مقایسه خواص گردو بادام:

در این مقاله میخواهیم درمورد رقابت و مقایسه خواص گردو با بادام، صحبت کنیم. من این دو آجیل بهشتی را روبروی هم قرار نمی‌دهم، بلکه آن‌ها را عضو یک تیم تلقی میکنم. در مقایسه گردو با بادام؛ شباهت‌های زیادی وجود دارد.

شاید اینکه هر دو آجیل، میوه درختی بوده و پروتئین گیاهی، ویتامین و آنتی اکسیدان موجود در آن‌ها به شدت سودمند است، بر کسی پوشیده نبوده و نیست. پس بریم ببینم هر کدام چه چیزی در چنته دارد و فوق ستاره کیست!

معرفی مغز گردو و بادام:

در واقع گردو و بادام به عنوان آجیل شناخته نمی‌شوند، بلکه میوه‌هایی درختی محسوب می‌شوند که دارای دانه‌های خوراکی هستند. نهال گردو از تیره Juglans و خانواده Juglandaceae محسوب می‌شود. گردو ایرانی و انگلیسی از پرمصرف‌ترین نمونه‌های این دانه خوراکی هستند.

نهال بادام نیز از خانواده Rosaceae و از جنس Prunus است که با نام Prunus dulcis در دنیا شناخته می‌شود. هم خانواده این میوه درختی گیلاس، زردآلو، هلو و شلیل هستند. با مقایسه گردو و بادام، تا پایان همراه ما بمانید.

ترکیبات موجود در بادام و گردو:

زمانی که صحبت از مقایسه گردو با بادام، می‌شود باید گریزی به ژن آن‌ها زد. این آجیل‌های چرب و پر ادعا، می‌گویند ما سوخت مناسبی برای بدن شما انسان‌ها هستیم. برای تایید این ادعا نیز لیستی از مواد آلی و عالی مشترک تشکیل دهنده خود ارائه دادند. جدول زیر بر اساس هر اونس گردو و بادام بدون نمک ‌است:

  گردو بادام
کالری 185 172
پروتئین 4.3 گرم 6 گرم
چربی 18.5 گرم 15 گرم
کربوهیدرات 4 گرم 6 گرم
فیبر 2 گرم 3 گرم
فسفر 8 11
منیزیم 11 19

خب! شاید بتوان کفه ترازو را کمی به سمت بادام برد اما فراموش نکنید که بمبی به نام امگا 3 وجود دارد که گردو صاحب اصلی آن است. یکی از معمول‌ترین اسیدهای امگا 3، اسید آلفا لینولنیک (ALA) است که یک آنتی اکسیدان طبیعی محسوب می‌شود. هیچ ماده‌ای در کره زمین نمی‌تواند در حد گردو، یک منبع غنی آنتی اکسیدان باشد.

بادام و گردو

خواص و مزایای مشترک گردو و بادام:

دوباره تاکید می‌کنم، قرار نیست یکی از این دو آجیل درختی را سرکوفت بزنیم و دیگری را بالا ببریم! چه گردو نوش جان کنید یا بادام را دانه دانه بشکنید و بخورید، هر کدام به اندازه چندین ماده غذایی برایتان سودآور است. فارغ از مقایسه خواص گردو با بادام، به شکل جداگانه، موارد زیر خواص مشترک این دو مغز خوراکی است:

  1. مدیریت قند خون
  2. بهبود عملکرد مغز
  3. مناسب برای کاهش وزن
  4. کاهش فشار خون
  5. تامین سلامت قلب
  6. یک میان وعده مغذی
  7. کاهش وزن

بنابراین اکثر آجیل‌ها فواید مشابه و نزدیک به هم دارند و باید بر اساس نوع نیاز و البته سلامتی خود، آن‌ها را تقسیم بندی کنید.

بهبود عملکرد مغز:

مطالعات ثابت کرده که بی دلیل نیست، گردو بافت و شکلی شبیه به مغز دارد. نورون‌های پر جنب و جوش مغز من و شما برای کارایی بهتر و برای این که زود بازنشسته نشوند نیازمند مواد مغذی هستند.

این گردوی مغزی شکل، با توشه‌ای از آنتی اکسیدان، روی و ویتامین E نقش معجون را برای استحکام و بهبود عملکرد مغز ایفا می‌کند. تقویت حافظه و جلوگیری از فرسودگی آن را هم در نظر داشته باشید. می‌دانم که طرفداران بادام کمی سرخورده شدند! بادام نیز بر عملکرد مغز انسان تاثیر مثبتی دارد اما در این مورد و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی بیشتر، باید دست گردو را بالا برد.

افزایش قدرت بدنی:

به ایستگاه قدرت بدنی رسیدیم. در این بخش، مقدار پروتئین و چربی اهمیت دارد. همان طور که در جدول مشخصات گردو و بادام ملاحظه کردید، عدد پروتئین بادام 6 گرم و در مقابل گردو دارای 4 گرم پروتئین در هر اونس ‌است.

پس اگر قصد حجیم کردن ماهیچه‌ها و بالا بردن قدرت بدنی خود دارید، بادام انتخاب معرکه‌ای است. بدن ورزشکاری، پروتئین بالا با چربی کم را می‌پسندد. در مورد چربی باز هم بادام در وضعیت بهتری است. بنابراین مقایسه خواص گردو با بادام، در این ایستگاه به نفع بادام ‌است.

کاهش وزن:

معمولا آجیل‌ها دارای چربی اشباع شده هستند که نه تنها باعث چاقی نمی‌شود، بلکه با مصرف صحیح و به اندازه آن، می‌توان به کاهش وزن نیز امیدوار بود. به خصوص بادام که سلول‌هایش دارای دیواره‎ای هستند که از تزریق افراطی کالری به بدن جلوگیری می‌کنند. همچنین انواع مغز خوراکی میان وعده‌هایی سیر کننده هستند که خود باعث جلوگیری از پرخوری در وعده‌های اصلی می‌شوند.

مقایسه گردو با بادام؛ در این مرحله به سمت بادام چربش دارد. البته این بدان معنا نیست که گردو، چاق کننده بوده یا باعث پرخوری می‌شود؛ تحقیقات می‌گویند خوردن روزانه یک اونس گردو نیز به کاهش وزن کمک می‌کند. به بخش بعدی توجه کنید!

رژیم کتوژنیک:

رژیم کتوژنیک، کاهش وزن در مدت زمان کوتاه است. یکی از اصول این رژیم، استفاده کم از کربو هیدرات‌ها ‌است. با توجه به این که عدد کربو هیدرات گردو 4 گرم و بادام 6 گرم است، با فاصله‌ای نزدیک مغز گردو در مقایسه گردو با بادام، از منظر این رژیم لاغری، برنده می‌شود. پس، هر دو در لاغری و کاهش وزن، تبحر فراوانی دارند!

سلامتی بدن

در این مورد و این که مصرف کدام یک به داشتن رژیم غذایی سالم کمک می‌کند، هیچ تفاوتی وجود ندارد. با خیال راحت از دو مغز جادویی استفاده کنید. مثلا گردو با نان و پنیر یا خلال بادام در کنار انواع خوراک را میل کنید تا کمتر روی ماه دکتر را ببینید!

بادام و گردو، دو بازوی تنومند در جهت کمک به سلامتی شما هستند. در مقایسه خواص گردو با بادام، و حضور در لیست رژیم غذایی، تفاوتی قایل نشوید؛ البته طبق روال همیشه،  افراط ممنوع!

جلوگیری از دیابت و عوارض آن:

در این مورد، یک کار تیمی را از این دو آجیل درختی شاهد هستیم! به گونه‌ای که گردو از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری کرده و بادام نیز از تشدید عوارض این بیماری جلوگیری می‌کند. خبر خوش برای زنان این است که مصرف گردو، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را در آن‌ها کاهش می‌دهد.

یکی از عوارض این بیماری افزایش بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است که بادام، مسئولیت سنگین کاهش احتمال بروز این عارضه را برعهده دارد. بنابراین مقایسه خواص گردو با بادام، در این مرحله یک بازی دو سر برد است!

بیماری قلب و عروق:

به‌خصوص گردو، با کاهش دادن سطح لیپوپروتئین با چگالی کم که به عنوان یک کلسترول بد شناخته می‌شود، باعث جلوگیری از فشار خون، کاهش استرس و التهاب می‌گردد. همین ویژگی باعث شده که گردو در خط مقدم مبارزه با بیماری‌های قلبی و عروقی قرار گیرد.

بادام نیز اگر به شکل روزانه و منظم در یک وعده استفاده شود، قابلیت بالقوه‌ای در پیشگیری از این بیماری دارد. فارغ از مقایسه خواص گردو با بادام، انواع آجیل با کاهش سطح کلسترول خون و کاهش وزن، از بسیاری از حملات و عارضه‌های قلبی پیشگیری می‌کنند.

پیشگیری از سرطان:

سرطان را با تکثیر سلولی می‌شناسیم و مغزهای خوراکی، نقش بسیار زیادی در جلوگیری از تکثیر سلول‌های سرطانی دارند. در این مرحله از مقایسه ی گردو با بادام، با میدان نبرد سختی روبرو هستیم و این دو مغز مقوی، توانایی آن را دارند که به دل این سلول‌های بدخیم بزنند و از پیشروی آن‌ها جلوگیری کنند.

گردو خطر ابتلا به سرطان‌های زیر را کاهش می‌دهد:

  • پروستات
  • سینه
  • کلیه
  • روده بزرگ

بادام نیز پتانسیل پیشگیری از سرطان‌های زیر را دارد:

  • پانکراس
  • آندومتر
  • سینه
  • کولون
  • کولورکتال

معایب مغز گردو و بادام:

افراط در هر چیزی، مزایا را نابود و باعث بروز معایب می‌شود. همچنین سیستم بدن بسیاری از انسان‌ها به گونه‌ای است که به برخی مواد خوراکی واکنش منفی نشان می‌دهد. در این بخش مقایسه گردو با بادام، علائم تقریبا شبیه به یکدیگر هستند:

  • واکنش آلرژیک که معمولا با علایمی چون استفراغ، حالت تهوع، اسهال، آفت زدن دهان، اسپاسم معده و غیره بروز می‌کند.
  • بادام، گردو و سایر آجیل‌ها، دارای اسید فیتیک هستند. این اسید باعث می‌شود تا برای مدت کوتاهی جذب‌ آهن و کلسیم با اختلال روبرو شود. بنابراین، مصرف بی رویه، باعث بروز مشکلات زیادی در بدن می‌شود.
  • کاهش وزن را بیخیال شوید! اگر به صورت افراطی از این دو مغز خوراکی استفاده کنید، به دلیل درصد بالای کالری و چربی از نوع سالم در هر دو دانه، باید به چاقی، خوش آمد بگویید!
  • به سرعت، گردو و بادام چروکیده، رنگ پریده و آفت زده را از ظرف آجیل خود خارج کنید. آفلاتوکسین‌ها‌ سمومی هستند که در این گونه آجیل‌ها رشد می‌کنند و برای کبد، سرطان زا هستند.

برنده مقایسه گردو با بادام کدام است؟!

تقریبا تمام جنبه‌های مزیت این دو میوه درختی را بررسی کردیم و در نهایت و در جمع‌بندی باید گفت:

  • گردو از نظر چربی، ویتامین و کالری، غنی‌تر است. ویتامین‌هایی نظیر B1، B6 و B9 نمونه‌هایی از این ماده حیاتی برای بدن هستند.
  • جلوگیری از بیماری‌های قلبی، بهبود عملکرد مغز و پیشگیری از انواع سرطان تنها بخشی از مزیت‌های گردو به حساب می‌آیند.
  • بادام دارای پروتئین، کربو هیدرات و مواد معدنی بیشتری است. پتاسیم، کلسیم و فسفر از جمله مواد معدنی این دانه خوراکی هستند.
  • همچنین جلوگیری از عوارض دیابت نوع 2، کاهش وزن و پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز از دیگر مزیت‌های مصرف بادام هستند.

در واقع باید گفت بازنده‌ای در مقایسه خواص گردو با بادام، وجود ندارد! هر دو دانه جادویی، برنده تزریق سلامتی به من و شما هستند. نظر شما چیست؟ شما کدام یک را بیشتر دوست دارید؟

منابع:

  1. https://greatist.com/eat/walnuts-vs-almonds
  2. https://foodstruct.com/compare/walnut-vs-almond