معایب گردو پیوندی: (برسی مزایا و معایب درخت گردوی پیوندی)
از مزایا و معایب گردو پیوندی چه می دانید؟
درخت گردو از ارقام پر بازده و مورد پسند باغداران در ایران است. مراحل انتخاب، آماده سازی زمین و نگهداری درخت گردو بسیار مهم، حساس و قدری مشکل است. با این حال اگر این مراحل به درستی انجام شود و درخت به محصول دهی برسد، بازدهی محصول بسیار مناسب خواهد بود.
گردو، مغز پر خاصیتی است و به صورت گسترده در تهیه انواع غذا و شیرینی و حتی به تنهایی به صورت آجیل مصرف می شود. به همین دلیل قیمت بالای محصول در بازار و استقبال مصرف کنندگان، سودآوری خوبی برای باغداران تضمین میکند. این سودآوری مناسب، گردو را به گزینه خوبی برای باغداران تبدیل کرده است. در ادامه این مقاله، به معرفی و بررسی معایب درخت گردو پیوندی، خواهیم پرداخت.
آشنایی با انواع نژاد درخت گردو:
در جهان ارقام گوناگونی از گردو وجود دارد که از لحاظ محیط زندگی، مقاومت به سرما و گرما، میزان محصول دهی، ویژگیهای مغز و دیگر عوامل با یکدیگر متفاوت هستند. تولید کنندگان نهال، همواره به دنبال روشهایی برای تولید بهترین نهال گردو هستند تا به باغداران کمک کنند بهترین خروجی را از باغ خود داشته باشند.
از قدیم برای کاشت گردو، از روش کاشت بذر استفاده میشد و از این طریق گونه های متفاوتی از گردو به وجود آمده است. امروزه مهندسین و تولید کنندگان نهال توانسته اند با پیوند زدن ارقام گوناگون گردو، به انواعی با ویژگیهای بهتر و بهبود یافته دست پیدا کنند که به آنها گردو پیوندی گفته میشود.
مشاهده لیست انواع نهال گردو
اما گردو پیوندی چیست؟
گردوهای پیوندی ارقام مقاوم تری هستند و بازدهی ثابت و مناسبی دارند. با این حال نسبت به ارقام بذری، معایب گردو پیوندی، نیز باید در نظر گرفته شود. برای باغداران مهم است که با توجه به شرایط محیطی باغ خود و نیاز بازار، بهترین نهال را انتخاب کنند؛ به همین دلیل لازم است تا با ویژگیهای مثبت و منفی آنها آشنا شوند.
برای تهیه نهال گردو پیوندی، ابتدا لازم است تا از ارقام بذری به عنوان پایه استفاده نمایند. برای این کار، گردوهای باکیفیت را انتخاب کرده و اقدام به کاشت بذر میکنند. این گردوها ابتدا برای گذراندن دوره سرما در حدود ۲ ماه در یخچال نگهداری میشوند. سپس این بذرها را در خزانه با شرایط کنترل شده میکارند.
برای ایجاد پیوند، به یک چوبه نهال و پیوندک نیاز است. پیوندکها از جوانه ارقام پربار و باکیفیت جدا شده و تا زمان پیوند زنی در یخچال نگهداری میشوند. سپس از جوانهها با روشهای گوناگون به بدنه اصلی پیوند زده میشوند. از جمله روشهای پیوند زنی متداول، پیوند وصلهای، امگا، پیوند شاخه با روشهای گرمایی هستند.
ویژگی های گونه های پیوندی این گیاه باعث شده که امروزه بسیار مورد توجه کشاورزان قرار گیرند. با این حال نباید از معایب گردو پیوندی، نیز غافل ماند.
معایب درخت گردو پیوندی چیست؟
شناسایی صحیح نهالستان های معتبر:
از جمله مهمترین معایب درخت گردو پیوندی، در ایران، کمبود نهالستان های تولید کننده نهال پیوندی است. این نهالها باید به صورت تخصصی و تحت نظر مهندسین تهیه و نگهداری شوند. در بسیاری از مناطق کشور نهالستان ها به رویه ی گذشته اقدام به کاشت نهال های بذری کرده و این ارقام را تولید نمی کنند؛ به همین دلیل باغداران در تمام کشور دسترسی به این نوع نهال را ندارند. البته در این میان نهالستان هایی مانند: آریا نهال؛ گلد نهال و یا دکتر نهال؛ با بهره مندی از مهندسین کشاورزی، اقدام به تولید نهال های گردوی پیوندی استانداردی می نمایند.
تناسب آب و هوایی از دیگر معایب گردو پیوندی:
از دیگر معایب گردو پیوندی؛ میتوان به نیاز آب و هوایی این گیاه اشاره کرد. از آنجا که گردوهای پیوندی اصلاح نژادی شده اند، به تناسب به سایر انواع گردو دیرتر گل میدهند، به همین دلیل سرمای بهار نمیتواند به این نهال آسیب برساند. با این وجود به خواب زمستانی نیز نیاز خواهد داشت. به همین جهت در مناطق گرمسیر، باردهی مطلوبی نخواهند داشت.
از دیگر معایب درخت گردو پیوندی، سوددهی بیشتر اما کمی دیرتر:
درخت گردو از نوع پیوندی در حدود یک ماه دیرتر از سایر ارقام، شروع به شکوفه دهی میکند. به همین دلیل فصل باردهی این درختان دیرتر از سایر باغات است و در نتیجه باغداران دیرتر به سود دهی میرسند. این ویژگی ممکن است انگیزه برخی از باغداران را نسبت به انتخاب این نهال ها کاهش دهد.
این ویژگی می تواند از جهتی دیگر نیز برای باغداران ناخوشایند باشد. از آنجایی که گردوهای پیوندی نسبت به سایر ارقام دیرتر به محصول میرسند، باغدارانی که این نوع درخت را برای باغ خود انتخاب کردهاند، معمولا فصل نوبرانه را از دست میدهند و گردوها در نوبت دوم وارد بازار میشود.
مشاهده مقاله کاشت درخت گردو
قیمت بالای خرید از دیگر معایب نهال گردو پیوندی:
یکی دیگر از معایب گردو پیوندی؛ قیمت بالای نهال است. از آنجا که نهال پیوندی با روشهای ویژه و کنترل شدهای تولید میشود، هزینه بالایی دارد؛ به طوری که قیمت نهال پیوندی دو تا سه برابر قیمت نهال بذری است. این مسئله می تواند هزینه های باغداران را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. از آنجاکه در مراحل اولیه کاشت، هزینههای ابتدایی زیاد است، بسیاری از باغداران هزینه سنگین نهالها را تقبل نکرده به نهالهای بذری رضایت میدهند.
سختی سنجش سلامت نهال گردوی پیوندی:
از آنجا که نهال پیوندی از ایجاد پیوند میان چوبه و پیوندک ایجاد می شود، بر روی تنه ی نهال یک برجستگی جالب مشاهده میشود که در واقع محل پیوند است. کیفیت این تنه تاثیر مستقیمی بر کیفیت نهال و محصول نهایی درخت خواهد داشت. به همین دلیل میتوان گفت که از معایب درخت گردو پیوندی، نحوه و کیفیت پیوند است. باغدارانی که قصد استفاده از این نهال را دارند باید در انتخاب نهال خود دقت کنند تا نهالهای با کیفیت و سالمی خریداری نمایند.
انتخاب یک نهالستان خوش سابقه و حرفه ای همانند آریا نهال، در انتخاب نهال پیوندی بسیار حائز اهمیت است. نهال هایی که به روش صحیح پیوند زده نشده اند دارای محل پیوند بدفرم و برگهای زرد و ریشههای بیرون زده و ناهماهنگ هستند؛ پس بهتر است برای خرید نهال ابتدا تولید کنندگان معتبر را شناسایی کنید.
مطالعه مقاله معایب درخت گردو خوشه ای
تفاوت نهال گردو پیوندی و بذری در چیست؟
هدف از پیوند زدن نهال گردو، اصلاح نژاد آن است؛ به همین دلیل نهالهای پیوندی نسبت به بذری ویژگیهای متفاوتی خواهند داشت. گردوی پیوندی نسبت به سرما مقاومتر است زیرا در فصل بهار کمی دیرتر از گردوهای بذری شروع به گل دهی میکند. به همین دلیل در مناطقی که بهار سردی دارند، گیاه از خطر سرمازدگی شکوفهها در امان خواهد بود. اصلاح نژادی صورت گرفته بر روی نهال پیوندی توانسته مقاومت بیشتری نسبت به سرما و همچنین آفات در این گیاه به وجود آورد.
مهمترین تفاوت بین گردوهای پیوندی و بذری، میزان و نحوه ی باردهی آن می باشد. گردوهایی که نهال آن به روش بذری تکثیر می گردد، یک دست نیستند. به این معنا که اندازهی گردوهای برداشت شده یکسان نیست و لازم است پس از برداشت طبقه بندی شده و برای مصارف گوناگون جدا شوند. همین ویژگی میتواند محصول باغ را در قیمتهای گوناگون دسته بندی کند و باغداری برآورد صحیحی از بازگشت سرمایه خود نخواهد داشت.
مطالعه مقاله معایب درخت گردو
همچنین، مقدار باردهی درختان بر پایه بذری در سالهای متوالی، یکسان نیست. باغ گردوی پیوندی پس از بلوغ تقریبا در هر سال میزان محصول یکسانی خواهد داشت. اما گردوهای بذری ممکن است در یک سال محصول کم و سال دیگر محصول زیادی داشته باشند، به همین دلیل امکان پیش فروش محصول برای باغدارانی که از گردوی پیوندی استفاده کردهاند، وجود دارد.
مغز این گردو نیز بزرگتر است و به دلیل چربی بیشتر و اندازه بزرگتر در مصارف متعددی مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل میتوان پیش بینی کرد که مورد توجه طیف بیشتری از خریداران قرار خواهد گرفت.
نتیجه گیری و جمع بندی مزایا و معایب گردو پیوندی:
هر روشی برای پرورش گیاهان معایب و مزایایی دارد. با وجود معایب درخت گردو پیوندی، که در مورد آن صحبت شد، به دلیل مزایایی که استفاده از نوع نهال برای باغداران به همراه خواهد داشت، به نظر میرسد که مزایای آن نسبت به معایب، برتری دارد و هزینهی بیشتری که برای نهال پیوندی پرداخت میشود، به نوعی سرمایه گذاری برای بازگشت سرمایه بهتر خواهد بود.
شما عزیزان می توانید بهترین ارقام نهال گردو پیوندی را تنها با یک تماس با مشاورین آریا نهال، خریداری نمایید. کافیست به روی دکمه ی تماس با ما کلیک نمایید تا نسبت به خرید و دریافت مشاوره احداث باغ گردو بهره مند شوید.
منابع مقاله معایب گردو پیوندی:
- https://www.gardenguides.com/106103-transplant-black-walnut-trees.html
- https://homeguides.sfgate.com/transplant-english-walnut-76512.html
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه