معرفی انواع درخت انجیر پربار ایرانی و خارجی

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1403.01.15

درختان انجیر در ارقام مختلفی تولید می شود که هر رقم از آن ها برای کاشت در شرایط اقلیمی خاصی مناسب اند. مطالعات انجام شده نشان می دهد که شناختن انواع درخت انجیر برای داشتن یک باغستان تجاری و پربار امری ضروری است.

با این اوصاف تصمیم داریم در این مطلب شما را با انواع نهال انجیر و ویژگی های هرکدام آشنا سازیم تا خرید نهال را برای شما ساده تر کنیم.

انواع نهال انجیر

آشنایی با ویژگی های انواع نهال انجیر ایرانی

درحال حاضر انواع مختلفی از درختان انجیر در بازار نهال ایران به فروش می رسند؛ همین موضوع باعث شده که باغداران به هنگام خرید انواع نهال انجیر با مشکل مواجه شوند. تنوع بالا در نهال های انجیر انتخاب را برای باغداران سخت می‌ کند؛ چرا که آن ها باید در میان گونه های مختلف انجیر، نهالی که با شرایط آب و هوایی منطقه آن ها سازگاری دارد را انتخاب نمایند.

با این اوصاف فکر می کنیم که شناخت ویژگی های مختلف انواع درخت انجیر ایرانی مانند ارتفاع مناسب آن ها از سطح دریا، نوع گل دهی، میزان تولید محصول، میزان آبیاری و حتی عمر اقتصادی بتواند تا حد زیادی به باغداران عزیز کمک کند.

در ادامه این مطلب چند نمونه از محبوب ترین نهال های انجیر ایرانی که طرفداران زیادی در میان باغداران دارند را به شما معرفی می کنیم.

بررسی نهال انجیر بنفش مخملی

این نهال‌ ها بومی ایران هستند؛ اما در کشورهای دیگر نمونه های مشابه از آن ها با نام نهال هایPurple Figs کشت می‌ شوند. میوه تولید شده توسط این نهال بسیار شیرین و خوش طعم است و هم به شکل تازه، هم به صورت خشک مورد استفاده قرار می گیرد. از انجیرهای بنفش مخملی مربا، کیک، شیرینی و دسر نیز درست می کنند.

از مشخصه های مثبت این نهال ها نسبت به انواع درخت انجیر می توان به مقاومت بالا در مقابل سرما و خشکی اشاره کرد. نهال انجیر بنفش می تواند سرمای محیط را تا منفی ۱۵ درجه سانتی گراد تاب بیاورد؛ با این حال کارشناسان کشاورزی معتقدند که کاشت نهال انجیر در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری بهتر است.

با فراهم کردن شرایط رشد نهال های انجیر بنفش مخملی، احتمالا آن ها در دومین سال پس از کاشت به محصول دهی برسند. شرایطی که این نهال ها برای رشد به آن نیاز دارند شامل آبیاری هر ۱۰ روز یکبار، کاشت در خاک شنی و لومی، رعایت فاصله استاندارد کاشت و  همچنین کاشت در ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا می شود. در این حالت از هر درخت انجیر بنفش مخملی در بین انواع نهال انجیر، چیزی حدود ۵۰ کیلوگرم میوه می توان برداشت کرد.

برای خرید و مشاهده قیمت نهال های انجیر کلیک کنید.

نهال انجیر مخملی

شناخت نهال انجیر عسلی

نهال های انجیر عسلی در دسته انواع درخت انجیر اقتصادی قرار می گیرند. این نهال ها به دلیل بازدهی و عمر اقتصادی بالا همواره جزو اولین انتخاب های هر باغدار ایرانی می باشد. میوه هایی خوش طعم و درشت به رنگ عسل از ویژگی ها و مشخصه های مثبت این نهال به شمار می رود.

به عقیده کارشناسان کشاورزی نهال های انجیر عسلی همانند انواع نهال انجیر، با شرایط آب و هوایی مناطق معتدل و گرم کشور سازگاری بیشتری دارند. همچنین این نهال ها باید در مناطقی که ارتفاع آن ها از سطح دریا بین ۱۰۰ تا ۱۸۰۰ متر است، کشت شوند؛ در غیر این صورت باردهی آن ها به شدت کاهش می یابد.

با کاشت این نهال ها در خاک شنی و لومی، رعایت فاصله ۴×۴ برای کاشت هر نهال و آبیاری منظم هر ده روز یکبار این نهال ها چیزی حدود ۵۵ کیلوگرم انجیر تولید می کنند. این میزان باردهی در میان انواع نهال های انجیر واقعا فوق العاده است؛ به خصوص اینکه باردهی و عمر اقتصادی این نهال ها نیز به ۶۰ سال می رسد.

نهال انجیر یزدی، یک نهال بومی

در میان انواع درخت انجیر، نهال های انجیر یزدی میوه ای بسیار خوش طعم، آبدار با بافتی سفت تولید می‌کنند. میوه نهال های انجیر یزدی هم به شکل خشک و هم به شکل تازه قابل مصرف است. این نهال ها در مناطق نیمه گرمسیری که تابستان هایی گرم و زمستان هایی معتدل دارند، بهترین رشد را خواهند داشت.

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید نهال های انجیر یزدی مقاومت فوق العاده ای در برابر برخی عوامل محیطی از خود نشان می دهند و این مشخصه چیزی است که در انواع نهال انجیر ایرانی مشاهده نمی شود. این نژاد قابلیت رشد در خاک شور را نیز دارد و علی رغم تمایل آن به مناطق نیمه گرمسیری در اقلیم های دیگر هم به خوبی دوام می آورد.

درخت انجیر یزدی

اما درصورتی که می خواهید باغ انجیر شما با نهال های انجیر یزدی پربار و پررونق شود، بهتر است که تمامی شرایط مورد نیاز نهال برای رشد را فراهم نمایید. از جمله شرایط مورد نیاز برای رشد درخت انجیر یزدی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دمای محیطی ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد
  2. کاشت در گودال هایی به عمق ۵۰ سانتی متر که هر گودال با گودال دیگر برای کاشت نهال باید فاصله ای برابر با ۵×۴ متر داشته باشد.

معرفی انواع نهال انجیر خارجی

حال که با پرفروش ترین انواع درخت انجیر ایرانی آشنا شدید، بهتر است که در مورد نهال های خارجی نیز اطلاعاتی به دست آورید. نمونه نهال های خارجی انجیر موجود در بازار، انتخاب های فوق العاده ای برای کاشت در باغ های ایران هستند.

برخی از محبوب ترین درختانی که در اغلب زمین های کشاورزی ایران مشاهده می شوند، موارد زیر را در بر می گیرند:

  • نهال انجیر کالی میرنا
  • نهال انجیر ترکیه
انواع نهال خارجی انجیر

نهال انجیر کالی میرنا

این نهال برای اولین بار در ترکیه و پس از آن در ایالت کالیفرنیای آمریاک کشت شد. میوه شیرین و خوش طعم که پوست رویی آن زرد است که از ویژگی ها و مشخصه های اصلی انجیر کالی میرنا می باشد.

عمده استفاده از انجیر کالی میرنا به صورت میوه خشک شده است؛ چرا که بعد از خشک شدن انجیرهای تولید شده از نهال های کالی میرنا رنگ طلایی و زیبایی پیدا می کنند. در واقع این مسئله می تواند یکی از دلایل برتری نهال های کالی میرنا نسبت به دیگر انواع درخت انجیر به شمار آید.

نهال های انجیر کالی میرنا با شرایط آب و هوایی مختلف سازگارند. این نهال ها در صورت کاشت در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری، معتدل و نیمه سردسیری به خوبی رشد می کنند. اگر تمامی شرایط رشد مانند آبیاری مداوم و فاصله استاندارد برای کاشت رعایت شود، احتمالا نسبت به انواع نهال انجیر، از هر هکتار چیزی حدود ۱۲ تن انجیر برداشت کنید.

صفات درخت انجیر ترکیه

همانطور که از نام این نهال حدس می زنید، زادگاه آن به کشور ترکیه برمی گردد و به جرات می توان گفت نسبت به دیگر انواع درخت انجیر محبوبیت بیشتری دارد. این نهال ها نسبت به انواع درخت انجیر به سرما مقاومت قابل توجهی از خود نشان می دهند؛ از همین رو نیز کاشت آن ها در مناطق سردسیری بلامانع است.

از دلایل محبوبیت نهال های انجیر ترکیه در میان باغداران می توان به باردهی بالا و همچنین زود هنگام آن ها اشاره کرد. درحالی که انواع نهال انجیر میوه ای سفت تولید می کنند، میوه درخت انجیر ترکی گوشتی و لذیذ است که نمی توان از خوردن آن صرف نظر کرد.

فراهم کردن شرایط رشد، اهمیت زیادی در میزان باردهی نهال های انجیر ترکیه دارد. برای آنکه نهال های انجیر ترکیه به خوبی در خاک ریشه زایی کرده و از نور بهره مند شوند، باید آن ها در فاصله ۴×۴ از یکدیگر کشت کنید. ضمن اینکه برای باردهی بهتر نهال های انجیر ترکیه حتما باید درختان این نژاد در ارتفاع ۱۸۰۰ متری از سطح آب های آزاد قرار بگیرند.

نهال انجیر ترکیه

سخن آخر درباره ی انواع درخت انجیر ایرانی و خارجی

با معرفی انواع نهال انجیر ایرانی و خارجی در این مطلب سعی داشتیم برای احداث یک باغ تجاری انجیر به شما کمک کنیم. در صورتی که فکر می کنید این مطلب برای انتخاب مناسب ترین انواع درخت انجیر کافی نیست، می توانید با مشاورین ما تماس بگیرید.

مجموعه ی نهالستان آریا نهال با پاسخگویی 24 ساعته، پشتیبان شما در خرید نهال انجیر مناسب و مرغوب می باشد.

 

 

 

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
1

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “معرفی انواع درخت انجیر پربار ایرانی و خارجی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *