خواص آلبالو

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1401.07.02

بررسی خواص آلبالو میوه ترش و ملس بازار:

آلبالو میوه ای خوش طعم و پرخاصیت است که از آن برای تولید انواع مربا و مارمالاد استفاده می شود. خواص آلبالو؛ (cherries Benefits) به دلیل وجود مواد مغذی و ویتامین های آن، آنقدر زیاد است که تصمیم گرفتیم تا در این عنوان به طور مفصل راجع به آن صحبت کنیم. آنچه در ادامه می خوانید مهمترین فواید خوردن این میوه برای سلامتی است؛ با ما همراه باشید.

معرفی آلبالو  و پیشینه آن:

آلبالو میوه ای از خانواده گیلاس است که طعم ترشی دارد و جزو میوه های بهاری دسته بندی می شود. این میوه به طور گسترده در بسیاری از مناطق ایران کشت می شود. مشهد یکی از مهمترین مناطق تولیدکننده آلبالو در کشور است. در دنیا نیز این میوه اغلب در اروپا و مناطقی از آسیا برداشت می شود.

این محصول کالری بسیار کمی دارد و سرشار از فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. خواص آلبالو؛ باعث شده است تا از این میوه در پخت برخی از غذاها و دسرها استفاده شود. این میوه قرمز ریز برای پیشگیری از سرطان مفید است، التهاب را کاهش می دهد، سلامت قلب را تضمین می کند.

پیشینه و تاریخچه آلبالو

 در ادامه به طور جزئی در مورد هر یک از خواص آلبالو، خواهیم کرد.

مواد مغذی موجود در آلبالو:

آلبالو یک میوه بسیار کم کالری و در عین حال پرخاصیت است که می توان از آن در رژیم غذایی همه گروه های سنی استفاده کرد. گیلاس ترش یک میوه سالم است که سرشار از فیبر، پتاسیم، بتاکاروتن و آنتی اکسیدان است. یک چهارم فنجان آلبالوی خشک شده دارای 15 درصد از RDA فیبر است.

این میوه همچنین حاوی پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، ویتامین های A، C، B6، E و اسید فولیک است و عملا فاقد چربی و سدیم است. فواید آلبالو؛ باعث شده است تا مصرف آن در فصل بهار موجب تقویت سیستم ایمنی شود.

ارزش غذایی آلبالو

خواص آلبالو به عنوان آنتی اکسیدان:

آلبالو، از میوه های قرمز رنگ است. میوه ها و سبزیجات قرمز غنی از کلاس فیتوشیمیایی آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین هستند. آنتوسیانین ها، گردش خون سالم در بدن را بهبود می بخشند، عملکرد صحیح اعصاب را تضمین می کنند و خواص ضد سرطانی ارائه می دهند.

بر اساس نتایج مطالعه ای که در مجله تغذیه در مارس 2002 منتشر شد، محققان دریافتند که گیاهان خانواده Rosacea حاوی مقادیر بسیار بالایی از آنتی اکسیدان هستند. میوه های این خانواده شامل آلبالو، شاه توت، توت فرنگی و تمشک هستند.

خاصیت آلبالو؛ تنها به آنتی اکسیدان محدود نمی شود؛ این میوه همچنین دارای مقادیر بالایی از ویتامین C است که یک ویتامین ضروری برای تقویت قوای ایمنی بدن به شمار می رود.

شاید علاقه مند باشی که نهال گردویی با 300 کیلو باردهی در سال بخری!

اونوقت می تونی فقط با کلیک روی عبارت (خرید نهال گردو) لیست 17 رقم نهال گردوی پربار رو مشاهده و جهت تمایل با تماس تلفنی سفارشت رو ثبت کنی!

خواص آلبالو در کمک به تسکین درد:

جالب است بدانید که فواید آلبالو، به عنوان یک مسکن طبیعی عمل می کند. خواص ضد التهابی این میوه به دلیل وجود مقادیر بالای آنتوسیانین در آن با ایپوبروفن، آسپرین و ناپروکسن برابری می کند. آنتی اکسیدان های موجود در آلبالو ممکن است به کاهش درد آرتریت و آرتروز کمک کند و اسید اوریک خون و درد مربوط به نقرس را کاهش دهند.

بسیاری از مطالعات نشان می دهند که این میوه با سرکوب پروتئین های التهابی به مهار استرس اکسیداتیو و کاهش التهاب کمک می کند. مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف گیلاس ترش به طور موثر التهاب، آسیب عضلانی و درد عضلانی را پس از ورزش های سنگین کاهش می دهد.

تسکین درد با فواید آلبالو

خواص آلبالو در پیشگیری از سرطان:

خاصیت آلبالو؛ در پیشگیری از سرطان همواره در مطالعات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. علاوه بر ویتامین C و آنتوسیانین، سه ماده شیمیایی موثر دیگر در این میوه وجود دارد که می تواند تکثیر سلول های سرطانی در بدن را کاهش دهد.

آلاژیک اسید، پریلیل الکل و لیمونن سه ماده موثری بوده که به ویژه در برابر سرطان سینه، ریه، کبد، پوست و روده بزرگ از بدن محافظت می کنند. تنها میوه ای که هر سه این مواد را در خود دارد، آلبالو است.

در تحقیقات انجام گرفته آنتوسیانین های این میوه رشد رده های سلولی مرتبط با سرطان روده بزرگ انسان را در شرایط آزمایشگاهی کاهش دادند.

خاصیت آلبالو برای پیشگیری از سرطان

خواص آلبالو در بهبود خواب:

گیلاس ترش یا آلبالو منبع طبیعی ملاتونین است، هورمونی که به تنظیم چرخه خواب و بیداری کمک می کند. آب آلبالو همچنین ممکن است ترشح سروتونین را افزایش دهد که به بهبود چرخه خواب کمک می کند.

طبق مطالعات، مصرف آب این میوه دو بار در روز به مدت دو هفته به افزایش زمان خواب در میان افراد مسن مبتلا به بی خوابی کمک می کند؛ خواب آن ها نیز آرامش بیشتری خواهد داشت.

خواب بهتر با مصرف آلبالو

خواص آلبالو تازه:

مصرف آلبالو به صورت تازه یکی از بهترین روش های مصرف این میوه است. این مسئله به خصوص در جلوگیری از آسیب های پوستی بسیار پراهمیت است.

خاصیت آلبالو تازه؛ در بهبود ضایعات پوستی و جلوگیری از جذب اشعه های مضر خورشید مورد مطالعه بسیاری از محققان قرار گرفته است. علاوه بر این، مصرف آلبالوی تازه می تواند موجب کاهش ریزش مو و جلوگیری از موخوره شود.

آلبالو تازه برای سلامتی

فواید آلبالو در سلامت قلب:

از مهمترین خواص آلبالو، که در منابع مختلف به آن اشاره شده است، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی با مصرف این میوه است. این میوه امکان ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به دلیل برخورداری از خواص آنتی اکسیدانی قوی و ضد التهابی کاهش میدهد.

طبق مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام شد، مصرف این میوه کاهش سطح تری گلیسیرید ناسالم را در پی دارد که این مسئله خود می تواند سلامت قلب را افزایش دهد. جالب است بدانید که سودمندی آلبالو، برای کاهش خطر سکته قلبی نیز به اثبات رسیده است.

تاثیر خواص آلبالو بر روی دیابت:

بد نیست بدانید که مصرف آلبالو می تواند وزن بدن را کاهش دهد و چربی های اضافی بدن را از بین ببرد. این چربی معمولا با افزایش ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است. مصرف این میوه به کاهش اثرات منفی این نوع چربی در بدن کمک می کند و در نهایت خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا حد زیادی کاهش می دهد.

