معرفی انواع درخت پسته پربار ایرانی و خارجی

دسته بندی: جدیدترین مقالات
1403.01.10

درختان پسته دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن‌ ها باید در شرایط اقلیمی خاصی کاشت شوند. اگر شما هم می خواهید باغ پسته پرباری داشته باشید، بهتر است که در ابتدا انواع درخت پسته را بشناسید و در آخر آن درختی که با شرایط آب و هوایی منطقه شما سازگاری دارد را انتخاب کنید.

از همین رو در این مطلب می خواهیم شما را با انواع نهال پسته و مشخصه های هرکدام آشنا سازیم تا تصمیم گیری برای شما راحت تر شود.

درختان ایرانی و خارجی پسته

معرفی انواع درخت پسته ایرانی و پربازده

همانطور که می دانید صادرات پسته یکی از صادرات غیرنفتی اما بسیار پر رونق ایران است. در واقع بخش قابل توجهی از تجارت بین الملل ایران به صادرات انواع پسته اختصاص دارد؛ از همین رو طبیعی است که بهترین نهال های پسته را در ایران داشته باشیم.

با این اوصاف انواع درخت پسته ایرانی که در حال حاضر نگاه صادرکنندگان را به خود جلب کرده اند، موارد زیر را شامل می شوند:

  1. نهال پسته اکبری
  2. پسته احمد آقایی
  3. پسته کله قوچی
  4. و نهال پسته بادامی زرند
نهال های پسته ایرانی

بررسی نهال پسته اکبری

نهال های پسته اکبری به عنوان یکی از نهال های پیوندی در بازار نهال ایران به فروش می رسند. این نهال ها در ایران به نهال های بازار پسند نیز معروف هستند و بهترین گزینه برای باغداران به شمار می روند.

از مشخصه ها و ویژگی هایی که نهال های پسته اکبری را در میان انواع نهال پسته خاص کرده می توان به مغز درشت و خوش طعم آن اشاره کرد. مغز پسته اکبری بسیار مغذی است و همین موضوع محبوبیت آن را افزایش داده است.

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید امکان کاشت نهال های اکبری در مناطق بادخیر وجود دارد؛ چرا که این نهال ها در بین انواع نهال پسته، در مقابل باد مقاومت قابل توجهی از خود نشان می دهند. با توجه به خاصیت دیرگل بودن نهال پسته اکبری، امکان کاشت آن ها در مناطق سردسیری نیز وجود دارد.

جهت خرید نهال های پسته سالم و مرغوب بر روی گزینه نهال پسته کلیک کنید.

در صورت کاشت این نهال ها و رعایت روتین منظم آبیاری و فاصله مناسب کاشت، احتمالا در دومین سال به باردهی کمی برسند و شما بتوانید از هر نهال پسته اکبری به مرور چیزی در حدود ۱۵ کیلوگرم پسته برداشت کنید.

ویژگی های نهال پسته احمد آقایی

از دیگر انواع نهال پسته ایرانی که به شدت محبوب است و مشخصه‌ های مثبت بسیاری دارد، می توان به پسته احمد آقایی اشاره کرد. پسته احمد آقایی در دسته نهال های تجاری پسته قرار می گیرد و میوه آن ظاهری شبیه به بادام دارد. پوست استخوانی، طعم بی نظیر و مغز سبزرنگ از دیگر ویژگی های محصول نهال پسته احمد آقایی است.

از مهم ترین مشخصه ها و ویژگی های مثبت پسته احمد آقایی می توان به قابلیت رشد آن در خاک شور اشاره کرد. با کاشت این نهال در مناطقی با خاک شور، شما می توانید محصول قابل توجهی برداشت کنید.

نهال پسته احمد آقایی

البته که برای رسیدن به یک باردهی اقتصادی شما باید تمامی شرایط رشد نهال ها را فراهم کنید. از جمله شرایطی که نهال های احمد آقایی نسبت به انواع نهال پسته برای رشد به آن نیاز دارند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبیاری منظم هر ۱۰ روز یکبار
  • رعایت استاندارد فاصله کاشت نهال ها از یک دیگر؛ این نهال ها باید در فاصله ۴×۴ قرار بگیرند.

در صورت رعایت و فراهم کردن این شرایط شما می توانید از سال دوم به بعد چیزی حدود ۱۵ کیلوگرم پسته از نهال های احمدآقایی برداشت کنید.

درخت پسته کله قوچی

از محبوب ترین انواع درخت پسته در ایران می توان به نهال های کله قوچی اشاره کرد. ویژگی هایی همچون ابعاد بزرگ میوه، طعم و ظاهر فوق العاده آن به محبوبیت بیشتر این نهال منجر شده است. اگر شما تمامی شرایط و اصول پرورش نهال پسته کله قوچی را رعایت کنید بدون شک می توانید از آن ها سود قابل توجهی به دست آورید.

در خصوص مقایسه نهال های پسته کله قوچی با انواع نهال پسته، باید گفت که این نژاد به آبیاری مداوم و مستمر هر ۱۵ روز یکبار نیاز دارد، علاوه بر این مسئله شما باید نهال های کله قوچی را در فاصله ۳×۴ از نهال های دیگر کشت کنید؛ در این صورت نهال ها به خوبی ریشه زایی کرده و محصول قابل توجهی تولید می کنند.

مانند دیگر ارقام پسته ایرانی، این نوع نهال نیز از سال دوم باردهی اولیه ی خود را آغاز می کند و اگر به خوبی شرایط رشد آن فراهم شده باشد، چیزی حدود ۱۵ کیلوگرم پسته خوش طعم تولید خواهد کرد.

نهال کله قوچی

نهال پسته ایرانی بادامی زرند

این مدل از نهال های پسته در میان انواع نهال پسته به عنوان مقاوم ترین ها شناخته می شوند. این نژاد، جزء نهال های پایه ای برتر می باشد که رشد سریع، میوه ای خوش طعم و مقاومت بالایی دارند.

از آنجایی که اغلب نهال های پسته در مقابل شرایط آب و هوایی و همچنین بیماری ها و آفات مقاومت چندانی ندارند، نهال های پسته بادامی زرند فوق العاده مقاوم هستند و با خاک شور نیز سازگارند. با فراهم کردن شرایط رشد نهال های پسته بادامی زرند شما می توانید از هر هکتار چیزی حدود ۵ تن پسته برداشت کنید.

البته به شرط آن که محیط کاشت نهال ها ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متر از سطح آب های آزاد ارتفاع داشته باشد و فاصله هر نهال با نهال دیگر از ۴×۴ متر کمتر نشود. با وجود این ویژگی ها در بین انواع درخت پسته، این نهال گزینه ای عالی می باشد.

درخت پسته بادامی

درمورد آبیاری نهال های پسته بادامی زرند نیز باید گفت که آبیاری آن ها به شرایط آب و هوایی وابسته است. برای مثال در فصل های سرد سال نهال ها باید تقریبا هر ۲۰ یا ۳۰ روز یکبار و در فصل های گرم هر ده روز یکبار آبیاری شوند.

معرفی انواع پسته خارجی

حال که با پربارترین انواع درخت پسته ایرانی آشنا شدید، بهتر است اطلاعاتی در مورد دو نمونه از بهترین درختان پسته خارجی نیز به دست آورید.

  • نهال پسته هیبریدی
  • و نهال پسته اسرائیلی

شناخت نهال پسته هیبریدی

نهال های پسته هیبریدی آمریکایی از بهترین نهال های موجود در بازار نهال ایران هستند. شاید فکر کنید که با وجود انواع درخت پسته ایرانی پربار چه نیازی است به خرید نهال های هیبریدی آمریکایی؟ اما در پاسخ به شما باید بگوییم که عمده محبوبیت این نهال ها به مقاومت فوق العاده آن ها در برابر سرما، گرما و آفات بر می گردد.

نژاد اصلاح شده این نهال ها به مقاومت بالای آن ها منجر شده و همین موضوع به محبوبیت کاشت آن ها در دنیا دامن زده است. با فراهم کردن تمامی شرایط رشد نهال پسته هیبریدی و همچنین هرس کردن شاخه های آن شما می توانید محصول قابل توجهی برداشت کنید.

از جمله شرایط مناسب برای رشد نهال های هیبریدی آمریکایی در مقایسه با انواع نهال پسته، می توان به کاشت آن ها در مناطقی که بین ۷۰۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارند، اشاره کرد. در صورتی که شما نهال مذکور را در ارتفاع بالاتر یا پایین تری کشت کنید، باردهی آن نیز به شدت کاهش پیدا می کند.

درخت هیبریدی

صفات درخت پسته اسرائیلی

از دیگر انواع نهال پسته بسیار محبوب در ایران می توان به نهال های اسرائیلی اشاره کرد. پایه پیوندی و مقاوم این نهال ها باعث شده در شرایط آب و هوایی مختلفی قابلیت رشد داشته باشند. مقاومت این نهال ها در برابر شوری خاک یکی از ویژگی های مثبت آن ها به شمار می رود.

مغز خوش طعم با رنگ سبز و هاله ارغوانی محصول درخت پسته اسرائیلی توانسته توجه بسیاری از باغداران ایرانی را در بین انواع درخت پسته به خود جلب کند. با کاشت این نهال ها در یک هکتار، سالانه چیزی حدود ۵ تا ۶ تن امکان برداشت پسته وجود دارد.

البته که این میزان باردهی از سال چهارم به بعد آغاز می شود و در صورتی رخ می دهد که تمامی شرایط برای رشد آن مانند ارتفاع استاندارد از سطح آب های آزاد، آبیاری منظم و رعایت فاصله مناسب کاشت برای فراهم شده باشد.

سخن آخر در خصوص انواع درخت پسته پربار ایرانی و خارجی

امیدواریم با معرفی انواع درخت پسته در این مطلب شما بتوانید بهترین و مناسب ترین نهال های پسته را برای کاشت در باغ خود خریداری کنید. با این وجود اگر بازهم نسبت به خرید و انتخاب انواع پسته تردید دارید، جای نگرانی نیست؛ تنها کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مجموعه ی آریا نهال با سابقه ی طولانی خود در حوزه ی کاشت و فروش نهال های مرغوب بهترین گزینه را پیش روی شما قرار می دهد و امکان پشتیبانی پس از خرید انواع نهال پسته را نیز برای شما فراهم کرده است.

 

 

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
3

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “معرفی انواع درخت پسته پربار ایرانی و خارجی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *