پرورش گردو: هر آنچه از پرورش درخت نهال گردو باید بدانید

دسته بندی: جدیدترین مقالات مقالات پرورش درخت گردو
1400.10.15

پرورش درخت گردو چگونه می باشد؟

گردو، دانه خوراکی محبوب خدایان باستانی به حساب می ‌آمده تا با تناول کردن آن بتوانند از نظر قوای بدنی و ذهنی در نبرد‌های اساطیری خود دست بالاتر را داشته باشند! اصالت گردو به آسیای مرکزی و مدیترانه باز می‌ گردد. این مغز خوراکی سال‌های سال است که در سبد خوراکی انسان‌ها وجود دارد؛ بنابراین برای برداشت با کیفیت آن باید به نکات پرورش نهال گردو، دقت ویژه‌ای داشت.

مزایای مصرف مغز گردو:

مغز گردوی خوش طعم، بمب فعال امگا سه و آنتی اکسیدان می باشد. گردو، خود را همانند یک دوست قلب و مغز و دشمن سرسخت سرطان‌هایی مثل پروستات، روده، سینه و غیره معرفی کرده است. این دانه که بیشترین تشابه را به مغز انسان داراست، هم به صورت میان وعده ‌ای لذیذ میل می‌شود و هم به عنوان ماده ‌ای مغزی به انواع خوراک‌های پخته شده مثل سالاد، سوپ، پاستا و غیره اضافه می‌گردد.

یادمان باشد روغن گردو نیز سرشاز از فواید است که استفاده غذایی زیادی نیز دارد. شاید ثمره حاصل از درخت گردو، لبریز از چربی و پروتئین باشد، اما تحقیقات ثابت کرده که مصرف متعادل آن، باعث افزایش وزن شما نمی شود.

پرورش گردو

مشخصات درخت گردو چیست؟

درختی پهن برگ ما خوش قد و قامت است و می‌تواند تا 35 متر نیز رشد کند. تاج سرش پهن، تنه ‌اش کوتاه و در دوران جوانی، پوستش به قهوه‌ای می‌زند. شاخه‌ها که وظیفه بازوها را دارند، تنومند و سبز رنگ هستند. با انجام صحیح نکات پرورش نهال گردو، در دوران جوانی و بزرگسالی به موجودی جذاب و خوش هیکل و البته پرثمر تبدیل می گردد. دیگر مشخصات درخت گردو ایرانی (Juglans regia) به توصیف زیر می باشد:

  1. پوست: پوست درخت گردو ایرانی (انگلیسی) ، دارای شیارهای عمیق عمودی است و رنگی تیره مایل به قهوه‌ای دارد.
  2. برگ‌: برگ‌ های درخت گردوی ایرانی، پهن و کوتاه هستند و در دو طرف هر شاخه چند جفت آن مشاهده می‌شود. در پاییز، رنگ زرد و قهوه ‌ای به خود می‌گیرند و در صورت که له شوند، عطر خاص مرکباتی مثل لیمو می‌دهند.
  3. گل: شکوفه‌ های نر آویزان هستند و زرد رنگ مایل به سبز دارند؛ گل‌های ماده نیز در دسته‌های 2 تا 5 عددی بر سرشاخه‌ها خود نمایی می‌کنندو گرده افشانی هم توسط باد صورت می‌ گیرد.
  4. میوه: بعد از رعایت نکات لازم برای پرورش گردو، میوه ‌ای متولد می‌شود که پوستی سبز و گوشتی دارد و به همراه پوسته ای سخت، از مروارید چروکیده ی قهوه ای رنگ ما، مراقبت می‌کنند!

آب و هوای مناسب پرورش درخت گردو چیست؟

مناطقی که دارای آب و هوای مدیترانه ای و زمستان های معتدله هستند، درخت گردو را به رویش و ثمر مطلوب می‌رسانند. یکی از نکات پرورش نهال گردو، که باید به آن توجه ویژه‌ای داشت، نور آفتاب است. نهال رو به رشد گردو، محتاج نور فراوان است. درختان گردوی ایرانی در مقابل سرمای ناگهانی به شدت صدمه پذیر هستند. در مکان هایی که سرمای زودرس دیده می شود، از نهال هایی استفاده کنید که دیر گل هستند.

بهترین مکان پرورش درخت گردو:

خاک مناسب، به تعبیری خانه درخت گردوی ایرانی است. خاک‌های لومی و قلیایی که زهکشی مناسب شده باشند، خانه‌ای امن و گرم را برای این درخت می‌سازند! خاک رس چندان محل مساعدی برای رشد نهال گردو نمی باشد. یکی از نکات پرورش این نهال این میباشد که نباید در شیب تند کشت شوند. شیب‌ های ملایم نزدیک به زمین، محل مناسبی برای پروراندن درختان گردو هستند؛ به این دلیل که دسترسی به آب را برای درخت گردو آسان‌تر می‌کنند.

کاشت نهال گردو چگونه می باشد؟

شروع زندگی جدید فرا رسیده است! اولین مرحله پرورش درخت گردو، کاشتن نهال گردو برای رسیدن به آینده‌ای پر ثمر است. چاله‌ای عمیق با عرضی دو برابر ریشه نهال حفر کنید و بدون دست‌کاری کردن ریشه، نهال گردو را برای دوران جدید خود در این چاله قرار دهید. خاک را به خوبی در اطراف ریشه سفت کنید و آب مناسب را به خوردش دهید.

با خاک اره برای دوری از گزند علف ‌های هرز، اطراف تنه نهال را مالچ پاشی نمایید. مناسب ترین زمان کاشت درخت، میانه پاییز و زمستان است که هنوز نهال گردو در خواب هست.

نکات پرورش نهال گردو چیست؟

پرورش این نهال کار بسیار مهم و سختی است و باید در این حرفه، صبوری لازم را داشته باشید. علف‌ های هرز به ریشه درخت جوان آسیب می‌ زنند و جلوی رشدش را می‌گیرند. سعی کنید مالچ پاشی سالانه با کاه را در فاصله مناسب از درخت انجام دهید تا از شر این مزاحم‌ها خلاص شود. رطوبت و خیسی بیش از حد هم پرورش درختان را با اختلال مواجه می‌کند. موارد زیر نیز از جمله نکات پرورش نهال گردو، هستند:

  • آبیاری:

آبیاری از دیگر نکات پرورش این نهال است. درخت گردو نیازی به آبیاری زیاد و مکرر ندارد، اما در سال‌های اولیه رشد و مخصوصا  در تابستان های گرم و خشک، باید به شکل منظم آبیاری شود.

  • هرس کردن:

برای هرس کردن، اواسط تابستان یا زمستان را برگزینید و شاخه‌های آسیب دیده و کهنه را جدا نمایید. هرس کردن 5/1 تاج در سال نیز از نکات مهم پرورش درخت گردو، است. حتما وسایل بریدن و هرس کردن را قبل از استفاده، ضدعفونی کنید تا درخت پربار و جذاب شما دچار بیماری نشود.

  • تغذیه:

درخت دوست دارد تا در با شروع فصل بهار با مالچ و کودهای سرشار از نیتروژن تغذیه شود. البته ازخاطر نبرید که کوددهی بیش از اندازه، ریشه درخت را خشک می‌کند.

مشکلات احتمالی در پرورش گردو:

  • آفتاب و گرمای بالای 38 درجه سانتی گراد در تابستان میوه این درخت را پیر و سیاه می‌کند.
  • نهال گردو و گل‌های زیبایش، به سرما حساس هستند؛ در مکان‌هایی که سرما زودرس است، از ارقام دیرگل استفاده کنید.
  • کرم ناف، شته، کنه و… از جمله موذیانی هستند که تا فرصت را غنیمت بشمارند به تنه، برگ، ریشه و میوه هجوم می برند.
  • بلایت گردو، پوسیدگی ریشه و طوقه، شانکر پوست، گال تاج نیز از جمله بیماری‌ها و حملات باکتریایی درخت شما هستند که می‌توانند در پرورش درختان، خلل وارد کنند.

بهترین زمان برداشت مغز گردو چیست؟

برداشت گردو از درخت زمانی می باشد که پوسته‌‌ سبز رنگ آن کمی تغییر رنگ داده و شکاف خورده باشد.در واقع پوسته‌ای شکافته و خشک شده، خبر می‎دهد از سرّ درون! معمولا اواسط پاییز، زمان باردهی درخت گردو است. شروع به تکاندن شاخه ها کنید و گردو هایی که روی زمین ریخته شده را از دست سنجاب‌ها حفظ کنید!

حدود سه روز، میوه ‌ها را در مکانی گرم و پرنور نگه دارید تا فرآیند خشک شدن کامل شود. حال، دردانه ما آماده است تا وارد چرخه رژیم غذایی انسان شود. صبور باشید! درختان گردو ممکن است تا ده سال اول هیچ ثمره ‌ای را برای شما نداشته باشند اما این صبوری بی جواب نمی‌ ماند؛ با پرورش درخت گردو، تا سال‌ها می‌توانید لذتش را ببرید.

هر درخت گردو تا چند کیلو محصول می‌دهد؟

با توجه به نوع نژاد، جغرافیای محل کاشت و رعایت نکات پرورش نهال گردو، هر درخت بالغ گردو میانگین می‌تواند سالانه بین 100 تا 300 کیلوگرم گردو تولید کند.

درخت گردو تا چند سال عمر می‌کند؟

درخت گردو در ایران تا 200 سال نیز عمر می‌کند، اما هیچ قطعیتی ندارد و ممکن است با توجه به شرایط اقلیمی، این عدد تا سال‌های بیشتر یا کمتر نیز متغیر باشد.

درخت گردو تا چند سال میوه می‌دهد؟

باز هم با توجه به نوع درخت گردو و چگونگی پرورش آن، این آمار متفاوت است؛ اما در شرایط مطلوب این درخت بالای 70 سال باردهی دارد.

نتیجه گیری مقاله پرورش درخت گردو:

در این مقاله راجع به ویژگی ها و نکات پرورش نهال گردو، با شما صحبت کریم. همچنین از مشکلاتی که می تواند برای درخت گردو حادثه آفرین باشد نیز مطالبی را ارائه دادیم، تا بتوانید به درستی از شیوع بیماری ها و آفات جلوگیری کنید. اگر شما نیز برای پرورش این درخت نکته ای دیگر می­دانید، حتما با ما به اشتراک بگذارید.

منابع مقاله پرورش گردو:

  1. https://www.healthline.com/nutrition/foods/walnuts#benefits
  2. https://www.woodlandtrust.org.uk/trees-woods-and-wildlife/british-trees/a-z-of-british-trees/walnut/
  3. https://leafyplace.com/walnut-trees-types-bark-and-leaves/
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
52

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “پرورش گردو: هر آنچه از پرورش درخت نهال گردو باید بدانید”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *