کاشت درخت خرمالو: (سیر تا پیاز کاشت و پرورش نهال خرمالو)

دسته بندی: آموزش کاشت نهال جدیدترین مقالات
1400.08.12

کاشت نهال خرمالو چگونه انجام می شود؟

همه ما برای یک یا دو بار طعم گس و جذاب میوه خرمالو را چشیده‌ ایم. این میوه خوش‌طعم، فرزند فصل پاییز بوده و در رنگ‌هایی جذاب از زرد تا قرمز در میادین میوه و تره‌بار خودنمایی می‌کند. این درخت خرمالو قابلیت کاشت در شرایط جغرافیایی متفاوتی را داشته و بر این اساس شما شاهد کاشت و برداشت آن در مناطق متفاوتی از کشور خواهید بود. با شروع فصل سرد پاییز، برگ‌های سبز این درخت به رنگ زرد درآمده و خود را از شاخه‌ها جدا می‌کنند. هم‌زمان با ریزش برگ‌ها، درخت خرمالو بار خود را به نمایش می‌گذارد.

کاشت خرمالو

بیوگرافی درخت خرمالو:

زادگاه اصلی میوه خوش‌ طعم و پرطرفدار خرمالو، کشور چین می باشد. یکی از شناخته‌ شده‌ ترین انواع این درخت که معمولی یا ژاپنی نام دارد در کشورهای ژاپن و چین کاشت و برداشت می‌شود. این میوه بومی از کشور چین با گذشت زمان به دیگر کشورهای آسیایی مانند ژاپن و کره رسید. در حال حاضر نیز کاشت نهال خرمالو در کشورهای مختلفی مانند اسپانیا، تونس، ایتالیا و همچنین کشور ما ایران انجام می‌شود.

این میوه دارای درختی همیشه سبز بوده و بر روی شاخه‌های این درخت، برگ‌هایی پهن به نمایش گذاشته می‌شوند. درختان خرمالو معمولا عمری طولانی دارند و شما از سن ده سالگی به بعد می‌توانید بر روی سود اقتصادی محصول این درخت حساب کنید. بهترین مکان برای کاشت درخت خرمالو، مناطق گرمسیری است. این میوه جذاب در رنگ‌های نارنجی، زرد و قرمز در کشورهای مختلف کاشته شده و مصرف می‌شود.

کاشت درخت خرمالو:

یکی از مهمترین نکات در کاشت نهال خرمالو؛ توجه به میزان تابش آفتاب است. این درخت برای رشد بهتر به تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد اما این موضوع دلیل بر عدم مقاومت گیاه نخواهد بود. این گیاه بسیار مقاوم بوده و توانایی محافظت از خود در برابر سرما را دارد.

به منظور افزایش سرعت رشد و کیفیت محصول، کاشت نهال خرمالو در مناطق گرمسیری و معتدل، نتیجه‌ای مطلوب به همراه دارد. باغداران برای کاشت خرمالو در شرایط آب و هوایی سرد از حفاظ‌هایی جهت محافظت از نهال در برابر سرما استفاده می‌کنند. ذکر این نکته نیز الزامی است که کاشت درخت خرمالو در کنار بهره‌مندی از آفتاب به سرمای زمستان نیز بستگی دارد.

کاشت نهال خرمالو

کاشت نهال خرمالو چگونه است؟

زمین زراعی برای کاشت خرمالو باید از نظر زهکشی و حاصلخیزی به استانداردهای لازم نزدیک باشد. معمولا نهال این درخت در خاک‌هایی سبک یا نیمه سنگین کاشته می‌شود. با توجه به اینکه سبکی خاک در کاشت این درخت اهمیت بسیاری دارد، باید به درصد استفاده از خاک‌های مختلف دقت داشته باشیم.

نکته مهم دیگر در مورد کاشت این نهال، حفر گودال یا چاله با عمق زیاد است. این درخت ریشه‌های بزرگ و قدرتمندی دارد که برای رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب باغداران باید چاله‌ای با عمق مناسب بر روی خاک ایجاد کنند.

هر نهال با توجه به ویژگی‌ هایی که دارد باید در زمانی مناسب درون خاکی حاصلخیز کاشته شود. در غیر این صورت نمی‌توان انتظار زیادی از باردهی بهینه درخت داشت. بهترین زمان برای کاشت درخت خرمالو اواسط ماه اسفند است. توصیه می‌شود چند ماه زودتر یا دیرتر از این زمان برای کاشت درخت خرمالو اقدام نکنید.

برخی از باغداران تازه‌کار در سال اول کاشت شروع به کوددهی کرده و از انواع کود شیمیایی و حیوانی برای تقویت این نهال استفاده می‌کنند. اگر قصد کاشت نهال خرمالو دارید و به تازگی باغداری و رسیدگی به گیاهان را شروع کرده‌اید، از نکات مهم در این زمینه غافل نشوید. زمان مناسب جهت استفاده از کود برای این درخت، سال دوم است.

باردهی درخت خرمالو

فاصله کاشت درخت خرمالو چقدر است؟

هنگام کاشت نهال‌ های مختلف باید به مقدار فاصله بین آنان را توجه داشته باشید. اهمیت رعایت این فاصله در باردهی درخت و رسیدن نور کافی به برگ‌ها مشخص می‌شود. هنگام کاشت نهال خرمالو فاصله 5 یا 6 متر را در نظر داشته باشید.

فصل مناسب کاشت درخت خرمالو چه فصلی است؟

همان‌طور که اشاره کردیم هر میوه و درختی باید در زمانی مناسب کاشته شود. فصل مناسب کاشت نهال خرمالو، زمستان است. شما می‌توانید کاشت این نهال را از پانزدهم یا شانزدهم ماه اسفند شروع کنید. بهترین زمان برای تکثیر این نهال نیز روزهای آخر فصل زمستان است.

همان‌طور که ذکر شد این نهال نباید در معرض سرمای زیاد قرار بگیرد. برای این منظور معمولا باغداران این نهال را بین درخت‌های دیگر کاشته تا از آن‌ها در برابر سرما محافظت کنند.

آیا پرورش درخت خرمالو در باغچه امکان‌پذیر است؟

با استفاده از هسته این میوه شما می‌توانید درخت آن را در باغچه خانه خود پرورش دهید. قبل از کاشت هسته در گلدان باید آن را به خوبی تمیز کنید. برای کاشت هسته شما نیاز به خاکی با زهکشی مناسب دارید. یک گلدان با خاکی مطلوب آماده کرده و هسته را درون خاک قرار دهید. برای حفظ رطوبت مورد نیاز پس از کاشت می‌توانید از یک کیسه پلاستیکی استفاده کرده و گلدان را درون آن قرار دهید.

رطوبت و نور آفتاب از مهمترین فاکتورها برای پرورش این درخت در باغچه است. هم‌زمان با جوانه زدن هسته، گلدان را از پلاستیک خارج کرده و اجازه دهید نهال رشد کند. بهترین زمان برای خارج کردن نهال از گلدان و کاشتن در باغچه ماه‌های اول فصل بهار است. البته کاشت هسته این میوه بدون نیاز به گلدان درون خاک باغچه نیز امکان‌پذیر است.

برای این منظور نیز به زهکشی خاک، نور کافی و رطوبت توجه داشته باشید. وجه تمایز این دو روش به زمان کاشت مربوط می‌شود. اگر روش کاشت خرمالو در باغچه را انتخاب کرده‌اید، بهترین زمان برای این امر ماه آخر پاییز است.

چگونه از درخت خرمالو در برابر آفات و بیماری‌ها مراقبت کنیم؟

مگس سفید، مورچه، شپشک نباتی، تریپس و… از مهمترین آفات این درخت هستند. آفت تریپس معمولا به برگ‌ها و جوانه‌های این درخت آسیب وارد می‌کند. معمولا این آفت به نهال‌هایی آسیب وارد می‌کند که در مکانی سربسته مانند گلخانه رشد می‌کنند.

یکی دیگر از رایج‌ترین آفات این درخت، مگس سفید است که به وسیله باد بر روی برگ‌ها و میوه درخت می‌نشینند. در حال حاضر محصولاتی مانند روغن و حشره‌کش در بازار موجود است که با استفاده از آن‌ها می‌توان آفت مگس سفید را از بین برد.

گلدهی در زمان نامناسب، سوختن میوه بر اثر آفتاب، ریزش محصول درخت و… از مهمترین بیماری‌های مربوط به این درخت هستند. بهترین روش برای کمک به رشد بهینه و باردهی مطلوب درخت، استفاده از کودهای حیوانی است. بسیاری از متخصصان استفاده از کودهای حیوانی پوسیده را توصیه می‌کنند.

خاک مناسب رشد نهال خرمالو چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

خاک لومی ساده و لومی شنی، بهترین نوع خاک جهت کاشت درخت خرمالو هستند. این خاک‌ها بافتی سبک داشته و همان‌طور که اشاره کردیم برای کاشت این درخت ما نیاز به خاکی سبک و زهکشی شده داریم. از دیگر ویژگی‌های خاک مناسب برای رشد این نهال، باید به قابلیت نفوذ آب در خاک اشاره کنیم.

متخصصان خاک با اسیدیته 5.6 تا 5.7 را برای کاشت این درخت پیشنهاد می‌کنند. رطوبت مناسب خاک نیز از دیگر ویژگی‌های خاک مناسب برای رشد این نهال است. به این ترتیب برای کاشت نهال خرمالو، چه در باغ و چه در باغچه به نوع خاک و میزان سبکی آن توجه داشته باشید.

نحوه آبیاری درخت خرمالو چگونه است؟

آبیاری اصولی این نهال در سرعت رشد و کیفیت باردهی آن نقش مهمی دارد. آبیاری باید به شکلی انجام شود تا خاک در آب غرق نشده و باعث کاهش اکسیژن‌رسانی به خاک و ریشه‌های گیاه نشود. در مقابل نیز سطح خاک به‌هیچ‌وجه نباید خشک شود. خشک شدن خاک در ماه‌های گرم سال باعث آسیب رسیدن به درخت می‌شود.

یکی از اصول مهم در آبیاری این نهال، سیراب کردن آن به صورت منظم و جلوگیری از خشک شدن خاک است. ذکر این نکته نیز الزامی است که آبیاری بیش از اندازه نیز باعث ریختن محصول از شاخه‌های درخت می‌شود. باغداران معمولا یک یا دو روز در هفته نهال‌ها را آبیاری می‌کنند. در فصل سرد شما می‌توانید تنها یک بار در هفته به صورت کامل این درخت را از آب سیراب کنید.

قلمه زدن درخت خرمالو چگونه است؟

خرمالو به دو روش کاشت بذر و قلمه زدن، قابلیت تکثیر دارد. انتهای فصل زمستان و اوایل فصل بهار می‌توان به روش قلمه زدن این درخت را تکثیر کرد. انتخاب شاخه در قلمه زدن اهمیت بسیاری دارد. شما می‌توانید شاخه‌هایی به ارتفاع 15 یا 18 سانتی‌متر را از تنه اصلی جدا کرده و قلمه بزنید.

تکه جدا شده از درخت درون خاک قرار گرفته و روی آن توسط پوششی محفوظ می‌ماند. با خارج کردن بخشی از قلمه و آبیاری منظم خاک مرطوب شده و مدت زمانی اندک پس از کاشت، شاخه قلمه زده شده رشد خود را شروع می‌کند.

نحوه کوددهی درخت خرمالو چگونه است؟

همان‌طور که اشاره کردیم، درختان خرمالو در سال اول کاشت احتیاج چندانی به کوددهی ندارند. یک سال پس از کاشت خرمالو شما می‌ توانید با استفاده از کودهای حیوانی و شیمیایی، درخت را تغذیه کنید. یکی از رایج‌ترین کودهای شیمیایی برای این درخت، اسید هیومیک است. توجه داشته باشید که مقدار و زمان استفاده از اسید هیومیک به وضعیت خاک و منطقه جغرافیایی بستگی دارد. کود حیوانی پوسیده نیز از دیگر کودهای مهم در تغذیه کردن این درخت محسوب می‌شود.

هرس درخت خرمالو چگونه انجام می‌شود؟

این درخت نیز مانند ارقام دیگر در طولانی مدت نیاز به هرس شدن دارد. همراه با رشد درخت، بعضی از شاخه‌ها خراب می‌شوند که معمولا باغداران این شاخه‌ها را به منظور رشد بهتر باقی شاخه‌ها، جدا می‌کنند.

همچنین شاخه‌های شکننده و شاخه‌هایی که رشد بالایی دارند نیز باید هرس شوند. در حالت کلی این درخت به دفعاتی اندک در بازه زمانی دو تا سه سال هرس می‌شود. یکی از روش‌های هرس کردن این درخت، سربرداری است که معمولا از سال دوم کاشت انجام می‌شود. هنگام هرس کردن باید به شاخه‌های تازه توجه داشته باشید که در صورت سهل‌انگاری به اشتباه قطع نشوند.

معرفی انواع درخت خرمالو:

این درخت نیز مانند دیگر درخت‌ها به ارقام مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود که در ادامه به بعضی از مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

درخت خرمالو معمولی:

این درخت بومی چین و ژاپن بوده و قابلیت کاشت در مناطق مختلف را دارد. میوه این درخت تقریبا درشت بوده و رنگ آن نارنجی مایل به قرمز است. این میوه در ایران به عنوان خردمندی شهرت دارد.

خرمالو گوجه‌ ای:

کاشت نهال گوجه‌ای در مناطق مختلفی از کشور امکان‌پذیر بوده و در گروه ارقام پرطرفدار قرار دارد. این درخت بسیار پربازده بوده و میوه‌های آن در اندازه‌هایی درشت به بار می‌نشینند.

خرمالو تاباتا:

یکی دیگر از ارقام پربازده این درخت نوع تاباتا است. این درخت نیز سرعت و کیفیت بازدهی بالایی داشته و در بازار فروش و مصرف طرفداران بسیاری دارد. این درخت در بیشتر مناطق کشور قابلیت کاشت دارد.

خرمالو موزی:

شکل میوه این درخت با دیگر ارقام کمی متفاوت بوده و می‌توان آن را گونه‌ای خاص نامید. ظاهر کشیده این میوه باعث شده که به مدل موزی معروف شود. مزه این میوه بسیار شیرین بوده و مناطقی از کشور ما نیز برای کاشت این نهال مناسب هستند.

خرمالو ارموند:

این درخت و خرمالو ایورکا که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، در گروه نهال‌های دیررس قرار دارند. با این حال محصول به دست آمده از آن‌ها بسیار باکیفیت بوده و قابلیت نگهداری در طولانی مدت را دارند. این میوه دارای بافتی گوشتی بوده و مزه آن کمی به تلخی گرایش دارد.

خرمالو ایورکا:

یکی از بهترین ارقام درخت خرمالو از نظر کیفیت محصول، ایورکا است. میوه این درخت بزرگ بوده و به رنگ نارنجی است. یکی از مهمترین ویژگی‌های این درخت، قابلیت انبار کردن محصول برای مدت زمان طولانی است.

خرمالو پایه کوتاه:

این رقم از درخت‌های وارداتی است که مزه‌ای شیرین دارد. با توجه به وارداتی بودن این نهال، در کشور ما شرایط لازم جهت کاشت آن وجود ندارد. این درخت در مدت زمانی کوتاه شروع به باردهی می‌کند.

خرمالو ایتالیایی:

طعم این میوه برخلاف دیگر ارقام کمی ترش مزه بوده و رنگ آن نیز زرد است.

درختان خرمالو تاموپان:

میوه این درخت طعمی بسیار شیرین داشته و اندازه آن نسبت به محصول ارقام دیگر کمی درشت و پهن است.

خرمالو سیبی:

شکل ظاهری این میوه شبیه به سیب بوده و در گروه ارقام پیوندی قرار دارد.

خواص خرمالو چیست؟

خرمالو سرشار از آنتی‌ اکسیدان بوده و می‌ توان از آن به عنوان میوه‌ ای مناسب جهت بهبود عملکرد سیستم ایمنی نام برد. همچنین ویتامین C موجود در این میوه نیز نقش مهمی در کاهش التهابات و بیماری‌های عفونی دارد. این میوه در تقویت سلامت کبد و پاکسازی آن اثر قابل توجهی دارد. همچنین بسیاری از ورزشکاران از این میوه به منظور افزایش قدرت و انرژی خود استفاده می‌کنند. پتاسیم موجود در خرمالو باعث افزایش نیرو و انرژی در بدن می‌شود.

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این میوه به کاهش کلسترول بد، تقویت سلامت بینایی، کنترل فشار خون، تقویت عملکرد قلب و… کمک می‌کند. این میوه کم کالری منبعی غنی از فسفر، منیزیم، تیامین، فیبر، ویتامین E، ویتامین A و… است.

برداشت محصولی مرغوب از کاشت نهال خرمالو تنها به رعایت نکاتی ساده احتیاج دارد. این درخت عاشق آفتاب است و کافی است با فراهم کردن نور مناسب، خاکی حاصلخیز، آبیاری منظم و… شرایط لازم جهت رشد آن را مهیا کنید. با توجه به مقاومت سرمایی و گرمایی بالا، مقدار آفت پذیری پایین و… شرایط نگهداری از این درخت بسیار آسان بوده و زحمت چندانی برای باغداران به همراه نخواهد داشت.

منابع مقاله ی کاشت نهال درخت خرمالو:

/https://farmerplanting.com

https://www.gardeningknowhow.com

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
513

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1403.02.02 بشیر رمضانی

    سلام خرمالو را میشه پیوند زد؟

    • 1403.02.05 admin-ariyanahal

      درود بر شما
      بله پیوند شکمی و پیوند اسکنه در اواسط خرداد تا اواسط مردادماه امکان پذیر است.

  • 1402.08.15 پروین نژاد

    درخت خرمالوی من در منطقه لواسان حدود ۶ سال دارد. اما هیچ میوه ای نمی دهد. چه توصیه ای دارید؟

    • 1402.08.18 admin-ariyanahal

      بسته به شرایطی مثل فاصله کاشت درخت از دیگر درختان باغچه خود، کوددهی، سرمازدگی درخت و همچنین تقویت درخت از طریق مواد مغزی و معدنی در زمان گلدهی، شرایط باردهی نیز تغییر می کند.

  • 1402.08.07 مجتبی تیموری

    با سلام. نهال خرمالو گوجه ای رو میخواستم بخرم . بهم اطلاع بدید

    • 1402.08.09 admin-ariyanahal

      سلام وقت شما بخیر
      جهت ثبت سفارش خود با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

  • 1402.08.04 Reza

    سلام.مقاله مفیدی بود.
    ولی اگر در قسمت معرفی انواع خرمالو..عکس اونهارو هم قرار میدادید خیلی بهتر میشد.
    سپاس

    • 1402.08.09 admin-ariyanahal

      درود بر شما
      اینکه مطالب مفید واقع شده اند خرسندیم.
      برای بهتر شدن مقالات نظرات شما بسیار کاربردی خواهند بود. با احترام

  • 1402.06.07 عمران خان ابدالی

    سلام ایادرشمالغرب که هوای سرددارد امکان کاشت هست ،یعنی رقم مقاوم دارد( ارومیه) باتشکر

    • 1402.07.03 ariyanahal

      با سلام
      درخت خرمالو قابلیت کاشت در شرایط جغرافیایی متفاوتی را دارد و همچنین مقاومت خوبی در برابر سرما دارد اما بهتر است در برابر سرمای شدید از محافظ برای جلوگیری از یخ زدگی گیاه استفاده شود.

  • 1402.04.29 دانش

    سلام.من اوایل فروردین ماه یک نهال خرمالو که در گلدان بود گرفتم ودر باغچه خونه کاشتم..تا دوهفته پیش شاداب وحتی فکر کنم نهال یکساله بود یک عدد خرمالو هم داشت ولی بدنه خیلی ضعیف بود بطوریکه با چوب وپایه دیگر بعنوان تکیه گاه کاشتم.حالا برگهای اون داره خشک میشه …نمیدونم از چی هست .هر روز آب میدم .وگفتم شاید حشره ریشه خوار باشه ودارو اون هم به پای نهال ریختم …ولی داره خشک میشه…۳ ماه عالی وسرسبز بود با یکعدد خرمالو ولی حالا نمیدونم از آب زیاد میدم .یکباره اینجوری شد.لطفا راهنمایی بفرمایید

    • 1402.07.03 ariyanahal

      با سلام
      میتواند به دلیل آبیاری بیش از حد نهال باشد که موجب پوسیدگی ریشه می شود.یا به دلیل نور بیش از اندازه آفتاب و…
      جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان این زمینه تماس حاصل فرمایید.

  • 1402.03.21 نایب

    من دوسال پی در پی در باغچه ام در شهریار
    نهال خرمالو کاشتم ولی اول سبز شد وبرگ داد ولی بعد رشدش متوقف شد بدون اینکه برگها زرد بشه خشک‌شده
    امسال هم همینطور رشدش متوقف شد وبرگها سر حال نیستن
    علت وچاره لطفا

    • 1402.07.03 ariyanahal

      سلام و عرض ادب
      علل متفاوتی از جمله آفت یا کود مناسب جهت تقویت خاک میتواند داشته باشد. برای رفع بیماری با مهندسین این زمینه مشورت کنید.

  • 1402.03.18 ابراهیم احمدیان

    با سلام و تشکر از توضیحات عالی شما . من یک درخت خرمالو گوجه ای 5 ساله در حیاطم دارم که دو سال پیش قلمه خرمالو سیبی بر روی آن پیوند زدم و خوشبختانه پیوند موفقیت آمیز بود و الان بعد از دو سال که قلمه پیوندی رشد کرده و میوه داده احساس میکنم میوه این شاخه پیوندی نیز سیبی نیست و گوجه ای شده . ایا همچین چیزی امکان دارد ؟
    0911..3261

    • 1402.07.06 ariyanahal

      سلام و عرض ادب
      بله امکان این موضوع وجود دارد. همچنین عمل پیوند زدن میتواند در بخشی از گیاه خود را نشان دهد؛ چه در طعم، چه در نوع درخت و یا حتی شکل ظاهری محصول. با احترام

  • 1402.02.22 احمدعلی زاهد

    سلام یک اصله درخت خرمالو پنج ساله موز ی درباغچه منزل کاشته شده درزمان گل دهی بمقدار یک سطل متوسط گلهای آن میریزد وتعداد۷_۸ عدد میوه رامی رساند خواهشمندم در این مورد راهنمایی فرمائید. رشت زاهد

    • 1402.07.06 ariyanahal

      درود بر شما
      شما میتوانید کوددهی اصولی را بر روی نهال خود انجام داده و یا با مسورت از مهندسین این زمینه بیماری آن را کشف کنید.

  • 1402.01.22 مهدی مرادی

    سلام بنده دو تا درخت خورمالوکاشتم ۱۵اسفند
    ولی هنوز جوانه نزده
    مادر ملایر درخت زدیم
    خشک شده¿¿

    • 1402.07.03 ariyanahal

      سلام و عرض ادب
      شاید به دلیل سرمای بهاره باشد. در هرصورت میتوانید برای بررسی بیماری با متخصصین این زمینه مشورت کنید.

  • 1402.01.22 مهدی مرادی

    سلام بنده ۱۵ اسفند دو تا درخت خورمالو کاشتم اما تا حالاجوانه نزده
    ما ملایر درخت زدیم فصلش الانه که باز بشه

    • 1402.07.06 ariyanahal

      دردو بر شما
      شاید خاکتون کمبود داره یا به دلیل اینکه نهالی که خریداری کرده اید آفت داشته است. حتی امکان دارد هنگام کاشت به ریشه آسیب رسیده باشد و…
      به طور کلی باید بررسی شود و نمیشود که نظر قطعی داد. با احترام

  • 1401.10.30 علی دانش

    با سلام آیا نهالی که از هسته روییده وکاشته شده باردهی دارد؟ یا برای باردهی نیاز به پیوند خواهد داشت؟

    • 1401.10.30 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. بله باردهی خواهد داشت اما مسلما مقدار و حجم باردهیش کمتر خواهد بود و یا زمان بیشتری نیاز دارد تا به باردهی اولیه خود برسد، همچنین نوع نژاد آن بذر هم بسیار مهم است. با احنرام

    • 1401.11.07 حمید محمدی

      سلام من بذر خرمندی می‌خوام شما دارید؟

      • 1401.11.11 ariyanahal.ir

        سلام عرض ادب. خیر متاسفانه فروش بذر نداریم. با احترام

  • 1401.10.26 هادی استاجی

    سلام نهال های دو بار گل می دهند یا یک بار

    • 1401.10.27 ariyanahal.ir

      سلام عرض ادب. یکبار گل می دهند. با اخترام

  • 1401.08.13 محمد عزیزی

    سلام نهال های خرمالو که قید کردین دیر گل می باشد در مناطق سردسیر فصل برداشت به سرما نمیخورد باعث خرابی میوه بشه؟

    • 1401.09.15 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. خیر فقط تنها زمان گلدهی آن ها شاید 2 تا 3 هفته دیر تر باشد. با احترام

  • 1401.02.18 عباس طالبی

    با درود خدمت شما. من یه نهال خرمالوی 3 ساله رو قبل از عید مجبور شدم جابجا کنم و جاش رو عوض کنم. تا این لحظه جوانه نزده. با توجه به حساس بودن نهال خرمالو نسبت به جابجایی، اگر بخواد سبز بشه حداکثر تا کی خودشو نشون میده؟ ممنون از شما

    • 1401.02.18 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب طالبی گرامی. اگر ریشه ی نهال در فصلی غیر از فصل سرما هوا بخورد، نهال خشک می شود. تا به الان می بایست تمامی نهال ها سبز شده باشند. باز می توانید از محلی که نهال را خریداری کرده اید جویا شوید شاید نوع خاصی از خرمالو باشد که در زمان مشخصی گل می دهد. با احترام

    • 1401.05.06 مسعود

      سلام دوست عزیز نگران نباشین سبز میشه خودش، بنده توی اوایل دی ماه یه نهال خرمالو کاشتم تو باغ تقریبا اواسط خرداد یعنی ۵ ماه طول کشید تا شروع به جوانه زنی کنه. فکر میکردم دیگه خشک شده اما جوانه زد.

      • 1402.09.26 کاظم فرشباف اعظمی

        با سلام من چهار تخم خرمالو رادر گلدان کاشتم الآن که اواخر پائیز است یه بند انگشت از خاک بیرون امده اند. نمی دانم که چه کار کنم راه درست چیه راهنمایم بفرمایید متشکرم.

        • 1402.09.26 admin-ariyanahal

          سلام و عرض ادب
          روند رشد مطلوبی داشته اند. بهتر است به کار خود ادامه دهید تا جوانه ها رشد بهتری داشته باشند. به میزان آبیاری و نور جوانه ها توجه کنید.

  • 1400.12.09 حمید کوه پیما

    سلام توضیحاتتون خوب بود یه کم کاملترش میکردین بهتر میشد

    • 1400.12.09 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. خوشحالیم که نظرتون رو ثبت کردید سپاس