خواص توت: {برسی کامل 15 خاصیت و فواید توت سفید و قرمز}
از فواید توت چه می دانید؟
توت از میوه های لذیذ و خوشمزه است. اگر به میوه ی توت علاقه دارید احتمالا بتوانید در اواخر فصل بهار یا اوایل فصل تابستان آن را برداشت و از خواص توت تازه بهره مند شوید. گفته میشود که توت میوهی کشور چین است. گویا این مردم چین بودهاند که اولینبار از میوهی توت خوردهاند و از طعم لذیذ آن لذت بردهاند.
بوتهی میوه ی نهال توت جزء بوته های خودرو بوده و اصلا به همین دلیل است که در حال حاضر در اکثر نقاط گرم و مرطوب دنیا میتوان آن را کاشت و از محصولش بهترین بهرهها را برد.
چند نوع درخت توت داریم؟
از رایج ترین انواع و گونه های درخت توت می توان به نژادهایی همچون:
- توت سفید،
- توت سیاه،
- توت قرمز،
- شاه توت،
- توت مجنون،
- توت موزی،
- توت فرنگی و… از جمله رایج ترین نوع توت در جهان به شمار میروند.
اما دیگر خواص توت چیست؟
توت میوه ی بسیار کوچکی است اما فواید و خواص بسیاری دارد. بهبود گوارش، کمک به کم شدن وزن، کمک به کم شدن میزان قند خون، کاهش قابل توجه کلسترول و… از جمله فواید توت محسوب می شوند. در این مقاله از خواص توت بیشتر خواهیم گفت. اگر آشنایی با خاصیت توت مطلب مورد علاقهی شماست این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.
یک مشت توت در دهان خود بگذارید و از طعم بهشتی آن لذت ببرید. انواع توتها را میتوان در میانِ وعدههای مختلف غذا گنجاند. از توت می توان برای تهیه صبحانه مقوی و سالم، تهیه عصرانه، تهیه دسر بعد از میل کردن شام و… استفاده نمود.
ظاهر توت به ما سرنخ میدهد. توت با رنگ های مختلف جزء میوههای پرخاصیت است. شما میتوانید مواد مغذی فراوان از جمله آنتیاکسیدانها را در آن به وفور پیدا کنید. این آنتیاکسیدانها دارای خواص ضد التهابی بوده و میتوانند با بالا رفتن سن، از بدن شما در برابر بیماریهای مختلف محافظت کنند.
تحقیقات مختلفی نشان میدهند که توتها دارای فواید زیادی هستند. در ادامه از فواید توت بیشتر خواهیم گفت.
فواید توت؛ مملو از آنتیاکسیدان می باشد:
توت حاوی آنتی اکسیدان می باشد و آنتی اکسیدان به کنترل رادیکال های آزاد کمک میکند. در توضیح رادیکالهای آزاد باید گفت که آنها مولکولهای غیر قابل پایداری می باشند که وجودشان در بدن مفید است. البته ممکن است وجود مقدار زیاد آنها در بدن به سلولهای ما آسیب برساند. آنتیاکسیدانهایی چون آنتوسیانین، اسید الاژیک و رزوراترول در توت به وفور پیدا میشود. این ترکیبات گیاهی در بدن به رشد صحیح سلولهای ما کمک کرده و خطر ابتلاء به بعضی از بیماریها را کم میکند.
لازم به ذکر است که بر اساس یک تحقیق که بر روی 200 مرد به انجام رسیده ثابت شده که مصرف 300 گرم خواص میوه توت در طول یک هفته، به محافظت از DNA در برابر آسیب رادیکالهای آزاد کمک میکند.
در جریان یک مطالعه علمی دیگر نیز ثابت شده که انواع توتها دارای بیشترین میزان آنتیاکسیدان در مقایسه با سایر میوهها هستند. چندین منابع مطالعاتی تایید کرده اند که آنتیاکسیدانهای موجود در توت میتوانند به کاهش استرس اکسیداتیو نیز کمک کنند. (عدم تعادل مقدار آنتیاکسیدان و رادیکالهای آزاد در بدن را استرس اکسیداتیو میگویند.)
خواص توت در کمک به بهبود سطح قند خون و ایجاد انسولین:
مطالعات آزمایشگاهی و همچنین تحقیقات انسانی نشان میدهند که خواص توت میتواند از سلولهای بدن ما در برابر افزایش قند خون محافظت کند. نکته مهم در این باره اینست که به نظر میرسد این عارضهی مفید هم در افراد سالم و هم در افراد دیابتی رخ میدهد.
بر اساس یک مطالعه که بر روی زنان سالم به انجام رسیده مشاهده شده که مصرف 150 گرم توت در طول یک هفته منجر به کاهش 24 تا 26 درصدی میزان قند خون شده است.
علاوه بر این، در یک مطالعه شش هفته ای آمده اند و دو گروه از افراد را در معرض آزمایش قرار دادند. به گروه اول اسموتی بدون توت فرنگی دادند ولی اسموتی گروه دوم را با توت مخلوط کردند. نتیجه جالب بود، حساسیت به انسولین در گروه دوم به نحو فزایندهای زیاد شده بود.
خواص توت در توت میوهای سرشار از فیبر:
یکی از مهمترین خواص توت، وجود فیبر فراوان است. حتما میدانید که وجود فیبر در غذا چقدر برای بدن مفید است. این میوه منبع خوبی از فیبر محلول است. مطالعات نشان میدهند که مصرف فیبر محلول، حرکت غذا در دستگاه گوارش را کند کرده و منجر به کاهش گرسنگی و افزایش احساس سیری میشود. و این یک فایدهی عالی است چرا که در نهایت سبب میشود تا میزان کالری دریافتی شما کم شده و مدیریت وزن آسان گردد.
پس اگر به دنبال کاهش وزن هستید از مصرف توت غافل نشوید. علاوه بر این، فیبر به کاهش تعداد کالری جذبشده از وعدههای غذایی کمک میکند. بر اساس یک مطالعه ثابت شده است که مصرف روزانه فیبر میتواند باعث شود تا شما دست کم 130 کالری کمتر در روز جذب کنید.
خواص توت در تأمینکننده بسیاری از مواد مغذی:
میوه یا خشکبار توت، به عنوان محصولی با کالری کم شهرت یافته اند. از ارکان تشکیل دهنده ی توت آنتی اکسیدان ها می باشد که در کنار خود وجود ویتامین های بی شماری به علاوه مواد معدنی را یدک می کشد. توت فرنگی که از خوانده ی توت محسوب می گردد، مقادیر قابل توجه ای ویتامین C، در خود جای داده است و همچنین مقادیری حاوی منگنز، مس و ویتامین گروه K را در خود جای داده است.
خاصیت توت در مبارزه با التهاب:
توت ها دارای خواص ضد التهابی قوی هستند. همانگونه که می دانید در سبک زندگی مدرن، اغلب به دلیل استرس و فشار مزمن، فعالیت بدنی ناکافی و انتخاب غذای ناسالم، بدن در معرض التهاب است. لذا اعتقاد بر این است که این نوع التهاب مزمن ممکن است به بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و چاقی منجر شود. از سوی دیگر ما میتوانیم با انتخاب یک سبک زندگی سالم این عوارض را تا حد زیادی کنترل کنیم. مطالعات نشان میدهند که آنتیاکسیدانهای موجود در توت میتوانند نشانگرهای التهابی را کاهش دهند.
توصیه می شود طبق یک مطالعه بر روی افراد دارای اضافه وزن، ثابت شده کسانی که در طول روز، دست کم یک وعده نوشیدنی حاوی توت مصرف میکنند، نسبت به افراد دیگر کمتر در معرض ابتلاء به التهاب قرار میگیرند. مبارزه با التهاب از مهمترین فواید توت است.
خواص توت در کاهش سطح کلسترول:
توتها یک غذای سالم برای قلب هستند. در همین زمینه نشان داده شده است که توت سیاه و توت فرنگی تا حد زیادی به کاهش کلسترول در افراد چاق یا مبتلاء به سندرم متابولیک کمک میکند. همچنین در یک مطالعه 8 هفته ای نیز ثابت شد، بزرگسالان مبتلا به سندرم متابولیک که روزانه یک لیوان نوشیدنی توت فرنگی مصرف کرده بودند، 11٪ کاهش LDL (کلسترول بد) را تجربه کردند.
علاوه بر این موارد، خواص توت می تواند از به وجود و پیشگیری کاسترول بد خون تا حد مطلوب پیشگیری نماید که همین علت اصلی مبتلا شدن به بیماری های قلبی می باشد.
همچنین در یک مطالعه کنترل شده بر روی افراد چاق، دیده شده کسانی که 50 گرم توت خشک شده را به مدت 8 هفته مصرف کردند، متوجه کاهش 28 درصدی سطح LDL اکسید شده خود شدند.
فواید توت؛ داشتن پوست شاداب با مصرف توت:
توت ها می توانند در کاهش چین و چروک پوست موثر باشند. چرا که توت حاوی آنتی اکسیدان است و آنتی اکسیدان به کنترل رادیکالهای آزاد (که افزایش تعداد آن عامل پیری پوست است) منجر میشود.
همچنین به نظر میرسد که اسید الاژیک درون توت، مسئول برخی از واکنشهای مرتبط با شادابی پوست باشد. گفتنی است که برخی مطالعات آزمایشگاهی بر روی حیوانات نشان داده که این آنتی اکسیدانها میتوانند با جلوگیری کردن از تولید آنزیمهایی که تولید کلاژن را در پوست متوقف میکنند، از پوست محافظت کنند.
ناگفته نماند که کلاژن نوعی از پروتئین است که وجودش در ساختار پوست لازم بوده و عدم وجودش به ساختار پوست آسیب وارد میکند. وجود کلاژن باعث میشود تا پوست شما کشیده و محکم بماند. هنگامیکه کلاژن آسیب میبیند، پوست شما ممکن است افتاده شود و چین و چروک به وجود آید.
همچنین در یک مطالعه آمدند و به مدت هشت هفته اسید الاژیک را بر روی پوست موشهای بدون مو و در معرض اشعه ماوراء بنفش امتحان کردند، نتیجه جالب بود چرا که همین موضوع باعث کاهش التهاب و محافظت از کلاژن در برابر آسیب شد. کلاژن سازی یکی از مهمترین خواص توت است.
خواص توت؛ افزایش مقاومت بدن در برابر سرطان:
چندین نوع آنتی اکسیدان در توت وجود دارد. این آنتی اکسیدان ها آنتوسیانین، اسید الاژیک و رزوراترول نام دارند. یکی از مهمترین وظایف آنها کاهش ابتلا به بیماری سرطان است.
به طور خاص، تحقیقاتی که به روی حیوانات و انسان انجام شده است نشان میدهند که توتها میتوانند از افراد در برابر ابتلا به سرطان مری، سرطان دهان، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ محافظت کنند.
همچنین در یک تحقیق که بر روی 20 فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ انجام شد، ثابت گردید که مصرف 60 گرم توت، به مدت 1 الی 9 هفته، نشانگرهای تومور را در برخی از شرکت کنندگان بهبود بخشید. (البته این اتفاق برای تمامی شرکت کننده ها رخ نداد.) پس می توان این گونه نتیجه گرفت که مصرف توت میتواند تا حدودی جلوی پیشرفت سرطان را بگیرد. و این یکی از مهمترین خواص توت است.
همچنین یک مطالعه دیگر در محیط آزمایشگاه نشان داده که همه انواع توت، صرف نظر از وجود آنتی اکسیدان بالا یا کم، بر سلولهای سرطانی کبد اثرات محافظتی قوی دارند.
خواص توت؛ کمک به سلامت عروق:
علاوه بر کاهش کلسترول، توتها مزایای دیگری نیز دارند. خواص توت، به سلامت قلب و بهبود کارکرد عروق کمک میکند. لازم به ذکر است سلول هایی که در رگ های خونی شما قرار دارند، سلولهای اندوتلیال نامیده میشوند. آنها به کنترل فشار خون، جلوگیری از لخته شدن خون و انجام سایر عملکردهای مهم کمک میکنند. التهاب بیش از حد میتواند به این سلولها آسیب رسانده و مانع عملکرد مناسب آنها شود. طی تحقیقاتی مشخص شده که توتها عملکرد اندوتلیال را بهبود میبخشند. و این یکی از مهمترین خاصیت توت است.
فواید توت؛ در تمامیرژیمهای غذایی میتوان آن را گنجاند:
توت ها را می توان در بسیاری از رژیم های غذایی گنجاند. اگرچه افرادی که رژیمهایی کربوهیدرات در آن مقادیر بسیار کمی وجود دارد و کتوژنیک دارند اغلب از خوردن میوه اجتناب میکنند، اما شما معمولاً میتوانید در رژیم غذایی خودتان از فواید انواع توت ها در حد اعتدال بهره مند شده و از طعم این میوه لذت ببرید؛ بدون اینکه از چاقی یا اضافه وزن نگران باشید.
گفتنی است که نصف فنجان توت سیاه یا تمشک حاوی کمتر از 4 گرم کربوهیدرات قابل هضم است. از خواص توت، را می توان در رژیم غذایی سرخپوشان، رژیم غذایی مدیترانهای، رژیم غذایی گیاهخواران و وگانها گنجاند. برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توتها میتوانند میان وعدههای خوبی تلقی شوند. لذا این افراد میتوانند توت را بهعنوان میان وعده یا دسر میل کنند.
دسترسی همگانی به میوه جذاب توت:
در حال حاضر توت ها به صورت ارگانیک و وحشی، به طور گسترده ای در بسیاری از نقاط جهان یافت میشوند. و حتی زمانی که توت تازه در دسترس نباشد باز هم این امکان وجود دارد تا آن را بهصورت یخ زده یا فریز تهیه و برای استفاده ذوب نمود.
چه کسانی نباید از خاصیت توت بهره مند شوند؟
چنانچه به دلیل بعضی از اختلالات گوارشی لازم باشد تا رژیم غذایی کم فیبر را رعایت کنید، مصرف توت برای شما توصیه نمیشود. وجود بعضی از حساسیتها و آلرژی ها نیز چنین پیامدی را به دنبال خواهد داشت. اما اگر به مصرف توت حساسیت ندارید و نیاز نیست تا رژیم غذایی کم فیبر داشته باشید، تحت هیچ شرایطی از مصرف توت غافل نشوید و خودتان را از فواید توت محروم نکنید.
جمع بندی نهایی خواص توت چیست:
توتها دارای خواص و فواید فوقالعادهای هستند. البته بدون مطالعه و تحقیق محال است که بدانیم این میوه ی شیرین و آبدار چقدر فایده دارد. به همین دلیل ما در این مقاله سعی کردیم شما را با خواص توت، بیشتر آشنا کنیم.
و در نهایت یک سوال از شما داریم، آیا با وجود این همه مزیت، میشود از مصرف توت چشمپوشی کرد؟
منابع مقاله فواید توت:
https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition-pictures/amazing-health-benefits-of-berries.aspx
https://www.healthline.com/nutrition/11-reasons-to-eat-berries#TOC_TITLE_HDR_2
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
سلام .وقت بخیر .بنده ساکن کرج هستم.باغی به متراژ ۷۰۰ متر دارم که در آن اغلب درختان هلو و شلیل می باشند.بنده میخواهم که درختان دیگری همچون گردو سیب گلابی گیلاس و آلبالو بکارم با توجه به شرایط خاک منطقه پس از حدود یک متر از سطح زمین خاک حالت سفید و آهکی دارد که رشد ریشه را متوقف میکندو نیاز به درختانی با ریشه سطحی و کم عمق دارد .لطفا راهنمایی بفرمایید که چه درختانی می توان کاشت .متشکر
سلام و عرض ادب وقت بخیر.
با توجه به توضیحات شما، از ارقام پایه کشت بافتی می تونید بهره مند شوید، زیرا ریشه ی این ارقام، رشد در عمق زیادی ندارند. با احترام