بیل زدن پای درخت گردو {برسی مزایا و معایب بیل زدن برای درخت}
مقدمه ای بر بیل زدن پای درختان گردو:
گردو، از جمله محبوب ترین درختانی است که کاشت آن در بین کشاورزان و باغداران از محبوبیت بالایی برخوردار است. در کاشت این نهال، رعایت تمامی قوانین و اصول مربوط به کاشت از اهمیت بالایی برخوردار است. فرآهم آوردن شرایط مناسب برای رشد گیاه از جمله خاک، نور، آبیاری و کوددهی و همچنین رعایت بهداشت اطراف نهال و درخت گردو، همگی در فرآیند کاشت تا برداشت از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
یکی از روشهایی که می تواند شرایط را برای هرچه بهتر رشد کردن این نهال فرآهم کند، از گذشته تا کنون و حتی در کشاورزی کاملاً مدرن، بیل زدن پای درخت گردو، بوده است. آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که این عمل چه تأثیری بر روی درخت و رشد و کیفیت محصول آن میتواند داشته باشد؟ ما در این نوشتار برآنیم تا تأثیر بیل زدن پای درخت گردو، را بررسی کنیم؛ در ادامه با ما باشید.
هدف از بیل زدن پای درخت گردو چیست؟
به طور کلی در کشاورزی مدرن و سنتی، این که پای درخت شخم زده بشود و به اصطلاح خاک پای درخت زیر و رو شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. این عمل شخم و یا زیر و رو کردن خاک پای درخت، میتواند با بیل و یا حتی دستگاههایی مخصوص انجام شود. با ذکر یک مثال و مقایسه خاک با پوست صورت انسان، میخواهیم قضیه را برای شما روشنتر کنیم.
اگر خاک پای درخت گردو را مانند پوست صورت افراد در نظر بگیریم، همانطور که پوست ما هر چند وقت یک بار به یک پاکسازی احتیاج دارد تا تمامی سلولهای مرده از بین رفته و باکتریهای احتمالی روی آن نیز نابود شوند، خاک پای درخت و به خصوص نهال گردو نیز همین طور است؛ در واقع با شخم زدن می توان یک پاکسازی برای خاک انجام داد. به گونهای که انواع باکتریها و موجودات مضر سطح خاک از بین رفته و یا به عمق برده میشوند تا نتوانند برای ریشههای درخت گردو، مضر باشند.
پس بیل زدن پای درخت؛ همانند پاکسازی پوست صورت ما انسانها، حکم ایجاد بهداشت برای خاک و بالا بردن کیفیت آن را خواهد داشت. بنابراین توصیه میشود این عمل را انجام دهید تا از طریق رشد بهتر درخت گردو، محصول گردو پربارتری داشته باشید.
فواید بیل زدن پای درخت گردو:
همواره چه در بین کشاورزان سنتی و با تجربه و چه در میان علم مهندسی کشاورزی و باغداری علمی، فوایدی برای بیل زدن پای درخت گردو، در نظر گرفته شده است. در ادامه چندی از این فواید را برای شما میآوریم:
- تجزیه: تمامی بقایای گیاهی مختلفی که بر روی زمین و در اطراف درخت گردو است، با بیل زدن، با سرعت بیشتری تجزیه خواهند شد.
- نابودی: یکی از مهمترین موارد مربوط به تأثیر بیل زدن پای درخت گردو، از بین رفتن آفاتی است که در پای درخت بر روی هم انباشته شده و لانه ساختهاند.
- هوا رسانی: با زیر و رو کردن خاک و بیل زدن آن، اکسیژن به سطوح مختلف خاک رسیده و پاکسازی نیز از طریق هوا رسانی انجام میشود.
- کنترل: یکی از مهمترین اقدامات در جریان کاشت و نگهداری از درخت گردو، مدیریت علفهای هرز است. این علفها میتوانند با رشد بیش از حد، به شدت برای گیاهان آسیب زا باشند. با شخم زدن، علفهای هرز رشد کرده در پای درخت نیز از بین خواهند رفت.
- جذب: کود دهی یکی از مهمترین عملیات در پروسه کاشت و پرورش درخت گردو است. کودی که پای درخت میریزید، با عملیات بیل زدن خاک پای آن، به آسانی زیر و رو شده و به تمامی قسمتهای خاک و گیاه میرسد. از این طریق، کیفیت کاشت و محصول تولیدی بالاتر خواهد بود.
تمامی پنج موردی که در بالا اشاره کردیم، از جمله بهترین موارد مربوط به تأثیر بیل زدن پای درخت گردو، محسوب میشوند. البته این موارد نه تنها برای درخت گردو که برای تمامی محصولات میتوانند صدق کنند. پس شما در زمان های مناسب برای رشد هرچه بیشتر و بهتر درخت گردو و سایر نهالها در باغ و یا باغچه خود، باید اقدام به بیل زنی و شخم زدن نمایید.
مشاهده ی لیست 17 رقم از بهترین انواع نهال گردو
آیا تأثیر بیل زدن پای درخت گردو میتواند منفی نیز باشد؟
ممکن است تا به این جا این سؤال برای شما پیش آمده باشد که آیا همیشه بیل زدن پای درخت گردو، مثبت است یا میتواند همین عمل ساده گاهی اوقات به نهال و محصول آن آسیب وارد کند. در این قسمت این موضوع مهم را بررسی خواهیم کرد.
طبق بررسیهای مختلفی که بر روی تأثیرات شخم زدن خاک بر گیاه، به عمل آمده است، شخمی که به صورت صحیح زده نشود، نه تنها تأثیر مثبت نداشته که میتواند بی نهایت ضرر برای نهال داشته باشد. برخی از این معایب عبارتند از:
- آسیب وارد آمدن به ریشه های نهال گردو به خصوص ریشه هایی که در سطح خاک وجود دارند؛ در نتیجه پایین آمدن کیفیت محصول می گردد.
- خارج کردن ساختار خاک از روند و حالت طبیعی که دارد و ایجاد آسیب به نهال درخت گردو از همین طریق امکان دارد.
- افزایش تبخیر از روی خاک و رسیدن آب کمتر به گیاه: (با از بین بردن علفهای هرز به طور عمقی شما در واقع عملیات تبخیر از سطح خاک را سرعت میبخشید که این میتواند به شدت برای گیاه شما مضر باشد.)
- البته باز هم در مقایسه با روشهای شیمیایی برای از بین بردن این علف ها، روشهایی همچون بیل زدن اطراف خاک درخت، همواره پیشنهاد میشود.
تأثیر بیل زدن پای درخت گردو، مثبت یا منفی:
در نهایت شاید به طور قطع نتوان تصمیم گیری کرد که بیل زدن پای درخت گردو؛ میتواند بر روی محصول تأثیری مثبت یا منفی داشته باشد. اما بر اساس آن چه در نوشتار بالا بیان کردیم، آن چه روشن است این موضوع است که اگر قرار است به هر دلیلی پای درخت گردو بیل زده شود، حتماً این امر باید به روشی صحیح و به گونهای که به محصول آسیبی وارد نکند، باشد.
به شکل کلی یک قانون مهم در رابطه با بیل زدن برای درخت گردو، و البته هر محصول دیگری وجود دارد و آن این است که به هیچ عنوان نباید خیلی عمیق عمل شخم زدن خاک پای درخت را انجام داد. شخم عمیق قطعاً میتواند به ریشههای نهال آسیب وارد کند. حتی برای از بین علفهای هرز که پیشتر اشاره کردیم، در خیلی از منابع پیشنهاد شده است که تا جای ممکن از بیل زدن استفاده نشده و از سطح خاک کنده شوند.
جمع بندی و نتیجه گیری نهایی بیل زدن پای درخت گردو:
آنچه در این جا بدان اشاره کردیم، بررسی تأثیر بیل زدن پای درخت گردو، بود. عملی که هم در کشاورزی سنتی و هم در انواع مدرن، در قالب شخم زدن بارها به آن اشاره شده است. از تأثیرات مثبت این عمل بر روی درخت و محصول آن گفته و بیل زدن را روشی برای بهتر کردن کیفیت خاک و از بین بردن علفهای هرز نامیدیم.
اما در هر حال در نهایت به این موضوع اشاره داشتیم که اگر قرار است بیل زدن و زیر و رو کردن خاک اتفاق بیفتد، حتماً باید بر اساس اصولی مشخص باشد تا تأثیرات منفی که ممکن است از شخم زدن به وجود آید، تا حد ممکن کاهش یافته و به نهال گردو آسیبی وارد نشود.
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
با سلام و خسته نباشید ببخشید منزل مسکونی ما ویلایی است که یک قسمت از حیاط خانه را سرامیک کردیم بجز همون یک تیکه الآن مشکل اینجاست که زمین قبلا یکدست بود و آب جمع نمیشد الآن همیشه پر از آب است چگونه میشود کاری کرد که یکدست شود من انجام دادم اما ظاهراً شیوه انجام دادنم درست نیست ممنون اگر راهنمایی کنید
درود بر شما
منظور شما قسمتی است که درخت را کاشته اید؟ اگر در این باره مشکلی پیش آمده، باید خاک را بررسی کنید تا از مقدار معینی تشکیل شده باشد.