گردو فشار را بالا میبرد؟ (برسی کامل تاثیر گردو و فشار خون)
تاثیر گردو و فشار خون:
گردو یکی از پرخاصیت ترین اعضای خانواده مغزهاست که در برنامه غذایی خانوادههای ایرانی نقش بسیار پررنگی دارد. این آجیل خوش طعم می تواند در وعده صبحانه در کنار پنیر و یا به شکل خام مصرف شود. با توجه به این که گردو به صورت ذاتی جز مغزهای پرچرب دسته بندی میشود.
سوالی که برای افراد مطرح می گردد این است که آیا گردو فشار را بالا میبرد، یا خیر؟ در ظاهر به نظر میرسد که با توجه به میزان چربی بسیار بالا، این ماده غذایی منجر به بالا رفتن فشار خون شود؛ اما تحقیقات نتایج بسیار جالب دیگری را نشان میدهد. در ادامه این مقاله در مورد اثرات این مغز بر فشار خون، مطالبی را عنوان خواهیم کرد.
مهم ترین خواص گردو چیست؟
پیش از هر چیز لازم است تا در مورد مواد مغذی موجود در خواص گردو اطلاعاتی کسب کنیم. این آجیل لبریز از چربی های امگا 3 است و حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان در مقایسه با سایر مواد غذایی است. خوردن گردو ممکن است سلامت مغز را ارتقا بخشد و از بیماری قلبی و سرطان جلوگیری کند. این ماده غذایی دارای بیش از 60% درصد چربی و کمتر از 16% درصد پروتئین می باشد.
آنچه که در مورد تاثیر گردو و فشار خون، مورد پرسش قرار میگیرد نیز بهخاطر همین میزان چربی است. گردوها معمولا نسبت به سایر مغزها از کربوهیدرات کمتری برخوردارند و بیشتر حاوی فیبر هستند. 2 اونس از این مغز (60 گرم) حاوی مواد مغذی به مقدار زیر است:
- کالری: 370
- آب: 8 درصد
- پروتئین: 8.6 گرم
- کربوهیدارت:7.8 گرم
- قند: 1.4 گرم
- چربی: 37 گرم
- فیبر: 3.8 گرم
روش های کنترل فشار خون بالا:
فشار خون بالا به عنوان یک خطر اصلی برای بیماری قلبی و سکته است. رژیم غذایی سالم بخش مهمی در پیشگیری و مدیریت فشار خون بالا است. آزمایشات بالینی نشان میدهد که خوردن مقدار زیادی غلات کامل، میوهها، سبزیجات، گوشت بدون چربی، آجیل و دانهها و کاهش مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع شده و نمک میتواند فشار خون را کاهش دهد.
آجیل یکی از موارد مهم در رژیم های غذایی سالم برای قلب، در سراسر جهان است. گردو یکی از مغزهای بسیار پرطرفدار است که میتواند خواص مهمی برای سیستم قلبی داشته باشد. به همین دلیل ارتباط بین تاثیر گردو و فشار خون، به یک موضوع جهانی تبدیل شده است.
مشاهده لیست قیمت خرید نهال گردو پربار بذری و پیوندی
آیا گردو فشار را بالا میبرد؟
در اصلی ترین قسمت این مقاله به این سوال که آیا گردو فشار را بالا میبرد یا خیر، پاسخ خواهیم داد و در مورد اثر این ماده بر فشار خون مطالبی عنوان خواهیم کرد. طبق مطالعه ای که در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد، موضوع اثر این مغز بر سلامت قلب و عروق مورد تحقیق قرار گرفت.
نتایج این یافته ها نشان داد که جایگزینی چربی های اشباع شده با چربیهای غیراشباع، چه از طریق گردو و چه روغن های گیاهی، به بهبود وضعیت قلبی و عروقی منجر خواهد شد.همچنین دریافتند افرادی که از رژیم غذایی کامل گردو استفاده میکردند، فشار خون مرکزی پایینتری نسبت به افرادی که رژیم های غذایی دیگر مصرف می کردند، داشتند.
فشار خون مرکزی در واقع بیانگر فشاری است که بر اندامهای داخلی مانند قلب وارد میشود و یک عامل تهدید مهم برای بیماریهای قلبی عروقی در نظر گرفته میشود. بنابراین نتایج، تاثیر گردو و فشار خون به خوبی روشن شد و خواص این ماده برای تنظیم فشار خون مورد تایید قرار گرفت.
اثر امگا 3 بر کاهش فشار خون:
همان طور که در قسمت قبل نیز عنوان شد، گردو حاوی امگا 3 گیاهی به نام آلفا لینولنیک اسید است که دانشمندان معتقدند اثرات مفیدی بر فشار خون دارد. ALA یک چربی واجب بوده؛ بدان معنا که شما باید آن را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.
نتایج و بررسی ها نشان داده که هر گرم ALA که در روز می خورید، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را تا 10 درصد کاهش میدهد. ALA موجود در گردو یکی از پارامترهایی است که فرضیه گردو فشار را بالا میبرد، را به وضوح نقض می کند و حتی می تواند خواص آن را برای مدیریت فشار خون اثبات کند.
مصرف چه میزان گردو برای کاهش فشار خون توصیه میشود؟
همان گونه که گفته شد تاثیر گردو و فشار خون، بارها در مطالعات مختلف مورد تحقیق قرار گرفته و اثرات آن برای کاهش فشار خون به وضوح مورد تایید واقع شده است. بر اساس این پژوهش ها وقتی بزرگسالان به مدت چهار ماه روزانه حدود ½ فنجان از این ماده غذایی مصرف میکردند، جریان خونشان بهتر، فشار خون پایین و دور شکمشان کوچکتر میشد.
نکته جالب این است که با وجود اینکه مصرف این ماده روزانه بیش از 350 کالری اضافه می کرد، باز هم منجر به اضافه وزن نشد. در حقیقت گردو چربی های مفید، منیزیم و فیبر را تامین میکند که ممکن است دلیل اصلی مفید بودن آن برای فشار خون بالا تلقی شود.
اثر گردو بر کلسترول خون و سلامت قلب:
با توجه به آمارهای ارائه شده از طرف مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، تقریباً 1 نفر از هر 3 نفر، سطح کلسترول بالایی در خون خود دارند. سطوح بالای کلسترول، به ویژه سطوح بالای کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) ، خطر ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری ها را افزایش میدهد.
طبق تحقیقات انجام گرفته، مشخص شد افرادی که از گردو در رژیم غذایی خود استفاده میکنند، در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی معمول خود را دارند، سطح کلسترول LDL بسیار پایینتری دارند که این امر در نهایت تاثیر گردو و فشار خون، و در نتیجه سلامت قلب را بیان میکند.
جمع بندی مقاله گردو و فشار خون:
در این مقاله دریافتیم که فرض گردو فشار را بالا میبرد، یک فرض اشتباه در بین افراد است که میتواند بیماران مبتلا به فشار خون را از خوردن این ماده پرخاصیت منع کند.با آگاهی از این مسئله می توان گردو را به عنوان یک ماده غذایی مفید در رژیم غذایی افراد مبتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی قرار داد و با مصرف صحیح آن، از خواص این ماده بی نظیر بهره گرفت. همچنین افراد سالم نیز میتوانند با افزودن این ماده غذایی در وعده های غذایی خود، از ابتلا به انواع بیماریها از جمله فشار خون بالا پیشگیری کنند.
منابع:
- https://www.medicalnewstoday.com/articles/260288#walnut_heart_health
- https://www.healthline.com/nutrition/foods/walnuts#nutrition
- https://goldnahal.ir/
- https://www.mydr.com.au/nuts-that-reduce-high-blood-pressure/
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه