معرفی انواع درخت انبه پربار ایرانی و خارجی

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1403.03.15

انبه یکی از میوه‌های لذیذ و خوش طعمی است که در کشورهای آسیایی حجم مصرفی بالایی دارد. اگر شما هم دوست دارید که یکی از انواع درخت انبه را در منزل یا باغ خود بکارید اما نمی‌دانید که کدام برای شما مناسب خواهد بود، این مطلب برای شما می باشد.

در ادامه چند نمونه از معروف‌ترین انواع نهال انبه را همراه با ویژگی‌ها و مشخصات بارز آن به شما معرفی کرده‌ایم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

شناخت انواع درخت انبه

شناخت انواع نهال انبه و زادگاه آن ها

عموما درخت انبه در مناطق گرمسیر و نیمه‌گرمسیری خصوصا در کشورهای آسیایی مثل چین و پاکستان یافت می‌شود. طعم بی‌نظیر میوه‌های این درخت باعث شده تا همه به فکر کاشت آن باشند بنابراین، تصمیم گرفتیم که بخشی از انواع درخت انبه را به شما معرفی کنیم.

انبه آلفونسو؛ از بهترین ارقام تولید انبه

درخت انبه آلفونسو یکی از معروف‌ترین انواع درختان انبه است که به دلیل میوه‌های مرغوب و باکیفیتی که تولید می‌کند، مورد توجه باغبانان و کشاورزان قرار گرفته است. میوه این درخت ترکیبی از رنگ زرد و قرمز بوده که ظاهر دلچسب و وسوسه‌انگیزی به آن می‌دهد.

این نهال در بین انواع درخت انبه به‌شدت کمیاب است؛ زیرا دانه‌های آن قابلیت رویش مجدد را ندارند و همین موضوع باعث شده تا از ارقام اصلاح‌ شده به جای آن استفاده شود. انبه آلفونسو معمولاً با رعایت نکات مراقبتی به ارتفاع ۶ تا ۱۵ متر می‌رسد.

گاهی اوقات اگر در شرایط ایده‌آل قرار بگیرد، احتمال اینکه به ارتفاع بیشتری نیز دست پیدا کند، وجود دارد اما برای تسهیل در برداشت میوه‌ها و مراقبت از درخت، توصیه می‌شود در ارتفاع طبیعی خود آن را پرورش دهید.

نهال انبه آلفونسو

درخت انبه بنگالورا؛ بومی کشور هند

این نمونه از انواع انبه بهترین عملکرد را در آب و هوای گرم دارد. همین موضوع باعث شده تا هند تبدیل به مهد تولید انبه بنگالورا شود و از نظر بومی آن را متعلق به خود کند. در واقع، نهال‌های انبه‌ بنگالورایی که  مشاهده می‌کنید، وارداتی هستند و از این کشور صادر می‌شوند.

از جمله مواردی که باعث می‌شود این درخت در بین انواع نهال انبه برای رسیدن به جایگاه بهترین ها چیزی کم نداشته باشد، کیفیت بالای محصولات و پربازده بودن آن است. میوه‌های آن زرد و خوش رنگ هستند و اندازه درشت و طعم شیرینی نیز دارند که افراد را برای مصرف آن به تک و تا می‌اندازد.

جهت اطلاع از قیمت نهال های انبه به صورت عمده، می توانید بر روی لینک نهال انبه کلیک نمایید.

نهال انبه کامبودیانا؛ با ارتفاع بالا

یکی دیگر از انواع درخت انبه که وارداتی محسوب می‌شود، انبه کامبودیانا است که زادگاه و خاستگاه اصلی آن را به میامی مرتبط می‌کنند. البته شایعاتی مبنی بر اینکه این درخت بومی کشور فیلیپین است هم وجود دارد که نمی‌توان به آن اکتفا کرد.

میوه این درخت زرد و سبز بوده و پوست نازکی دارد که با تلاش کم قابل برداشت از روی گوشت میوه خواهد بود. در میان انواع درخت انبه ارتفاع این نژاد به حدود ۱۵ تا ۳۰ متر نیز خواهد رسید.

انبه کامبودیانا در بستر خاک‌هایی با بافت مناسب و غنی، خاک‌های سبک و با تهویه خوب عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. بهترین خاک برای رشد این درخت، خاک‌هایی با pH بین ۶ تا ۷ خواهند بود. علاوه‌بر این، خاک آن باید خوب زهکشی شده و قادر به نگهداری رطوبت مورد نیاز برای رشد انبه باشد.

نحوه تکثیر این نمونه از انبه با روش جوانه‌زدن نیز قابل اجرا است؛ از این‌رو، در ایران تولید بالایی دارد.

درخت انبه کامبودیانا

انبه املی آفریقای جنوبی؛ باکیفیت و بی‌نظیر

این نوع درخت در بین انواع درخت انبه از محبوبیت خاصی برخوردار است و جزء پرطرفدارترین درختان میوه در جهان محسوب می‌شود که در بسیاری از مناطق گرمسیری رشد می‌کند. درخت انبه املی اصلی‌ترین منبع تولید میوه انبه در جهان به شمار می‌رود که خاستگاه آن به آفریقای جنوبی می رسد.

درخت انبه املی می‌تواند به ارتفاع  ۱۵ متر یا حتی بیشتر هم برسد. این درخت شاخه‌های گسترده و تاج پهن دارد اما برای کشت در مزرعه و باغچه‌ها، اغلب درختان به طول ۱۰ الی ۱۵ متر محدود می‌شوند تا برداشت میوه‌ها راحت‌تر باشد.

از جمله نیازهای اصلی درخت املی می‌تواند خاکی عمیق و خوب زهکشی شده باشد. خاک مناسب این نمونه از انواع نهال های انبه باید حاوی مقدار مناسبی از مواد آلی باشند و بهتر است pH حدود ۶ تا ۷ نیز رعایت شود.

در خصوص انواع درخت انبه در طول فصول گرم و خشک، باید رطوبت بیشتری برای رشد ریشه‌های آن فراهم کنید. در عین‌حال، خاک باید دارای زهکشی مناسب باشد تا ریشه‌ها رطوبت را در قسمت‌های مختلف خود حفظ کنند.

شرایط کاشت و نگهداری از نهال انبه

برای اینکه موفق شوید تا بهترین رقم را در بین انواع درخت انبه انتخاب و خریداری کنید، باید شرایط کاشت و نگهداری آن‌ها را در منطقه خود مدنظر قراردهید. درکل، این درخت با ریشه‌های مقاومی که دارد، نیاز به مراقبت و نگهداری ویژه و خاصی ندارد اما در ادامه این شرایط و نکات مهم را ذکر کرده‌ایم.

شرایط کشت و پرورش نهال انبه

برطرف‌کردن نیازهای اولیه درخت انبه

از آنجایی‌که درختان انبه مختص آب و هوای گرمسیری هستند و در این شرایط جوی بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهند، نباید نیاز نورگرایی آن را فراموش کنید.

علاوه‌بر این، نهال‌های انبه رطوبت‌پذیری بالایی دارند که باید برطرف شود. همچنین، شما باید خاک مناسبی که بتواند رطوبت را در خود حفظ و نگهداری کند و از زه‌کشی مناسبی برخوردار باشد را انتخاب کنید.

زمان و نحوه کاشت این گیاه

چیز جالب و عجیبی که درباره انواع درخت انبه وجود دارد، نوع کاشت آن است که باید در بارندگی صورت بگیرد. درختان انبه به دو دسته پیوندی و غیرپیوندی تقسیم می‌شوند که هرکدام نحوه کاشت متفاوتی دارند.

با این‌وجود، رعایت فواصل ۱۲ تا ۱۴ متر برای  کاشت آن ها ضروری است؛ زیرا درختی تنومند با میوه‌های درشت بوده که در صورت رشد زیاد امکان در هم فرو رفتن آن‌ها وجود دارد.

زمان و میزان باردهی انواع درخت انبه

انواع درخت انبه براساس نوع خود می‌توانند زمان باردهی متفاوتی داشته باشند. بنابراین، نمی‌توان یک نسخه مشترک برای تعیین زمان باردهی آن‌ها نوشت. با این‌وجود، انواع نژادهای انبه عموما دیررس هستند و شما بابد حداقل ۴ الی ۵ سال صبر و انتظار را داشته باشید که این نهال به بار بنشیند.

علاوه‌بر این، در سال‌های اولیه نباید انتظار تولید انبوهی از انبه را از این درختان داشت اما با گذشت ۴ الی ۵ سال  می‌تواند بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ عدد انبه تولید کند.

مقدار باردهی درخت

روش‌های جلوگیری از بروز بیماری و آفت

برای اینکه بتوانید به خوبی از بروز آفت و بیماری در انواع درخت انبه جلوگیری کنید، راه‌های متفاوتی پیش رو خواهید داشت. شما می‌توانید با استفاده از کود به‌صورت مرتب و سالانه، مواد معدنی و آلی را به این درخت برسانید تا رشد بیشتر و بهتری را تجربه کند.

علاوه‌بر این، با هرس‌کردن شاخه‌های اضافه و مرده در کاهش بیماری و آفات آن نقش مهمی ایفا خواهید کرد.

با وجود اینکه این درختان ریشه‌های به‌شدت مقاومی دارند که هر آفت و بیماری نمی‌تواند آن را به زانو در بیاورد، در صورت نیاز می‌توانید از سموم برای کنترل آن بیماری بهره ببرید. بهتر است که در این مسیر با مهندسین و متخصصین امور کشاورزی مشورت داشته باشید.

نوع و شیوه آبیاری درختان انبه

همانطور که قبلا هم گفته شد، این درخت در مناطق گرمسیر تا نیمه‌گرمسیری رشد می‌کند؛ همین موضوع باعث شده تا انواع نهال انبه ریشه‌های مقاومی نسبت به خشکی داشته باشند اما این بدان معنا نیست که به آبیاری نیاز ندارند. بلکه، آبیاری آن ها از درختان میوه‌ای دیگر کمتر خواهد بود.

اگر بارندگی در محیط شما مطلوب است، این درخت نیاز به آبیاری خاصی ندارد؛ اما اگر بارندگی خیلی کم باشد شما باید اقدام به آبیاری درخت به‌صورت هفته‌ای ۳ بار در زمان کاشت بپردازید. پس از کامل‌شدن دوره رشد میزان آبیاری در فصل تابستان یک بار در هفته و در زمستان به دو هفته یکبار تقلیل می‌یابد.

کلام پایانی در ارتباط با انواع درخت انبه

در این مطلب از آریانهال به بررسی انواع درخت انبه و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد آن‌ها پرداخته‌ایم تا با چشمان باز و اطلاعات کامل اقدام به خرید این درخت میوه‌ای کنید. انبه یکی از پرطرفدارترین میوه‌ها برای تازه خوری و مصارف صنعتی به شمار می‌رود که سود زیادی برای شما به ارمغان می‌آورد.

جهت دریافت مشاوره و خرید نهال انبه می توانید از طریق شماره های درج شده در سایت، با مشاورین فروش آریا نهال در ارتباط باشید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
2

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “معرفی انواع درخت انبه پربار ایرانی و خارجی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *