خواص خرمالو چیست؟ (صفر تا صد فواید و خاصیت خرمالو)
از خواص خرمالو چه می دانید؟
خرمالو یکی از شیرین ترین و لذیذترین میوه هایی است که خوردن آن در روزهای سرد پاییزی بسیار دلچسب است. این میوه مواد معدنی بسیاری دارد، که علاوه بر فواید بسیار زیادش موجب تأمین انرژی مورد نیاز بدن میشود. برای آشنایی با خواص خرمالو این میوه خوش رنگ و زیبا ما را تا انتها همراهی کنید، تا در رابطه با این میوه ی جذاب نارنجی رنگ اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
فواید خرمالو، یک میوه انرژی زا:
این خرمالوی شیرین می تواند به عنوان یک انرژی زا طبیعی عمل کند. به همین دلیل به ورزشکاران، کودکان و کسانی که فعالیت بدنی بالایی دارند، توصیه میشود برای تأمین انرژی مورد نیاز بدن خود می توانند، از خواص انرژی زا این میوه استفاده کنند. از طرفی دیگر قند و پتاسیم موجود در این میوه خستگی را بهبود میبخشد. افرادی که روزانه استرس و خستگی را تجربه می کنند، بهتر است خرمالو را به سبد غذایی خود بیفزایند.
برخی خواص شگفت آور خرمالو:
اجازه دهید که خواص خرمالو را بهطور مفصل در ادامه توضیح دهیم:
خاصیت خرمالو به عنوان دارویی ضد سرطان:
وجود رادیکال های آزاد دلیل اصلی ابتلا به سرطان است. تنها راهی که می توان از احتمال ابتلا به این بیماری رهایی یافت، استفاده از مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان همانند بهره مندی از خواص خرمالو است. زیرا آنتیاکسیدان می تواند رادیکال های آزاد را از بین ببرد. با مصرف منظم خرمالو می توان از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.
یک خرمالوی متوسط به تنهایی تقریباً ۸۰ درصد نیاز روزانه به این ماده مغذی را تأمین میکند. در نتیجه ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آن را در برابر عفونتهای میکروبی، ویروسی و قارچی یا سموم محافظت میکند. می توان گفت: میوه خرمالو تکثیر یافتن تومور ها را در بدن کاهش می دهد. خاصیت ضد سرطانی این میوه اثبات شده است که مط تواند مانع گسترش تومور ها و انتقال آنها به دیگر نقاط بدن شود.
خواص خرمالو به فرآیند هضم کمک میکند:
از آنجا که خاصیت خرمالو، منبع خوبی از فیبر است تقریباً ۲۰ درصد فیبر مورد نیاز روزانه بدن را در یک وعده دربردارد. با تحریک دستگاه گوارش، افزایش ترشحات معده، موجب هضم و تسکین علائم یبوست و اسهال میگردد. همچنین از بدن در برابر سرطان روده بزرگ و سایر بیماریهای مشابه محافظت میکند. فواید خرمالو می تواند به کاهش وزن نیز کمک کند، که این کار را با ممانعت از جذب چربی انجام میدهد.
مشاهده لیست انواع نهال خرمالو پربار
خاصیت خرمالو در درمان کبد چرب:
آنتی اکسیدان موجود در خرمالو در زدودن سم ها در بدن و سلامتی سلول های کبد نقش بسیار مناسبی دارد و در درمان کبد چرب هم مثمر ثمر واقع می گردد.
خواص خرمالو در کاهش وزن:
خرمالو مقادیر زیادی فیبر، پروتئین و انواع ویتامینها را دارد، خرمالو همچنین می تواند دلیلی برای کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری شود و در برنامه غذایی افرادی که قصد کاهش وزن دارند، اضافه گردد. از طرفی خرمالو مقادیر زیادی آب دارد که می تواند در بالا رفتن سطح متابولیسم و بالا رفتن سوخت و ساز بدن موثر باشد. برای بهره بردن از این خاصیت باید آن را در وعده صبحانه میل کرد.
خرمالو بینایی را بهبود میبخشد:
خرمالو مملو از ویتامین های ب کمپلکس است و می تواند به عنوان آنتیاکسیدان، به بهبود عملکرد چشم کمک کند. میوه خرمالو در کاهش بیماری های مرتبط با چشم مانند: آب سیاه، آب مروارید و شب کوری موثر است. البته ماده ای به نام لوتئین در کنار زاگزانتینی که از خواص خرمالو محسوب می شود، جزو آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی محسوب می شود که به بهبود عملکرد بینایی کمک زیادی می کند.
درمان زخم معده با بهره مندی از فواید خرمالو:
میوه ی خرمالو به علت آنکه دارای اماده ی فیبر می باشد، از همین روی در بهبود عملکرد هضم بسیار کمک کننده واقع می گردد. همچنین از آن در سم زادیی دستگاه گوارش می توان یاد کرد.
خواص خرمالو در تقویت لثه:
امکان زیادی وجود دارد اشخاصی که با کمبود ویتامین C دست پنجه نرم می کنند، در فصل زمستان و سرما لثه هایشان خونریزی کند. این افراد می توانند با خوردن خرمالو موجب تقویت لثهها و جذب ویتامین C در بدن خود شوند. در نتیجه ویتامین C سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آن را در مقابل با عفونتهای میکروبی، ویروسی و قارچی یا سموم محافظت میکند.
فواید خرمالو برای حفظ سلامتی قلب مفید است:
با خوردن خرمالو می توان بیماری های قلبی و عروقی را کنترل کرد. خرمالو سرشار از فیبر است، این میوه با پایین آوردن سطح کلسترول بدن و فشار خون و با دارا بودن فیبرهای محلول در آب خود، می تواند از بروز این بیماریها پیشگیری کند. طی یک پژوهش مشخص شده مقدار کلسترول بد موجود در بدن افرادی که به مدت ۱۲ هفته، روزی ۳ عدد کلوچه حاوب خرمالو مصرف کرده است، نسبت به گروهی که کلوچه ساده میخوردند، کاهش چشمگیری داشته است.
مطالعه مقاله خواص میوه
درمان کم خونی با مصرف میوه خرمالو:
خرمالو دارای مس می باشد که وجود عنصر مس در تولید و تکثیر گلبول های قرمز جدید و تولید هموگلوبین ضرورت دارد که می تواند باعث به وجود آمدن گلبول های قرمز و بهبود کم خونی می شود.
خواص خرمالو برای زنان باردار مفید است:
یکیدیگر از خاصیت خرمالو؛ بهره مندی آن در دوران بارداری است. این میوه می تواند موجب افزایش دستگاه ایمنی در زنان باردار شود، و از ابتلای آنها به بیماریهای ویروسی پیشگیری کند. مواد تشکیلدهنده خرمالو توانایی تامین انرژی فعالیت روزانه بانوان باردار را تامین نماید و در همچنین باعث افزایش تولید خون بانوان گردد که از کم خونی رنج میبرند و برای رشد و نمو و استخوانبندی جنین مفید است.
فواید خرمالو برای درمان آسم و سرفههای حاوی خلط مفید است:
برای درمان این بیماری باید دو تکه خرمالو خشک را با مقداری آب بخار پز کرد. پس از پختن خرمالوها باید آنها را به صورت پوره درست کرد و با یک یا دو قاشق عسل میل شود. این روش جایگزین مناسبی برای مشکل آسم و سرفه است.
- از دیگر خواص خرمالو، می توان به استفاده ی آن در دوران ورزش بدنسازی اشاره کرد. این میوه ی مفید موجب پیشگیری از هدر رفت مواد مغذی شود.
- خرمالو در کنار بند آورنده سکسکه، می تواند موجب کاهش بواسیر بسیار مثمر واقع گردد.
- از پیری در سنین میانسالی، جلوگیری می کند و آن را به تاخیر می اندازد.
- ویتامین A موجود در میوه خرمالو برای درمان خشکی پوست، مو و ناخن مثمر ثمرمی باشد.
- خوردن خرمالو می تواند منجر به رشد سریع تر استخوان های کودکان شود.
- خوردن میوه خرمالو، به پیشگیری از آلزایمر کمک می کند.
- آب خرمالو برای درمان زخمها مفید است.
- خرمالو برای بیماری های دهان و گلو درد مفید است.
- خواص خرمالو حاوی مواد معدنی بسیار زیادی است، که رشد و نمو کودکان یاری می نماید. آهن موجود در خرمالو موجب خونسازی میشود. امروزه خواص خرمالو برای کودکان برای همه روشن است و اکثر افراد آن را در رژیم غذایی فرزند خود دارند.
خواص خرمالو مفید در شادای پوست:
این میوه خواص اعجاب انگیزی برای پوست دارد حتی می توان آن را بهصورت پوره بر روی پوست صورت به عنوان ماسک به مدت ۲۰ دقیقه قرار داد. در ادامه به برخی دیگر از فواید خرمالو اشاره میکنیم:
- فواید خرمالو، به علت دارا بودن ویتامین های E و A برای نرمی و لطافت پوست مفید محسوب می شود و می تواند به درمان شوره سر کمک کند که همچنین موجب تقویب رشد موهای سر میشود.
- برخی مواد موجود در خرمالو مانند گس به باز کردن منافذ پوست کمک میکند. پس از دیگر خاصیتهای خرمالو، حفظ جوانی و درخشندگی پوست است.
- همچنین خواص خرمالو برای کسانی که از حساسیت و آلرژی های پوستی رنج میبرند، مناسب است. گرچه بیماریهای مزمن پوستی یک فرآیند طولانی را سپری میکنند اما کسانی که دچار این بیماریهای مزمن پوستی هستند می توانند از فواید این میوه استفاده کنند.
- میل کردن خرمالو می توان موجب با بهبود عملکرد گوارشی، تاثیر مستقیمی بر زیبایی و شفافیت پوست در مقابل از بین بردن جوش و آکنه گردد.
- خواص خرمالو؛ مملو از ویتامین ها و همچنین مواد معدنی بسیار مفیدی همچون: مقادیری ویتامین A ، لیکوین، بتاکاروتن، لوتئین و کریپتوکسانتین است که هر کدام می توانند نقش انتی اکسیدانی بسیار مفیدی را در بدن ایفا کنند و در کاهش استرس و اظطراب مفید واقع شوند که در پی این اتفاق می تواند در نهایت موجب بهبود چین و چروک و عارضه های پیری را به صورت چشمگیر کاهش دهد.
- با مصرف میوه ی جذاب خرمالو می توان آبرسانی را به پوست خود هدیه داد. خرمالو آبرسانی بسیار مناسبی برای پوست محسوب می شود. بهره مندی از این میوه آن هم به صورت تازه یا آب خرمالو، می تواند به شاداب بودن پوست کمک مناسبی کند.
- کسانی که دارای پوست های چربی هستند، می توانند با مصرف خرمالو یا تهیه ماسک خرمالو چربی پوست خود را به حد نصاب برسانند.
- به افرادی که موی کم رشدی دارند مصرف خرمالو تاکید میشود.
ویتامینهای خرمالو موجود در خواص خرمالو:
خرمالو مملو از ویتامینها و مواد معدنی است. یک خرمالوی معمولی (حدود ۱۶۸ گرم) مواد مغذی زیر را در اختیار شما قرار میدهد:
- ویتامینA: ۱۹ درصد
- ویتامین :C ۲۲ درصد
- ویتامین B13: ۳ درصد
- ویتامین :E ۸ درصد
- ویتامین :K ۵ درصد
- منگنز: ۳۰ درصد
- مس: ۹ درصد
- پتاسیم: ۸ درصد
خاصیتهای برگ درخت خرمالو:
در علوم طب سنتی توصیه می شود که برگ درخت خرمالو را مشابه ی دم کردن چای، آن را دم کنیم و نوش کنیم، زیرا برگ درختان خرمالو حاوی مقادیر فلاوونوئید می باشد. این ماده ی مفید بسیار نقش زیادی در جلوگیری از سرطان دارد. از طرفی این برگ خواصی مانند آنتی هیستامین را هم می تواند بازی کند.
خواص خرمالو، موجب کاهش التهاب در پوست و درماتیت میشود. همچنین تحقیقاتی در رابطه با اثرات مفید احتمالی عصاره اتانول موجود در برگ های خرمالو بر گردش خون، ممانعت از لخته شدن خون، کاهش سطح کلسترول پلاسما و فعال شدن پلاکتها انجام شده است.
این عنصر باعث کم شدن التهاب ها در پوست می شود. در ادامه مطالعاتی صورت گرفته است که فواید زیاد اتانول که در برگ های خرمالو موجود است، در گردش خون و جلوگیری از لخته شدن، همچنین کم شدن مقدار کلسرتول پلاسما و اکتیو شدن پلاکت ها موثر می باشد.
فواید دانه های خرمالو چیست:
علاوه بر خواص خرمالو، دانه آن نیز خاصیت هایی دارد. دانه های له شده ی خرمالو می تواند برای درمان سنگ کلیه و مثانه مفید باشد. برای استفاده از این خاصیت خرمالو، باید دانه خرمالو را کمی حرارت داد و سپس خرد و مانند قهوه دم کرد.
از دانه های له شده ی خرمالو با روغن منداب می توان برای درمان کمر درد، نقرس، استفاده کرد. به این صورت که ابتدا باید دانه های له شده خرمالو را با روغن منداب مخلوط کرد، سپس مواد را در یک بطری ریخته درب آن محکم بسته شود و در آب جوش به مدت یک ساعت بجوشد.
محدودیتها و هشدارها مصرف خرمالو:
با توجه به خواص بی شمار خرمالو اما بهتر است در مصرف آن مراقبت هم کرد. واکنشهای آلرژیک نسبت به این میوه لذیذ بسیار کم است. در مورد خواص خرمالو تنها تحقیقات محدودی بر روی انسان انجام شده است. تعداد زیادی از مطالعات سلولی و حیوانی وجود دارد، اما باید به خاطر داشته باشیم که فیزیولوژی انسان با حیوانات یا لولههای آزمایش متفاوت است. خوردن خرمالو یا نوشیدن چای خرمالو به احتمال زیاد بیخطر است.
اما بهتر است بدانید:
- مصرف خرمالوی نارس ممکن است منجر به انسداد روده شود.
- بیش از یک یا دو میوه در روز ممکن است بر میکروبیوتای روده تأثیر منفی بگذارد.
- خرمالو ممکن است با داروهای فشار خون تداخل داشته باشد.
- از دیگر خواص خرمالو، دارای مقادیر قابل توجه ای از قند می باشد که توصیه می شود پس از میل کردن بهتر است مسواک و یا دهان را شستوشوی مناسبی داد تا از پوسیدگی دندان ها جلوگیری شود.
- اگر پس از خوردن خرمالو، واکنشهای آلرژیک مانند کهیر، خارش پوست و ورم مشاهده شد حتما مصرف آن قطع شود و فورا به پزشک مراجعه گردد.
- کسانی که فشار خون پایینی دارند، باید در خوردن این میوه لذیذ جانب احتیاط را رعایت کنند زیرا، خوردن آن منجر به کاهش فشار خون و بیماریهای مرتبط با آن میشود.
- این میوه دارای قند بالایی است، پس افراد مبتلا به دیابت از خوردن آن باید اجتناب کنند.
- هنگام خوردن خرمالو باید پوست آن جدا شود در غیر این صورت امکان ابتلا به سنگ کلیه وجود دارد، زیرا اکثر تانیک اسیدها در پوست خرمالو جمع شده است.
سخن پایانی خواص خرمالو:
همانطور که بیان کردیم خرمالو میوه ای خوش طعع و سرشار از خاصیتهای متعدد است. پس می توان آن را نوعی میوه شگفت انگیز در نظر گرفت. گاهی اوقات با بروز برخی مشکلات مانند یبوست میتوان به جای استفاده از داروهای شیمیایی با خوردن میوه خرمالو از خواص آن استفاده کرد.
پس به افرادی که به این میوه خرمالو علاقه ندارند توصیه میکنیم بهتر است با این میوه آشتی کنند، تا با بهره بردن از خواص خرمالو به زندگی خود رنگ و رویی تازه ببخشند. حال از شما عزیزان دعوت میکنیم نظرات و انتقادات خود را با ما در بخش کامنت های همین صحفه در میان بگذارید.
سوالات متداول:
- طبع خرمالو چیست؟
خرمالو دارای طبع گرم و تر است.
- خرمالو چه عوارضی برای بدن دارد؟
خرمالو دارای بسیار زیادی است، اما بهتر است روزی ۱ تا ۲ عدد میل شود تا عوارضی برای بدن نداشته باشد.
- آیا گل میوه خرمالو مفید است؟
دم کرده یا دمنوش گل خرمالو برای معده مفید است.
- چه زمانی بهتر است این میوه را میل کرد؟
چون خرمالو یک میوه اسیدی است. مصرف آن موجب ترشح اسید معده میشود. بهتر است با معده پر میل شود تا به هضم بهتر غذا کمک کرده و بتوان از خواص خرمالو بهتر بهره بود.
منابع مقاله فواید خرمالو:
- https://www.webmd.com/diet/health-benefits-persimmon#1
- https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/persimmons.html
- https://supplements.selfdecode.com/blog/8-powerful-persimmon-benefits-nutrition-how-to-eat-it/
- https://www.allrecipes.com/article/how-to-eat-persimmons/
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
واقها باید مصرف کرد