کاشت درخت افرا
معرفی و نحوه کاشت درخت افرا:
افرا؛ شامل درختچه های کوچک تا درختان بزرگی است که اغلب در پارک ها و کنار خیابان های شهر کاشته می شوند. این درختان، در شکل ها و اندازه های مختلفی هستند، اما همه آن ها یک وجه مشترک دارند: رنگ برجسته و زیبا ی پاییزی! کاشت درخت افرا؛ برای زیبا سازی شهر و محله و تولیدات چوب داخلی یک گزینه و فرصت مناسب می باشد.
این درختان سایه دار، برگ های گنبدی ضخیمی دارند و در فصل پاییز، برگ های تماشایی افرا با رنگ های زرد، صورتی، نارنجی، قرمز و بنفشِ تیره، چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. اگر شما هم علاقمند به کاشت نهال افرا، در منزلتان هستید و تمایل دارید با دانستنی های جالب این گیاه زینتی و پُرکاربرد آشنا شوید، همسفر ما باشید!
بیوگرافی و ارزش کاشت درخت افرا:
افرا، نام رایج گیاهان گلدار Acer است. حدود 200 رقم مختلف از درختان افرا وجود دارد که بسیاری از آن ها در آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شرقی وجود دارند. بیشتر گونه های افرا، برگ ریز و تعداد کمی از آن ها همیشه سبز هستند.
ارتفاع درخت افرا، می تواند به بیش از 40 متر برسد و برگ های آن معمولاً از چندین لوب تشکیل شده است. در اواخر زمستان یا اوایل بهار، درختان افرا گل های قرمز تیره تا زرد متمایل به سبز تولید می کنند که محل تولید گرده است. این گُل ها، دانه های بالداری به نام سامارا پخش می کنند که ریزش دانه ها صحنه تماشایی دارد!
کاشت درخت افرا؛ ارزش اکولوژیکی، تجاری و زیبایی شناختی متعددی دارد. از نظر زیست محیطی، زیستگاه و غذای مناسبی برای بسیاری از حیوانات محسوب می شود، از جمله منبع گرده و شهد در اوایل فصل بهار برای زنبورها است.
به لحاظ تجاری، گونه های مختلف افرا، الواری برای تهیه ی مبلمان، کفپوش، ساز و بسیاری از محصولات دیگر است و از شیره ی آن ها می توان برای تولید شربت بهره برد و از نظر زیبایی شناختی، به عنوان درخت زینتی و سایه دار با شاخ و برگ های پاییزی است.
شاید علاقه مند باشی که نهال گردویی با 300 کیلو باردهی در سال بخری!
اونوقت می تونی فقط با کلیک روی عبارت (خرید نهال گردو) لیست 17 رقم نهال گردوی پربار رو مشاهده و جهت تمایل با تماس تلفنی سفارشت رو ثبت کنی!
انواع روش کاشت درخت افرا:
یکی از روش های پرورش و کاشت نهال افرا، از طریق دانه ی آن است. دانه های درخت افرا بسته به گونه ی مدنظر، در بهار تا اوایل تابستان یا اواخر پاییز بالغ می شوند. دانه ها را می توانید در عمق حدود 2 سانتی متری در پیت ماس مرطوب بکارید و آن ها را در کیسه ی پلاستیکی داخل یخچال به مدت 60 تا 90 روز قرار دهید.
بعد از خارج کردن گلدان ها از یخچال، آن ها را در مکانی گرم قرار دهید. بهتر است پس از جوانه زدن، کنار پنجره ای آفتابگیر قرار گیرند و خاک آن ها همیشه مرطوب باشد.
کاشت درخت افرا؛ از طریق نهال ها و قلمه های آن نیز امکان پذیر است. قلمه ها را در گلدانی پُر از خاک با کیفیت خوب که چند اینچ ارتفاع دارد، پیوند بزنید. خاک گلدان باید تمام مواد مغذی موردنیاز آن ها را برای چندین ماه فراهم کند. سپس، هر هفته تا 10 روز آن ها را با کود مایع نیمه قوت گیاهان آپارتمانی تغذیه کنید.
کاشت افرا چگونه است؟
- برای کاشت درخت افرا؛ حفره ای با عمق بیشتر از 0.5 متر تا 1 متر برای قرار گیری بدنه ریشه ایجاد می کنیم.
- ریشه را داخل گودال قرار داده و بعد از پر کردن حفر خاک را فشرده و مسطح کنید.
- کاشت بیش از حد عمیق ساقه باعث پوسیدگی آن می شود.
- چاله را با خاکی که از آن جدا کرده اید و بدون افزودن کود یا هرگونه اصلاحی پُر کنید.
- با پای خود آن را فشار دهید و به صورت دوره ای به آن آب اضافه کنید تا سوراخ ها پُر شوند و از 5 سانتی متر مالچ جهت مرطوب نگه داشتن خاک استفاده نمایید.
نکات لازم در کاشت درخت افرا و فاصله کاشت نهال های افرا؟
فاصله ی کاشت درختان افرا، وابسته به زمینه ی کاربردی آن، ارتفاع درخت در زمان بلوغ و فاصله ی شاخه های آن است. فاصله ی کاشت توصیه شده بین درختان افرا معمولاً 25 فوت است.
اما، ممکن است ریشه های گونه هایی از درختان افرا مانند افرا نقره ای در رشد گیاهان دیگر اختلال ایجاد کند که در این مورد، عاقلانه است افرا نقره ای تا حد امکان دور از درختان و سازه های دیگر کاشته شود تا ریشه های آن پایه های بتنی را ویران نکند.
برای کاشت درخت افرا قرمز، باید حداقل 2 متر با منازل و سیستم لوله کشی فاصله داشته باشند. برای اماکن تجاری و صنعتی نیاز به فاصله بیشتر نزدیک به 10 متر می باشد. درختانی که برای تولید شربت افرا پرورش می یابند، به فاصله ی 10 متر و افراهایی که برای استفاده از الوارهایشان رشد داده می شوند، به فاصله ی 5 متر نیاز دارند.
فصل مناسب کاشت افرا چه فصلی است؟
در فصل پاییز و پیش از فرا رسیدن سرمای یخبندان برای کاشت نهال افرا می توانید دست به کار شوید. بهتر است مکانی که دارای سایه ی کامل یا نیمه سایه و خاک با زهکشی خوب است، انتخاب شود.
آیا کاشت درخت افرا در باغچه ممکن است؟
امکان پرورش برخی از ارقام ظریف و کاشت نهال افرا، در باغچه و به صورت زینتی در گلدان وجود دارد، چون به ندرت ارتفاع آن ها به بیش از 100-50 سانتی متر می رسد. افرای ژاپنی، افرای سه گانه (A.buergerianum)، افرای آمور (A.ginnala) ، افرای مزرعه ای (A.campestre) و افرای مونپلیه (A.monspessulanum) از جمله ی این موارد هستند.
باغداری و مراقبت های لازم از آفات و بیماری های درختان افرا چگونه است؟
لازم است از راهگیری علف هرز در اطراف منطقه ی کاشت درخت افرا، جلوگیری شود و خاک آن ناحیه با لایه ای از مواد مالچ به عمق 8 تا 10 سانتی متر پوشانده شود تا تبخیر آب گیاه کاهش یابد و محیط سالمی برای موجودات خاکی مفید درخت ایجاد گردد.
در صورت مشاهده ی لکه های سیاه و تغییر رنگ روی برگ های افرا، بقایای برگ اطراف پایه ی درخت را تمیز کنید. اگر لکه های قهوه ای بر روی برگ ها ایجاد شد و یا شانکر بر روی شاخه های جوان درخت مشاهده شد، گیاه را از رطوبت محافظت کنید.
حضور بقایای برگ چنگکی و گلسنگ بر روی درختان افرا را با هرس کردن شاخه های آسیب دیده رفع نمایید. برای برطرف کردن کپک دوده ای هم می توانید با برس زدن، حشرات حامل این قارچ را از بین ببرید.
نحوه آبیاری نهال و درخت بالغ افرا چگونه است؟
کاشت درخت افرا؛ در دوره هایی که بارندگی کم باشد، نیاز به آبیاری منظم دارد. برخی درختکاران توصیه می کنند هفته ای دوبار نهال های افرا را آبیاری کنید. زمان، دفعات و حجم آب مورد نیاز نهال و درختان بالغ، به گونه و اندازه ی درخت، نوع خاک (شن، لوم، رس، سیلت) ، میزان زهکشی آن و مدت زمان کاشت درخت بستگی دارد.
کاشت درخت افرا و پرورش آن با قلمه زدن ممکن است؟
در اواسط تابستان یا اواسط پاییز، قلمه ها (10 سانتی متری) را از نوک درختان جوان ببرید و برگ ها را از نیمه ی پایینی ساقه جدا کنید. ساقه ی پایین قلمه کاشت افرا، را با چاقو بتراشید و سپس آن را در پودر هورمون ریشه زایی بغلتانید. 5
سانتی متر پایین قلمه را در گلدانی پُر از محیط ریشه زایی مرطوب قرار دهید. هوای اطراف گیاه را با قرار دادن گلدان در یک کیسه ی پلاستیکی، مرطوب نگه دارید. پس از ریشه زدن، قلمه ها را از پوشش آن ها جدا کرده و در مکانی آفتابی قرار دهید.
نحوه کوددهی با کاشت درخت افرا؛ بهترین کودهای شیمیایی و حیوانی کدامند؟
برگ های درختان افرا، به طور طبیعی خود در کف جنگل و در اطراف ریشه های آن می ریزند. تجزیه ی این برگ ها، خاک را به طور طبیعی غنی می کند و به درختان افرا، منبعی از مواد مغذی کُند رهش می دهد.
قبل از کاشت درخت افرا، در حیاط، مقدار زیادی کمپوست پوسیده و کهنه را با هم و در اطراف پایه ی درختان افرا به عنوان مالچ غنی کننده ی خاک پخش کنید. کودهای مایع یا کودهای 10-10-10 و همچنین کودهای حاوی نیتروژن-فسفر-پتاسیم 15-3-3 مناسب درختان افرا هستند.
اگر درختان افرا با برگ های روشن و مطابق انتظار رشد کنند، نیازی به کود نخواهد بود. در صورت اجبار به رشد سریع، شاخه های بسیاری از درختان افرا، شکننده و پوسیده خواهند شد.
شایع ترین بیماری و آفات درخت افرا چیست؟
گاهی با کاشت درخت افرا؛ برگ های آن می تواند به وسیله ی لارو گونه های Lepidoptera درگیر شود و یا شته ها از شیره ی افرا تغذیه کنند و یا گونه های ورتیسیلیوم موجب پژمردگی و مرگ و میر این درختان شوند. بیماری پوست دوده که توسط گونه های کریپتوستروما ایجاد می شود، می تواند درختانی را که به دلیل خشکسالی تحت تنش هستند، از بین ببرد.
همچنین، مرگ درختان افرا می تواند به ندرت ناشی از پوسیدگی ریشه ی Phytophthora و گانودرما رخ دهد. ظهور آنتراکنوز به صورت لکه های قهوه ای بر روی برگ ها و بروز شانکر بر روی شاخه های جوان موجب مرگ و ریزش زودرس برگ های پیچیده ی افرا می شود.
گاهی ممکن است درختان افرا دچار کپک دوده ای یا پودری و یا حشرات قهوه ای بالدار و کوچکی شوند که هیچ درمان شناخته شده ای برای آن ها وجود ندارد و یا گال به صورت ناهنجاری های سیاه، قرمز، قهوه ای یا سبز مانند بر روی درختان افرا مشاهده شود.
خاک مناسب کاشت درخت افرا چیست و باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
کاشت افرا؛ در انواع خاک شنی یا رسی امکانپذیر است. تا زمانی که بافت خاک نرم و مرطوب باشد و عمق خاک به ریشه ها اجازه دهد، آن ها به خوبی رشد خواهند کرد. درختان افرا در خاک بسیار قلیایی با pH بیش از 7.3 به خوبی رشد نمی کنند و جذب مواد مغذی به وسیله ی ریشه ی درختان کاهش و موجب کلروز آهن خواهد شد.
کاشت درخت افرا؛ در خاکی با محدوده ی pH 5.5 تا 7.3 مناسب است و این درختان تا pH 3.7 را تحمل می کنند. همچنین، درختان افرا به میزان نمک موجود در خاک و آب بسیار حساس و آسیب پذیر هستند.
چند نوع هرس داریم و هرس درخت افرا چگونه انجام می شود؟
یکی از موارد مهم در کاشت درخت افرا، هرس کردن آن است که مشابه سایر درختان برگریز انجام می شود؛ با این تفاوت که این درختان باید در اوایل بهار یا تابستان هرس شوند تا شیره ی زیادی از دست ندهند. بهتر است شاخه ی درختان جوان هرس شده و شکل داده شوند و شاخه های مرده، ضعیف یا متقاطع درختان مسن تر به طور عمده هرس شوند.
بهتر است هرس کردن سه سال بعد از کاشت درخت افرا در تابستان انجام شده و یک سال در میان این کار را تکرار نمایید تا زمانی که درخت به حدود 10 سالگی برسد؛ سپس، هرس را محدود به شاخه های خشک و ضعیف کنید.
اگر درخت افرا، بالغ باشد، به اندازه ی درختان جوان نیاز به هرس نخواهد داشت. هنگام هرس درختان مسن تر، سعی کنید شکل آن ها را تغییر ندهید. در عوض، روی هرس شاخه های مرده و ضعیف افرا که در برابر هجوم حشرات آسیب پذیر هستند، تمرکز کنید.
برای این کار تنها کافی است به برگ ها نگاه کنید. اگر شاخه های درختان با هم در تماس هستند یا اگر شاخه ای به سمت تنه یا زمین رشد می کند، باید شاخه های ضعیف تر آن را هرس نمایید.
انواع ارقام خارجی و ایرانی برای کاشت درخت افرا:
انواع مختلفی از کاشت نهال افرا، در سراسر جهان انجام می شود. از جمله: افرا قرمز (Red Maple)، افرا فلوریدا، افرا راه راه و افرا قندی (Suger Maple) که بومی امریکا هستند.
افرا سیاه و افرا نقره ای (Silver Maple) بومی کانادا و ایالات متحده می باشند. افرا درشت برگ و افرا تاکی بومی امریکای شمالی هستند. افرا کانیون بومی مکزیک و ایالات متحده؛ افرا کرب بومی کشورهای اروپایی، شمال آفریقا، استرالیا و امریکای شمالی می باشند.
افرا شبه چناری و افرا نروژی بومی اروپای مرکزی و جنوب غربی آسیا هستند. افرا آمور، افرا ژاپنی (Japanese Maple)، افرا پوست کاغذی و افرا فولمون متعلق به شرق آسیا هستند. افرا کلیزوم نیز بومی ایران و کشورهای آسیایی می باشد.
خواص و ویتامین های شیره افرا چیست؟
با کاشت درخت افرا؛ و جمع آوری و تغلیظ شیره ی آن در اواخر فصل زمستان یا اوایل بهار، شربت افرا به دست می آید. این شربت حاوی مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. محتوای ویتامین شربت افرا بسیار ناچیز است.
شربت افرا میزان فراوانی املاح معدنی از جمله کلسیم، منگنز، آهن، پتاسیم و غیره را در خود دارد. مصرف شربت افرا، موجب کاهش کلسترول و سلامت بهتر مغز می شود.
جمع بندی نهایی در رابطه با کاشت درخت افرا:
در این مقاله، اطلاعات مهمی در خصوص پرورش و کاشت نهال افرا، نحوه ی آبیاری، خاک مناسب، کاربردها و فواید این گیاه و بسیاری موارد مهم دیگر ارائه شد. اگر هنوز در فکر پرورش درختان افرا هستید، لازم است در ابتدا هدفتان از پرورش آن را تعیین کنید.
آیا به فکر تهیه ی الوار باارزش هستید یا هدف زینتی؟ در هر صورت توصیه ی ما این است که در صورت هرگونه سوال در زمینه ی کاشت افرا، می توانید با متخصصان ما در زمینه ی کشاورزی و باغبانی مشورت نمایید.
برای دریافت مشاوره پیرامون کاشت درخت افرا و یا اطلاع از نحوه خرید با شماره های نهالستان آریا نهال تماس بگیرید.
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه