معرفی انواع درخت زیتون پربار ایرانی و خارجی
درخت زیتون یکی از درختان مهم و پرورشی در سراسر جهان به شمار میرود. این درخت از مهمترین میوههایی است که در مناطق مدیترانه و خاورمیانه کشت میشود. میوههای آن عموما طعم تلخ و گسی دارند که افراد را به خود شیفته میکنند.
کاشت و پرورش انواع درخت زیتون از جمله بیزینسهای سودآور برای باغداران و کشاورزان محسوب میشود. همچنین، امکان ندارد برای خوردن پیتزا یا سالاد به رستورانی مراجعه کنید و در محتویات آن زیتون به کار نرفته باشد.
همین مسائل میتوانند ثابت کنند که کاشت درختان زیتون تا چه اندازه کاربردی و سودآور خواهد بود. در ادامه به معرفی انواع نهال زیتون، خواص و نحوه نگهداری از آن ها پرداختهایم.
معرفی انواع نهال زیتون
انواع درخت زیتون بهعنوان درختهایی که بازدهی بالایی دارند و میتوانند محصولات زیادی تولید کنند، اهمیت ویژه دارد.
- نهال زیتون آربکینا
- زیتون مانزانیلا
- زیتون شنگه
- نژاد ماری
- و رقم الک که در ادامه به بررسی دقیق ویژگی های انواع زیتون پرداختهایم.
شناخت نهال زیتون آربکینا
خاستگاه و ریشه اصلی این نهال وارداتی زیتون به کشور اسپانیا می رسد. کوتاه بودن ارتفاع این نهال باعث شده تا برای کاشت در اراضی کوچک مناسب باشد و شما بتوانید تعداد بیشتری از آن را در باغ خود کشت کنید.
رنگ زیتون آربکینا قهوهای خیلی تیره است و ابعاد آن کوچک تر از میوههای سایرانواع درخت زیتون ارقام می باشد. علاوهبر این، درخت زیتون آربکینا مقاومت بالایی در برابر آفات و سرما از خود نشان میدهد. از همین جهت، برای پرورش در مناطق سرد کشور نیز مناسب خواهد بود.
عمر اقتصادی بالا و کیفیت ویژه زیتونهای این نهال باعث شده تا بهعنوان یکی از بهترین انواع درخت زیتون شناخته شود و از محصولات آن در جهت تولید روغن بهره ببرند.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتر در زمینه ی کاشت نهال زیتون دارید، روی عبارت (کاشت درخت زیتون) کلیک کنید.
بررسی ویژگی های زیتون مانزانیلا
شباهت این رقم از انواع نهال زیتون با نهال قبلی در این است که هر دو، محصول یک کشور هستند و از اسپانیا به سایر نقاط دنیا صادر می شوند. با اینحال، تفاوت این دو باعث شده تا هر دو رقم زیتون حضور موثری در بازار فروش داشته باشند.
زیتون مانزانیلا رنگ سبزی دارد و شکل بزرگ و گرد آن باعث شده تا بیشتر از آربکینا مورد توجه قرار بگیرد. همچنین، طعم خاص زیتون مورد استقبال عموم جامعه قرار گرفتهاست. از طرف دیگر، مقاومت این درخت در برابر تغییرات دمایی، چه سرد و چه گرم موجب شده تا برای کاشت در مناطق مختلف دنیا مورد استفاده قرار بگیرد.
نهال زیتون سیاه و صفات آن
اگر بخواهیم درباره زیتونی که در انواع پیتزا و سالادها وجود دارد صحبت کنیم، بیشک شما از زیتون سیاه یاد میکنید. این رقم از انواع درخت زیتون به تولید زیتونهایی با رنگ سیاه میپردازد که طعم فوقالعادهای نیز دارند.
جالب است بدانید که ریشه و خاستگاه اصلی این زیتون به ایتالیا می رسد. بیشتر از سایر انواع زیتون، نوع سیاه آن است که در مصارف خوراکی استفاده میشود. شما میتوانید حلقههای زیتون سیاه را در انواع سالادها و غذاهای سرو شده در کافه رستورانها مشاهده کنید. رنگدانههای فلاونویید باعثشده تا این زیتون بر خلاف سایر انواع نهال زیتون که در طیف رنگی سبز قرار دارند، به رنگ سیاه دربیاید.
درخت زیتون شنگه
این نوع از درخت زیتون میوههایی با ظاهر متفاوت تولید میکنند. زیتونهایی که از درخت شنگه حاصل میشوند، به شکل بادام و به رنگ بنفش دیده میشوند که ظاهر خاصی به آن بخشیدهاست. حداکثر عملکرد زیتون شنگه در هر هکتار ۲۰ تن است که نشاندهنده بازدهی بالای آن است.
زیتون شنگه در بین انواع درخت زیتون به ارتفاع ۵ الی ۶ متر میرسد که به دلیل کوتاه بودن آن، شرایط مراقبتی و برداشت محصول را برای شما آسانتر از آنچه که هست، میکند. زیتون شنگه به خوبی در مناطق سردسیر رشد میکند؛ زیرا دیرگل بوده و ریشههای آن مقاومت بالایی نسبت به سرما از خود نشان میدهند.
از جمله مزایای دیگر این درخت عمر اقتصادی و مفید آن است که به ۵۰ سال میرسد و آن را به رقم مناسبی برای پرورش تبدیل میکند.
نهال زیتون بومی ماری
اگر بخواهیم زیتون را از لحاظ درمانی مورد بررسی قرار دهیم یا به شما نمونهای از انواع درخت زیتون را معرفی کنیم که در مصارف درمانی و پزشکی به کار روند، قطعا انتخابی جز زیتون ماری نخواهیم داشت.
حداکثر عملکرد زیتون ماری در هکتار چیزی بین ۲۰ الی ۲۳ تن تخمین زده میشود که رقم بسیار خوبی است. همچنین، استقبال و کاشت این درخت بیشتر در مناطق شمال کشور و خصوصا رودبار دیده میشود.
مقاومت درخت ماری باعث شده تا هم در مناطق گرم و خشک رشد مناسبی از خود نشان دهد و هم با سرما و آفات در مناطق کوهستانی مقابله کند؛ دیرگل بودن آن باعث شده تا سرمای بهاره در بعضی نقاط کشور آن را اذیت نکند و کیفیت محصول خود را در حد بالا حفظ کند.
آشنایی با درخت زیتون الک
هرکسی وقتی نام زیتون به میان میآید، به یاد یونان و کشورهایی از این دست میافتد. با اینحال، یکی از معروفترین انواع درخت زیتون را میتوان در ترکیه یافت که به نام زیتون الک شناخته میشود.
این زیتونها از لحاظ ظاهری تفاوت عمدهای با سایر ارقام دارند و آن هم در خالهای سفید روی سطح آن خلاصه میشود. از آنجایی که ترکیه، آب و هوایی مشابه با ایران دارد، این رقم به خوبی با شرایط اقلیمی ایران منطبق میشود.
از طرف دیگر، میوههای کیفیت بالا و بازدهی مناسب این نمونه از انواع زیتون باعث شده تا لقب تجاریترین گونه زیتون را به خود بگیرد. پس، اگر میخواهید زیتونی را بکارید که از لحاظ اقتصادی نیاز شما را تامین کند، زیتون الک را اولویت خود قرار دهید.
خواص زیتون برای سلامتی
زیتون دارای خواص بسیار زیادی برای سلامتی است که در ادامه به آن اشاره کردهایم:
- سرشار از آنتیاکسیدانها:
زیتون دارای مقدار زیادی آنتیاکسیدان است که میتواند در مقابله با آسیبهای اکسیداتیو و جلوگیری از آسیب به سلولها و بافتها موثر باشد. از اینرو، قرار دادن زیتون را در وعدههای غذایی خود فراموش نکنید.
- کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی:
مصرف روزانه زیتون میتواند به کاهش فشار خون، کنترل کلسترول خون و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک کند و زندگی سالمی برای شما به ارمغان آورد. در نتیجه، جایگزین خوبی برای روغنهای صنعتی به شمار میرود که سلامت قلب را دچار چالش میکنند.
- کمک به حفظ سلامت مغز:
مواد موجود در زیتون میتوانند به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک کنند. همچنین، محصول انواع نهال زیتون میتواند در پیشگیری از بیماریهایی مانند آلزایمر و پارکینسون موثر باشد.
- خواص ضد التهابی
ترکیبات فعال موجود در زیتون میتوانند به کاهش التهابهای بدن کمک کنند. همین موضوع باعث شده تا برای کاهش درد و التهاب مورد استفاده قرار بگیرد.
- حفظ سلامت پوست:
زیتون دارای خواص ضد التهابی و ضد عفونی است که میتواند به حفظ سلامت پوست و مقابله با مشکلات پوستی مانند لکها و جوشها کمک کند. بنابراین، از روغن و عصاره زیتون در این جهت استفاده زیادی میشود.
نحوه کاشت و نگهداری از نهال زیتون
وقتی صحبت از کاشت یک گیاه به میان میآید، بررسی شرایط اولیه اهمیت ویژهای پیدا میکند. بنابراین، در ادامه به بررسی شرایط موثر در کاشت و نگهداری از ارقام مختلف زیتون پرداختهایم:
- خاک مناسب درخت زیتون
اولین چیزی که در زمینه کاشت انواع نهال زیتون مطرح میشود، خاک آن است. زیتونها باید در خاکهایی که از زهکشی مناسبی برخوردار هستند و pH بین ۴ تا ۶ دارند، رشد مناسبی را تجربه میکنند. پس باید خاک سبک و رطوبتپذیر باشد که بتوانید محصول خوبی برداشت کنید.
- آبیاری ارقام زیتون
آبیاری فرآیندی محسوب میشود که تا حد زیادی به منطقه شما، فصلی که در آن قرار دارید و میزان بارندگی بستگی دارد. با اینوجود، چیزی که به عنوان نیاز آبی درختان زیتون در نظر گرفته میشود، بین ۳ الی ۴ هزار مترمکعب در هکتار است. این رقم ممکن است در نواحی مختلف شکل متفاوتی به خود بگیرد.
- تامین مواد معدنی برای رشد درخت زیتون
درختی که از لحاظ معدنی فقیر باشد، مورد هجوم بیماری و آفات مختلف قرار گرفته و ضعیف و ضعیفتر میشود. بنابراین، پیش از این باید از طریق کودرسانی تقویت شده و مواد معدنی اصلی را به آن برسانید. خصوصا وقتی که انواع درخت زیتون در مراحل اولیه رشد خود قرار دارند. از طرف دیگر، استفاده مناسب از سموم برای از بینبردن بیماری و حشرات اهمیت ویژهای دارد.
کلام آخر در ارتباط با انواع درخت زیتون
انواع درخت زیتون از جمله محبوبترین درختان در ایران شناخته میشوند که سهم زیادی در تولیدات صنعتی و درمانی دارند. همچنین، کاشت و پرورش این نهال سود زیادی برای باغداران و کشاورزان فراهم کرده است.
در مجموع، این مطلب را به بررسی انواع نهال زیتون، ویژگیها و خواص آنها و همچنین شرایط مراقبت و نگهداری از زیتونها اختصاص دادیم. شما از طریق نکات ذکر شده میتوانید جهت خرید بهترین نوع نهال زیتون همین حالا با شماره های درج شده در سایت تماس گرفته تا در سریع ترین زمان ممکن نهال زیتون خود را تحویل بگیرید.
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه