نمک برای درخت انار مفید است؟ (برسی تخصصی مزایا و معایب)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.08.13

مقدمه ای بر تاثیر نمک برای درخت انار:

انار میوه‌ای است بهشتی؛ رنگ سرخ دانه‌های یاقوت مانند آن، هم رنگ خون بوده و چینش آن‌ها با نظم در کنار یک دیگر بسی حیرت آور است. خوردن این میوه زمستانی، در هوای سرد و حتی شاید در زیر کرسی بتواند حسی خوبی را در هر کسی ایجاد کند. نمک از گذشته تا کنون، به خصوص برای انارهای ترش مزه، یک چاشنی عالی بوده است.

اما آیا تأثیر نمک بر درخت انار، نیز قابل ملاحظه است؟  آن چه در این نوشتار برآنیم، بررسی فواید و یا مضراتی است که نمک برای درخت انار، دارد. دراین نوشته می‌خواهیم این موضوع را بررسی کنیم که آیا همان طور که میوه نهال انار همراه با نمک جذاب‌تر و خوش طعم‌تر می‌شود، آیا درخت این میوه نیز رابطه خوبی با نمک دارد یا نه؛ پس در ادامه با ما باشید.

نمک برای درخت انار

تأثیر نمک بر درخت انار:

حال نوبت به آن رسیده است که به سؤال اصلی این نوشتار بپردازیم؟ از گذشته تا کنون همواره این سؤال در بین باغداران بوده است که آیا ریختن نمک پای درخت انار می‌تواند باعث افزایش محصول و با کیفیت‌تر شدن آن شود یا نه؟!

ما این موضوع را از نقطه نظر دو جنبه بررسی خواهیم کرد. اول از همه این که طی تحقیقات فراوانی که بر روی ارقام مختلفی از میوه انار برای بررسی تأثیر نمک برای درخت انار، شده است، این گونه نتیجه گیری شد که تحمل تنش نمک در درخت انار بالاست؛ یعنی انار می‌تواند در مقابله با شوری مقاوم باشد.

دلیل آن هم این است که سدیم می‌تواند در ریشه‌های انار ذخیره شده و پتاسیم و کلسیم به برگ‌ها انتقال می‌یابند. پس از این منظر شاید ریختن نمک ضرر چندانی برای انار نداشته باشد. اما لازم به ذکر است بگوییم که در هر صورت به تعداد مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است تا بتوان نتیجه گیری قطعی کرد.

نمک و خاصیت قلیایی خاک:

از نظر شیمیایی، نمک خاصیت ph خنثی دارد و این بدان معناست که می‌تواند اثرات قلیایی و اسیدی را خنثی کند. پس با این تفاسیر شاید اگر اراضی کاشت درخت انار قلیایی باشند، ریختن نمک برای درخت انار، بتواند تأثیری مثبت داشته باشد. این گونه که خاصیت قلیایی را از بین می‌برد و خاک را متعادل می‌کند. اما این هم از مواردی است که هنوز مطالعات کافی در رابطه با آن انجام نشده است.

کود شیمیایی یا نمک برای درخت انار:

خیلی از افراد به خصوص در زمان‌های قدیم معتقد بوده‌اند که به جای کود حتی می‌توانند از نمک برای درخت انار استفاده کنند. آن‌ها بر این عقیده بودند که بهترین کود برای درخت انار که آمونیوم سولفات است، خود یک نمک معدنی با مصارف صنعتی است. پس می‌توان نمک را با آن جایگزین کرد که خب حقیقتاً باید بگوییم این اصلاً تصور صحیحی نیست.

شاید یکی از موارد مربوط به تأثیر نمک بر درخت انار، همانند کود آمونیوم سولفات، از بین بردن خاصیت قلیایی خاک باشد، اما کودها ترکیبی از مواد مغذی مختلفی هستند که تأثیر همگی آن‌ها با هم می‌تواند منجر به رشد و بالا رفتن کیفیت محصول شود. پس به هیچ وجه نمی‌توان آن‌ها را با مواردی مانند نمک خوراکی جایگزین کرد.

نمک برای درخت انار، دشمنی واقعی!

حال نوبت به آن رسیده است که از مضراتی که ریختن نمک پای درخت انار و یا هر درخت میوه دیگری دارد، سخن بگوییم:

  • شما با ریختن نمک بر روی خاک پای درخت میوه، در واقع باعث کاهش جذب مواد مفید برای خاک از جمله کودها خواهید شد.
  • کیفیت گیاه و برگ‌های درخت با جذب نمک توسط ریشه پایین آمده و قطعاً به دنبال آن، کیفیت محصول نیز کاهش می‌یابد. سوخته شدن اطراف برگ‌ها نیز می‌تواند نشانه‌ای منفی از ریختن نمک پای درخت انار باشد.
  • نمک برای درخت انار؛ می‌تواند یک دشمن واقعی به حساب آید چراکه مقاومت و قدرت آن در مقابله با آفات را به شدت کاهش می‌دهد. پیش‌تر ذکر کردیم که کیفیت درخت و برگ‌های آن با جذب نمک کاهش می‌یابد؛ پس آفات می‌توانند به راحتی به آن حمله کنند و محصول کمتری نیز به بار خواهد آمد.

علم، روشی مطمئن در کاشت درخت انار:

در نهایت شاید بد نباشد که به این نکته اشاره کنیم که اکتفا به روش‌های علمی و نه باورهای قدیمی، می‌تواند بهترین راه برای کاشت محصولات مختلف و از جمله انار و برداشت محصولی با کیفیت و عالی باشد. تأثیر نمک بر درخت انار، شاید یک تأثیر مقطعی و کارآمد فقط بر روی برخی از ارقام و یا بعضی از محیط‌های کاشت باشد، اما به طور کلی نمی‌تواند به عنوان یک روش قطعی و علمی مورد استفاده قرار گیرد.

برای تقویت خاک و بهبود کیفیت محصول، بهترین و تنها راه، رعایت تمامی شرایط محیطی لازم برای رشد نهال انار (شرایط مربوط به نور، خاک و آبیاری که پیش‌تر از آن‌ها سخن گفتیم) و همچنین اضافه کردن کودهایی مناسبی چون آمونیوم سولفات به خاک است. در مورد کوددهی، زمان و میزان کود، خیلی مهم هستند.

انار بکارید، لذت درو کنید:

قبل از این که به بررسی تأثیر نمک بر درخت انار، بپردازیم، بیایید کمی در مورد این میوه بهشتی و خصوصیاتی که دارد صحبت کنیم. میوه گرمسیری انار که به شیوه‌های مختلفی از جمله بذر، قلمه و نهال کاشته می‌شود، شرایط محیطی خاصی دارد که برای رشد هر چه بیش‌تر و تحویل دادن میوه با کیفیت بالاتر، تمامی این شرایط باید کاملاً مهیا باشند.

اول از همه این که آبیاری در کاشت درخت انار دارای اهمیت ویژه‌ای است. در اوایل فصل بهار که کاشت نهال انجام شد، بلافاصله بعد از عملیات کاشت باید آبیاری انجام گیرد. این عمل باعث می‌شود خاک اطراف نهال قوت گرفته و محکم شود. آبیاری را هر روز انجام دهید تا اولین برگ‌ها ظاهر شوند.

بعد از مشاهده شدن اولین برگ‌ها، حال دیگر نوبت به آن می‌رسد که آبیاری را هر چند روز یک‌بار (ده روز پیشنهاد می‌شود) انجام دهید. در این مرحله آبیاری با آبی که ممکن است شور باشد نه تنها پیشنهاد نمی‌شود که حتی می‌تواند به عنوان دشمنی برای زمین و درخت انار شما باشد.

خاک و دمای مناسب، از ملزومات کاشت انار:

پیش از بررسی تأثیر نمک برای درخت انار، دو عامل مهم دیگر که از فاکتورهای حیاتی در کاشت هر نهالی و نه تنها نهال انار هستند را بررسی می‌کنیم. برای درخت انار، دو عامل دما و خاک نقش خیلی مهمی را ایفا می‌کنند. درخت انار هر دو نوع خاک قلیایی و اسیدی را می‌تواند تحمل کند. نکته مهم در مورد خاک مناسب برای کاشت درخت انار، این است که آب در آن نگه داشته نشود و رفت و آمد آب و یا به اصطلاح زهکشی در آن به خوبی انجام گیرد.

اما دمای مناسب برای درخت انار با توجه به این که این میوه از نوع گرمسیری محسوب می‌شود، در حدود 20 تا 30 درجه می باشد. تابش نور آفتاب به طور مستقیم برای درختان انار امری ضروری است. این امر به شما کمک خواهد کرد تا در زمان تصمیم گیری در رابطه با محل کاشت انار، فاکتور تابش نور خورشید را حتماً در نظر بگیرد. یادتان باشد انار محصولی است که نسبت به سرما مقاومت چندانی ندارد.

جمع بندی و نتیجه گیری مقاله ی نمک برای درخت انار:

آن چه در این جا بدان پرداختیم، بررسی تأثیر نمک بر درخت انار، بود. یک باور قدیمی که بر اساس آن چه گفتیم، نه تنها آن قدر‌ها عملی و مثبت نیست که حتی می‌تواند به شدت برای محصول مضر واقع شود.

منابع مقاله تاثیر نمک برای درختان انار:

  1. https://pinwork.ir/blog/planting-pomegranate-tree/
  2. https://www.mdpi.com/2073-4395/10/1/27/htm
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
102

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1401.03.12 مختار طاهری

    چن تا درخت انار دارم تو همین خرداد ماه برگهاش دارن زرد میشه میشه بگین دلیلش چیه؟

    • 1401.03.15 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. می بایست برسی شود. احتملا نهال آلوده است، یا دارای نماتد است، یا در اثر آبیاری زیاد ریشه پوسیده شده است، یا کم آبی طولانی مدتی را تجربه کرد است و…. موارد دیگر می تواند موثر باشد. می بایست از نزدیک برسی گردد نمی توان دقیق اعلام کرد.