علاوه بر این خواص آلبالو،  ماده ای به نام کورستین در میوه وجود داشته که برای تنظیم انسولین خون خاصیت دارد. به همین علت به افراد مبتلا به دیابت توصیه می شود تا مصرف روزانه این میوه را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

دیابت و خواص آلبالو

خاصیت آلبالو خشک:

یکی از پرطرفدارترین روش های مصرف آلبالو، مصرف آن به صورت خشک شده است. خواص آلبالو در حالت خشک شده نیز همچنان حفظ می شود. مصرف آلبالو خشک در همه فصول سال امکانپذیر است. میوه خشک مقدار زیادی از رطوبت خود را از دست داده است؛ این امر باعث می شود که پوست آن ضخیم تر شود و از پوسیدگی میوه محافظت و طعم و مواد مغذی آن را حفظ می کند.

وقتی آلبالو خشک می شود، ماندگاری بیشتری دارد و برای پیاده روی های طولانی یا میان وعده در سفر مناسب است. در زیر به معرفی برخی از خواص آلبالو خشک، خواهیم پرداخت.

  • آلبالو خشک یک منبع غنی از ویتامین های گروه A است که رایج ترین نوع آن بتاکاروتن است. علاوه بر این ویتامین، این فرآورده خوش طعم به عنوان یک منبع مهم از آهن و کلسیم نیز به شمار می رود.
  • مصرف آلبالوی خشک شده به سلامت چشم ها نیز کمک می کند. دریافت ویتامین A کافی در رژیم غذایی برای حفظ سلامت چشم ضروری است. یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین A می تواند از چشم های شما در برابر آسیب محافظت کند. خواص آلبالو؛ در این خصوص به اثبات رسیده است.
  • از آنجایی که کمبود ویتامین A می تواند علائم بیماری سرخک را در بدن تشدید کند، توصیه می شود تا افراد مبتلا به این بیماری مصرف روزانه آلبالو خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

خاصیت آلبالو خشک

خواص آلبالو در زمان سرماخوردگی:

همان طور که در ابتدای مقاله نیز عنوان کردیم، میوه آلبالو حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C است. این ویتامین یکی از ضروری ترین مواد برای تقویت سیستم ایمنی است. به همین علت پیشنهاد می شود تا در زمان سرماخوردگی و ابتلا به بیماری های ویروسی که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند، مصرف آلبالو در وعده های غذایی گنجانده شود.

آب این میوه سرشار از بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی مفید است که ثابت شده است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

خواص آلبالو در زمان بارداری:

یکی از سوالاتی که همواره برای افراد مطرح می شود این است که آیا خوردن آلبالو در دوران بارداری بی خطر است یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت در صورتی که افراد حساسیتی به این میوه نداشته باشند، مصرف آن در زمان بارداری بلامانع است.

آن ها منبع غنی از مواد مغذی هستند و می توانند سیستم ایمنی را در این دوران تقویت کنند. البته باید توجه داشت که مصرف بیش از حد این میوه در دوران بارداری می تواند منجر به ایجاد نفخ در معده شود. بنابراین علاوه بر خواص آلبالو، باید به موارد منع مصرف آن نیز توجه داشت.

فایده آلبالو برای بارداری

جالب است بدانید آنتوسیانین های میوه آلبالو شرایط ایمنی برای سلول های عصبی فراهم کرده و سلامت مغز جنین را ارتقا می دهند. همچنین آنتوسیانین در کاهش التهاب، تورم و درد مفاصل که معمولاً در دوران بارداری ایجاد می شود، بسیار مؤثر است. مجموعه این عوامل، آلبالو را به عنوان یک میوه پرخاصیت در دوران بارداری تبدیل کرده است.

فایده این میوه ترش در تقویت عملکرد مغز:

آلبالو دارای خواصی است که می تواند به بهبود وضعیت مغز کمک کند. تصور می شود که آنتوسیانین موجود در گیلاس عملکرد شناختی را تقویت می کند، از زوال عقل جلوگیری می کند و در برابر بیماری آلزایمر از مغز محافظت می کند.

خواص آلبالو با پلی فنول های موجود به ما کمک می کند تا اطلاعات جدید را به طور موثر پردازش کنیم و ارتباط بین مغز و بقیه بدن را بهبود ببخشیم. علاوه بر این، آلبالو منبع غذایی کمیاب سروتونین است که برای تنظیم خلق و خو و اضطراب شناخته شده است.

سودمندی آلبالو برای مغز

موارد مصرف آلبالو:

بهره منده از خواص آلبالو، به زمان تازه خوری محدود نمی شود. از این میوه خوش طعم می توان برای تهیه انواع مربا، شربت و مارمالاد استفاده کرد. از اسانس این میوه برای تهیه بسیاری از محصولات غذایی استفاده می شود. آلبالو پلو یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که در تهیه آن از این میوه استفاده می شود.

علاوه بر این موارد مصرف آلبالوی خشک نیز یکی از بهترین شیوه های مصرف آن است. به منظور جذب بهتر ویتامین ها و مواد مغذی موجود در این میوه بهتر است آن را به صورت های مختلف در وعده های غذایی گنجاند.

خواص آلبالو برای کبد چرب:

یکی از مهمترین خاصیت های این میوه، اثرات آن بر روی کبد چرب است. کبد چرب یکی از بیماری های مهم عصر حاضر است که به دلیل مصرف مواد غذایی مضر مثل انواع فست فودها در بین افراد جوان شایع شده است. خبر خوب این که با ایجاد تغییر در رژیم غذایی می توان این بیماری را تا حد زیادی کنترل کرد.

استفاده از میوه هایی مانند آلبالو می تواند تا حد زیادی در درمان کبد چرب موثر باشد. این مسئله به دلیل وجود پلی فنول ها در این میوه است که می تواند منجر به بهبود کبد چرب در مبتلایان به این بیماری شود.

موارد منع مصرف آلبالو:

هر ماده غذایی علاوه بر خواصی که دارد، ممکن است در برخی افراد عوارضی نیز ایجاد کند. با وجود تعدد خواص آلبالو، مصرف بی رویه آن ممکن است مشکلاتی در سلامت فرد ایجاد کند. آلبالو میوه ای با طبیعت سرد و خشک است و مصرف آن برای گرم مزاجان توصیه می شود.

مصرف بیش از حد این میوه ممکن است منجر به ایجاد نفخ در شکم و روده ها شود. دیر هضم بودن این میوه و ایجاد سوهاضمه پس از مصرف آن می تواند مشکلاتی را در گوارش ایجاد کند. توصیه می شود که افراد با مزاج سرد، کودکان زیر سه سال و مادران در دوران شیردهی، از مصرف بی رویه آلبالو خودداری کنند.

همچنین باید در نظر داشته باشید که میوه آلبالو یک ملین بسیار قوی است و به همین علت می تواند در افراد با معده های حساس، منجر به بروز اسهال شود.

منع مصرف آلبالو

جمع بندی و نتیجه گیری از خواص آلبالو:

در این مقاله تلاش کردیم تا فواید آلبالو، برای بدن را به طور کامل شرح دهیم. به طور خلاصه می توان اینگونه بیان کرد که آنتی اکسیدان های قوی موجود در آلبالو خواص مختلفی از جمله خواص ضد التهابی، سلامت قلب، تسکین درد و بازیابی عضلات مرتبط را به همراه دارد.

چندین مطالعه مصرف این میوه و آنتوسیانین های موجود در آن را با کاهش التهاب و بیماری های مرتبط با التهاب مانند آرتریت مرتبط دانسته اند. علاوه بر این خاصیت آلبالو، برای سلامت قلب، از جمله کاهش کلسترول و کاهش خطر ابتلا به سفت شدن شریان ها (به نام آترواسکلروز که از عوامل خطر بیماری قلبی هستند) لازم می باشد.

همچنین مطالعات مصرف آب آلبالو را با کمک به ریکاوری عضلات پس از ورزش، کاهش آسیب عضلانی و کاهش قدرت و کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو مرتبط دانسته اند.

نظرات و نکات مثبت خود پیرامون بحث خواص آلبالو را برای ما و دیگر مخاطبان در کامنت ها مطرح نمایید.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
17

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “خواص آلبالو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *