هفته آبیاری کنید، اما برای درختان بالغ یکبار آبیاری در هفته کافی است.

مکانیزم آبیاری باید به گونه‌ای باشد که تا عمق یک متری خاک را مرطوب کند و حتما نقطه‌ای از خاک را آبیاری کنید که در سایه‌سار درخت واقع شده است.

قلمه زدن درخت آلبالو چگونه صورت می پذیرد؟

قلمه زدن یکی از متد های قدیمی جهت گسترش گیاهان است که درباره درختان میوه بیشتر اتفاق می‌افتد. طی این روش، یکی از شاخه‌ های جوان توسط وسیله‌ تیز استریل شده از گیاه مادر جدا می‌شود و در شرایط ریشه‌دهی قرار می‌گیرد. قلمه آلبالو باید در محیط سرد قرار بگیرد و معمولا قلمه گیاه را در فصل برگ‌ ریزان از ساقه اصلی جدا می‌کنند. برای سرعت ریشه‌دهی می‌توان از ویتامین‌ها و هورمون‌ها استفاده کرد و بهتر است در جعبه‌ها و یا گلدان‌های عمیق فرآیند ریشه‌دهی اتفاق بیفتد.

سپس در فصل کاشت آلبالو، قلمه‌های ریشه‌دار را باید در باغ یا باغچه غرس کرد.

نحوه کودهی پس از کاشت درخت آلبالو چگونه است و بهترین کودهای شیمیایی و حیوانی برای آلبالو کدامند؟

هر گیاهی برای اینکه مراحل رشد خود را طی کند و در برابر آفات و بیماری‌ها قوی شود، نیازمند کودرسانی است. آلبالو هم از این قاعده مستثنا نیست و پس از کاشت آلبالو، باید عملیات کودرسانی با آن طبق زمان‌بندی مشخص و با توجه به نیاز گیاه انجام بگیرد.نهالی که در مدت زمان معینی به اندازه کافی رشد نکرده باشد، باید با استفاده از کود، مواد غذایی مورد نیاز را دریافت کند تا فرآیند رشدش تحریک شود.

اگر باغدار مجربی باشید، از شکل و رنگ و لکه‌های برگ درخت، متوجه نیاز آن به کود خواهید شد. اگر باغدار تازه‌کاری هستید، پیشنهاد می‌شود در فواصل زمانی مشخص و یا با مشاهده هرگونه تغییر در برگ درختان، آن‌ها را به یک مهندس کشاورزی نشان دهید تا تجویز لازم را انجام دهند. بهترین کود پس از کاشت نهال آلبالو، کودهای ازته، میکرو، ماکرو و پتاسه است.

مهم ترین بیماری و آفاتی که درخت آلبالو را تهدید می کند:

مهم‌ترین و خطرناک‌ ترین بیماری که درخت آلبالو را تهدید می‌ کند، همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد، شانکر باکتریایی است. شانکر علاوه بر شاخه و ساقه به برگ و میوه هم منتقل می گردد و در نهایت باغدار محتمل ضرر می شود. کم‌ هزینه‌ترین و بهترین راه در امان ماندن از شانکر باکتریایی این است که اقدام به کاشت آلبالو، در ارقام مقاوم به این بیماری کنید، علف‌های هرز باغ را مداوما از بین ببرید، رطوبت باغ را چک کنید و از اسیدی کردن خاک بپرهیزید.

یکی‌دیگر از مشکلاتی که باغداران تازه کار در خصوص کاشت آلبالو، با آن مواجه می‌شوند، پوسیدگی ریشه است. همان‌طور که در بخش‌هایی از این مطلب گفته شد، خاک باغ آلبالو باید زهکشی مناسبی داشته باشد و این گیاه مقاوم به بی‌آبی است. درختان جوان را تنها درصورتی آبیاری کنید که خاک آن خشک باشد و حتما بخشی از خاک را آب‌رسانی کنید که در سایه درخت قرار می‌گیرد.

اگر هر کدام از این موارد رعایت نشود، ریشه گیاه در آب غرق می‌گردد، می‌پوسد و متاسفانه آن را از دست خواهید داد.

هرس درخت آلبالو چگونه انجام می‌شود؟

هرس درختان آلبالو باید در دفعات بیشتری در طول سال انجام شود و البته سر برداری از شاخه‌های آن کافی است. درخت آلبالو شاخه‌های جوان و نازک زیادی دارد که اگر میوه ندهند، سال دیگر قدرت رویشی خود را از دست خواهند داد. بنابراین پیوسته و مکررا شاخه‌های بی‌بار و خشک آن را جدا کنید تا توان بیشتری برای میوه‌دهی داشته باشد.

انواع کاشت درخت آلبالو ایرانی و خارجی شامل چه ارقامی می‌شود؟

برای کاشت آلبالو؛ و احداث باغ، نیاز است تا از ارقام مختلف آن اطلاعاتی داشته باشید:

  • آلبالو مونت مورنسی

این نهال اصالتاً فرانسوی است و میوه‌هایی درشت و تیره دارد و در اواخر بهار به بار می‌نشیند. این درخت تا 25 سال می‌تواند باردهی داشته باشد.

  • آلبالو مورلو

پیش از کاشت نهال آلبالو، مورلو خوب است بدانید که اصالت این نژاد فرانسوی است، به شکل خوشه‌ای باردهی دارد و در اواخر بهار می‌توانید محصول آن را مشاهده نمایید و میوه‌های آن  درشت، گرد و با رنگ قرمز هستند.

  • آلبالو محلی

آلبالو محلی، ایرانی است. اوایل تابستان می‌رسد، میوه آن ریز، ترش و قرمز پر رنگ می باشد و از گونع ی آلبالویی است که همه ما در فصل تابستان از بازار می‌خریم و به منزل می‌بریم.

از دیگر ارقام آلبالو می‌توان به:

  1. آلبالو مجاری پیش رس،
  2. آلبالو مجاری دیر رس،
  3. درخت آلبالو گیسی مجارستان
  4. و آلبالو بوترمو مجارستان اشاره کرد.

جمع‌ بندی نهایی در رابطه با کاشت درخت البالو:

کاشت نهال آلبالو؛ در حیاط منزل و یا باغ، کار دشواری نیست. با تحقیق و مطالعه درباره اقلیمی که در آن زندگی می‌‌کنید و فراهم کردن شرایط خاکی و آبی و شناسایی ارقام متفاوت نهال آلبالو، می‌توانید بهترین انتخاب برای کاشت درخت آلبالو داشته باشید و طی ۳ تا ۵ سال دیگر از میوه خوشمزه درخت خودتان بچینید.

خاطره گوشواره‌ های آلبالویی که برای خود درست می‌کردیم وقتی در فصل تابستان پدر با پاکت پر از آلبالوهای سرخ رنگ به خانه می‌آمد، لواشک‌های آلبالویی، بستنی‌های یخی، آلبالو خشکه، آلبالو پلو و کمپوت‌هایی که در روزهای مدرسه وقتی بیمار می‌شدیم برایمان می‌خریدند تا زودتر بهبود پیدا کنیم و سر کلاس برگردیم، هرگز از خاطره ما پاک نخواهد شد. ترکیب آلبالو ترش با نمک و گلپر یا چای آلبالو با نقل بهار نارنج هم که دیگر نیاز به توضیح اضافه ندارد. شما چه خاطره‌ای از درخت آلبالو دارید و کدام ترکیب خوراکی آلبالو را می‌پسندید؟

منابع مقاله کاشت درخت آلبالو:

  1. https://www.almanac.com/plant/cherries?amp
  2. https://www.gardeningknowhow.com/edible/fruits/cherry/cherry-tree-care.htm
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
92

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “کاشت درخت آلبالو چگونه می باشد؟ (انواع روش کاشت البالو)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *