گردو برای چی خوبه؟ (برسی کامل خاصیت مغز گردو)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.11.03

مزایای مصرف مغز گردو برای بدن چیست؟

اینکه بگوییم گردو یک غذای مغذی است، کمی در تعریف آن کوتاهی کرده‌ایم. شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که گردو برای چی خوبه؟ گردو چربی‌های سالم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی را برای بدن فراهم می‌کند و این تنها آغاز تعریف از مغز گردو در حمایت از سلامت بدن شما است. از زمان‌های بسیار قدیم دانشمندان و متخصصان سلامتی، در تلاش بوده‌اند تا در مورد فواید خوردن گردو اطلاعات بیشتری کسب کنند.

اگر بدانید گردو از دوران ماقبل تاریخ وجود داشته و یکی از اولین گونه‌های گیاهی کشت شده‌ است که برای بشر شناخته شده، شگفت زده خواهید شد. مزایای مصرف گردو برای سلامتی مغز، پوست و مو و… بسیار است. برای اطلاعات بیشتر در مورد ارزش غذایی گردو به ادامه مطلب مراجعه کنید تا متوجه شوید گردو برای چی خوبه؟

مغز گردو

ارزش غذایی مغز گردو چیست؟

گردو در میان تمام آجیل ها، منحصر به فرد است؛ زیرا انبار آنتی اکسیدان‌هایی مانند پلی فنول‌ها، کاروتنوئیدها، ویتامین E و… است که از التهاب جلوگیری نموده و برای بدن ایمنی ایجاد می‌کند.

گردو، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند اسید لینولئیک، اسیدآلفا لینولنیک(ALA) و اسیدهای آراشیدونیک است. به غیر از این مواد مغذی ارزشمند، گردو سرشار از ویتامین B کمپلکس، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی، منگنز، مس و غیره است. بر اساس مطالعات انجام شده، یک رژیم غذایی حاوی گردو 100 گرمی شامل موارد زیر است:

  • انرژی: 654 کیلو کالری
  • پروتئین: 15.23 گرم
  • چربی: 65.21 گرم
  • کربوهیدرات: 13.71 گرم
  • شکر: 2.61 گرم
  • فیبر رژیمی: 6.7 گرم
  • ویتامین C: 1.3 میلی گرم
  • آهن: 2.91 میلی گرم
  • پتاسیم: 441 میلی گرم
  • منیزیم: 158 میلی گرم
  • کلسیم: 98 میلی گرم

فواید خوردن گردو برای سلامتی:

بر اساس یک مقاله، گردو برای چی خوبه؟ توسط متخصص تغذیه (Keri Glassman) خوردن حتی چند عدد گردو در روز می‌تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. گردو تنها آجیل حاوی ALA (اسید آلفا لینولنیک) است که به تقویت قلب کمک می کند و به کاهش فشار خون هم کمک می‌کند. گردو برای بهبود عملکرد شناختی و حافظه شناخته شده است.

مشاهده لیست قیمت انواع نهال گردو و خرید نهال گردو با یک تماس با کارشناسان آریا نهال

داشتن یک رژیم غذایی حاوی گردو با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است. برخی از فواید گردو برای سلامتی عبارتند از:

  • سرشار از آنتی اکسیدان:

مغز گردو یکی از منابع مناسب از آنتی اکسیدان است که توانایی مبارزه با آسیب اکسداتیو در بدن انسان کمک نماید، از جمله آسیب از کلسترول نامناسب ldl که باعث آترواسکلوز می گردد.

  • منبع سوپر گیاهی امگا 3:

گردو یکی از منابع مناسب از شکل گیاهی چربی امگا 3 است که به کاهش خطر بیماری قلبی کمک نماید.

  • التهاب را کاهش دهد:

برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی، دیابت نوع 2، بیماری آلزایمر و سرطان از التهاب ناشی از استرس اکسیداتیو سرچشمه می‌گیرند. در گیاه گردو، ترکیبات گیاهی و مواد مغذی وجود دارد که التهاب را کم کرده و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های گفته شده را کم می‌کند.

گردو
  • برای سلامت روده مفید است:

فواید گردو نه تنها برای بدن مفید است، بلکه برای باکتری‌های مفیدی که در روده شما زندگی می‌کنند نیز مفید است. این به سلامت روده شما کمک کرده و ممکن است به کاهش خطر بیماری کمک کند.

  • خطر ابتلا به برخی از سرطان‌ها را کاهش می‌ دهد:

پلی فنول‌هایی که در مغز گردو وجود دارد می تواند خطر درگیر شدن به برخی سطان ها از جمله سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ را به صورت چشمگیر کاهش دهد. با این حال، مطالعات انسانی بیشتری برای تأیید این موضوع مورد نیاز است.

  • از کنترل وزن پشتیبانی می‌ کند:

اگرچه گردو پر کالری است، اما بدن تمام کالری آن را جذب نمی‌کند. علاوه بر این، به شما در کنترل اشتها و گرسنگی نیز کمک می‌کند.

  • به مدیریت دیابت نوع 2 و کاهش خطر آن کمک می‌ کند:

گردو در کنار کنترل وزن اثرات مستقیمی بر کاهش و کنترل قند خون داشته و خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می‌دهد.

  • در کاهش فشار خون موثر است:

فشار خون بالا عامل خطر اصلی بیماری قلبی و سکته است. رژیم غذایی که حاوی 28 گرم آجیل از جمله گردو باشد، برای کنترل فشار خون و کاهش ابتلا به بیماری‌های قلب و عروقی مفید است.

  • به سلامت در کهن ‌سالی کمک می‌ کند:

با افزایش سن، عملکرد بدنی خوب برای حفظ تحرک و استقلال شما ضروری است. بنابراین با افزایش سن، بایسته است که رژیم غذایی انتخاب کنید که به حفظ عملکرد فیزیکی بدن مانند راه رفتن، توانایی‌های مراقبت از خود کمک بیشتری کند. با افزودن گردو به رژیم غذایی روزانه، می‌توانید این عملکرد فیزیکی را افزایش دهید.

  • از عملکرد خوب مغز پشتیبانی می‌ کند:

مغز گردو حاوی مواد مغذی است که به حفاظت مغز در برابر التهابات آسیب رسان کمک مناسبی می کند و با بالا رفتن سن از عملکرد ذهن کمک کند.

  • قدرت باروری مردان را افزایش می‌ دهد:

مصرف منظم گردو ممکن است به مقابله با اثرات مضر بالقوه عادات غذایی کمتر از ایده آل بر سلامت اسپرم کمک کند.

  • کمک به سلامت پوست و مو:

از دیگر خواص گردو مقادیر قابل توجه ای از آنتی اکسیدان ها و اسید چرب امگا 3 است. این فواید باعث می شود ایمنی مناسبی در برابر رادیکال های ازاد می گردد. روغن‌ های طبیعی موجود در گردو رطوبت را مسدود کرده و سموم را از داخل خارج می‌کند و در نتیجه مو و پوست را سالم می‌کند.

  • فواید گردو در دوران بارداری:

اغلب به زنان باردار توصیه می‌شود که رژیم غذایی حاوی گردو داشته باشند، زیرا مواد مغذی موجود در آجیل از مادر و جنین محافظت می‌کند. علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گردو به رشد مناسب سلول‌های مغزی در جنین کمک می‌کند.

  • گردو برای نوزادان و کودکان:

گردو، شامل مواد مغذی ارزشمندی است که می‌ تواند رشد و تکامل کودک شما را تقویت کند. آن‌ها منبعی غنی از ویتامین E، آهن، کلسیم، چربی‌های غیراشباع و اسیدهای چرب امگا 3 هستند که می‌توانند بخش بزرگی از نیازهای غذایی روزانه کودک شما را برآورده کنند.

بنابراین فواید گردو از ارتقای سلامت ذهن گرفته تا حفظ نرمی پوست و محافظت در برابر عفونت‌ها است. رژیم غذایی حاوی گردو می‌تواند فواید زیادی برای کودک شما داشته باشد.

اگر می‌خواهید خواص گردو را در برنامه غذایی کودک خود بگنجانید، آن را با میوه‌ها و سبزیجات مغذی مخلوط کنید تا پوره و اسموتی درست کنید. همچنین می‌توانید پودر گردو را در غلات کودک خود برای یک وعده غذایی پر انرژی مخلوط نمایید.

اغلب، تمام مواد مغذی که در غذاهای فانتزی، بسته بندی شده و مکمل‌های غذایی به دنبال آن می‌گردیم را می‌توان به راحتی در میوه‌ها، سبزیجات و آجیل‌های ساده و سالم موجود در آشپزخانه یافت. بنابراین، به جای اینکه دفعه بعد به سراغ آن نوار تغذیه ای برای فرزندتان بروید، یک مشت گردو به او بدهید.

موارد استفاده از مغز گردو:

تا کنون تا حدی متوجه شدیم گردو برای چی خوبه، حال می‌خواهیم با روش‌های استفاده آن آشنا شویم.

  1. خشک یا بو داده: گردو معمولاً به عنوان میان وعده به تنهایی یا مخلوط با سایر آجیل‌ها و میوه‌های خشک مصرف می‌شود. با این حال، آجیل‌های بسته بندی شده اغلب سرشار از سدیم هستند و جایگزین‌های بدون نمک بسیار سالم‌تر در نظر گرفته می‌شوند.
  2. بخور و جوشانده: برگ و میوه درخت گردو قابل دم کردن است. این دم کرده گرم مخصوصاً برای محافظت از قلب مفید است.
  3. داروهای گیاهی و مکمل‌ها: معمولا از خیساندن برگ‌ها و مغزهای گردو داروی گیاهی تهیه می‌شود. چند قطره از این داروها به کاهش کلسترول کمک می‌کند.
  4. عصاره مایع: عصاره گردو یک داروی قوی است که می‌تواند به صورت خارجی برای کاهش احتمال عفونت استفاده شود یا به صورت خوراکی برای ارتقای سلامت قلب و عروق مصرف شود. همچنین می‌توان از آن به عنوان طعم دهنده طبیعی برای غذاهای آشپزی استفاده کرد.
  5. روغن: روغن گردو که اغلب در ماساژ درمانی استفاده می‌شود، دارای خواص ضد میکروبی قوی است و در صورت استفاده خارجی می‌تواند برای مبارزه با عفونت‌ها استفاده شود.
  6. کپسول: یک راه عالی برای به دست آوردن خواص کاهش دهنده کلسترول، مصرف کپسول‎های گردو است که در دوزهای مناسب و ثابت عرضه می‌شوند.

موارد مصرف روغن گردو:

آیا پوست شما به دلیل قرار گرفتن مداوم در معرض نور خورشید و آلودگی خشک و کدر شده است؟ سعی کنید مقداری روغن گردو را روی پوست و موهای خود ماساژ دهید و تفاوت را ببینید.

این روزها، قرار گرفتن مداوم در معرض مواد مضر و شرایط سخت آب و هوایی می‌تواند پوست و موی ما را خراب کند. همانطور که خوردن گردو سموم را از بدن ما دفع می‌کند، روغن گردو نیز می‌تواند همین کار را انجام دهد.

جدا از ریختن کمی روغن گردو روی انواع سالاد و سبزیجات سرخ شده، می‌توان از این روغن گران‌بها به صورت موضعی روی پوست و مو نیز استفاده کرد تا اثرات شگفت انگیزی را نشان دهد. خواص آنتی اکسیدانی روغن اثرات استرس اکسیداتیو بر بدن ما را معکوس می‌کند و از پیری زودرس پوست و مو جلوگیری می‌کند.

خواص روغن گردو را می‌توان به عنوان روغن ماساژ صورت و بدن در ترکیب با سایر روغن‌های معطر استفاده کرد. ویتامین E موجود در روغن گردو باعث شادابی و جوانی پوست می‌شود. همچنین روغن گردو از التهاب جلوگیری می‌کند و خاصیت ضد قارچی دارد. بنابراین، یکی از فواید روغن گردو برای پوست، درمان عفونت‌های قارچی پوست است.

جمع بندی مقاله گردو برای چی خوبه؟

در نهایت هنگام پرسیدن سوال گردو برای چی خوبه؟ باید بدانیم که گردو یک آجیل فوق‌العاده مغذی است که نسبت به سایر آجیل‌های معمولی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالاتری دارد و به‌طور قابل‌توجهی، چربی سالم امگا 3 دارد.

این پروفایل غنی از مواد مغذی به بسیاری از فواید سلامتی مرتبط با گردو کمک می‌کند؛ مانند کاهش التهاب و بهبود عوامل خطر بیماری قلبی. دانشمندان همچنان در حال کشف نکاتی زیادی در مورد گردو هستند؛ مثلا فیبر و ترکیبات گیاهی گردو، همچون پلی فنول‌ها، احتمال دارد با میکروبیوتای روده شما در تعامل بوده و به سلامت عمومی شما کمک کند.

برچسب ها:

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
126

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “گردو برای چی خوبه؟ (برسی کامل خاصیت مغز گردو)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *