خواص انبه چیست؟ (32 فواید و خاصیت انبه برای انسان)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.09.08

مقدمه ای بر فواید انبه:

انبه، میوه‌ ای زرد رنگ و استوایی که در چند سال اخیر در بازار میوه‌فروشان ایرانی خریدوفروش آن رونق گرفته است. خواص انبه این میوه که بومی هندوستان به‌حساب می‌ آید، به صورت‌های گوناگون چه به‌ صورت خام، دسر، میوه خشک و در شیرینی‌ ها به مورد بهره مندی قرار می گیرد.

تا همین چند سال اخیر کسی باورش نمی‌شد که میوه‌ ها هم بتوانند همانند غذا بدن انسان را از هر نوع نیاز تأمین کنند. نکته مهم دیگر در مورد خواص انبه، این است که در بسیاری از رژیم‌های خاص از آن به‌ عنوان وعده اصلی غذایی استفاده می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید که با خواص این میوه زردرنگ و شیرین، بیشتر آشنا شوید.

خاصیت انبه

با خواص انبه، بیشتر آشنا شوید:

طبق مدارک تاریخی موجود، قدمت کشت نهال انبه به 4000 قبل برمی‌گردد و در برخی مناطق به آن شاه ‌میوه‌ها می‌گویند. انبه‌های کشت‌شده در مناطق مختلف دنیا شکل و اندازه مختلفی با یکدیگر دارند. در ایران هم مدل خاصی از انواع انبه کشت می‌شود که با آن ترشی‌ ها خاص محلی درست می‌کنند. انبه‌ های خوراکی ایران اغلب وارداتی هستند و از دو کشور پاکستان و کشور هند وارد ایران می‌شوند. انبه زرد رنگ و شیرین علاوه بر خوشمزگی، فواید بی‌ نظیری نیز دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

از دیگر خواص انبه، بمب آنتی‌ اکسیدان:

انبه میوه استوایی غنی از پلی فنول است. پلی فنول مکملی گیاهی  می باشد که برای آنتی‌ اکسیدان رفتار می‌ کند. انرژی که در اثر سوخت کالری در بدن آزاد می‌شود، به‌عنوان رادیکال آزاد در بدن باقی می‌ماند. در صورتی‌ که این رادیکال‌ های آزاد دفع نشوند، می‌ توانند به بافت سلول‌های بدن حمله کنند و به آن‌ها آسیب برسانند. آنتی‌اکسیدان‌ها حافظان بدن در برابر این رادیکال‌های آزاد هستند.

جالب است بدانید بیش از 12 مدل آنتی‌ اکسیدان در فواید انبه، وجود دارد که برخی از آن‌ها شامل منگیفرین، کاتچین، آنتوسیانین، کوئرستین، کامفرول، رامنتین، بنزوئیک اسید است. در بین پلی فنول‌ های گیاهی آنتی‌اکسیدان منگیفرین بیشتر مورد توجه محققان قرارگرفته و در برخی موارد به آن فوق آنتی‌اکسیدان گفته می‌شود.

فواید انبه

مقابله با برونشیت مزمن با بهره مندی از خواص انبه یا پودر انبه:

برونشیت مزمن به التهاب نایژه‌ ها ختم می‌شود. پودر انبه حاوی آنتی‌اکسیدان منگیفرین است که این آنتی‌اکسیدان با رادیکال‌های آزاد ملتهب کننده نایژه‌های مقابله می‌کند و می‌تواند عوارض و علائم برونشیت را کم کند. ازآنجایی‌ که میوه انبه قند نسبتاً بالایی دارد، بهتر است به‌ منظور درمان و کاهش علائم برونشیت از پودر انبه زیر نظر پزشک معالج استفاده کنید.

مشاهده مقاله خواص میوه

با خاصیت انبه به مولتی‌ ویتامین نیاز نخواهید داشت:

این میوه استوایی ویتامین‌ هایی را در خود جای‌ داده که کمتر میوه‌ای را می‌توان یافت که این حجم از ویتامین و مواد معدنی را در خود داشته باشد. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در خواص انبه شامل:

  1. ویتامین C
  2. B6،
  3. B5،
  4. B3،
  5. B12،
  6. پتاسیم،
  7. مس،
  8. منیزیم،
  9. آهن،
  10. فسفر،
  11. کلسیم،
  12. سلنیوم،

منگنز و ریبوفلاوین است. پس اگر می‌خواهید میان وعده‌ای سالم و مقوی برای خود و فرزندانتان فراهم کنید، مقداری انبه می‌ تواند انتخاب هوشمندانه‌ای باشد.

ویتامین C موجود در انبه می‌ تواند حدود 67 درصد نیاز روزانه شما را فراهم کند. علاوه بر آن وجود ویتامین C در کنار آهن می‌ تواند به جذب بیشتر آهن منجر شود. این عامل نشان می‌دهد که خواص انبه، به‌صورت مکمل با یکدیگر عمل می‌کنند.

خواص انبه در تقویت سیستم ایمنی بدن:

همان‌طور که مشاهده کردید خواص انبه حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی می باشد که این مواد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌ کنند. به‌ طور مثال یک فنجان انبه می‌ تواند حدود 12 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تأمین کند. این ویتامین یکی از عوامل اصلی تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن به‌حساب می‌ آید.

علاوه بر آن وجود ویتامین C گلبول‌های سفید شما را برای محافظت از بدنتان بیشتر می‌کند. از دیگر فواید انبه، بر سیستم ایمنی وجود آنتی‌ اکسیدان آنتوسیانین است. این آنتی‌ اکسیدان از آسیب به DNA و اکسیداسیون لیپیدی جلوگیری می‌کند.

هضم بهتر با مصرف انبه:

طی نتایجی که از آزمایش سال 2018 به دست آمد مصرف انبه به دلیل فیبر زیادی که در این میوه وجود دارد می‌ تواند عمل هضم را راحت‌ تر کند. خواص انبه؛ می تواند بافت روده‌ ها را برای فعالیت بیشتر تحریک کرده و یبوست را از بین می‌برد. دلیل دیگر هضم بهتر غذا زمانی که انبه مصرف می‌کنید، در آن است که این میوه به دلیل آنتی‌ اکسیدان‌هایی که دارد، ضدالتهاب به‌حساب می‌آید.

با  خواص انبه، دستگاه گوارش سالمی داشته باشید:

انبه، میوه‌ ای خارق‌ العاده است؛ چرا که در ترکیبات آن آنزیمی به نام آمیلاز وجود دارد. این آنزیم تجزیه‌کننده کربوهیدرات‌های پیچیده به قندهای ساده است. با مصرف انبه دستگاه گوارش کار راحت‌تری برای هضم به عهده دارد. لازم است بدانید میزان آنزیم آمیلاز در انبه‌های رسیده بیشتر است.

سلامت چشمان خود را با فواید انبه بهبود بخشید:

همان‌طور که گفته شد انبه حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مغذی است. یکی از این ویتامین‌های موجود در انبه ویتامین A است که همه ما از تأثیر مثبت این ویتامین بر سلامت چشم‌ها آگاه هستیم. این ویتامین با خشکی چشم، شب‌کوری و دیگر بیماری‌های مربوط به چشم مقابله می‌کند.

دیگر خواص انبه؛ که از شنیدن آن شگفت‌زده می‌شوید، خاصیت ضد آفتابی این ماده خوراکی برای چشم‌های شما است. در انبه دو آنتی‌ اکسیدان لوتئین و زآگزانتین وجود دارد. این دو آنتی‌ اکسیدان نور اضافی ورودی به شبکیه چشم را به خود جذب می‌کنند و به‌عنوان ضد آفتابی برای چشم عمل خواهند کرد.

کاهش ریسک ابتلا به سرطان از جمله خواص های انبه:

رنگ زرد انبه ناشی از وجود مقادیر زیادی بتاکاروتن در آن است. این رنگ‌دانه یک نوع آنتی‌ اکسیدان به‌حساب می‌ آید. از آنجایی‌ که بتاکاروتن آنتی‌ اکسیدانی ضد سرطان شناخته می‌ شود، می‌ تواند از تکثیر بی‌ رویه سلول‌های سرطانی و بروز این سلول‌های در بدن جلوگیری کند.

علاوه بر این آنتی‌ اکسیدان، از دیگر خواص انبه، می توان به وجود آنتوسیانین اشاره کرد که این ماده مسیر پروتئین فعال‌شده برای تومور زایی را مسدود می‌کند و از به وجود آمدن آن یا بزرگ‌تر شدن تومورها جلوگیری می‌کند.

کاهش کلسترول با بهره مندی از خواص انبه:

کلسترول بالا می‌ تواند عامل اصلی ابتلا به بیماری‌های قبلی عروقی و سکته مغزی باشد. کلسترول LDL برای بدن مضر کلسترول HDL برای بدن مفید است. دیگر خاصیت انبه، در کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL به‌حساب می‌آید. علاوه بر این‌ها میوه انبه خود چربی اشباع و مضر برای بدن ندارد و به‌راحتی می‌توان آن را مصرف کرد.

مبارزه‌ای جانانه با دیابت با استفاده از خواص برگ انبه!

برگ‌ های لطیف انبه دارای تانن‌ هایی به نام آنتوسیانیدین هستند؛ البته این آنتی‌ اکسیدان در خود میوه انبه نیز وجود دارد. اخیرا تحقیقاتی مبنی بر تأثیر برگ خشک‌ شده و پودر شده انبه به‌عنوان دارویی محرک برای درمان دیابت انجام شد. نتایج تحقیقات حاکی از آن بود که دم‌کرده برگ انبه می‌ تواند به کاهش قند خون کمک کند.

با بهره مندی از خواص انبه، پوست و مویی زیبا و سالم داشته باشید:

انبه حاوی ویتامین C است. این ویتامین برای سلامت پوست و مو بسیار مهم است. علاوه بر آن رسیدن میزان کافی از این ویتامین میزان کلاژن سازی را در سلول‌های پوستی افزایش می‌دهد که این عامل باعث جوان‌سازی پوست خواهد شد. علاوه بر آن ویتامین A موجود در این میوه شیرین باعث رطوبت رسانی در پوست و مو و ناخن‌ها خواهد شد؛ که روند پیری پوست را کند خواهد کرد.

از دیگر خواص انبه؛ بر مو به وجود میزان چشمگیری ویتامین‌های گروه B می توان اشاره نمود که این ویتامین‌ها تأثیر به‌سزایی در سلامت مو و ناخن دارند.

میوه ی انبه، ماده‌ای آنتی باکتریال:

طی تحقیقات انجام‌ شده، محققان به این نتیجه رسیده‌اند که آنتی‌ اکسیدان کاتچین موجود در انبه، خاصیت آنتی باکتریال دارد. این خاصیت انبه؛ بدن را در برابر بیماری‌ هایی که عامل باکتریایی دارند محافظت می‌کند. برخی مشاهدات خبر از خاصیت ضدویروسی این آنتی‌ اکسیدان نیز می‌دهد؛ هنوز این خاصیت به‌صورت کامل به اثبات نرسیده است.

خواص انبه سلامت دندان‌ها را بهبود می‌بخشد:

انبه این میوه خوش‌ رنگ و شیرین موادی دارد که به‌ عنوان ماده ضدعفونی‌کننده دهان و دندان شناخته می‌شود؛ به همین علت از رشد میکروب‌ها در دهان جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن آنزیم‌هایی در انبه وجود دارد که از بروز حفره دندانی یا افزایش میزان این حفره‌ها جلوگیری خواهد کرد؛ این عمل ناشی از کاهش حالت اسیدی در محیط دهان است.

فواید انبه حامی سلامت قلب و عروق:

انبه میوه‌ ای مغذی است که با داشتن املاح معدنی و انواع آنتی‌ اکسیدان‌ها سلامت قلب عروق را بهبود می‌بخشد. این میوه با داشتن منیزیم و پتاسیم به داشتن نبض و رگ‌هایی سالم و منظم کمک می‌کند. علاوه بر آن آنتی‌ اکسیدان‌های موجود در انبه، از التهاب و آسیب به بافت ماهیچه‌ای قلب جلوگیری می‌کنند.

مادران باردار انبه مصرف کنند:

زمانی که در حال بیان خواص انبه، هستیم نمی‌ توانیم از خاصیت این میوه استوایی بر سلامت مادران باردار و جنین آن‌ها چشم‌ پوشی کنیم. انبه میوه‌ ای است که بدن را قلیایی می‌ کند پس مصرف آن برای مادران باردار مناسب است. علاوه بر آن این ماده خوراکی حاوی ویتامین‌ها و املاح معدنی بالایی است که می‌ تواند بدن مادر و فرزند او را تقویت کند. همچنین به کاهش مشکلات عروقی ناشی از افزایش وزن نیز کمک می‌کند.

پیشگیری از شکستگی استخوان و تقویت بافت استخوانی:

شاید ما در روز به مراقب مصرف کلسیم به میزان لازم باشیم، اما لازم است بدانید که جذب کلسیم دریافتی نیاز به وجود ویتامین C در غذاهای ما دارد. انبه، میوه‌ ای است که هم ویتامین C دارد و هم کلسیم پس درصورتی‌که می‌خواهید کلسیم خورده شده شما جذب شود، بهتر است اندکی انبه به آن بیفزایید. مثلاً می‌توانید ماست خود را با میوه‌ ترکیب کنید و آن را با انبه میل نمایید.

خواب راحت می‌خواهید؟ از خواص انبه غافل نشوید!

سروتونین ماده شیمیایی در بدن می باشد که تنظیمات خواب را به دوش دارد؛ انبه سرشار از ویتامین B6 است. این ویتامین مسئول مستقیم تولید سرتونین در بدن به‌حساب می‌آید. پس درصورتی‌که میزان مناسبی انبه مصرف کنید، می‌توانید تجربه خواب آرام و راحتی را داشته باشید.

فواید برگ انبه چیست؟

انبه میوه‌ ای است که تمامی اجزاء درخت و میوه، خاصیتی مورد توجه برای بدن دارد. به‌صورت مثال برگ انبه دارای خواصی دارویی است که در ادامه به معرفی این خواص پرداخته‌ایم.

با برگ انبه فشار خون را متعادل نگه‌ دارید:

فواید برگ‌ های انبه همانند خواص انبه، حاوی موادی است که شرایط عروق خونی را بهبود می‌بخشد. علاوه بر آن می‌ تواند در درمان واریس نیز نقش داشته باشد. مهم‌ترین تأثیری که برگ انبه بر سلامت عروق و قلب دارد، کاهش فشارخون است. برای کم کردن فشار خون می‌ توانید برگ انبه را به‌ صورت خشک و پودر شده یا به‌ صورت تازه دم‌ کنید و دمنوش به‌ دست‌ آمده را نوش جان نمایید. لازم به ذکر است که میوه انبه نیز به دلیل داشتن پتاسیم می‌ تواند در کاهش فشارخون نقش مؤثری داشته باشد.

درمان سنگ صفرا و سنگ کلیه:

بومیان و محلیان هندوستان بر این باورند که برگ انبه توانایی شکستن و دفع سنگ صفرا و سنگ کلیه را دارد. آن‌ها می‌گویند برای این کار بهتر است برگ‌های انبه را خشک کرده و آسیاب کنید. برگ‌ های آسیاب شده را به میزان قرص‌ های کوچک جدا کنید. برای مصرف این قرص‌ها از آب تصفیه‌شده یا آبی که یک شب مانده است، استفاده کنید. بعد از مصرف این برگ‌ها سنگ‌های کلیه در سایز کوچک‌تری دفع می‌شوند.

بهبود مشکلات تنفسی:

علاوه بر خواص انبه، برگ انبه برای افرادی که مستعد به بیماری‌ های تنفسی هستند بسیار توصیه می‌شود. نوشیدن دم‌ کرده برگ انبه به همراه عسل برای درمان سرفه‌های خشک و مزمن مناسب است. علاوه بر آن استفاده از بخور برگ انبه برای بهبود علائم برونشیت و عفونت ریه می‌ تواند کارساز باشد.

با گوش‌ درد خداحافظی کنید!

اگر شما هم از گوش‌ درد مزمن رنج می‌ برید، برگ انبه درمان خانگی درد شماست. برای استفاده از آن کافی است عصاره برگ انبه را به‌صورت خانگی تهیه کنید. از این عصاره می‌توانید به‌عنوان قطره تسکین‌دهنده درد گوش استفاده کنید.

درمان سوختگی پوست با خواص برگ انبه:

یکی از ساده‌ ترین روش‌ های درمان سوختگی‌ های پوست، استفاده از برگ انبه است. برای درمان، برگ انبه را بسوزانید و خاکستر آن را جمع کنید. خاکستر جمع شده را بر ناحیه آسیب‌دیده بریزید. با این کار هم درد و سوزش التیام می‌یابد و هم پوست زودتر ترمیم می‌شود.

سکسکه را متوقف کنید:

درصورتی‌ که از سکسکه‌ های مکرر خسته شده‌اید، با استفاده از برگ انبه می‌توانید سکسکه را متوقف کنید. توقف سکسکه یکی دیگر از خواص انبه، و برگ آن است. برای این کار مقداری برگ انبه را بسوزانید و دود آن را استنشاق کنید؛ مشاهده خواهید کرد که سکسکه شما متوقف خواهد شد.

جمع ‌بندی و نتیجه گیری خواص انبه:

انبه، میوه‌ ای استوایی، زرد رنگ و شیرین است. خوردن این میوه فواید زیادی برای بدن دارد. در این مقاله به معرفی خواص انبه، و برگ آن پرداختیم. به خاطر داشته باشید اگر به منظور درمان بیماری خاص می‌خواهید از انبه به‌عنوان دارو استفاده کنید، قبل از شروع درمان با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

منابع مقاله فواید انبه:

  1. https://www.healthline.com/nutrition/mango
  2. https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-mango
  3. https://www.webmd.com/diet/health-benefits-mango#1
برچسب ها:

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
198

نفر این مطلب را پسندیدند

خواص انبه
آنچه در این مقاله میخوانید
محصولات مرتبط مقالات مرتبط نظرات کاربران

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1403.04.12 امیر کردلو

    خدا قوت خسته نباشید

  • 1402.06.21 رضا رضایی پندری

    سلام ایا هسته انبه را میتوان کاشت

    • 1402.06.23 ariyanahal

      سلام و عرض ادب خدمت شما. بله به دو صورت در گلدان و یا در لیوان در فصل بهار یا تابستان می توان ان را کاشت. برای اطلاعات بیشتر از نحوه ی کاشت هسته انبه میتوانید باکارشناسان این حوضه مشورت کنید