معرفی انواع درخت شلیل پربار ایرانی و خارجی

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1403.02.30

شلیل میوه‌ای محبوب بین مردم سراسر جهان است. عده زیادی به فکر احداث باغ شلیل می‌افتند اما از آنجایی‌که با رقم سازگار آن با محیط زندگی خود آشنا نیستند، در آن شکست خورده و یا به تعویق می‌اندازند.

بنابراین، قصد داریم در این مطلب به بررسی انواع درخت شلیل بپردازیم تا در نهایت بتوانید نوع مناسب آن را برای باغ خود انتخاب کنید. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی شلیل ردگلد؛ سرخ و تک‌رنگ

شلیل ردگلد در بین انواع نهال شلیل طرفداران بیشتری دارد. قطعا اگر به بازار میوه‌ سری زده باشید، رنگ سرخ این شلیل‌ها شما را متوجه خود کرده است. به نظر می‌رسد، میزان تقاضا برای شلیل‌های تماما سرخ مثل ردگلد بیشتر از سایر ارقام باشد. اگر در نگهداری از این درخت کوشا باشید، عمر مفید و اقتصادی این نهال به ۱۵ سال نیز می‌رسد.

وقتی به اواسط تابستان برسید می‌توانید میوه‌های درخت شلیل ردگلد را برداشت کنید. این رقم برای کاربردهای صنعتی مثل تولید کمپوت و آبمیوه‌ها بسیار مناسب است. کیفیت بالا و جداسازی راحت گوشت از هسته میوه باعث می‌شود تا برای صنعت‌گران گزینه فوق‌العاده‌ای باشد.

نهال شلیل ردگلد

شلیل رفعتی؛ بومی و سازگار با اقلیم‌های ایرانی

وقتی صحبت از انواع درخت شلیل می‌شود، نباید از ارقام بومی چشم‌پوشی کرد. شلیل رفعتی از جمله نهال‌های باکیفیت محسوب می‌شود که به دلیل بومی‌بودن، با هر نوع آب و هوایی سازگاری دارد. با این‌حال، برای مشاهده عملکرد بهتر از این درخت توصیه می شود از کاشت آن  در مناطق خیلی گرم مانند جنوب خودداری کنید.

نیاز نهال شلیل رفعتی به آبیاری در مقایسه با ارقام دیگر در خشکی کمتر است. بنابراین، زحمت کمتری برای مراقبت و نگهداری از آن دارید. این مسئله چیزی است که باغداران را به خود جذب می‌کند. از طرفی، شلیل رفعتی از جمله انواع نهال شلیل زودبارده به شمار می‌رود. شما با کاشت این درخت پس از دو سال موفق به برداشت محصول باکیفیت می‌شوید.

اگر تمایل به خرید هر یک از نژادهای نهال شلیل را دارید، بر روی عبارت نهال شلیل کلیک نمایید.

 شلیل شمس؛ سازگار با آب و هوای معتدل

در بین انواع درخت شلیل، شلیل شمس از حساسیت بیشتری برخوردار است. بنابراین، از کاشت آن در مناطق خیلی سرد یا خیلی گرم صرف نظر کنید. شلیل شمس از جمله باکیفیت‌ترین شلیل‌های بازار است که برای خرید آن سر و دست می‌شکنند.

همچنین، بهترین عملکرد آن را در آب و هوای معتدل مثل مناطق شمال کشور مشاهده می‌کنید. رنگ میوه آن چیزی بین زرد و قرمز دیده می‌شود. شلیل شمس دیرگل و دیربازده محسوب می‌شود اما محصولی که از آن برداشت می‌کنید، خوش خوراک است.

درخت شلیل شمس

شلیل سان گلد؛ مقاوم به سرما

اگر بین انواع درخت شلیل به‌دنبال نوعی از آن هستید که خوش آب و رنگ باشد و از لحاظ ظاهری هر کسی را به خود جذب کند، شلیل سان گلد بهترین انتخاب برای شما محسوب می‌شود. این نهال در بین انواع نژاد شلیل، دیرگل بوده و به همین علت برای کاشت در مناطق سردسیر مناسب است.

همچنین، رنگ میوه حاصل از این درخت در طیف رنگی زرد تا قرمز قرار می‌گیرد که توجه هر کس را به خود جلب می‌کند.

گوشت شلیل سان گلد به هسته‌ چسبیده است و طول عمر آن در شرایط مطلوب به ۱۰ سال می‌رسد. علاوه‌بر این، سان گلد در آب و هوای سرد و کوهستانی عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد؛ ریشه‌های مقاوم آن به خوبی در برابر سرما مقاومت کرده و یکی از بهترین میوه‌های شلیل را در اختیار شما قرار می‌دهد.

شلیل کیوتا؛ فرانسوی و پیوندی

یکی دیگر از ارقام وارداتی شلیل، کیوتا محسوب می‌شود. این درخت شلیل بازدهی مناسبی دارد و در بین ۱ الی ۲ سال می‌توانید محصولات با کیفیتی از آن برداشت کنید. همچنین، شلیل کیوتا در زمره درختان دیرگل است و برای کاشت در مناطق معتدل تا نیمه‌سردسیر مناسب خواهد بود.

ریشه‌های این درخت مقاومت بالایی دارند و در برابر خشکی و سرما به‌خوبی ایستادگی می‌کنند. رنگ میوه کیوتا قرمز و بسیار آبدار است اما نیاز آن به آبیاری در حد متوسط قرار دارد. از نکات مهم نگهداری این نوع از انواع درخت شلیل می‌توان به هرس‌کردن سالانه آن اشاره کرد که تاثیر زیادی بر رشد آن دارد.

شلیل سفید؛ خاص و کمیاب

یکی از دلایلی که می‌تواند باعث برتری محصول شلیل شما در بازار شود، خاص و کمیاب بودن آن است. حال تصور کنید که به‌جای شلیل قرمز و نارنجی و زرد، شلیل سفید به بازار عرضه کنید. آن وقت است که افراد برای چشیدن و فهمیدن تفاوت آن با سایر شلیل‌ها حتما آن را خریداری می‌کنند.

در بین انواع درخت شلیل، شلیل سفید کمیاب‌ترین نوع است که بیشتر در خراسان دیده می‌شود. شیوه نگهداری از آن آسان بوده و هر ۱۵ روز یک بار نیاز به آبیاری دارد. میوه این درخت گرد و سفید یا مایل به زرد است که ظاهر جذابی را برای خود می‌سازد.

همچنین هسته آن به سختی از گوشت شلیل جدا می‌شود و بافت میوه سفت است. پس اگر به کاشت نهال‌های خاص علاقه دارید، خرید این نوع درخت شلیل را از دست ندهید.

شلیل سفید کمیاب

شلیل انجیری؛ مشابه با هلو انجیری

اگر هلو انجیری را تنها به علت پرزهای آن دوست ندارید، وقت آن است که شلیل انجیری را امتحان کنید. در بین انواع نهال شلیل، این درخت میوه‌های مشابه هلو انجیری تولید می‌کند اما پوست آن بدون هیچ پرزی و کاملا صاف و یکدست است.

همچنین، این درخت در ردیف درختان دیرگل قرار می‌گیرد و دو سال پس از کاشت شاهد به بار نشستن آن خواهید بود.

با رعایت نکات مهم در نگهداری از درختان شلیل می‌توانید عمر این درخت را به ۱۰ الی ۱۲ سال نیز برسانید. متفاوت بودن این رقم با سایر ارقام شلیل حجم وسیعی از تقاضا را به خود اختصاص می‌دهد. پس، اگر به‌دنبال یک رقم جدید شلیل هستید، تهیه نهال شلیل انجیری را در اولویت کار خود قرار دهید.

 

شلیل مغان؛ هسته جدا

شلیل مغان در بین انواع درخت‌ شلیل برتری خاص خود را دارد. آن هم جدا بودن هسته از گوشت آن به شمار می‌رود که برخلاف سایر ارقام شلیل است. اگر دوست دارید شلیل‌های درشت و خوش‌رنگ از درختان باغ خود برداشت کنید، شلیل مغان را انتخاب نمایید.

در بین انواع نهال شلیل، مغان از عمر اقتصادی  مفیدی برخوردار است که به ۱۵ سال می‌رسد. کیفیت مناسب خاک در رشد و پرورش این درخت شلیل اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین، شلیل مغان نیاز به آبیاری فراوان دارد و در اواسط خردادماه قابلیت برداشت محصول از آن را خواهید داشت.

شلیل فانتزیا؛ وارداتی، آبدار و شیرین

اگر می‌خواهید یکی از انواع درخت شلیل را برای فروش محصول آن در بازارهای بین‌المللی انتخاب کنید، بی‌شک شلیل فانتزیا بهترین رقم خواهد بود. این نهال شلیل در دنیا طرفداران زیادی دارد که عاشق طعم خاص و متفاوت آن هستند. بافت میوه سفت و طعم آن شیرین و آبدار است.

عده زیادی طعم این شلیل را به هلو تشبیه می‌کنند. با این تفاوت که طعم بهتر و پوست شفاف و یکدستی دارد. از طرف دیگر، این نژاد از انواع نهال شلیل دیررس بوده و برای باردهی آن باید صبوری لازم را داشته باشید.

فاکتورهای مهم در مراقبت از درختان شلیل

حال که با انواع نهال شلیل آشنا شده‌اید، باید اطلاعاتی در زمینه شیوه مراقبت و پرورش آن نیز کسب کنید. در ادامه، این اطلاعات را به‌طور خلاصه در اختیار شما قرار داده‌ایم.

  • انتخاب خاک مناسب؛ ایجاد یک بستر برای رویش نهال شلیل

قبل از انتخاب انواع نهال شلیل باید بستر خاک باغ خود را بررسی کنید. اکثر ارقام شلیل به خاک‌های سبک با زه‌کشی مناسب نیاز دارند و در غیر این‌صورت، کیفیت میوه‌های آن کم و کمتر می‌شود.

  • بررسی زمان گلدهی درخت شلیل؛ موثر در انتخاب برای مناطق مختلف

به‌طور کلی، انواع درخت شلیل به دو دسته کلی گرمسیر و سردسیر تقسیم می‌شوند. شلیل‌های سردسیر دیرگل هستند و نسبت به سرما مقاومت بیشتری دارند.

بنابراین، با کاشت آن در مناطق سرد و کوهستانی با مشکلی مواجه نمی‌شوید. ارقام گرمسیر شلیل نسبت به سرما حساس می باشند و اگر در مناطق سرد کشت شوند، آسیب جدی می‌بینند.

  • آبیاری منظم؛ تاثیر بر تغذیه گیاه

اگر می‌خواهید از انواع نهال شلیل میوه‌های درشت و آبدار به دست بیاورید، باید آبیاری را جدی بگیرید. درختان شلیل به‌‌طور میانگین به ۷ الی ۱۲ لیتر آب در هفته نیاز دارند. این مقدار در فصول و مناطق مختلف، شکل متفاوتی به خود می‌گیرد. با این‌وجود، در کیفیت شلیل برداشتی تاثیر بسزایی دارد.

  • هرس؛ ایجاد فرم و نظم در شاخه و برگ درختان شلیل

از جمله نکات مراقبتی درختان شلیل می‌توان به هرس آن اشاره کرد. هرس از انتقال بیماری و آفات جلوگیری کرده و شرایط مناسبی برای عمل فتوسنتز گیاه فراهم می‌کند. این مسئله تاثیر زیادی بر رشد درختان دارد. بنابراین بهتر است هرس در خواب زمستانی انواع درخت شلیل صورت گیرد.

نکات نگهداری از درخت شلیل

انواع بیماری و آفات درخت شلیل

با جدی‌گرفتن نکات مراقبتی، سم‌پاشی و کوددهی مناسب می‌توانید از هر بیماری در درخت شلیل جلوگیری کرده یا آن را درمان کنید. از جمله بیماری و آفات این درخت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. آفات چوب‌خوار و پوست‌خوار
  2. سرشاخه‌خوار هلو
  3. لکه غربالی
  4. شانکر تنه

کلام پایانی در ارتباط با انواع درخت شلیل

در این مطلب به بررسی ۹ نمونه از انواع درخت شلیل پرداختیم که اغلب ارقام بومی و وارداتی در آن لحاظ شده‌اند. شما پس از مطالعه و آشنایی با هر یک از نژادهای شلیل و شیوه نگهداری و مراقبت از آن می‌توانید تصمیم خود را برای خرید نهال شلیل مناسب با اقلیم خود بگیرید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
1

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1403.05.18 شمس الدین رزمخواه

    سلام من میخام پاییز امسال نصفی از زمینم رو هلو و نصف دیگر رو شلیل بکارم من تو آذربایجان غربی هستم تو یه روستای سردسیر و کوهستانی شما چی پیشنهاد میدین؟

    • 1403.05.20 admin-ariyanahal

      با سلام
      نهال هلو انجیری دیرگل، نهال هلو زعفرانی و هلو پوست قرمز مناسب است.
      در خصوص نهال شلیل نیز نهال سان گلد و سفید مرغوب تر می باشد.