خواص سیب چیست؟ (برسی خاصیت و فواید جدیدی که نمی دانید!)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
2021.11.20

از خواص و فواید سیب بخوانید:

گاهی‌ اوقات ساده‌ ترین مواد خوراکی و غذاها می‌ توانند نقش ماده‌ ای مغذی در ارتباط با بهبود سلامت بدن ما ایفا کنند. همه ما هر روز با مواد غذایی مختلفی سروکار داریم که نسبت به خواص بسیاری از آن‌ها اطلاعات کافی نداریم.

شما می‌ توانید با ایجاد اندکی تغییر در سبک غذا خوردن خود، از فواید مصرف مواد مغذی مختلف مانند میوه‌ها و سبزی‌ها بهره‌مند شوید. اگر به سلامت بدن خود اهمیت می‌دهید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با خواص سیب این میوه اعجاب‌ انگیز میوه‌ای ساده و در دسترس آشنا کنیم.

خاصیت سیب

آشنایی ابتدایی با درخت سیب:

مهمترین ویژگی درخت سیب، امکان پرورش آن در مناطق مختلف است. شما در هر نقطه از کشور که باشید، می‌ توانید مکانی مناسب جهت کاشت نهال این درخت و پرورش آن را برگزینید. درخت سیب رشد بسیار سریعی داشته و پس از رشد باغداران شاهد تعداد بی‌شماری از شاخه و برگ این درخت خواهند بود. بین انواع مختلف نهال سیب، تنوع زیادی وجود دارد. از انواع درخت سیب می‌ توان به سیب گلاب، سیب اسمیت یا سبز، سیب لبنانی، سیب رد دلیشز، سیب زرد مراغه و… اشاره کرد.

نهال‌ های این درخت به خاکی حاصلخیز و تابش کامل آفتاب نیاز دارند. بهترین بازه دمایی برای رشد بهتر این درخت، بین 20 تا 35 درجه سانتی‌گراد است. با توجه به خواص سیب، و موارد مصرف آن شما می‌ توانید در تهیه مواد غذایی مختلف از آن استفاده کنید.

چرا باید از خواص سیب بهره مند شویم؟

  • سیب منبعی غنی از انواع ویتامین‌ ها مانند ویتامین C، آنتی اکسیدان ها، فیبر، مواد معدنی مفید مانند پتاسیم و… است.
  • این مجموعه از ویتامین‌ها و مواد معدنی، اندام‌های مختلف بدن را در مسیر تقویت سلامت و ایمنی بدن یاری می‌کنند.
  • این میوه مجموعه‌ای از آنتی‌اکسیدان است که به بدن در خنثی‌سازی اثر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.
  • ویتامین C موجود در خواص سیب، تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها دارد.
  • همچنین ماده معدنی مانند پتاسیم خطر فشار خون بالا را به مقدار قابل توجهی کاهش می‌دهد.

آنتی‌ اکسیدان و فیبر از مهمترین عناصر تشکیل‌ دهنده این میوه هستند. این دو ماده مهم نقش مؤثری در تقویت عملکرد دستگاه گوارش و محدود کردن رشد سلول‌های سرطانی دارند. با مصرف روزانه یک سیب شما مقادیر مناسبی از منگنز، مس، پتاسیم، ویتامین‌های گروه B، ویتامین A، ویتامین K و… را به بدن خود منتقل می‌کنید. طبق نظر متخصصان و کارشناسان تغذیه، مصرف این میوه به همراه پوست خاصیت سیب را دو برابر می‌کند.

فواید سیب

دندان‌هایی سفید با سیب:

آیا می‌دانستید با مصرف سیب می‌ توانید به سلامت دندان‌ های خود کمک کنید. جویدن این میوه بزاق بیشتری در دهان شما تولید می‌کند. همین امر باعث می‌شود تا سطح باکتری‌های مضر موجود در دهان کاهش پیدا کرده و به همان نسبت نیز از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری شود.

خواص سیب در پیشگیری از ابتلا به سرطان:

در گذشته بزرگ‌ترها و والدین ما توصیه می کردند که سیب را با پوست مصرف کنیم. طبق تحقیقات انجام شده، ترکیباتی درون پوست این میوه وجود دارد که فعالیت‌های سلول‌های سرطانی در بخش‌های مختلف بدن مانند کبد، روده بزرگ و… را مختل می‌کند. همچنین خواص سیب، شرایطی را فراهم می‌کند تا ابعاد یا تعداد تومورهای سرطانی به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کند.

محققان در دانشگاه های آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که فلاونول موجود در آب این میوه می‌ تواند تا 23 درصد خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را بکاهد. این میوه مفید سرشار از آنتی‌ اکسیدان بوده و حضور این عناصر مفید از بدن شما در برابر ابتلاء به انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان ریه و… محافظت می‌کند.

خواص سیب در کنترل کلسترول خون:

امروزه افراد بسیاری با افزایش کلسترول در حفظ سلامت و ایمنی بدن خود مواجه هستند. خاصیت سیب به شاخه‌های متعددی تقسیم‌بندی می‌شود. یکی از مهمترین خواص سیب، وجود فیبر در این میوه است. این ماده مهم در کاهش کلسترول نقش مهمی دارد. اگر به تازگی آزمایش داده و متوجه افزایش کلسترول در نتیجه آزمایش شده‌اید، با خوردن روزانه یک عدد سیب به کاهش کلسترول بد کمک کنید.

فواید سیب در جلوگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا:

افزایش کلسترول در بدن باعث ایجاد سنگ در کیسه صفرا می‌شود. برای جلوگیری از این مبحث متخصصان به بیماران خود توصیه می‌کنند تا سبک غذایی خود را تغییر دهند. یکی از بهترین میوه‌ ها مربوط به این عارضه، سیب است. همان‌طور که اشاره کردیم یکی از فواید سیب، کنترل و کاهش سطح کلسترول است. به این ترتیب با کنترل کلسترول می‌ توانیم از ایجاد سنگ کیسه صفرا نیز پیشگیری کنیم.

چگونه از آلزایمر پیشگیری کنیم؟

قطعاً راهکارهای کاربردی و علمی متعددی جهت پیشگیری از بیماری فراموشی یا آلزایمر وجود دارد. با این حال بسیاری از میوه‌ها و مواد خوراکی مغذی نیز می‌ توانند در این فرایند تأثیرگذار باشند. یکی از این مواد مغذی سیب است. طبق تحقیقات و آزمایش‌های انجام شده، خاصیت سیب باعث می‌شود تا عملکرد حافظه تقویت شده و افراد از بیماری آلزایمر در طولانی مدت در امان بمانند.

یکی‌ دیگر از خواص سیب؛ بالا رفتن ماده استیل کولین در مغز می باشد. افزایش این ماده ارتباط مستقیمی با تقویت حافظه، بهبود فرایند تمرکز و… دارد.

جلوگیری از ابتلاء به پارکینسون:

در بدن سلول‌ هایی وجود دارند که وظیفه آن‌ها ترشح دوپامین است. با ایجاد اختلال در نحوه عملکرد این سلول‌ها احتمال ابتلاء به بیماری‌هایی مانند پارکینسون وجود دارد. یکی از فواید سیب پیشگیری از ابتلاء به بیماری پارکینسون است. خاصیت سیب به تقویت عملکرد این سلول‌ها کمک کرده و از احتمال بروز بیماری‌های مختلف مرتبط با مغز و اختلالات مغزی جلوگیری می‌کند.

خواص سیب در کمک به کاهش دیابت:

بسیاری از میوه‌ ها به سبب وجود قند در مواد تشکیل‌ دهنده آن‌ها برای بیماران مبتلاء به دیابت مضر هستند. در مورد فواید سیب شرایط متفاوت است. همانطور که مطلع هستید با توجه به سبک تغذیه، افراد بسیاری در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند. اگر قصد دارید سلامتی بدن خود را از ابتلا به این بیماری ایمن نگه دارید، حداقل در طول روز یک عدد سیب مصرف کنید.

یکی از مهمترین خواص سیب، وجود فیبر محلول پکتین در آن است. این فیبر نوسانات مربوط به قند خون را کنترل کرده و خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد. بر اساس تحقیقات انجمن دیابت کشور آمریکا خوردن میوه‌های تازه مانند سیب، گزینه مناسبی برای تأمین قند خون در افراد مبتلاء به دیابت نوع دوم است.

بهره مندی از خاصیت سیب در رفع یبوست:

متأسفانه سبک غذایی ناسالم باعث ایجاد عارضه‌ های مختلفی مانند یبوست در بدن می‌شود. این میوه سرشار از فیبر است و یکی از اصلی‌ ترین خواص سیب، نیز به این ماده معدنی مربوط می‌شود. با مصرف این میوه و به کمک فیبر شما می‌ توانید از بروز عارضه یبوست جلوگیری کرده یا آن را کاهش دهید.

فیبر در بهبود راندمان دستگاه گوارش اثربخشی قابل توجهی دارد. با توجه به خاصیت سیب، مصرف منظم فیبر به حرکات نرم روده کمک کرده و از ابتلاء به اسهال، یبوست، سندرم روده تحریک‌پذیر و دیگر اختلالات معده جلوگیری می‌کند.

بهترین روش جهت بهبود فرایند هضم غذا، مصرف مواد غذایی است که فیبر دارند. شما می‌ توانید از تکه‌های خرد شده این میوه سیب در مواد غذایی مختلف مانند انواع سالاد استفاده کرده و به هضم غذا در بدن خود کمک کنید.

خواص سیب در پیشگیری از ابتلاء به بواسیر:

یکی‌ دیگر از مشکلات مربوط به سلامت روده، بواسیر است. در ناحیه مقعد یک رگ وجود دارد که در صورت متورم شدن آن بواسیر ایجاد می‌شود. بهترین روش جهت کاهش یبوست و جلوگیری از ایجاد بواسیر، مصرف فیبر است. به همین جهت می‌ توان در مورد خاصیت سیب به نقش فیبر در مواد تشکیل‌دهنده آن اشاره کرد.

خاصیت سیب در پاکسازی کبد:

اصلی‌ ترین وظیفه کبد، دفع سموم از بدن است. به همین دلیل سم‌زدایی و پاکسازی کبد در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارد. یکی از بهترین مواد خوراکی در گروه میوه‌ها برای سم‌زدایی کبد، سیب است. این میوه در بیشتر ماه‌های سال در دسترس ما قرار دارد. با قرار دادن این میوه در رژیم غذایی خود از خواص سیب، بهره‌مند شوید.

فواید سیب در تقویت سیستم ایمنی:

رعایت تغذیه سالم و مصرف مواد غذایی مفید در نهایت باید بدن ما را به تقویت سیستم ایمنی نزدیک‌تر کنند. سیستم ایمنی بدن از مهمترین بخش‌ها در حفظ سلامتی بوده و نقش مؤثری در افزایش طول عمر ما انسان‌ها دارد. یکی از مهمترین فواید سیب، وجود آنتی‌اکسیدان‌های مختلف در این میوه است. با مصرف این میوه و حضور آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند کورستین در آن، می‌ توانید قدمی مهم در راستای تقویت سیستم ایمنی بردارید.

خواص سیب در نقش کنترل وزن در سلامتی:

امروزه افراد در سنین مختلف به کمک رژیم‌ های مختلف، سعی در کنترل و کاهش وزن خود دارند. همان‌طور که همه ما مطلع هستیم، ریشه بسیاری از بیماری‌ها و عارضه‌ها مانند بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و… به مشکل اضافه وزن منتهی می‌شود. به همین جهت کاهش و حفظ کردن وزن در مقداری نرمال، نقش مهمی در سلامت بدن انسان دارد.

اگر به تازگی رژیم غذایی خاصی جهت کاهش وزن خود انتخاب کرده‌اید، از فواید سیب غافل نشوید. مصرف این میوه با توجه به وجود فیبر نقش مؤثری در کاهش وزن شما خواهد داشت. یک سیب با اندازه متوسط می‌ توانند تا صد کالری احساس سیری در شما ایجاد کند. به این ترتیب جایی برای تعجب باقی نمی‌ماند که برخی از افراد از این میوه برای کنترل و کاهش وزن استفاده می‌کنند.

در یک مطالعه تحقیقاتی، افرادی که قبل از وعده اصلی غذا چند تکه از این میوه مصرف کرده‌اند، احساس سیری بیشتری داشته و غذای کمتری میل کرده‌اند.

تاثیر سیب کاهش خطر سکته مغزی:

برای اشاره به خواص سیب؛ می‌ توان به موارد متعددی اشاره کرد. یکی از جالب‌ترین موارد که شاید بسیاری از ما با آن آشنایی نداشته باشیم، ارتباط مصرف این میوه و کاهش خطر سکته مغزی است. بر اساس تحقیقات و آزمایش‌های انجام شده، افرادی که این میوه را در رژیم غذایی خود جای داده‌اند، کمتر در معرض سکته مغزی قرار می‌گیرند.

همچنین اگر می‌ خواهید از خود در برابر احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت کنید، از مصرف و فواید سیب غافل نشوید. هر فرد بزرگسال روزانه به 13 تا 30 درصد فیبر احتیاج دارد. یک سیب با وزن تقریبی 180 گرم حدود 4.30 گرم از فیبر مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند.

خواص سیب در تقویت عملکرد قلب:

یکی‌ دیگر از فواید سیب، کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی می باشد. وجود چربی در رگ‌ها باعث ایجاد فشار و در نهایت منجر به بروز بیماری‌های گوناگون و سکته قلبی می‌شود. سیب دارای مقادیری فلاونوئید است که به همراه آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن، از التهاب رگ‌ها جلوگیری کرده و در تقویت عملکرد قلب نقش مهمی ایفا می‌کند.

خاصیت ضد التهابی:

همان‌طور که اشاره کردیم یکی از بزرگ ترین خواص سیب، تقویت سیستم ایمنی بدن است. در کنار تقویت سیستم ایمنی، فواید سیب باعث کاهش بیماری‌های التهابی در بدن می‌شود. مواد معدنی تشکیل‌ دهنده این میوه مفید، واکنش‌های موثری در برابر موارد التهابی از خود نشان می‌دهند. همچنین بسیاری از متخصصان مصرف این میوه را در کاهش ابتلاء به روماتیسم و بیماری‌های التهابی مانند آرتریت مؤثر می‌دانند.

خواص سیب و مراقبت از پوست:

همان‌طور که در این مطلب ذکر کردیم آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه اثر مخرب رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند. با توجه به این خاصیت سیب می‌ توانیم به نقش آن در مراقبت از پوست، جلوگیری از پیری زودرس، کاهش چین و چروک و… اشاره کنیم. بهبود گردش خون در رگ‌ ها نیز از دیگر مواردی است که با مصرف این میوه می‌ توانیم به سلامت پوست کمک کنیم. همچنین ویتامین C و مواد مفیدی مانند اسید اسکوربیک در تولید کلاژن نقش دارند.

تقویت تنفس با بهره مندی از فواید سیب:

یکی از جالب‌ترین خواص سیب، تقویت سلامت تنفس است. بر اساس مطالعات و آزمایش‌های صورت گرفته در کشور استرالیا و انگلستان، مصرف منظم این میوه عملکرد ریه را بهبود می‌بخشد. برخی از متخصصان مصرف این میوه را به بیماران مبتلاء به آسم توصیه کرده‌اند. شما هم می‌ توانید به منظور تقویت عملکرد دستگاه تنفس و حفظ سلامت آن، سیب را در سبد غذایی روزانه خود جای دهید.

تأمین آب برای بدن از دیگر خواص های سیب:

آیا می‌دانستید که حدود 80 درصد از میوه سیب را آب تشکیل داده است. مصرف این میوه در طول روز می‌ تواند نقش مؤثری در تأمین آب مورد نیاز بدن شما داشته باشد.

تاثیر فواید سیب در بهبود تقویت بینایی:

شاید تا به حال مطلبی تحت عنوان فواید سیب در تقویت بینایی نخوانده باشید. با مصرف منظم این میوه احتمال ابتلاء به بیماری‌های مرتبط با چشم مانند آب مروارید، آب سیاه و… کاهش پیدا می‌کند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه در تقویت بینایی نقش قابل توجهی دارند.

سیب از مقدار کالری بسیار کمی برخوردار است. این درصد از مقدار کالری و وجود فیبر، باعث شده تا بسیاری از متخصصان مصرف این میوه در رژیم‌های غذایی متفاوت را به افراد در سنین مختلف توصیه کنند. این میوه مفید سرشار از موادی است که مجموعه آن‌ها در سلامت بدن انسان نقش مهمی دارند. با توجه به خواص سیب شما می‌ توانید از این میوه  یک ماده غذایی مغذی و سالم در وعده‌های روزانه استفاده کنید.

جمع بندی نهایی در مورد خواص سیب برای انسان:

در این مطلب به برسی تمامی خواص و فواید میوه جذاب و دوست داشتنی سیب پرداخته شد. شما همچنین می توانید در صورت تمایل از طریق بخش کامنت های این صفحه، نظر خود را با ما در میان بگذارید.

منابع مقاله فواید سیب:

  1. https://www.healthline.com/nutrition/10-health-benefits-of-apples
  2. https://www.everydayhealth.com/diet-nutrition/impressive-health-benefits-of-apples/
برچسب ها:

ارسال دیدگاه

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “خواص سیب چیست؟ (برسی خاصیت و فواید جدیدی که نمی دانید!)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *