کاشت درخت گلابی: (صفر تا صد پرورش، نگهداری و زمان کاشت نهال گلابی)

دسته بندی: آموزش کاشت نهال جدیدترین مقالات
1400.08.24

نحوه کاشت و پرورش درخت گلابی:

هر میوه با توجه به شرایط کاشت و نگهداری، دارای ویژگی‌ها و ظاهر متفاوتی است. محصولاتی مانند گلابی و سیب شرایط دشواری برای کاشت و مراقبت نداشته و در صورت توجه به نکاتی ساده، باغداران می‌توانند باغی پر از محصول باکیفیت در اختیار داشته باشند.

البته این بدان معنا نیست که تمام مراحل در کاشت درخت گلابی، به آسانی انجام شود. یکی از مهمترین مراحل در کاشت این میوه، تشخیص زمان برداشت محصول است. در این مطلب به مشخصات این درخت و نکات مهم در خصوص کاشت آن اشاره خواهیم داشت.

درخت گلابی

بیوگرافی از نهال گلابی بخوانید:

اگر قصد کاشت درخت گلابی؛ و برداشت میوه‌ های شیرین و آبدار این درخت را دارید؛ باید بدانید که مناطقی با خاک حاصلخیز و آب و هوای معتدل، بهترین گزینه برای کاشت گلابی هستند. البته این نهال قابلیت کاشت در مناطق نیمه سردسیر را نیز داشته و از مقاومت سرمایی بالایی نیز برخوردار است.

زادگاه اصلی درختان گلابی بخش‌های غربی آسیا و مناطقی ازبخش شرق قاره اروپا می باشد. در حال حاضر بیش از سی گونه گلابی در سراسر جهان وجود دارد. شرایط نگهداری از این درخت چندان دشوار نبوده و بسیاری از باغداران به کاشت نهال گلابی، اشتیاق بیشتری نشان می‌دهند.

روش کاشت درخت گلابی چگونه می باشد:

یکی از بهترین روش‌های کاشت ارقام مختلف، تهیه نهال و کاشت در زمین زراعی است. برای این منظور کافی است به یکی از مراکز خرید نهال مراجعه کرده و نهال مورد نظر خود را تهیه کنید. برای کاشت نهال گلابی؛ شما نیاز به خاکی حاصلخیز در منطقه‌ای با آب و هوای معتدل دارید. در کاشت گلابی؛ نیز همچون دیگر ارقام باید بر روی زمین گودال‌هایی با عمق مناسب ایجاد کنید.

پس از کاشت و رسیدن به زمان باردهی درخت گلابی، باید به زمان مناسب برداشت توجه داشته باشیم. تا زمانی که میوه گلابی به رنگ زرد یا طلایی نرسیده باید از روی شاخه‌ها چیده شود. به این دلیل که در کوتاه‌ترین زمان پس از تغییر رنگ میوه فاسد شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود. معمولا باغدارن این میوه را هنگامی که به رنگ سبز بوده و حجمی سفت دارد، برداشت می‌کنند.

نکات مهم در کاشت نهال گلابی:

یکی از مهمترین موارد در حفر گودال، در نظر گرفتن موقعیت مکانی است. توجه داشته باشید که نور خورشید باید به شکل مستقیم بر گودال ایجاد شده و نهال کاشته شده بتابد. باغداران معمولا در ابتدای فرایند کاشت از کودهای گیاهی یا کودهای دامی پوسیده برای تقویت خاک استفاده می‌کنند.

از آنجا که انواع نهال از ظرافت بیشتری برخوردار هستند باید از آن‌ها در برابر آفات و وزش باد شدید به خوبی محافظت شود. به طور کلی کاشت نهال گلابی، به خاکی مرطوب با زهکشی مناسب احتیاج دارد.

پرورش درخت گلابی

فاصله کاشت درخت گلابی چقدر است؟

رعایت فاصله مناسب بین درختان از نکات مهم در خصوص کاشت گلابی، است. برای این منظور شما باید فاصله 4 تا 6 متر را برای کاشت درختان گلابی در کنار یکدیگر در نظر داشته باشید. همچنین ردیف‌هایی که درختان بر روی آن قرار گرفته‌اند نیز باید بین 6 تا 8 متر از یکدیگر فاصله داشته باشند. شاخه‌ ها و برگ‌ های درخت گلابی در فرایند رشد به حجم و گستره قابل‌توجهی می‌رسند، به همین دلیل نگه داشتن فاصله مناسب کاشت اهمیت بسیاری دارد.

بهترین فصل برای کاشت نهال گلابی:

نکته مهم دیگر در کاشت انواع درخت، توجه به زمان کاشت است. زمان طلایی جهت کاشت درخت گلابی، فصل پاییز و زمستان می باشد.

آیا پرورش درخت گلابی در باغچه امکان‌پذیر است؟

در پاسخ به این سؤال می‌توانیم به روشی اشاره کنیم که به شما اجازه می‌دهد تا به وسیله دانه گلابی، یک درخت از این میوه شیرین در باغچه خود داشته باشید.

برای این منظور کافی است دانه‌ های گلابی را از آن جدا کرده و پس از قرار دادن در آب، آن‌ها را درون کودی مناسب که ترجیحا گیاهی باشد، بکارید. برای تهیه کودهای گیاهی می‌توانید به مراکز فروش کود مراجعه نمایید. معمولا انواع کود درون یک کیسه پلاستیکی به فروش می‌رسند و شما می‌توانید دانه‌ها را درون همان کیسه و داخل کود قرار دهید. دانه‌های گلابی که داخل کود کاشته شده‌اند برای مدت زمان 60 تا 90 روز باید در مکانی سرد قرار بگیرند.

کنترل رطوبت داخل کود نیز اهمیت بسیاری دارد. در صورتی که کود داخل پلاستیک خشک شده بود، می‌توانید بر روی آن آب اسپری کنید. پس از به اتمام رسیدن زمان این مرحله می‌توانید دانه‌ ها را از داخل کیسه بیرون آورده و برای رسیدن به دمای محیط درون آب گرم قرار دهید.

به این ترتیب با کاشتن دانه‌ ها درون یک گلدان می‌توانید برای جوانه زدن آن‌ها منتظر بمانید. کنترل و حفظ رطوبت خاک گلدان در این مرحله نیز اهمیت بسیاری دارد. نور کافی و رطوبت مناسب از نیازهای اولیه کاشت نهال گلابی، است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. پس از جوانه زدن و رویش برگ‌ها می‌توانید هر کدام از دانه‌ها را برای کاشت داخل خاک باغچه آماده کنید.

آفات و بیماری‌ های گلابی کدام است؟

اولین آفت مهم نهال گلابی، پسیل گلابی:

مهمترین آفتی که برگ و شاخه درخت گلابی را در معرض تهدید قرار می‌دهد، پسیل است. این آفت در طولانی مدت خسارات بسیاری به درخت وارد کرده و بر رشد و باردهی آن تأثیر قابل توجهی می‌گذارد. رطوبت کافی و آبیاری منظم از عواملی هستند که خطر آسیب پسیل گلابی را کاهش می‌دهند. همچنین رعایت فاصله بین درختان، استفاده از کودهای شیمیایی مناسب و هرس به موقع شاخه‌ها، از مواردی است که در مبارزه با آفت‌ها نقش مهمی دارند.

دومین آفت مهم درختان گلابی، سنک گلابی:

یکی دیگر از آفات مهم در کاشت درخت گلابی، سنک گلابی است که باعث ریزش برگ‌ها و میوه‌ها و همچنین خراب شدن محصول می‌شود. هرس کردن برگ‌های آسیب‌دیده در از بین رفتن این آفت نقش مهمی دارد. همچنین بسیاری از باغداران از سموم آلی برای نابود کردن این حشره استفاده می‌کنند.

سومین آفت مهم درخت گلابی، پروانه تخم انگشتری:

وظیفه اصلی این آفت، تغذیه از برگ‌ ها و خالی کردن شاخه‌ها از برگ است. بهترین زمان برای مبارزه با پروانه تخم انگشتری، هنگامی است که لاروهای آن تازه شروع به کار کرده‌اند. با مشاهده اولین نشانه باغداران باید از سموم شیمیایی برای از بین بردن لاروها استفاده کنند.

چهارمین آفت مهم گیاه گلابی، کرم سفید ریشه:

این آفت به خاک درختان هجوم می برد و از آن تغذیه می‌کند. پس از کاشت درخت گلابی؛ اگر این درخت در معرض خطر کرم سفید ریشه قرار بگیرد، برگ‌ها زرد شده و در کیفیت محصول اختلال ایجاد می‌شود. میوه‌های درختانی که با این آفت درگیر هستند، بسیار کوچک بوده و محصول از کیفیت قابل توجهی برخوردار نخواهد بود.

شخم زدن خاک درختان گلابی در فصل بهار یکی از بهترین راهکارها برای از بین بردن کرم سفید ریشه است. توجه داشته باشید که علف‌های هرز بهترین منبع تغذیه برای آفات محسوب می‌شوند. به همین دلیل از بین بردن علف‌های هرز در کیفیت محصولات باغ شما تأثیرگذار خواهد بود.

پنجمین آفت مهم درخت گلابی، پر طاووس:

یکی دیگر از حشرات موذی که به عنوان آفت درخت گلابی شناخته می‌شود، پر طاووس است. این آفت در ابتدا به برگ‌ها آسیب وارد کرده و در نهایت سلامت درخت را در معرض خطر قرار می‌دهد.

ششمین آفت مهم گلابی، کرم نجار:

منبع تغذیه آفت کرم نجار تنه درخت یا همان چوب است. این آفت معمولا در فصل زمستان درون تنه درخت لانه می‌کند. با توجه به اینکه کرم نجار درون تنه درخت را برای زندگی انتخاب می‌کند، از بین بردن آن نیز کمی دشوار به نظر می‌رسد. بسیاری از باغداران از ابزاری مخصوص جهت از بین بردن این آفت استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از لانه‌سازی کرم نجار مانند آفت پسیل، این درخت به آبیاری منظم احتیاج دارد.

هفتمین آفت مهم درخت گلابی، پروانه سفید:

این حشره پروانه‌ ای سفید با رگه‌ هایی مشکی است که با لانه کردن درون برگ‌ها، به آن‌ها آسیب جدی وارد می‌کند. برای کنترل عوارض ناشی از حضور این آفت باید لانه‌هایی که لاروها برای خود ساخته‌اند، شناسایی کرده و از بین برد.

هشتمین آفت مهم گلابی، بیماری آتشک:

یکی از مهمترین انواع بیماری در گروه درختان میوه‌ دار، آتشک است که به وسیله حضور یک باکتری ایجاد می‌شود. زمان ظهور این بیماری در کاشت نهال گلابی، فصل‌های بهار و زمستان است. این بیماری باعث خشک شدن برگ‌ها و تغییر رنگ آن‌ها، سیاه شدن و چروک شدن پوست میوه‌ها می‌شود. اولین علائم وجود این بیماری با خشک شدن و سوختن برگ‌ها پدیدار می‌شود.

برای جلوگیری از بروز بیماری آتشک باید کاشت درخت گلابی، را در خاکی با PH مناسب انجام داد. همچنین هرس کردن شاخه‌ها پس از مشاهده اولین نشانه‌ها نیز اهمیت بسیاری دارد. با توجه به اینکه شاخه‌های هرس شده با وجود بیماری آلوده هستند، خارج کردن آن‌ها از باغ یا سوزاندن شاخه‌ها امری ضروری محسوب می‌شود.

نهمین آفت مهم نهال گلابی، بیماری لکه سیاه:

عامل اصلی این بیماری نوعی عفونت قارچی است که بر روی محصول لکه‌هایی سیاه رنگ ایجاد می‌کند. همان‌طور که در این مطلب برسی کردیم، نور مناسب آفتاب و حفظ رطوبت خاک از مهمترین عوامل در کاهش خطر ابتلا به بیماری و ظهور انواع آفات است. به همین جهت برای پیشگیری از ابتلای درخت به بیماری لکه سیاه به این دو عامل مهم توجه داشته باشید. استفاده از سموم شیمیایی نیز برای از بین بردن این بیماری مؤثر واقع می‌شود.

مطالعه مقاله ی کاشت نهال میوه

خاک مناسب جهت کاشت درخت گلابی:

مناسب ترین نوع خاکی برای کاشت گلابی توصیه می شود، خاک‌های سبک مانند انواع خاک شنی لومی می باشد. این درختان در خاک‌ های با بافت سنگین و زمین‌هایی که به خوبی زهکشی نشده، نتیجه قابل قبولی از خود نشان نخواهند داد. همچنین خاک مناسب جهت کاشت نهال گلابی، نباید به نمک یا آهک آغشته شده باشد. برای کاشت گلابی؛ همچون ارقام دیگر، مقدار PH خاک اهمیت بسیاری دارد؛ مقدار اسیدیته خاک نباید بیشتر از 7 باشد.

آبیاری درخت گلابی چگونه می باشد:

در این مطلب به آبیاری مرتب این درخت اشاره کردیم. با این‌ حال میزان آبیاری نباید به اندازه‌ای باشد که باعث خشک شدن و ریزش برگ‌ها شود. در یک سال ابتدایی نهال گلابی باید به صورت منظم هفته‌ای یک یا دو بار آبیاری شود. با گذشت زمان و بالا رفتن سن درخت، مقدار آبیاری نیز کاهش پیدا خواهد کرد. برای سیراب کردن این نهال می‌توان از روش‌های مختلف آبیاری مانند قطره‌ای، کرتی، بارانی و نشتی استفاده کرد.

مراحل قلمه زدن درخت گلابی چیست:

مناسب ترین زمان برای بریدن شاخه‌ های درخت گلابی جهت قلمه زدن، در خرداد ماه و یا تیر است. شاخه‌های تازه و که سفت نباشند، گزینه مناسبی برای قلمه زدن هستند. هنگام بریدن شاخه از ابزاری استفاده کنید که به درخت و شاخه‌ها آسیب وارد نکند. اندازه مناسب برای بریدن شاخه 15 تا 20 سانتی‌متر از بخش انتهایی شاخه است.

انواع کودهای شیمیایی و حیوانی برای درختان گلابی:

ترکیبی از کود دامی پوسیده به همراه هیومیک اسید، گوگرد گرانوله، فسفات، پتاس، اوره و… بهترین نوع کود برای کاشت درخت گلابی، است. متخصصان به باغداران توصیه می‌کنند تا قبل از کوددهی، خاک را بررسی کرده تا از میزان عناصر موجود در خاک مطلع شوند.

هرس درخت گلابی چگونه صورت می پذیرد:

طی کردن مراحل هرس درختان گلابی بیش از پیش مهم می باشد. اغلب در اولین سال که اوایل فصل زمتسان می توان شاخه ی انتخاب شده را با توجه به تعداد جوانه بهتر است هراس کرد. به این صورت که به روی سطح یکی از شاخه هایی که در حدود 3 جوانه داشته باشد، برش شاخه و حذف شاخه بهتر است از بخش بالای جوانه ی سوم صورت پذیرد.

معمولا در کاشت نهال گلابی، هرس کردن از ماه فروردین در سالی که نهال رشد خود را شروع کرده است، انجام می‌شود. توجه داشته باشید که رشد بالای شاخه‌ها و تعداد زیاد آن‌ها در کیفیت محصول درخت نقش دارد. به همین جهت هرس کردن شاخه‌ های اضافی درخت گلابی و خالی کردن درخت از حجم انبوه شاخه‌ها، اهمیت بسیاری دارد. در فصل زمستان شاخه‌ها به طول بیشتری اندازه‌گیری شده و قطع می‌شوند. این امر در فصل تابستان متفاوت بوده و شاخه‌ها به اندازه کوتاه‌تری هرس می‌شوند.

انواع نهال گلابی را بشناسید:

  • نهال بیروتی
  • نهال آنجو
  • نهال مشو
  • نهال شاه میوه
  • نهال نطنز
  • نهال پایه کوتاه
  • نهال سیبری:
  • نهال دم کج:

خواص میوه گلابی چیست:

مهمترین ویژگی کاشت درخت گلابی، و استفاده از فواید محصول آن، وجود فیبر است. فیبر موجود در این میوه در بهبود عملکرد دستگاه گوارش نقش مهمی دارد. خواص گلابی باعث می‌شود تا حرکات روده در بدن انسان تنظیم شده و از عارضه‌هایی مانند اسهال و یبوست جلوگیری شود.

آنتی‌اکسیدان‌ها دیگر عناصر مهم و مفید در این میوه هستند که در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان مؤثر واقع می‌شوند. مبارزه با عملکرد رادیکال‌های آزاد در بدن، وظیفه اصلی آنتی‌اکسیدان‌ها محسوب می‌شود. از دیگر خواص این میوه شیرین و آبدار باید به تقویت سیستم ایمنی به سبب وجود ویتامین سی، تقویت سلامت قلب، بهبود گردش خون، تقویت استخوان به دلیل وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و… اشاره کرد.

نتیجه گیری و جمع بندی کاشت درخت گلابی:

کاشت درخت گلابی؛ و مراقبت از آن بسیار آسان بوده و به همین دلیل افراد بیشتری به کاشت نهال گلابی علاقه نشان می‌دهند. تنها نکته مهم در این خصوص، توجه به مواردی است که هنگام کاشت و رشد درخت اهمیت دارند. به‌عنوان‌مثال هرس کردن به موقع شاخه‌های اضافی به منظور رشد بهینه و افزایش کیفیت محصول از جمله این موارد مهم است. با رعایت نکاتی مانند میزان آبیاری، نور کافی، خاک مناسب، اطلاع از نیاز سرمایی و… نهال شما به یک درخت پربازده و قوی تبدیل خواهد شد.

منابع مقاله کاشت گلابی:

  1. https://www.almanac.com/plant/pears
  2. https://www.gardeningknowhow.com/edible/fruits/pear/growing-pear-trees.htm
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
136

نفر این مطلب را پسندیدند

کاشت درخت گلابی
محصولات مرتبط مقالات مرتبط نظرات کاربران

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1403.01.07 در یا

    ۲۰۰تا بیروتی میخوام

    • 1403.01.07 admin-ariyanahal

      درود بر شما جهت ثبت سفارش خود با شماره 09143336024 تماس حاصل فرمایید.

  • 1402.03.30 Farhadfarahani

    سلام ، با تشکر . اگر سم های مخصوص و زمان سمپاشی درخت گلابی را هم متذکر می‌شدید بهتر بود ، ممنون از شما

    • 1402.07.04 ariyanahal

      سلام و عرض ادب
      از نظرات شما جهت ارتقای مطالب سایت متشکریم.

  • 1402.02.03 علیر ضا زرگری

    سلام ۱۰۰تا میخوام

    • 1402.07.04 ariyanahal

      درود بر شما
      کافی است با شماره تماس های قرار داده شده در سایت ( 09143336029) (09143336024) ارتباط برقرار کرده و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید.

  • 1402.01.13 یزدانی

    سلام نگفیتد درخت گلابی چند ساله به بار میشینه

    • 1402.07.04 ariyanahal

      درود بر شما
      به طور کلی نهال گلابی از سال دوم به بار می نشیند.

  • 1401.07.27 وحید

    ممنونم، مفید بود