گردو اسیدی است یا قلیایی؟ (برسی تخصصی ph مغز گردو)
آیا می دانید گردو اسیدی است یا قلیایی؟
گردو، میان وعده ای محبوب و یکی از اجزای اصلی صبحانه ما ایرانیها است. این دانه آجیلی به عنوان منبعی سرشار از چربی اشباع و امگا 3 به شمار میرود. این روزها به اهمیت میزان اسیدی یا بازی بودن مواد خوراکی بسیار توجه میشود.
آجیل ها نیز در گروه مواد غذایی پرمصرف قرار دارند، به همین دلیل شناخت ماهیت آنها مهم است. به نظر شما گردو اسیدی است یا قلیایی؟ در ادامه این مقاله با ما همراه باشید که به این پرسش، پاسخی جامع و کامل دهیم. اگر شما هم رژیم غذایی خاصی دارید که میزان اسیدی یا بازی بودن مواد غذایی برایتان مهم است، حتماً این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
پاسخ به پرسش گردو اسیدی است یا قلیایی:
شاید شما هم وقتی به غذاهای اسیدی فکر میکنید، اولین ماده خوراکی که به ذهنتان میرسد مواد مثل لیموترش و سرکه باشد. باکمال تعجب باید به شما بگویم که گردو در گروه مواد اسیدی قرار دارد. همانطور که میدانید مواد اسیدی و بازی را با استفاده از pH آنها میسنجند. pH خنثی برابر عدد ۷ است؛ pH موادی که از ۷ کمتر باشد اسیدی و موادی که pH آنها بالای 7 باشد، بازی هستند.
در پاسخ به سوال گردو اسیدی است یا قلیایی، باید بگویم با توجه به pH گردو که برابر با ۵.۴۲۸ این دانه آجیلی ماهیتی اسیدی دارد. لازم به ذکر است هرچه pH مواد اسیدی به عدد هفت نزدیکتر باشد، میزان اسیدی بودن آنها کمتر است.
آیا مصرف مغز گردو مضر است؟
حال با توجه به اینکه می دانیم گردو یک ماده اسیدی است، باید بدانید که مصرف این ماده برای بدن مضر است یا مفید؟ صرف اینکه یک ماده محیط اسیدی یا قلیایی دارد برای تصمیمگیری در ارتباط با سالم بودن یا نبودن برای بدن کافی نیست.
گردو در عین اسیدی بودن، لبریز از آنتیاکسیدانها و چربی های امگا ۳ است. طبق تحقیقات گردو بیشتر از هر دانه آجیلی دیگری آنتی اکسیدان دارد. علاوه بر آن دو میان وعده کاملی است که میتواند همانند یک خوراکی سالم در رژیم های غذایی استفاده شود؛ چرا که فرد را برای مدت طولانی سیر نگه میدارد.
رعایت اعتدال برای هر ماده خوراکی ضروری است. در صورتی که هر ماده مفیدی را بیش از اندازه مصرف کنید ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازد ؛ گردو نیز از این قضیه مستثنا نیست. اگر این ماده غذایی را بیش از اندازه مصرف کنید ممکن است چربی خون شما بالا برود. پس تنها پاسخ به این سوال که گردو اسیدی است یا قلیایی، نمیتواند ملاک صحیحی برای افزودن یا حذف آن از وعدههای غذایی باشد.
مشاهده لیست انواع نهال گردو محبوب در ایران
آیا مصرف گردو میتواند باعث رفلاکس معده شود؟
اغلب افراد بر این باورند ازآنجاییکه اسید معده ماهیت اصلی دارد، مصرف مواد اسیدی میتواند منجر به رفلاکس معده شود. این باور صحیح نیست بلکه موارد دیگری است که منجر به رفلاکس معده در فرد خواهد شد. پس برای آنکه بدانیم گردو میتواند رفلاکس معده را افزایش دهد یا خیر تنها نباید به سؤال گردو اسیدی است یا قلیایی بسنده کرد. گردو حاوی ریز مغذی هایی است که آن مواد ممکن است ریسک رفلاکس معده را افزایش دهد.
در حالت کلی مواد خوراکی سالم اما پرچرب می تواند ابتلا به رفلاکس معده را سرعت ببخشد. میزان چربی موجود در گردو بالا است پس اگر رفلاکس معده را بهدفعات تجربه میکنید، بهتر است در مصرف آن حد اعتدال را به درستی رعایت کنید.
مطالعه مقاله خواص گردو برای انسان
مصرف بیشازحد مواد غذایی اسیدی با بدن چه میکند؟
حال که به این سوال که گردو اسیدی است یا قلیایی پاسخ دادیم، باید بدانید که در صورت عدم رعایت اعتدال و مصرف بیش از اندازه مواد اسیدی چه اتفاقی در بدن میافتد. در حالت کلی بدن حالت خنثی داشته و خون ماهیتی بافری دارد. این بدان معنا است که خون به صورت محدود می تواند با ورود مواد اسیدی و بازی به بدن باز نیز ماهیت خود را حفظ کند.
طی تحقیقات انجام شده بدن به راحتی می تواند با مصرف مواد قلیایی کنار بیاید، اما مصرف بیش از اندازه مواد اسیدی برای سلامت مضر است. به طور مثال یکی از شایعترین عوارض مصرف بیش از اندازه مواد اسیدی برای بدن پوکی استخوان است. با مصرف بیش از اندازه تراکم استخوان ها از بین رفته و حتی منجر به از دست رفتن پروتئین کلاژن خواهد شد.
از دیگر عوارض مصرف بیش از اندازه مواد اسیدی می توان به ارتباط مستقیم مواد اسیدی و سرطان اشاره کرد. برخی محققان بر این باورند که سرطان و جهش سلولی که منجر به سرطان میشود تنها در محیطهای اسیدی رشد خواهند کرد. البته این نظریه نیازمند تحقیقات و آزمایش های گسترده تری برای اثبات است و این گفته تنها یک نظریه است. درهرحال تحقیقات گسترده ای نشان میدهد که حفظ pH بدن یکی از رموز حفظ سلامتی است. پس مصرف بیش از اندازه مواد اسیدی یا بازی می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد.
کدام دانههای آجیلی اسیدی و کدام قلیایی است؟
تا به اینجا متوجه شدیم که گردو اسیدی است یا قلیایی؛ حال بهتر است بدانیم دانههای آجیلی دیگر چه ماهیتی دارند. شناخت ماهیت آجیل های دیگر به شما کمک میکند که به راحتی بتوانید تعادل اسیدی و قلیایی را رعایت کنید.
در ادامه به معرفی آجیل های قلیایی خواهیم پرداخت:
- بادام
- شاه بلوط
- کشمش
- تخمه کدو
- پسته
- تخمه آفتابگردان
و اما آجیل های اسیدی به جز گردو:
- بادام هندی
- بادام زمینی
گردو چه خواصی برای بدن دارد؟
حال که با ماهیت اسیدی بودن گردو آشنا شدیم، بد نیست که با دیگر خواص این آجیل خوشمزه نیز آشنا شویم. گردو خواص بینظیری برای سلامت بدن دارد که این خواص به شرح زیر است:
- تقویت حافظه
- تقویت پوست و مو
- حفظ سلامت بانوان باردار و جنین
- بهبود عملکرد رودهها و رفع یبوست
- سمزدایی از کبد
- دفع اوریک اسید و کاهش نقرس
- کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع دو
- کاهش ریسک ابتلا به سرطان
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بهبود عملکرد قلب
- وجود منگنز و منیزیم باعث جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان خواهد شد.
- و…
جمع بندی مقاله گردو اسیدی است یا قلیایی:
شناخت ماهیت مواد خوراکی نقش موثری بر حفظ سلامتی افراد دارد. این روزها محققان به تأثیر مواد اسیدی و قلیایی بر سلامت انسانها پرداختهاند. محققان بر این باورند که رعایت حد تعادل در مصرف مواد اسیدی و بازی میتواند سلامت افراد را تضمین کند.
در این مقاله به سوال گردو اسیدی است یا قلیایی پاسخ دادیم. ازآنجایکه گردو سرشار از اسیدهای چرب و امگا 3 است، باید در مصرف آن اعتدال را در نظر بگیریم. در صورتی که برای مصرف گردو به عنوان یک ماده اسیدی و مواد غذایی دیگر پیشنهادی دارید، حتماً آن را با ما به اشتراک بگذارید.
منابع:
- https://foodfaq.org/are-walnuts-acidic-good-or-bad-for-gerd/
- https://www.livestrong.com/article/494847-nuts-alkaline-forming/
- https://cementanswers.com/are-walnuts-acidic/
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه