شرایط کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند
بررسی پرورش درخت پسته بدون پیوند
نهال پسته بدون نیاز به پیوند به روشهای خاصی از کاشت و رشد درخت پسته اشاره دارد. برای باروری درخت پسته، به طور معمول به یک درخت نر و یک درخت ماده نیاز است اما روشهایی نیز وجود دارد که کمک میکند نهال پسته بدون نیاز به پیوند به بار برسد.
مدتهاست کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند در پرورش این درخت توجه بسیاری از کشاورزان و باغدارانی که دارای محدودیتهای خاصی هستند را به خود جلب کرده است. این روش کاشت، دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت.
بیوگرافی کامل نهال پسته
درخت پسته بومی آب و هوای خشک مدیترانه است و بهترین رشد را در خاورمیانه دارد. اما اکنون در بسیاری از مناطق از جمله ایالات متحده نیز نهال پسته بدون نیاز به پیوند قابل رشد است. برگهای درخت پسته کمی کرک دار و بیضی شکل هستند و در لمس، حالت چرمی مانند دارند.
بزرگترین تولیدکنندگان پسته، مناطق آسیای مرکزی و خاورمیانه مانند ایران، افغانستان، ازبکستان، سوریه، چین و یونان می باشند. به عنوان مثال یکی از معروفترین انواع پسته، پسته ایرانی است که در کرمان کشت میشود. اگرچه درخت پسته برای به ثمر نشستن نیاز به پیوند دارد، اما بسیاری از کشاورزان از کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند نیز استقبال میکنند.
پرورش نهال پسته بدون نیاز به پیوند
همانطور که در ابتدا اشاره شد، اغلب برای به ثمر رسیدن درخت پسته ماده، نیاز به پیوند با درخت پسته نر وجود دارد. این روش، مرسومترین شیوه برای به بار رسیدن نهال پسته است.
اما دلایل زیادی مانند کوچک بودن محل کشت و نگهداری یا دور بودن از درختان پسته نر، باعث میشود کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند روشی بسیار کاربردی باشد. روش هایی از جمله قلمه زدن، خوابانیدن و کاشت بذری راهکارهای پرورش و نگهداری از این گونه می باشند.
جهت خرید نهال های پسته سالم و مرغوب بر روی گزینه نهال پسته کلیک کنید.
شیوه قلمه زدن جهت تکثیر نهال پسته
قلمه زدن یکی از روشهای رایج در تکثیر و کاشت درختان از جمله کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند است. در این روش باید از شاخه ی نهال دو ساله، تا حداکثر 20 سانتیمتر قلمه تهیه شود. نهال تهیه شده از قلمه زنی نیاز به توجه و مراقبت خاصی دارد و باید بیشتر از نهال کاشت شده از طریق پیوند مواظب آن باشید.
خوابانیدن بخشی از شاخه های پر بار این درخت
روش خوابانیدن یا تقسیم ریشه درختان نیز یک روش ایدئال برای کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند است. در این روش شاخه جوان نهال مربوطه را به آرامی به سمت خاک خم میکنند تا کم کم ریشهدار شود. پس از بزرگ شدن ریشهها و جوانه زدن شاخه خوابانیده شده، آن را از نهال اصلی جدا میکنند تا به عنوان نهال پسته جدید به صورت مستقل کاشته شود.
پرورش نهال بذری
کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند میتواند از طریق کاشت بذر پسته صورت گیرد. به این معنا که دانه پسته به طور مستقیم در خاک کاشته میشود و نیازی به پروسه پیوند ندارد. استفاده از این روش ممکن است در برخی موارد موجب افزایش سرعت رشد، کاهش هزینهها و سهولت در مراحل کاشت و نگهداری شود.
کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند ممکن است چه معایبی داشته باشد؟
اگرچه در کاشت نهال پسته بدون ایجاد پیوند، سرعت فاز رشد فعال بالاتر و زمان کوتاهتری برای رسیدن به محصول خواهید داشت اما همانطور که در بسیاری از درختان میوه (مرکبات، سیب و غیره) اتفاق میافتد، کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند ممکن است به دلایل مختلف در تمام طول عمر، بدون تولید محصول باشد.
به خاطر داشته باشید که درصد موفقیت و محصولدهی کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند به عوامل بسیار زیادی از جمله انتخاب درست رقم نهال متناسب با آب و هوای منطقه، شرایط خاک و میزان آبیاری و کود بستگی دارد.
با اینکه کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند به عنوان یک روش نوین کاشت، موجب صرفهجویی در هزینههای نهالکاری و نگهداری میشود، استفاده از این روش با چالشهایی مواجه است. به همین دلیل توجه به احتمال بروز بیماریها، انتخاب آگاهانه با توجه به شرایط محیطی و نیازهای مختلف، امری حیاتی است.
نکات مهم در انتخاب و کاشت نهال پسته بدون پیوند
- در صورتی که بخواهید نهال کاشته شده از بذر را از نهالستان انتخاب کنید باید از سلامت کامل ریشههای نهال مطمئن شوید. همچنین باید مطمئن شوید که رقم انتخابی با آب و هوای شما سازگاری داشته باشد. اما در صورتیکه میخواهید خود اقدام به کاشت بذر پسته کنید باید تازهترین پسته را انتخاب کرده و از میزان کیفیت آن مطمئن شوید.
- پستههای موجود در بازار برای کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند از طریق بذر، انتخاب مناسبی نیستند چرا که اغلب بو داده می باشند. باید بذرهایی را پیدا کنید که به هیچ وجه فرآوری نشده باشند.
- در کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند باید خاک از شرایط مناسبی برخودار باشد. به خوبی هوادهی و زهکشی شده و از میزان مواد مغذی خوبی برخوردار باشد.
- مکان کاشت باید به میزان کافی نور خورشید دریافت کند. در صورتی که بخواهید نهال بدون عمل پیوند را در محیطی کوچک پروش دهید، گلدانها را در دمای اتاق و نزدیک به پنجره عریض قرار دهید تا نهالها به نور آفتاب فراوان دسترسی داشته باشند. مهمترین نکته آن است که گلدان نهال پسته بدون نیاز به پیوند را همیشه مرطوب و نه کاملا خیس، نگه دارید.
- گیاهان پسته گلدانی، دوست دارند زمستان را در مکانی محافظت شده از باد و باران، در بالکن یا تراس بگذرانند؛ در حالی که تابستان را در مکانی تقریبا روشن با دمای پایین سپری کنند. همچنین درخت پسته هوای خشک را به خوبی تحمل میکند.
سخن پایانی درباره نهال پسته بدون نیاز به پیوند
با رعایت دقیق نکات و آگاهی کامل درباره معایب و مزایای این روش، کاشت نهال پسته بدون نیاز به پیوند میتواند به عنوان یک روش مؤثر و با بازدهی بالا در کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
مهم آن است که به نکات مربوط به شرایط آب و هوایی، نوع خاک، ویژگیهای دانه پسته و مراقبتهای لازم توجه داشته باشید. همچنین نظارت دقیق بر وضعیت نهالها و اعمال تغذیههای لازم به منظور تضمین رشد سالم و پایدار آنها نیز مهم است.
همین الان نسبت به خرید نهال پسته مرغوب و مشاوره جهت کاشت آن در اقلیم مناسب، از طریق شماره تماس های موجود سایت آریا نهال ارتباط برقرار نموده و سفارش خود را ثبت نمایید.
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه