مغز گردو و نقرس: آیا گردو برای نقرس خوب است؟ (برسی تخصصی)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.09.27

گردو برای نقرس خوب است؟

با افزایش سن و عدم توجه به داشتن سبک زندگی سالم بیماری مختلفی تندرست انسان را تهدید می‌کند. دردهای استخوانی و عضلانی یکی از بیماری‌های است که می‌تواند انجام برخی از فعالیت‌های روزانه را نیز با سختی مواجه کند. یکی از بیماری‌هایی که فرد را به دردسر می‌اندازد و درد آن آرامش شخص را به هم می‌ریزد نقرس است.

اغلب افراد ابتلا به بیماری نقرس را با مصرف پروتئین بالا همسان می‌دانند. به نظر شما با مصرف مواد غذایی سالم می‌توان میزان درد و پیشرفت این بیماری را کنترل کرد؟ در این مقاله قصد داریم به ارتباط گردو و نقرس، اشاره‌کنیم. اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید تا انتهای این نوشتار با ما همراه باشید.

گردو و نقرس می‌توانند ترکیبی مناسب با یکدیگر باشند:

برای تشخیص تأثیر انواع خوراکی ‌ها و نقش آن‌ها در کنترل یا پیشرفت بیماری تنها با شناخت اولیه بیماری و عوامل ایجادکننده آن ممکن خواهد بود. برای اینکه بدانیم که گردو و نقرس، می ‌توانند ساختار مناسبی از کنترل و کاهش عوارض بیماری داشته باشند در ابتدا باید بیماری نقرس را بشناسید. در ادامه نگاهی گذرا بیماری نقرس و عامل به وجود آورنده این بیماری اشاره خواهیم کرد.

نقرس

اما بیماری نقرس چیست؟

نقرس بیماری است که مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیمار در گروه بیماری ‌های مزمن و در خانواده آرتروز (آرتریت) قرار می‌گیرد. علت اصلی به وجود آورنده این بیماری اوریک ‌اسید است. زمانی که میزان اسید اوریک در بدن بالا رود همانند کریستال‌ های سوزنی شکل در مفصل ها جمع می شوند.

علت اصلی ازدیاد سطح اسید اوریک در بدن می‌تواند درنتیجه هضم ماده‌ای به نام پورین در بدن باشد. پورین به‌ عنوان ماده محرک تولید اسید اوریک که ماده‌ای زائد است خواهد شد. پس افراد باید در مصرف مواد حاوی پورین دقت به خرج دهند. پس تا به اینجا آموختیم برای شناخت ارتباط گردو و نقرس، باید وجود پورین را در آن چک کنیم.

غذاهایی وجود دارد که مصرف آن می‌تواند شرایط نقرس را بدتر کند این غذاها به شرح زیر است:

  1. انواع گوشت قرمز
  2. غذاهای دریایی
  3. خوراکی‌ های حاوی فروکتوز و قند بالا
  4. مشروبات الکلی
  5. نان ‌های سفید و خوراکی ‌های حاوی کربوهیدرات تصفیه ‌شده (پخته‌ شده با آرد سفید و بدون سبوس)

شما همچنین جهت تمایل می توانید لیست پر فروش ترین انواع نهال گردو را در انتهای این مقاله مشاهده فرمایید.

علائم و عوارض نقرس:

این بیماری نیز مانند تمامی بیماری ‌ها علائم و عوارض خاص خود را دارد. علائم این بیماری ابتدا در مفاصل انگشتان به صورت تورم نمایان می گردد. دردهای دراز مدت، قرمزی و التهاب  در محل جمع شدگی اسید اوریک و عدم توانایی در رفتار صحیح مفصل‌ها است. علاوه‌براین علائم، نقرس می‌ تواند بر دیگر ارگان‌های بدن نیز مثل کلیه اثر بگذارد. پس برای شناخت ارتباط گردو و نقرس، می‌توانید نقش این خوراکی را بر کاهش علائم این بیماری موردبررسی قرار دهید.

 معرفی ارتباط گردو و نقرس:

حال می‌ خواهیم بدانیم گردو و نقرس، ارتباطی موثر برای کاهش علائم بیماری دارند؟ در ادامه به مواد مؤثری که در گردو وجود دارد اشاره می‌کنیم که چگونه می‌تواند علائم و نشانه‌های بیماری نقرس را کاهش دهد.

  • گردو سرشار از فیبر:

عدم توانمندی بدن برای دفع اوریک اسید نیز عامل دیگری برای این بیماری به‌حساب می‌آید.

برای کم شدن اسید اوریک می توانید از فیبرهای موجود در مواد غذایی استفاده کنید. گردو همانند دیگر آجیل ‌ها سرشار از فیبر می باشد. فیبر موجود در این ماده خوراکی اسید اوریک موجود در بدن را به خود جذب می‌کند و با هدایت آن به کلیه‌ها منجر به خارج شدن آن از بدن به وسیله ادرار می‌شود. وجود فیبر در این ماده خوراکی یکی از دلایلی است که ارتباط مؤثر گردو و نقرس، را می‌سازد.

  • تأمین پروتئین موردنیاز بدن:

افرادی که به نقرس مبتلا می ‌شوند از دید خوردن منابع حیوانی پروتئین مثل گوشت قرمز محدودیت خواهند داشت. به همین دلیل باید پروتئین مورد نیاز خود را از منابع دیگری مهیا کنند. علاوه‌ بر آن باید در زمان انتخاب منابع تأمین پروتئین به این نکته توجه کند که پروتئین‌های حاوی پورین نباشند. گردو یکی از مواد خوراکی حاوی پروتئین است که بدن برای تجزیه آن اسید اوریک اضافی تولید نمی‌کند. به همین علت می ‌تواند یکی از منابع مساعد تأمین پروتئین بدن باشد.

به یاد داشته باشید که آجیل های دیگر می توانند پروتئین داشته باشند، اما مقادیری پورین نیز در ترکیبات آن وجود داشته باشد به همین دلیل در زمان انتخاب منابع پروتئین باید به این مورد توجه کنید. پس با توجه به تأمین پروتئین و سنجش ارتباط گردو و نقرس،  این ماده غذایی در این زمینه هم برای این بیماری موثر است.

  • گردو و نقرس به همراه امگا 3 این ماده غذایی:

همان گونه که گفته شد این بیماری در اثر اجتماع اسید اوریک منجر به التهاب فاصل و ناراحتی آن‌ها خواهد شد. گردو شامل مقادیر بالایی از امگا 3 است. امگا 3 ماده مطرح  و مفید برای کم شدن دردهای مفاصل به شمار می‌رود. با استفاده گردو می توانید از خواص امگا 3 برای بدن برخوردار شوید.

علاوه‌برآن افرادی که به نقرس مبتلا شده و آن را درمان کرده‌اند در معرض ابتلاء مجدد به این بیماری هستند. این افراد با مصرف گردو که حاوی امگا 3 است می‌توانند به‌صورت چشمگیری از عود کردن بیماری جلوگیری کنند. پس گردو برای اسید اوریک، و کاهش آن موثر است. به نظر شما ارتباط گردو و این بیماری و امگا 3 موجود در آن چیست و این ماده چگونه التهاب را کاهش می‌دهد؟

طبق نظر محققان در امگا 3 آنزیمی به نام سیکلواکسیژناز وجود دارد. این آنزیم مسیر سیگنال‌های درد را مختل می‌کند و به همین دلیل درد و التهاب را کاهش می‌دهد.

  • ترکیبی از آنتی‌اکسیدان موجود در گردو و نقرس که بهبود می‌یابد:

آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که منافع زیادی برای بدن دارند. یکی از محاسن این مواد برای بدن کاهش التهاب مفاصل است. ازآنجایکه اغلب افراد درگیر با نقرس از التهاب مفاصل خود رنج می‌برند با مصرف موادی که آنتی‌اکسیدان دارند می‌توانند التهاب مفاصل خود را اندکی کاهش دهند.

جالب است بدانید که اسید اوریک که خود باعث به وجود آمدن بیماری نقرس می ‌شود نیز خود در آب حقیقتی آنتی‌اکسیدانی دارد، اما در صورت اجتماع آن می‌تواند منجر به مشکلات ثانویه شود. به همین علت است که گردو برای اسید اوریک، لازم و مفید است چرا که می تواند در کاهش آن موثر باشد.

اسیدفولیک مؤثر بر بیماری نقرس:

یکی از مواد دیگری که تأثیر مستقیم و خوبی بر درمان و کاهش علائم بیماری نقرس دارد اسیدفولیک یا همان ویتامین B9 است. مصرف اسید فولیک در نهایت به دفع سریع‌تر و بیشتر اسید اوریک موجود در خون کمک می کند. لازم است بدانید که این ماده تنها برای دفع اسید اوریک کمک نمی‌کند، بلکه این ماده به‌صورت ریشه‌ای در کاهش ریسک ابتلاء به نقرس مؤثر خواهد بود.

طی تحقیقاتی که محققان انجام داده‌اند هایپراوریسمی ماده‌ای است که باعث رسوب اسید اوریک مازاد در مفاصل خواهد شد. نتایج همین تحقیقات نشان داد که اسید فولیک می‌تواند از تجمع هایپراوریسمی نیز جلوگیری کند. پس ارتباط گردو و نقرس، به‌ صورت ریشه ‌ای می ‌تواند در درمان این بیماری اثرگذار باشد.

کلسترول منجر به پیشرفت نقرس می‌شود:

افرادی که از بیماری نقرس رنج می ‌برند علاوه ‌بر کنترل مصرف خوراکی ‌های شامل پورین باید استفاده مواد غذایی حوای چربی ‌های مضر و کلسترول را نیز کنترل کنند. گردو به‌ صورت غیر مستقیم بر کاهش نقرس و علائم آن کمک می‌کند. گردو به جذب کلسترول مفید و دفع کلسترول مضر (LDL) کمک شایانی خواهد کرد به همین دلیل عوارض ثانویه و احتمالی نقرس را کاهش می‌دهد. این نیز ارتباط دیگری از گردو و نقرس، در جهت درمان این بیماری است.

نقش ویتامین‌های موجود در گردو بر نقرس:

گردو شامل ویتامین‌ های مفید و ضروری برای بدن است. این ویتامین‌ ها هرکدام به‌ صورت جداگانه ‌ای بر نقرس اثر می گذارند که تأثیر آن‌ها به شرح زیر است:

  • ویتامین C: تحقیقاتی که براثر ویتامین‌ ها و ارتباط گردو و نقرس، انجام‌شده حاکی از آن است که ویتامین C موجود در گردو می‌تواند به کاهش علائم نقرس و تورم آن در مفاصل شود.
  • تیامین (ویتامین B1) : این ویتامین همانند فولیک اسید به ‌صورت ریشه ‌ای از نقرس جلوگیری می‌کند. همچنین ویتامین B1 از عوارض جانبی نقرس بر اندام‌های بدن مثل قلب و کلیه نیز جلوگیری خواهد کرد.
  • ریبوفلاوین (ویتامین B2): ویتامین B2 به ‌صورت چشمگیری خاصیت ضدالتهابی دارد. به همین دلیل ویتامین B2 در گردو و نقرس، می ‌تواند تیمی مناسب برای درمان نقرس را تشکیل دهد.
  • نیاسین (ویتامین B3): این ویتامین عملکردی مشابه آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن ایفا کرده و با التهاب‌های آن مبارزه خواهد کرد. همچنین ویتامین B3 از جذب کلسترول مضر در بدن نیز جلوگیری می‌کند.
  • پانتوتنیک اسید (ویتامین B5): این ویتامین یک آنتی‌اکسیدان محلول در آب است و عملکردی مشابه ویتامین B3 دارد.

علاوه‌ بر ویتامین ‌های گفته ‌شده در گردو ویتامین‌ های B6، B12، E و K نیز وجود دارد که هرکدام به نحوی می‌توانند علائم و عوارض نقرس را کاهش دهند. با توجه به موارد گفته‌ شده ارتباط گردو و نقرس، با توجه ویتامین‌هایی که در این خوراکی وجود دارد می‌توانند بسیار برای درمان این بیماری مؤثر باشد.

جمع‌بندی نهایی تاثیر گردو بر نقرس:

استفاده بیش از حد از گروه پروتئین ها می تواند زندگی شما را به خطر اندازد و ابتلا به نقرس و سایر بیماری ها را به صورت قابل توجهی بالا برده است. داشتن سبک زندگی ارگانیک و عدم مصرف مواد غذایی که برای نقرس ممنوعیت دارد می‌تواند به کاهش چشمگیر علائم نقرس کمک کند. در این مقاله به ارتباط گردو و نقرس، پرداختیم. در صورتی ‌که قصد دارید از گردو برای درمان نقرس استفاده کنید بهتر است قبل از آن با پزشک خود مشورت کنید. بسیار خوشحال خواهیم شد که نتیجه سفارشات پزشک را با ما نیز به اشتراک بگذارید.

منابع:

https://academic.oup.com/ajcn/article/105/4/882/4638049

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17381974/

https://www.healthline.com/nutrition/best-diet-for-gout#TOC_TITLE_HDR_6

https://www.health.harvard.edu/blog/health-benefits-of-walnuts-2018081314526

http://blog.arthritis.org/living-with-arthritis/walnuts-health-benefits/

برچسب ها:

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
48

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1402.07.17 وفا کریمی

    باسلام من چندسال هست که اسید اوریک دارم وبارها دچار حملات شدید نقرس شدم‌آخرین بار اسید اوریک خونم ۸/۹ بوده مدت دوماه هست که هرروز صبح گردو میخورم دیروز جواب آزمایش جدیدم رو گرفتم اسید اوریک۲/۸ باکمال تعجب باور نکردم واحتمال اشتباه بودن رو به آزمایشگاه گوشزد کردم اما گفتند بدلیل سابقه آزمایش دوبار تکرا شده وصحیح است با اینکه هیچ دارویی مصرف نکردم بخاطر همین سرچ کردم که گردو ارتباطی با پایین امدن اسید اوریک دارد وبه مطلب شما برخوردم خواستم تجربه ام رو به اشتراک بزارم با تشکر

    • 1402.07.17 admin-ariyanahal

      با سلام و عرض ادب
      از اینکه مطالب برای شما مفید واقع شده است خرسندیم.