عمق ریشه درخت گردو چقدر است؟ (ازخواص پوست ریشه درخت گردو بخوانید)

دسته بندی: جدیدترین مقالات مقالات پرورش درخت گردو
1400.10.11

عمق ریشه درخت گردو و خواص پوست ریشه درخت گردو:

یکی از مهمترین فاکتورها در کاشت درخت گردو، نوع خاک در زمین قابل کشت است. اگر قصد طراحی یک باغچه به منظور کاشت این نهال را دارید، از توجه به عمق ریشه درخت گردو، غافل نمانید. وضعیت قرارگیری ریشه درخت گردو در خاک، به اندازه‌ای اهمیت دارد که شما می‌توانید تأثیر آن را در رشد و باردهی این درخت مشاهده کنید.

عمق ریشه درخت گردو چقدر است؟

ریشه‌ های این درخت بسیار گسترده بوده و تا عمق زیادی درون خاک جای می‌گیرند. معمولا عمق ریشه درخت گردو، به 3 تا 5 متر هم نیز می‌رسد. به این ترتیب حفر گودال یا چاله جهت کاشت نهال گردو باید عمق مناسبی داشته باشد. با توجه به میزان رشد ریشه درخت گردو، شما باید گودالی به اندازه 50 تا 80 سانتی‌متر درون زمین حفر کنید.

همچنین باید به فاصله بین نهال‌ ها کنار یکدیگر نیز دقت نمایید. همان‌طور که اشاره کردیم ریشه درخت گردو، در طول رشد بسیار گسترده شده و درون خاک جای می‌گیرد. به همین دلیل رعایت فاصله مناسب بین نهال‌ ها اهمیت بسیاری دارد. مناسب ترین فاصله برای کاشت گردو 6 تا 7 متر در ارقام جدید و در ارقام قدیمی 10 تا 12 متر است.

توجه داشته باشید که این فاصله ممکن است در ارقام مختلف، متفاوت باشد. قبل از کاشت گونه‌های مختلف این نهال در مورد نوع نژاد و شرایط نگهداری از آن اطلاعات لازم را کسب کرده و با آگاهی برای این کار اقدام کنید.

عمق ریشه درخت گردو

آزمایش خاک برای کاشت نهال گردو:

  1. در حالت کلی آزمایش خاک قبل از اقدام برای کاشت ارقام مختلف اهمیت بسیاری دارد.
  2. در این مطلب هدف ما بررسی ریشه درخت گردو، و عمق مناسب برای کاشت این نهال است که در ادامه به آزمایش خاک برای کاشت این نهال می‌پردازیم.
  3. توجه داشته باشید که آزمایش خاک و انتخاب خاک مناسب برای پرورش این درخت در میزان رشد و باردهی آن، اثر فوق‌العاده مطلوبی دارد.

مشاهده لیست انواع نهال گردو پربار

چرا آزمایش خاک برای کاشت اهمیت دارد؟

همه ما می‌دانیم که ارقام مختلف باید در خاکی مناسب با شرایط کاشت، پرورش داده شوند. این امر در رشد و سوددهی نهال گردو نیز اهمیت بسیاری دارد. کارشناسان و متخصصان در این حوزه به باغداران توصیه می‌کنند تا قبل از کاشت این درخت، خاک قابل کشت را از نظر حاصلخیزی و وجود عوامل خارجی مانند باکتری یا قارچ، مورد آزمایش قرار دهند.

اگر این امر به درستی و بر اساس اصول تخصصی انجام نشود و انواع میکروارگانیسم مانند باکتری در خاک وجود داشته باشد، ریشه‌های درخت گردو در کوتاه‌ ترین زمان ممکن آسیب می‌بینند. برای این منظور معمولا از خاک زمین زراعی نمونه‌ برداری می‌ کنند. با انجام مراحل مربوط به نمونه‌ برداری و آزمایش، خاک از هر نظر بررسی شده و صلاحیت کاشت نهال گردو در آن مشخص می‌شود.

آزمایش‌های لازم جهت انتخاب خاک مناسب:

همان‌طور که اشاره کردیم، رشد و سلامت ریشه درخت گردو در باردهی آن اهمیت بسیاری دارد. به همین دلیل معمولا باغداران قبل از کشت خاک باغ یا باغچه خود را آزمایش کرده و سپس برای پرورش این نهال اقدام می‌کنند. اگر در این امر تخصص لازم ندارید، به‌هیچ‌وجه جای نگرانی وجود ندارد. امروزه نهالستان‌ها و مراکز تخصصی فروش نهال، از کارشناسانی تشکیل شده‌اند که به مراحل نمونه‌برداری و آزمایش خاک تسلط داشته و از دانش کافی در این خصوص بهره‌مند هستند.

نکات مهم در آزمایش خاک درخت گردو:

در کنار اطلاع از وجود یا عدم وجود میکروارگانیسم های مضر در زمین قابل کشت، موارد مهم دیگری نیز وجود دارند که باید قبل از کاشت مورد بررسی قرار بگیرند. رطوبت خاک، یکی از مهمترین عوامل در سلامت و رشد مناسب ریشه درخت گردو، محسوب می‌شود. به همین جهت قبل از هر چیز باید نسبت به رطوبت کافی خاک اطمینان حاصل کنید.

عامل مهم بعدی، مقدار اسیدیته خاک است. بهترین بازه عددی برای پرورش این نهال گردو بین 6/5 و 7/5 است. به این معنی که اسیدیته خاک برای کاشت درخت گردو باید حداقل 6/5 و حداکثر 7/5 باشد. از دیگر فاکتورهای مهم در سلامت ریشه، اندازه‌ گیری میزان غلظت مواد نیتروژنی در خاک است. این مواد اگر از سطح استاندارد خود عبور کنند، به شکل مستقیم بر روی ریشه درخت گردو، اثر مخرب خواهند داشت.

از دیگر مواد یا ترکیبات موجود در خاک که اندازه آن‌ها باید مورد بررسی قرار بگیرد، می‌توانیم به فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم و… اشاره کنیم. همچنین وجود مقدار زیاد عناصر فلزی درون خاک نیز باعث آسیب دیدن ریشه درخت گردو، و شرایط رشد نهال خواهد شد.

بهترین نوع خاک برای کاشت درخت گردو:

در این مطلب ما به عمق ریشه درخت گردو، اشاره کردیم که بسیار گسترده و طویل هستند. به همین جهت قبل از کاشت باید به نوع خاک در زمین زراعی مورد نظرمان توجه ویژه‌ای داشته باشیم. مهمترین عامل در این خصوص آزمایش نرم یا سفت بودن خاک است. ریشه درختان گردو در خاک سفت به خوبی رشد نکرده و گسترش پیدا نمی‌کند.

  • به همین منظور بهترین نوع خاک برای گردو، خاکی نرم است تا ریشه درخت گردو، در آن به راحتی حرکت کرده و مواد مغذی لازم را به دیگر قسمت‌های خاک برساند.
  • توجه داشته باشید که در نرم بودن خاک نیز باید تعادل برقرار شود.
  • در واقع بافت خاک مورد نظر شما از نظر سفتی و نرمی‌ باید در وضعیتی متعادل قرار داده شود.
  • به عنوان مثال اگر خاک بسیار نرم بوده و مقدار رس موجود در آن زیاد باشد، به ریشه درخت گردو، آسیب وارد می‌شود.

آیا کاشت محصولات دیگر بر روی کیفیت خاک اثرگذار است؟

بسیاری از باغداران از یک زمین زراعی در ایام مختلف سال برای کاشت ارقام مختلفی استفاده می‌کنند. هر نهال شرایط ویژه‌ای برای نگهداری داشته و پس از کاشت و برداشت نیز خاک تحت تأثیر این شرایط قرار می‌گیرد. به همین دلیل اگر پیش از این زمین زراعی شما به کاشت محصولاتی غیر از گردو اختصاص داشته، قبل از کاشت نهال گردو، نمونه‌ای از خاک گرفته و آن را بررسی کنید. با انجام آزمایش‌های لازم، شما نسبت به تغییرات رخ‌داده درون بافت خاک اطلاعات مهم را به دست خواهید آورد.

اهمیت توجه به عمق ریشه درخت گردو:

اگر می‌خواهید پس از کاشت نهال گردو، باغی سرزنده با درختانی سالم داشته باشید، حساسیت خود نسبت به سلامت ریشه درخت گردو، و خاک مناسب را افزایش دهید. ریشه‌ها تمام مواد لازم برای رشد به همراه آب را به تنه درخت و دیگر اندام‌های آن می‌رسانند. به این ترتیب مراقبت از یک نهال تنها به نور کافی، آبیاری منظم، هرس کردن و… منتهی نمی‌شود.

جمع‌آوری اطلاعات مهم در خصوص انتخاب خاک مناسب، سلامت ریشه و آگاهی از عمق ریشه درخت گردو، در رشد بهینه و سوددهی آن اثر مستقیم دارد. شاید از این موضوع اطلاع نداشته باشید که بعضی از میکروارگانیسم‌های موجود در خاک برای رشد درختان بسیار مفید هستند. به عنوان مثال یک نوع قارچ به نام میکرویزا از طریق ریشه‌های نهال گردو به قسمت‌های دیگر آن رسیده و در رشد و کیفیت باردهی آن، اثر بسیار مطلوبی دارد.

نتیجه گیری عمق ریشه درخت گردو:

عمق ریشه درختان گردو؛ باید به شکلی محاسبه شود که ریشه‌ها پس از رشد به بن‌بست نخورده و در اصطلاح خفه نشوند. نکته مهم در ریشه درخت گردو، دسته‌ بندی آن است.به این معنا که مجموع ریشه های تشکیل دهنده این درخت، خود به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. به عنوان مثال درخت گردو از چند ریشه اصلی تشکیل شده که این بخش‌های اصلی برای رشد و گسترش به صورت طولی و عرضی به خاکی حاصلخیز همراه با عمقی مناسب احتیاج دارند.

بهتر است این‌گونه نتیجه گیری کنیم که اگر قصد کاشت نهال گردو در باغ یا باغچه خود را دارید، فضایی وسیع را به این موضوع اختصاص دهید. در صورت عدم دسترسی به مکان یا زمینی مناسب، از کاشت این درخت منصرف شوید تا در آینده با آسیب ریشه‌ها، شکست در سوددهی و رشد درختان خود مواجه نشوید.

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
45

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “عمق ریشه درخت گردو چقدر است؟ (ازخواص پوست ریشه درخت گردو بخوانید)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *