شناخت بهترین کود برای درخت انگور+ بهترین فصل برای آن

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1403.03.25

این سوال که “بهترین کود برای درخت انگور چیست؟” یک پرسش پرتکرار محسوب می‌شود. با توجه به اینکه انگور یکی از میوه‌های خوشمزه و پرطرفدار است، نگهداری و مراقبت از آن برای دریافت محصول بیشتر از اهمیت بالایی برخوردار است.

در نتیجه برای رشد بهتر نهال انگور باید مواد غذایی مناسب را به گیاه برسانید. یکی از روش‌های تامین مواد غذایی این درخت، استفاده از کودهای مناسب است. به همین دلیل انتخاب بهترین کود برای نهال انگور مورد توجه قرار گرفته می گیرد. برای داشتن یک انتخاب درست، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

رابطه بهترین کود برای نهال انگور و افزایش باردهی

درخت انگور یک نوع گیاه رونده است که تنه محکم و قوی ندارد. به همین دلیل یکی از دغدغه‌های اصلی باغداران چگونگی افزایش میزان باردهی و محصول آن است که در ادامه به ۵ مورد از آن ها می‌پردازیم.

کاشت اصولی و مناسب این گیاه

لازم است بدانید که PH خاکی که می‌خواهید در آن درخت انگور کشت کنید، باید در بازه بین ۵.۵ تا ۷ باشد. بنابراین در ابتدا باید PH خاک را اندازه گیری کنید. اگر PH خاک کمتر از این بازه باشد، با افزودن سنگ آهک دولومیتی به خاک، این موضوع نیز حل می شود؛ همچنین اگر PH خاک بیشتر از بازه مذکور باشد، پس افزودن گوگرد به خاک، زمین را شخم بزنید.

آبیاری صحیح نهال های انگور

خاک نهال انگور باید زه کشی مناسب داشته باشد و همچنین نیازی نیست که به طور دائم دارای رطوبت باشد. به این منظور در سال اول کاشت نهال بهتر است که آبیاری عمیق، اما تعداد دفعات آن کم باشد.

پس از میوه دادن نیاز درخت به آب بیشتر می‌شود. بنابراین باید رطوبت مورد نیاز درخت را فراهم کنید. اما باید به این نکته نیز توجه کنید که اگر ریشه‌های درخت انگور به طور دائم مرطوب باشد، دچار پوسیدگی می‌شود؛ به همین دلیل در کنار شرایط آبیاری انتخاب بهترین کود برای نهال انگور مهم است.

ابیاری صحیح نهال انگور

اصلاح درخت توسط عملیات هرس

عملیات هرس در اوایل فصل زمستان که درختان به خواب رفته‌اند، انجام می‌شود. پس از ریزش برگ‌های درخت، شاخه‌های بیمار، آفت زده، ضعیف و شکننده را هرس نمایید. علاوه بر آن بهتر است، بعد از برداشت انگور، شاخه‌هایی که میوه روی آن ها بوده است را نیز قطع کنید.

هرس درخت انگور

مدیریت بیماری‌ها و آفات

همانطور که می‌دانید بیماری‌ها و آفات می‌توانند با آسیب رساندن به درخت، از میزان باردهی آن بکاهند. به همین دلیل برای جلوگیری از این بیماری‌ها باید از روش‌های مناسبی برای مدیریت آفات استفاده کنید.

برخی از این روش‌ها عبارتند از: سم‌پاشی، شخم زدن عمیق خاک، حذف علف‌های هرز، هرس مناسب درختان، استفاده از حشرات شکارگر مثل کفشدوزک و مصرف بهترین کود برای درخت انگور که با بهره‌برداری از آن ها می‌توانید از آسیب رسیدن به نهال انگور جلوگیری کنید.

برای شناخت انواع نهال انگور و بررسی چگونگی کاشت هرکدام، بر روی عبارت نهال انگور کلیک نمایید.

تقویت ریشه‌های درخت انگور

برای افزایش باردهی درخت انگور، وجود ریشه‌های قوی و محکم از اهمیت زیادی برخوردار است. برای وجود این ریشه‌های مناسب لازم است که مواد مغذی مورد نیاز به گیاه برسد. به همین دلیل بهتر است از بهترین کود برای نهال انگور استفاده کنید. همچنین باید بدانید که بهترین کود انگور به ترکیبات آن بستگی دارد که در ادامه به توضیح آن پرداخته‌ایم.

ترکیبات موجود در بهترین کود برای درخت انگور

درخت انگور حدودا به ۴ سال زمان نیاز دارد تا محصول با کیفیتی به شما ارائه دهد. اما می‌توانید با استفاده از کودهای مناسب این مدت زمان را تسریع ببخشید. انتخاب بهترین کود برای نهال انگور به ترکیبات آن بستگی دارد که از مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پتاسیم
  • فسفر
  • نیتروژن
  • منیزیم
  • روی
  • کلسیم
  • هیومیک اسید
ترکیبات موجود در کودها

پتاسیم

در ترکیب بهترین کود برای درخت انگور، پتاسیم نقش به سزایی دارد. زیرا سبب افزایش رشد و کیفیت میوه می‌شود. همچنین این عنصر با فعال کردن آنزیم سبب می‌شود، مقاومت درخت انگور نسبت به سرما افزایش یابد.

تغییر رنگ این درخت به قرمز و سوختن برگ‌های آن در تابستان از نشانه‌های کمبود پتاسیم است. در این مواقع با افزودن کود پتاسیم به خاک باید این کمبود را جبران کنید. بهترین زمان مصرف کود پتاسیم در فصل بهار و پس از تعبیه بندی درخت انگور است.

فسفر

از جمله عناصر مغذی مهم که در بهترین کود نهال انگور وجود دارد، فسفر است. این عنصر موجب تقویت و توسعه ریشه‌ها می‌شود؛ به جذب بهتر آب و مواد مغذی کمک می‌کند و باعث تقویت رشد رویشی می‌شود. همچنین فسفر به افزایش مقاومت درخت در برابر بیماری‌ها و در نتیجه افزایش باردهی آن کمک می‌کند و از این طریق جزء بهترین کود برای نهال انگور قرار می‌گیرد. از علائم کمبود فسفر در نهال انگور، زود زرد شدن برگ‌های درخت و کم شدن باردهی است.

نیتروژن

نیتروژن یکی از عناصر مهم برای رشد نهال و ساقه و برگ های انگور است. همچنین این عنصر به رشد ریشه و تقویت آن ها کمک می‌کند. این امر سبب می‌شود تا قند و مواد غذایی کافی جذب گیاه شده و در نهایت میوه‌های شیرین و خوشمزه‌تری داشته باشید.

برای افزایش باردهی این نهال معمولاً در بهار و در فصل رشد از کودهایی مانند نیترات آمونیوم یا نیترات کلسیم استفاده می‌شود. این کود به عنوان بهترین کود برای درخت انگور برای افزایش عملکرد گیاه استفاده می‌شود.

منیزیم

عنصر منیزیم توسط ریشه گیاه جذب شده و در تشکیل اجزای کلروفیل نقش دارد. به همین سبب از عناصر مهم در ترکیب بهترین کود برای درخت انگور به شمار می‌رود. کمبود منیزیم باعث کاهش رشد گیاه و باردهی محصول و همچنین درخت دچار ریزش برگ می‌شود.

برای جلوگیری از این اتفاق می‌توان از کودهای حاوی منیزیم مانند: منیزیم سولفات به صورت محلول پاشی استفاده کرد. اولین زمان استفاده از این کود در ابتدای خرداد ماه است.

روی

یکی از مهم ترین عناصری که سبب پربارتر شدن نهال انگور می‌شود، روی است. عنصر روی به گرده افشانی و تقویت عملکرد این درخت کمک می کند. اگر خاک با کمبود این عنصر مواجه باشد، رشد برگ و ساقه متوقف می‌شود و جوانه‌های انگور دیرتر باز می‌شوند. در نتیجه تولید میوه کاهش می‌یابد.

بهترین زمان برای استفاده از مکمل روی به عنوان بهترین کود برای درخت انگور، در فصل بهار و یک هفته قبل از شکوفه زدن درخت است؛ و یا زمانی که درخت انگور پر از شکوفه شده باشد.

کلسیم

وجود کلسیم برای رشد و توسعه نهال انگور لازم است. کلسیم تاثیر موثری در تقویت ساختار سلولی این نهال دارد. از جمله مواردی که موجب کاهش کلسیم خاک می‌شود می‌توان به رطوبت زیاد خاک، پایین بودن دما و جمع شدن شوری در خاک اشاره کرد.

کمبود کلسیم سبب زرد شدن نوک برگ و قسمت‌های مختلف آن می‌شود. همچنین رشد درخت کاهش پیدا کرده، انگورها تغییر شکل داده و کیفیت آن‌ها پایین می‌آید.

هیومیک اسید

هیومیک اسید به عنوان یک کود محلول در آب به رشد سریع و کیفیت حداکثری درختان انگور کمک می کند. به طور کلی یک اصلاح کننده قوی برای خاک است که به تصفیه خاک کمک کرده و pH آن را تنظیم می‌کند.

هیومیک اسید در چرخه نیتروژن نقش دارد و کمک می‌کند تا عناصر مختلف در خاک رسوب نکنند و به راحتی توسط ریشه‌ها جذب شوند. از هیومیک اسید یکبار هنگام کاشت درخت انگور و بار دیگر در زمان باردهی استفاده می کنند تا به‌خوبی از بهترین کود برای نهال انگور بهره ببرند.

عنصر هیومیک اسید

زمان استفاده از بهترین کود برای نهال انگور

همانطور که می دانید در هفت مرحله از رشد درخت انگور، کوددهی انجام می‌شود که این مراحل در ادامه به اختصار توضیح داده شده‌است:

اولین اقدام، چالکود زمستانه

از روش‌های موثر برای تغذیه نهال انگور و افزایش میزان باردهی، به صورت چالکود و در فصل زمستان است. بهترین کودهای انگور از آن دسته می باشند که آرام آرام در طول دوره رشد گیاه تا برداشت محصول به طور پیوسته از طریق ریشه درخت جذب می‌شوند.

به دلیل اینکه ریشه این درخت تا عمق زیادی در خاک نفوذ می‌کند، در فاصله ۵۰ سانتی متری از درخت، جایی که شاخه ها سایه ایجاد کرده اند چاله تهیه کنید. سپس باید کودها را درون چاله ریخته و روی آن را با خاک بپوشانید تا تاثیر بهترین کود برای نهال انگور افزایش یابد.

چالکود زمستانه

در هنگام تشکیل برگ درخت انگور

در ابتدای فصل بهار که جوانه‌های روی شاخه‌های درخت شروع به متورم شدن می‌کنند و برگ‌ها تشکیل می‌شوند، زمان مناسبی برای کوددهی به درخت انگور به شمار می رود. در این مرحله از کودهای کامل که شامل عناصر ماکرو و میکرو مثل پتاسیم، فسفر و نیتروژن است، استفاده می‌شود.

این عناصر پر مصرف، سبب تقویت درخت و آماده‌سازی برای گلدهی و میوه دهی می‌شوند. همچنین می‌توان از کودهای ضد تنش و محرک رشد به صورت محلول پاشی استفاده کرد.

کوددهی در هنگام برگ دهی

قبل از باز شدن جوانه های گل

با استفاده از کوددهی باید نیاز گیاه را در زمان گلدهی تامین کرد. به همین سبب برای تحریک رشد ریشه‌ها و افزایش باردهی، می‌توان به دو روش در زمان ظهور خوشه و قبل از گل دادن کوددهی را انجام داد.

در روش اول کود دهی به خاک انجام می‌شود. یعنی، مواد مغذی مهم از جمله نیتروژن و روی را روی خاک اطراف درخت می‌پاشند. در روش دوم کوددهی به برگ‌های درخت انجام می‌شود، به این صورت که بهترین کود برای درخت انگور را به صورت محلول پاشی به برگ‌ها اسپری می‌کنند.

کوددهی بعد از تشکیل گل ها

دو هفته بعد از تشکیل گل‌ها، گیاه شروع به میوه دادن می‌کند. بنابراین مهم ترین امر پس از تشکیل گل، تامین نیازهای کلی درخت است تا در نهایت محصول پربارتر و با کیفیت بیشتری داشته باشیم. استفاده از کودهای هیومیک اسید و کودهای کامل در این مرحله به‌عنوان بهترین کود برای انگور توصیه می‌شود.

ارزنی شدن میوه

در این مرحله، انگور در حال تشکیل می‌باشد. بهترین کود برای انگور در فصل تابستان و در زمان ارزنی شدن میوه‌ها، کودهای حاوی پتاسیم و منیزیم است، که سبب افزایش سایز و کیفیت میوه‌ها می‌شود.

کود پتاسیم برای استحکام دیواره سلولی و افزایش سبز شدن برگ‌های درخت توصیه می‌شود. از طرفی کود منیزیم نیز به دلیل نقش مهم این عنصر در تشکیل ساختار کلروفیل پیشنهاد می‌شود.

کوددهی در زمان ارزنی شدن

سخن آخر در ارتباط با بهترین کود برای درخت انگور

همانطور که گفته شد، بهترین کود برای درخت انگور بسته به نوع نیاز درخت در مراحل مختلف رشد، متفاوت است. ما در این مطلب به بررسی عناصر مهم در ترکیب بهترین کود پرداختیم. همچنین بهترین زمان برای کوددهی به این درخت را در هر مرحله از رشد و نمو گیاه بررسی کردیم.

با توجه به نکات گفته شده، شما کشاورزان و باغداران عزیز برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید نهال انگور مرغوب مناسب با اقلیم خود، با تیم فروش مجموعه نهالستان آریا نهال در ارتباط باشید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
6

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “شناخت بهترین کود برای درخت انگور+ بهترین فصل برای آن”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *