خواص هلو

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1401.06.03

آشنایی با خواص هلو میوه آبدار ایام گرم تابستان:

حتما شنیده اید که بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه برای جلوگیری از بسیاری از بیماری ها، خوردن روزانه میوه های طبیعی را پیشنهاد می کنند. میوه ها به دلیل داشتن انواع ویتامین ها و مواد معدنی، نقش بسیاری در سلامت بدن دارند و می توانند به سلامت ما کمک کنند. در این مقاله می خواهیم با هم خواص هلو، را بررسی کنیم و ببینیم این میوه خوشمزه تابستانی چطور به حفظ سلامتی و همچنین تامین مواد مورد نیاز بدن ما کمک می کند.

آشنایی با خواص هلو

ارزش غذایی و مواد معدنی هلو:

جالب است بدانید تحقیقات علمی جهانی ثابت کرده اند خوردن یک هلو در روز می تواند موادی مثل کربوهیدرات، فروکتوز (شکر) ، فیبر و همچنین ویتامین هایی مثل ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین E را برای بدن شما تامین کند.

سایر مواد معدنی هم که در میوه هلو وجود دارند، هر کدام خواص و مزایایی دارند. در جدول زیر نگاهی به میزان مواد معدنی و آلی موجود در یک هلوی 150 گرمی بیندازید:

مواد موجود در هلو

میزان یا مقدار در یک هلوی 150 گرمی

چربی 5/0 گرم
کربوهیدرات 15 گرم
شکر 13 گرم
فیبر 2 گرم

 

اما در ادامه این مقاله به بررسی موثر و مفید خواص هلو، همراه با شما می پردازیم.

خواص کربوهیدرات ها در هلو:

کربوهیدرات ها، قندهای طبیعی بدن ما هستند که برای انجام بسیاری از واکنش های زیستی مثل نفس کشیدن توسط سلول های بدن مصرف می شوند. اگر در مواد غذایی ما به میزان کافی کربوهیدرات وجود نداشته باشد، بدن ما به مرور انرژی خود را از دست می دهد و قادر به انجام بسیاری از فعالیت ها نیست. خوردن یک هلوی 150 گرمی در روز حدود 15 گرم یعنی ده درصد کل وزن هلو، برای شما انرژی به همراه خواهد آورد.

افزایش انرژی با هلو

خواص هلو و چربی موجود در آن:

به طور کلی بدن ما به چهار ماده آب، قند، چربی و پروتئین نیاز ویژه دارد تا بتواند فرایندهای زیستی را به درستی انجام دهد. چربی به عنوان یکی از چهار ماده اصلی و مورد نیاز برای بدن به میزان 5/0 گرم در یک هلوی متوسط 150 گرمی وجود دارد.

چربی بخشی از تامین انرژی سلول های بدن را بر عهده دارد و به دو نوع چربی های مضر و چربی های مفید تقسیم می شود. اما شما نگران نباشید! با خیال راحت میوه خوشمزه هلو را در برنامه غذایی خودتان بگنجانید و مطمئن باشید که چربی موجود در آن از نوع مفید است و آسیبی به بدن شما نخواهد رساند.

خواص هلو در مقابله با رادیکال های آزاد:

در میان مواد معدنی موجود در میوه هلو، ماده ای به نام اسید کلروژنیک هم وجود دارد. از لحاظ شیمیایی، رادیکال های آزاد می توانند بافت های مختلف بدن را تخریب کنند. آنتی اکسیدان های فعال موجود در میوه هلو باعث از بین بردن این مولکول ها معروف به رادیکال آزاد می شوند.

شاید علاقه مند باشی که نهال گردویی با 300 کیلو باردهی در سال بخری!

اونوقت می تونی فقط با کلیک روی عبارت (خرید نهال گردو) لیست 17 رقم نهال گردوی پربار رو مشاهده و جهت تمایل با تماس تلفنی سفارشت رو ثبت کنی!

اگر باردار هستید از فواید هلو غافل نشوید:

جالب است بدانید در میان بسیاری از خواص هلو، اثر مثبت آن در تغذیه زنان باردار و جنین آن ها، بسیار حائز اهمیت است. هلو علاوه بر آنکه یک ماده غذایی و غیرشیمیایی است، سبب می شود استخوان بندی جنین، قوام پیدا کند.

استرس و اضطراب را با فواید هلو کنترل کنید:

برای کسانی که به طور عمده از اختلال استرس و اضطراب رنج می برند و شرایط استفاده از داروهای شیمیایی را ندارند، تجویز دمنوش های گیاهی یا میوه ای، بهترین راه برای کنترل اضطراب است. بنابراین اگر شما هم دائما استرس دارید، دمنوش هلو را به جای چای و قهوه مصرف کنید.

چراکه کافئین موجود در چای و قهوه اثر مضاعفی بر روی اختلال استرس و اضطراب شما دارد. این دمنوش ها که تمام خواص هلو، را به بدن شما هدیه می کنند، گزینه مناسبی برای رفع خستگی، آرامش و مقابله با استرس و اضطراب روزانه محسوب می شوند.

فواید هلو برای چربی خون:

بیماری های قلبی یکی از رایج ترین انواع بیماری ها در افراد مختلف است. رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و ورزش و ریشه های ژنتیکی، می توانند عامل اصلی به وجود آمدن عارضه های قلبی باشد. یکی دیگر از خواص هلو، این است که می تواند میزان کلسترل زیان رسان در بدن را کاهش دهد. با مصرف هلو می توانید خطر ایجاد حمله های قلبی در خود را رفع کنید.

خاصیت هلو برای مشکلات کلیوی:

متخصصان اورولوژی معتقدند خوردن میوه های آبدار در کنار نوشیدن روزانه آب، نقش مهمی در جلوگیری از بیماری های مجاری ادراری دارد. ایجاد سنگ کلیه، مسدود شدن لوله های ادراری و غیره همه می توانند ناشی از عدم مصرف آب ناکافی باشند.

میوه های تابستانی مثل هندوانه، طالبی و هلو برای درمان یا جلوگیری از بیماری های کلیوی مناسب هستند. این میوه همچنین برای آقایانی که پروستات شان مشکل دارد هم توصیه شده است.

فیبر و نقش آن در خواص هلو:

فیبرها، بافت های تکامل یافته ای هستند که مهمترین خاصیت آن ها، نقش مهم شان در فرآیند گوارش غذاست. اگر دستگاه گوارش ما نتواند مواد لازم برای هضم و جذب مواد غذایی را به دست آورد، ممکن است به انواع بیماری های گوارشی مبتلا شویم. فیبرها عمل جذب مواد غذایی در روده ی کوچک را تسهیل می کنند و باعث می شوند غذا با کیفیت بالاتری جذب شود.

ویتامین A و خواص هلو:

در اغلب میوه ها ازجمله هلو، ویتامین بسیار مهمی به نام ویتامین A وجود دارد که وجود آن در بدن ضروری است. یکی از مهمترین استفاده های ویتامینA نقش آن در بینایی انسان است. هویج به عنوان معروف ترین ماده غذایی دارای ویتامین A معرفی شده است درحالی که شما با خوردن میوه هلو هم می توانید این ماده مهم را دریافت کنید.

ویتامین آ و خواص هلو

 جالب است بدانید ویتامین A می تواند به سادگی شما را از خطر ابتلا به بیماری هایی مثل سرطان ریه و سرطان دهان در امان نگه دارد.

ویتامین C و نقش آن در خواص هلو:

جالب است بدانید بدن ما به تنهایی قادر به ساخت ویتامین C نیست و برای تامین آن به ناچار باید آن را از مواد غذایی دریافت کند. اگرچه مرکبات سرشار از ویتامین C هستند اما نقش این ویتامین در هلو هم غیرقابل انکار است. ویتامین C موجود در هلو می تواند از ابتلا به بیماری نقرس جلوگیری کند و احتمال سکته های مغزی را هم کاهش دهد.

ویتامین E و فواید آن:

وجود ویتامین E یکی دیگر از خواص هلو که در سلامت نقش موثری ایفا می کند. ویتامین E موجود در هلو از شما در برابر ضعف های عضلانی و بینایی جلوگیری می کند. یکی از عمده ترین عوارض کمبود ویتامین E اخلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن است.

پس برای آنکه در برابر بیماری های بینایی، عصبی و خود ایمنی محفوظ بمانید، خوردن هلو را فراموش نکنید. در بسیاری از مواد غذایی دیگر مثل سبزیجات، خشکبار و… هم مقدار بسیار زیادی ویتامین E وجود دارد.

ویتامین K و نقش آن در خواص هلو:

ویتامین K نیز که در گروه ویتامین های محلول در آب قرار می گیرد، نقش مهمی در سیستم خون‎رسانی بدن انسان دارد. ویتامین K به مقدار قابل توجهی در انواع میوه ها ازجمله هلو وجود دارد.

مصرف این ویتامین از سوی پزشکان به ویژه برای افرادی که از بیماری های خونی مثل آنمی و تالاسمی رنج می برند، توصیه شده است. این ویتامین در تمام لبنیات و در سبزیجاتی مثل اسفناج هم وجود دارد.

انواع مختلف و دیگر خواص هلو:

جالب است بدانید هلو در اصل مربوط به کشور چین است و در جهان به دو نوع عمده یعنی هلوی هسته جدا و هلوی دارای هسته گوشتی و غیر جداشونده تقسیم بندی می شود. هلو (در انگلیسی Peach) سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند فرد را از خطر ابتلا به انواع سرطان ها در امان نگه دارد.

اگر دائما سیگار می کشید و به این ماده اعتیاد پیدا کرده اید، حتما خوردن انواع میوه ها ازجمله هلو را در برنامه غذایی خود لحاظ کنید. هر چقدر که سیگار خطر ابتلا به سرطان دهان و ریه را افزایش می دهد، میوه ها و علی الخصوص هلو، اثری بازدارنده در برابر سرطان از خود نشان داده اند.

خواص هلو برای پوست:

ویتامین ها و سایر مواد معدنی موجود در هلو باعث تسریع فرآیند کلاژن سازی در پوست می شود. کلاژن ها که نقش مهمی در سلامت پوست انسان بر عهده دارند، با تکثیر و ساخت خود، مانع از چروکیدگی های پوستی یا زخم های پوستی می شوند.

خواص هلو در تامین آب بدن:

حتما می دانید که بخش زیادی از بدن ما از آب تشکیل شده است و نباید اجازه دهیم میزان آب بدنمان از حد خاصی پایین تر بیاید. میوه ها که بیشتر حجمشان از آب انباشته شده است، منابع بسیار مفیدی در تامین آب بدن هستند.

در این میان میوه آبدار و تابستانی هلو که درصد بالایی از آن را آب تشکیل داده است، برای تامین آب و حفظ آب بدن بسیار مهم است. خوردن هلو در ماه رمضان برای کسانی که روزه می گیرند باعث کاهش احساس عطش و مصرف زیاد از حد آب می شود.

فواید هلو برای تامین آب بدن

هلو را چگونه مصرف کنیم؟

همانطور که گفتیم، هلو میوه ای تابستانی است و تقریبا از اواخر بهار هر سال سر و کله اش در بازارهای میوه فروشی پیدا می شود. هلو و سایر هم خانواده هایش به عنوان میوه های تابستانی؛ منبعی غنی از آب، قند، ویتامین و سایر مواد معدنی هستند.

برای استفاده از خواص هلو در گرما حداقل هفته ای دو بار این میوه را خریداری کنید. اما اگر به این میوه خوشمزه تابستانی علاقه دارید و می خواهید همیشه کمی از آن را در منزل داشته باشید، می توانید آن را با استفاده از ترفندهایی، فریز کرده یا خشک کنید.

در فصل زمستان خوردن هلو های فریز شده، لذت خاصی دارد و اگر هم طرفدار مصرف میوه های خشک باشید، میوه ی خشک شده هلو حسابی دلتان را خواهد برد.

استفاده از خواص هلو با تهیه سالاد:

ما ایرانی ها عادت داریم از سبزیجاتی تکراری در انواع سالادهایمان استفاده کنیم. اما جالب است بدانید با کمی خلاقیت می توانید مواد دیگری را هم به سالادهایتان اضافه کرده و آن ها را خوش طعم تر کنید.

هلو را در سالادهای تابستانی مثل سالاد فصل بریزید یا سعی کنید آن را در کنار سبزیجاتی مثل کاهو مصرف نمایید. تهیه بشقاب سالاد میوه هم راه دیگری است که می تواند لذت میل کردن این میوه را دوچندان کند.

هلو را قبل از ناهار و شام مصرف کنید:

اگر سحرخیز هستید و صبح ها خیلی زود از خواب بیدار می شوید، قبل از صرف ناهار یعنی حدودا ساعت 11 صبح، مصرف میوه و بهره مندی از خواص هلو، می تواند علاوه بر آنکه شما را شاداب می کند، در بهبود هضم و جذب ناهار هم به شما کمک کند.

هلو به عنوان یک عصرانه در کنار سایر میوه ها هم بسیار توصیه شده است. باید توجه داشته باشید که ترجیحا هلو و به طور کلی میوه ها را بعد از وعده های غذایی مصرف نکنید.

هلو را به شیرینی های خانگی اضافه کنید:

اگر معمولا در خانه شیرینی می پزید، سعی کنید به جای استفاده از پودر کیک یا طعم دهنده های شیمیایی، از میوه های طبیعی استفاده کنید. قرار دادن تکه های هلو در میان کیک خانگی علاوه بر آنکه خواص هلو، را به شیرینی شما اضافه می کند، طعم و بوی دلپذیری هم به آن می بخشد. با این کار، کیک شما یک کیک سالم و مقوی است و دیگر نیازی نیست از شیرینی های صنعتی بازار استفاده کنید.

خواص هلو و دمنوش میوه ای:

یکی از لذت بخش ترین نوشیدنی ها در هنگام خستگی، دمنوش ها هستند. اگر تاکنون به غیر از دمنوش های گیاهی، دمنوش های میوه ای را امتحان نکرده اید، این تجربه را با دمنوش هلو آغاز کنید. دمنوش هلو علاوه بر فراهم کردن یک نوشیدنی گرم و دلپذیر، بدن شما را از خاصیت هلو، هم بی نصیب نمی گذارد.

خواص هلو در تهیه ی دسر:

در فصل سرما تهیه دسر هلو به همراه عسل و دارچین می تواند بسیار لذت بخش باشد. استفاده از هلو، ویتامین ها، املاح و آب مورد نیاز بدن را تامین می کنند و دارچین و عسل هم خاصیت گرمی دارند. اگر تکه های هلو را با کمی دارچین و چند قاشق عسل حرارت دهید، می توانید یک دسر زمستانه خوشمزه برای خود یا عزیزان تان تهیه کنید.

نتیجه گیری و جمع بندی درباره خواص هلو:

همانطور که دیدید فواید هلو، را شاید نتوان در یک لیست کوتاه برشمرد. حقیقت این است که مواد طبیعی مثل میوه ها و ازجمله هلو، خواص بسیار زیادی دارند که علم پزشکی هنوز به بسیاری دست نیافته است.

خاصیت  هلو؛ برای پیشگیری یا مقابله با چندین عارضه یا اختلال، مفید است. هلو را نه فقط در فصل تابستان بلکه می توان به صورت خشک یا دمنوش در فصل های سرد سال هم مصرف کرد. مواد مغذی موجود در هلو هم ویتامین ها را شامل می شوند، هم مواد معدنی و مواد آلی مختلفی که مورد نیاز بدن هستند.

آنتی اکسیدان، قندهای طبیعی، چربی های مفید و همچنین فیبرها فقط برخی از مواد مغذی موجود در هلو هستند. آیا شما هم تجربه خوب و خوشایندی از مصرف میوه هلو دارید؟ این میوه را به چه صورت و معمولا در چه فصلی مصرف می کنید؟

یادتان باشد که فواید هلو، می توانند مثل خواص سایر مواد طبیعی در بسیاری از مواقع از خواص داروهای شیمیایی، بیشتر است.

برای رفع ابهام درباره خواص هلو، نظرات خود را در کامنت ها برای ما مطح نمایید.‎

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
4

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “خواص هلو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *