نهال انار سردسیری | (راهنمای خرید + کاشت و پرورش انار مقاوم به سرما)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1400.10.01

سیر تا پیاز خرید؛ کاشت و پرورش نهال انار سردسیری:

در مقاله امروز، تصمیم داریم تا نهال انار مقاوم به سرما، را به شما معرفی کنیم، از ویژگی‌ها و خصوصیات آن برای شما صحبت کنیم، درباره کاشت و نگهداری از آن برایتان بگوییم و نحوه مراقبت از آن و پرورشش را به شما آموزش بدهیم. هر چیزی که برای احداث باغ انار به آن نیاز دارید را، در این مقاله پیدا خواهید کرد.

آشنایی با نهال انار مقاوم به سرما:

انار، شاید ملکه ‌ی تمام میوه‌ ها باشد. این میوه، از زیبایی نظیر ندارد و در تاریخ و تمدن ملل بسیاری، به آن پرداخته شده است. این میوه در شعر و ادبیات و غنا، جایگاهی ویژه دارد؛ در هنر و نقاشی نیز همینطور. حتی در ادیان الهی، چون مسیحیت و اسلام و یا حتی یهودیت نیز این میوه یاقوت‌ نشان، بسیار اهمیت دارد.

از طرف دیگر، امروزه برای کسب درآمد و جبران کمبود آن و البته برای سرمایه‌گذاری، توجه بسیاری از مردم به سمت پرورش نهال انار سردسیری، از معروفیت ویژه‌ای برخوردار است. این میوه نیز کاربردهای انبوهی دارد و مصرف آن، بسیار است. پرورش آن اقتصادی است و فروش آن، سود زیادی دارد. طبیعی است که با چنین ویژگی ‌هایی، هر روزه، عده زیاد تری به کاشت آن، روی بیاورند.

انار مقاوم به سرما

به طور کلی، ماهیت درخت انار، به این صورت است که در مناطق گرمسیر برترین محصول و بهترین کیفیت را خواهد داشت. هر اندازه که از گرمای هوا کاسته شود، کیفیت و میزان محصول نیز کاهش خواهد یافت. اما از طرفی، برخی از نژادها و ارقام این میوه وجود دارند به طور ویژه، برای مناطق سردسیر و معتدل رو به سرد سازگار هستند و کاشت آن‌ها در این محیط ها، هیچ خللی به رویش نهال و باروری آن، وارد نخواهد کرد.

  • یک نمونه‌‌ ی دیگر این نوع، نهال انار سردسیری، است که بعضا، با عنوان انار بی هسته نیز شناخته می‌شود.
  • این نهال، برخلاف دیگر هم‌ نوعانش، به گرمای زیاد و آفتاب مستقیم بسیار حساس است و ممکن است در چنین محیطی، به شدت آسیب ببیند.
  • در عوض، وقتی که در نواحی سردسیر و یا نیمه سردسیر کاشته شود، بهترین عملکرد را از خودش نشان می ‌دهد، باروری ‌اش افزایش پیدا کرده و کیفیت میوه‌ اش، بسیار بهتر خواهد شد.

همچنین شما می توانید با کلیک یا لمس واژه ی (انواع نهال انار) به مشاهده ی قیمت و مشخصات بهترین نهال های انار در ایران بپردازید.

ویژگی‌های درخت انار مقاوم به سرما:

همانطور که نامش پیداست، این نوع برای کاشت در مناطق کوهستانی و سردسیر، مساعد است و چنانکه در بخش قبلی اشاره کردیم، محصول این انار در نواحی سر، بهتر است. نهال انار سردسیری، با عنوان نوع بی ‌هسته نیز شناخته می‌شود و از جمله ویژگی‌های این نوع، مزه فوق‌العاده شیرین آن است. همین طعم شیرین و بی ‌نظیر، باعث شده است که این میوه، بسیار بازارپسند باشد و تقاضا برای خرید آن، بسیار بالا باشد. طبیعی است که با این اوصاف، پرورش آن می‌ تواند سود زیادی به همراه داشته باشد.

درخت انار سردسیری

 

خصوصیات نهال انار سردسیری:

نهال انار مقاوم به سرما؛ عضو گونه‌ های دیرگل است. به علاوه، نیاز سرمایی نیز دارد؛ به این معنا که اگر بخواهد بهترین میزان محصول را داشته باشد، به اندازه کافی شکوفه و گل دهد و بعدا همان‌ها تبدیل به میوه شوند، باید یک دوره سرمای زمستان را پشت سر بگذارد.

درختی که از نوع نهال باشد، حداقل 35 سال عمر مفید خواهد داشت و حتی برخی از منابع، عمری 100 و حتی 200 ساله نیز برای آن، ذکر کرده‌اند. بدیهی است که کاشت آن، هر چند ممکن است زمان‌ بر باشد، اما یک سرمایه‌ گذاری بسیاری پرسود برای شما و نسل‌های بعدی ‌تان خواهد بود.

خصوصیات میوه انار سردسیری:

اول از همه، بد نیست بدانید که میوه‌دهی نهال انار سردسیری، 4 سال بعد از کاشت آغاز می‌شود و در زمان اوج باردهی درختان، حداکثر عملکرد درخت در هکتار، حدود 35 تن خواهد بود. زمانی که این درخت میوه بدهد، شکل میوه آن گرد و کروی بوده و در قسمت بالایی، تاجدار است. در ابتدا رنگ این نوع، زرد یا سبز روشن خواهد بود و بعد از اینکه میوه کاملا رسید، رنگ آن به رنگ سرخ یاقوتی، تغییر می‌کند. بد نیست بدانید که وزن هر یک از میوه‌ها نیز بین 150 الی 260 گرم خواهد بود.

موارد مصرف انار سردسیر:

از میوه درخت انار مقاوم به سرما؛ می‌توان استفاده‌های فراوانی برد و هم در صنعت و هم در مصارف خانگی، از آن استفاده نمود. از آنجایی که میوه این نوع، بسیار شیرین است، می‌ توان از آن برای تولید رب انار، لواشک، آب میوه، کیک و شیرینی، پخت و پز، پخت سوپ و غذا، شیرینی‌پزی و… استفاده نمود. در کل، محدودیت در استفاده از این میوه، تنها به خلاقیت خودتان بستگی داشته و اگر به اندازه کافی خلاقیت داشته باشید، در هر چیزی می‌توانید از آن، استفاده نمایید.

خواص و فواید انار سردسیری:

  1. میوه های حاصل شده از نهال انار سردسیری، درست مثل تمامی انواع دیگر، خاصیت و فواید بسیاری دارند.
  2. مشهور ترین خاصیتی که ما از این میوه می‌دانیم، پالایش و زدایش خون است. مصرف روزانه این میوه، خون را بدن را به نوعی پالایش کرده و سیستم سلامتی را قوت می‌بخشد.
  3. به علاوه، در اصلاح سیستم گوارش نیز بسیار مفید و موثر است. به تازگی، متخصصان ثابت کرده ‌اند که حتی استفاده از پوست این محصول نیز، خواص بسیاری دارد.
  4. در نهایت، باید این راه هم ذکر کرد که انار، سرشار از ویتامین‌های ث، ب1، ب2، ب3، ب5، ب6 و ب9 نیز هست.

کاشت نهال انار سردسیری:

اکنون نوبت به آن است که به سراغ جزئیات کاشت و داشت و برداشت درخت انار مقاوم به سرما، برویم. پیش از هر چیز، ابتدا لازم است که بستر سازگار برای کاشت این درخت حاضر کنید و محیطی ایده‌آل برای  آن در نظر بگیرید. همانطور که گفتیم و خود پیداست، بهترین مناطق برای کاشت این نوع انار، آب و هوای سرد و نسبتا سرد است و اگر این درخت را در منطقه گرمسیر بکارید، نتیجه خوبی نخواهید گرفت. علاوه بر محیط، لازم است که خاک مناسب، فاصله کاشت مناسب، آبیاری، کود و هرس را نیز در نظر داشته باشید.

بهترین خاک برای نهال انار مقاوم به سرما:

به صورت کلی، درخت انار سردسیری، را می‌ توان در هر نوع خاکی کاشت. اما به طبع، باید برای این منظور به نکاتی توجه داشته باشید. اول از همه، لازم است بدانید که خاک ترکیبی رسی و شنی، برای کاشت این درخت از همه بهتر است. به علاوه، قابل توجه است که خاک، راه آب مناسبی نیز داشته باشد. به علاوه، از آنجایی که ریشه این درخت نیز رشد زیادی می‌کند، باید زمین به گونه‌ای باشد که شرایط برای رویش ریشه، مناسب باشد.

نحوه کاشت نهال انار سردسیری:

برخی از متخصصان و باغداران حرفه‌ای، پیشنهاد می‌کنند که قبل از شروع به کاشت درخت انار مقاوم به سرما، ابتدا زمین را به خوبی آماده کنید؛ علف‌ های هرز آن را از بین برده، سنگ ‌های بزرگ را جمع‌ آوری کرده و اگر خاک به اندازه کافی قوت ندارد، آن را یک یا چند نوبت، کوددهی کنید. بعد از انجام این کارها، می ‌توانید با فاصله 4 متر در 5 متر، یا 5 متر در 5 متر، چاله‌ کاشت را حفاری کنید.

عمق مناسب برای چاله کاشت، 69 سانتی ‌متر است. با یک حساب سرانگشتی، معلوم می‌شود که در هر هکتار، امکان کاشت 800 نهال و حتی بیشتر، وجود دارد. به خاطر داشته باشید که بهترین فصل برای کاشت نیز، انتهای زمستان بعد از یخبندان آخر و ابتدای بهار است.

محیط مناسب برای کاشت انار سردسیر:

نهال انار سردسیری؛ را هم می‌ شود در باغ کاشت، هم در باغچه. حتی می توان آن را در گلدان هم کاشته و در منازل از آن نگهداری کرد. از آنجایی که این نوع، نیازمند سرما است و تا حدودی به گرما و نور خورشید حساس است، باید توجه داشته باشید که محیط کاشت، آفتاب مستقیم نداشته باشد و یا اگر هم دارد، شدت آن کم است.

به علاوه، محیط باید گونه ‌ای باشد که از باد و باران شدید نیز مصون باشد. بهترین ارتفاع برای انتخاب محل باغ، مناطقی است که حداقل 1100 متر و حداکثر 1800 متر بالاتر از سطح دریا باشند. در صورت کاشت این میوه در باغچه یا گلدان، دقت کنید که عمق در رشد نهال، خیلی اهمیت دارد.

نحوه آبیاری نهال انار سردسیری:

این نوع و در کل تمامی انواع این میوه، مقاومت به خشکی دارند؛ به این معنا که می‌توان به صورت دیم نیز آن‌ها را کاشت و نیاز چندانی به آبیاری ندارند. اما متخصصان توصیه می‌کنند که برای باردهی حداکثری، آبیاری به صورت دستی نیز انجام شود. در آبیاری نهال انار مقاوم به سرما، عوامل بسیاری دخیل هستند، از جمله عمر نهال، شرایط جغرافیایی محیط، جنس خاک و البته خود روش آبیاری.

آبیاری را هم می‌ توان به صورت غرقابی انجام داد، هم به صورت قطره‌ای. اگر جنس خاک رس غالب است، بهتر است که آبیاری بیشتر باشد و در دفعات بیشتری انجام شود. در غیر این صورت، نیازی به آبیاری فراوان نیست. به صورت کلی، آبیاری نهال این میوه، هر 15 روز یکبار انجام می‌شود؛ اما برخی اعتقاد دارند که اگر این کار هر 10 روز یک‌بار انجام شود، نتایج بهتری به همراه خواهد داشت.

نحوه کوددهی نهال انار سردسیری:

کوددهی، به نوعی تامین غذای گیاه است و نهال این میوه نیز برای پرورش و نموی مناسب، نیاز به کوددهی دارد. برای کاشت این درخت، نقش نیتروژن در خاک از همه مهم‌تر و اساسی‌تر است. به همین منظور پیشنهاد می‌شود دو بار در سال، یک‌بار در انتهای بهار و دیگری در ابتدای پاییز، عملیات کوددهی انجام شود.

کود مناسب نیز، کود نیتروژن و با نام آمونیوم سولفات نیز معرفی می‌شود. میزان کوددهی نیز باید بین 1 الی 2 فنجان، برای هر نهال انار سردسیری، باشد. از کودهای ترکیبی دامی و شیمیایی نیز می ‌توان به عنوان چالکود بهره برد.

بیماری‌ها و آفات رایج در انار سردسیری:

به صورت کلی، مقاومت نهال انار سردسیری، را به آفات و بیماری‌ها، در رده متوسط قرار داده‌اند. از جمله شایع‌ ترین آفات این نوع را می ‌توان مگس سفید و کنه دانست که با حمله به درخت، می‌ توانند موجب تغییرات کال گیاهی شوند. این آفات، به پوست میوه و برگ درخت، باعث زیاد شدن ضخامت  می شود. برای رفع و خلاصی از دست این آفات، متخصصان توصیه می‌کنند که ابتدا برگ‌ ها را با آب و با فشار بالا شستشو داده، سپس محلول صابونی مخصوص دفع آفات، روی تمام درخت اسپری شود.

نحوه هرس درخت انار مقاوم به سرما:

باید بدانید که درخت انار سردسیری، نیاز به 2 مدل هرس دارد و هر دو مورد ، میبایست به صورت سالانه انجام شوند. نوع اول هرس فرم دهی می باشد که در این روش لازم است که درختان از سنین پایین به طور مثال پنج سالگی، با نظم و دقت انجام شود. این کار، به فرم درخت، شکل و جهت می‌ دهد و به خصوص در باغ‌ها، اهمیت آن بیشتر می باشد.

نوع دوم هرس نهال انار سردسیری، هرس باوروی نامیده می ‌شود و خود دارای 2 نوع هرس خشک و هرس سبز است. هرس خشک در ایام سرد سال و فصل زمستان با هدف جداسازی شاخه های خشک انجام می شود. از هرس سبز در ماه های رویش به غیر از  تیر ماه  و همچنین مرداد استفاده می کنند و در طول آن، شاخه‌ مزاحم، نرک و پاجوش، از درخت جدا می گردند.

نتیجه گیری و جمع بندی نهال انار سردسیری:

در این مقاله، از درخت انار مقاوم به سرما، برای شما صحبت کردیم و گفتیم که این نوع، همانطور که از نامش پیداست، برخلاف انواع رایج انار، بیشتر در مناطق سرد و نیمه سرد به عمل می‌آید و اتفاقا در این مناطق، محصول بهتری دارد. در ادامه، اینطور برایتان شرح دادیم که این نوع را، با عنوان انار بی هسته نیز می‌شناسند.

شما همچنین می توانید تنها با یک تماس با مشاورین آریا نهال، نسبت به خرید انواع نهال انار مقاوم به سرما اقدام نمایید. اریا نهال با مجوز رسمی از جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت کالا، انتخابی مطمئن جهت خرید انواع نهال میوه از جمله نهال انار می باشد.

منابع:

  1. https://www.beytoote.com/scientific/nature/planting1-pomegranate2-tree.html
  2. https://pinwork.ir/blog/planting-pomegranate-tree/
  3. https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%B1
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
74

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1402.10.05 ابوالفضل خلیلی

    سلام وقت بخیر.پنج تا نهال انار مرغوب برای حیاط در استان زنجان شهرستان خرمدره میخواستم هزینه نهال وارسال را بفرمایید

    • 1402.10.07 admin-ariyanahal

      درود بر شما
      به علت بروزرسانی قیمت نهال ها بهتر است با شماره 09143336024 تماس حاصل فرمایید.

  • 1400.12.09 محمد شاهدی

    سلام اگر ۱۰۰ نهال انار بخواهم برای محلی نزدیک ساوه هزینه آن چقدر می شود؟

    • 1400.12.09 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. لطفا جهت ثبت سفارش و یا استعلام هزینه های باربری با شماره تماس کارشناسان اریا نهال ارتباط بر قرار نمایید. با احترام