بهترین طرز تهیه گردو پلو با کشمش، با مرغ و گوشت

دسته بندی: آشپزی با گردو جدیدترین مقالات
1400.11.05

طرز تهیه انواع گردو پلو:

یکی از رسوم دیرینه ایرانیان که تا به امروز نیز بسیاری از خانواده‌ها نسبت به آن حساس هستند، پذیرایی از مهمان با غذاهای مجلسی است. خانواده‌های ایرانی مهمان‌نوازهای دوست‌داشتنی هستند که از هیچ موردی برای پذیرایی از مهمانان خود دریغ نمی‌کنند.

به عنوان مثال شما در حالت عادی مرغ را با پلو تهیه کرده و میل می‌کنید. حال اگر مهمانی قصد سر زدن به شما را داشته باشد، این مرغ ساده به تشریفاتی مجلل‌تر تحت عنوان مرغ مجلسی یا گردو پلو با مرغ، تبدیل می‌شود. آیا با طرز تهیه گردو پلو، آشنا هستید؟

طرز تهیه گردو پلو

گردو پلو شهرکردی:

یکی از این غذاهای تشریفاتی که نوعی غذای محلی نیز محسوب می‌شود، گردو پلو است. این غذای جذاب و مجلسی، سوغاتی از شهرکرد است که به گردو پلوی شهرکردی یا بختیاری معروف شده است. اگر شما هم علاقه دارید تا این غذای متفاوت را امتحان کنید، با ادامه این مطلب همراه شوید تا شما را با طرز تهیه گردو پلو، آشنا کنیم.

طرز تهیه گردو پلو:

در ابتدای آموزش آشپزی به منظور تهیه غذاهای مختلف، باید مواد مورد نیاز برای درست کردن غذا را از پیش آماده کنیم. این امر کمک می‌کند تا در مراحل مختلف آشپزی به تمام مواد خوراکی دسترسی آسان داشته باشیم.

مواد لازم برای طبخ گردو پلو:

از نام این غذا می توان متوجه شد برنج و گردو از مواد خوراکی اصلی این غذای محلی هستند. در کنار برنج و گردو شما نیاز به تهیه موارد زیر نیز خواهید داشت.

  • مغز گردو 250 گرم
  • برنج؛ تعداد پیمانه‌های برنج بر اساس تعداد نفرات مشخص می‌شود. (در این دستور غذایی ما سه پیمانه برنج را در نظر می‌گیریم.)
  • گوشت گوسفندی 250 گرم
  • زرشک
  • پیاز 2 عدد
  • زردچوبه
  • نمک و فلفل
  • زعفران

توجه داشته باشید که مقدار زعفران، زرشک، زردچوبه، نمک و فلفل بر اساس نیاز و سلیقه شما مشخص می‌شود.

چگونه گردو پلوی شهرکردی تهیه کنیم؟

طرز تهیه گردو پلو؛ مراحل سخت و پیچیده‌ای ندارد؛ کافی است مواد اولیه را تهیه کرده و تمام مراحل تهیه این غذای محلی را به ترتیب انجام دهید.

مرحله اول از طرز تهیه گردو پلو:

در اولین مرحله گوشت گوسفندی که آماده کرده‌اید را شستشو داده و به تکه‌هایی کوچک تقسیم کنید. پیش از تفت دادن گوشت‌ها درون روغن باید دو عدد پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ کنیم.

توجه داشته باشید که مدت زمانی کوتاه پس از تفت دادن پیازها، تکه‌های خرد شده گوشت را به آن اضافه کنید. حال نوبت به اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه می‌رسد. با اضافه کردن ادویه‌ها، مخلوط گوشت و پیاز را به خوبی مخلوط کرده و سپس دو لیوان آب درون قابلمه خود بریزید.

برای مغز پخت شدن گوشت گوسفندی باید میزان شعله اجاق گاز را بر روی حرارت کم قرار دهیم. توجه داشته باشید که برای تفت دادن پیاز در این مرحله باید یکی از دو پیاز متوسط را خرد کنید.

مشاهده لیست قیمت انواع نهال گردو و خرید نهال گردو با یک تماس با کارشناسان آریا نهال

مرحله دوم از طرز تهیه گردو پلو:

در این مرحله شما باید گردوهای مغز شده را خرد کنید. اگر می‌خواهید گردوهای خرد شده کمی نرم شده و بهتر پخته شوند، می‌توانید آن‌ها را برای چند دقیقه کوتاه درون آب سرد قرار دهید. در مرحله قبل یکی از پیازها را برای تفت دادن با گوشت گوسفندی ریز کردیم. حال در این مرحله دیگر پیاز باقی‌مانده را خرد کرده و تفت می‌دهیم.

گردوهای خیس شده را به پیازها اضافه کرده و هم‌زمان زرشک را نیز درون قابلمه یا تابه می‌ریزیم. معمولا برای استفاده از زرشک باید آن را چند دقیقه درون ظرفی از آب قرار دهیم تا کاملا مرطوب شود.

مرحله سوم از طرز تهیه گردو پلو:

در مرحله آخر برنج آبکشی شده و مواد گردو پلو را باید به صورت لایه لایه درون قابلمه جای دهیم. برای ته‌دیگ برنج شما می‌توانید از هر مواد خوراکی که به آن علاقه دارید، استفاده کنید. پس از اضافه کردن روغن و قرار دادن ته‌دیگ ابتدا کمی از برنج را بر روی سطح قابلمه پخش کرده و لایه بعد را به مواد گردو پلو اختصاص دهید. تمام برنج و مواد آماده شده را درون قابلمه ریخته و در نهایت درب قابلمه را گذاشته و شعله اجاق گاز را بر روی حرارت کم تنظیم کنید.

از دیگر موادی که شما می‌توانید به دلخواه به گردو پلو اضافه کنید، باید به هل و رب انار اشاره کنیم. از زعفران دم شده‌ای که قبلا آماده کرده‌ایم نیز می‌توانیم برای تزیین برنج و طعم دار کردن آن استفاده کنیم.

طرز تهیه گردو پلو با مرغ:

برخی از افراد برای تهیه گردو پلو، مرغ را جایگزین گوشت گوسفندی می‌کنند. در ادامه به مواد مورد نیاز برای تهیه گردو پلو با مرغ، و مراحل پخت آن اشاره می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه گردو پلو با مرغ

  • برنج سه پیمانه
  • مغز گردو 250 گرم
  • پیاز دو عدد متوسط
  • سینه مرغ 2 عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل
  • زعفران
  • زرشک
  • پودر دارچین
  • شکر

در این دستور غذایی نیز شما می‌توانید موادی مانند زعفران یا نمک و فلفل را به دلخواه انتخاب کرده و به غذای خود اضافه کنید.

مراحل طبخ گردو پلو با مرغ:

برای تهیه این غذا همچون گردو پلو با گوشت گوسفندی، باید تکه‌های مرغ را قبل از پختن به خوبی شستشو دهیم. حال نوبت به خرد کردن یکی از پیازها می‌رسد. پیازهای ریز شده را با روغن کمی تفت داده و مرغ‌های تکه شده را به آن اضافه کنید. مقداری آب درون قابلمه ریخته و ادویه آماده شده (نمک، فلفل و زردچوبه) را به آن اضافه کنید.

مدت زمانی را به پخت مرغ‌ها اختصاص داده و در کنار آن برای آماده کردن مواد دیگر گردو پلو با مرغ، آماده می‌شویم. پیاز دوم را خرد کرده و با روغن و زردچوبه تفت می‌دهیم. هر زمان که رنگ پیازها به طلایی تغییر کرد، مرغ‌های پخته شده را ریش ریش کرده و به آن اضافه می‌کنیم. ترکیب مرغ و پیاز باید به خوبی با یکدیگر مخلوط شده و مرغ‌ها سرخ شوند.

حال نوبت به اضافه کردن گردوها رسیده است. گردوهای خرد شده را به مرغ اضافه کرده و همراه با آن پودر دارچین، نمک و فلفل را نیز مجدد اضافه می‌کنیم. پس از تفت دادن تمام این مواد و ادویه‌ها با یکدیگر، زعفران را نیز که از قبل دم کشیده درون قابلمه می‌ریزیم.

در مرحله آخر نیز پس از آبکشی کردن برنج، به صورت لایه لایه مواد گردو پلو و برنج را درون قابلمه‌ای جدید ریخته و ته قابلمه نیز از نان، سیب‌زمینی و… به عنوان ته‌دیگ استفاده می‌کنیم. برای تزئین پلو نیز می‌توانیم زعفران، برنج و شکر را با یکدیگر مخلوط کرده و برنج آماده شده را تزیین کنیم.

آماده کردن برنج برای گردو پلو با مرغ:

برای آبکشی کردن برنج ابتدا باید نصف حجم قابلمه خود را از آب پُر کنید. ابتدا باید آب پُر شده در قابلمه به نقطه جوش برسد. پس از جوشیدن آب شما می‌توانید برنج پاک و شسته شده را درون قابلمه ریخته و کمی نمک نیز به آن اضافه کنید. پس از جوشیدن مخلوط آب و برنج، دانه‌های برنج کمی نرم شده و رنگ آن نیز شفاف‌تر می‌شود.

در این مرحله نوبت به آبکشی کردن برنج می‌رسد. برنج آبکشی شده را درون قابلمه ریخته و درب قابلمه را بگذارید. با قرار دادن شعله اجاق گاز بر روی حرارت کم به برنج فرصت می‌دهیم تا کاملا پخته شود.

گردو پلو با کشمش:

پخت هر کدام از غذاهای محلی، دستور و روش طبخ مشخصی دارد. با این حال در پخت غذاهای مختلف می‌توان به دلخواه از ادویه و مواد خوراکی جهت طعم دار کردن و تزئین غذا استفاده کرد. به عنوان مثال شما می‌توانید در مرحله آخر از طرز تهیه گردو پلو، و آماده کردن دیس غذا، از کشمش تفت داده شده برای تزئین برنج و اضافه کردن طعمی شیرین به غذا، استفاده کنید.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
8

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “بهترین طرز تهیه گردو پلو با کشمش، با مرغ و گوشت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *