طبع بادام درختی در طب سنتی: (هر آنچه از طبع و مصلح بادام باید بدانید)

دسته بندی: جدیدترین مقالات
2021.12.26

طبع بادام درختی چیست؟

قبل از اینکه به طبع بادام درختی در طب سنتی، اشاره کنیم باید بگوییم که بادام، بمبی از مواد مغذی است! آن‌ها را باید از محبوب ترین آجیل ‌ها محسوب کرد که مردم در سراسر جهان از خوردنشان لذت می‌برند. بادام درختی، ترد و لبریز از ویتامین ‌ها، مواد معدنی و مواد مغذی می باشد. در این نوشتار سعی داریم تا درباره طبع آن، مطالبی ارائه دهیم تا چنانچه گرم مزاج یا سرد مزاج هستید، با رعایت نکاتی که به سلامتی شما آسیب نزند، از این آجیل خوشمزه استفاده کنید.بادام-درختی

مزایای مصرف بادام درختی:

این آجیل را باید بخشی از غذاها و دستور پخت‌های مختلف دانست، از شیرینی‌های بادامی‌گرفته تا خورشت بادام که یکی از معروف ‌ترین غذاهای استان‌های غربی کشور ما است. کمتر گزارشی درباره آلرژی به بادام به ثبت رسیده، تا جایی که، حتی نخستین غذایی که به نوزادان در ماه ششم می‌دهند، حریره بادام است. در نتیجه طبع بادام درختی، نیز برای این گروه حساسیت خاصی به وجود نمی آورد.

اگرچه معروف ‌ترین و در دسترس‌ ترین مغز در کشور ما، مغز گردو است و شاید سالی چند بار در آجیل عید و یلدا، بادام را میهمان خانه‌هایمان کنیم،  اما خوردن بادام تازه، شیر بادام و بادام خیس خورده در وعده‌های مختلف در کشورهای دنیا، امری عادی است؛ آنان معتقدند که خوردن بادام می ‌تواند مغز انسان را فعال ‌تر کند و راندمان حافظه را ارتقا دهد.

صرف نظر از طبع بادام درختی، این آجیل در حال حاضر برای کمک به کم شدن وزن و سیری، کمک به پیشگیری از دیابت و به طور بالقوه بهبود آرتریت، مهار رشد سلول‌های سرطانی و کاهش خطر آلزایمر شناخته شده است. می ‌توان دلیل محکمی داشت که از نظر تغذیه ‌ای، بادام درختی بهترین غذایی است که یک فرد می‌تواند بخورد.

همچنین شما می توانید جهت تمایل به کاشت و پرورش انواع نهال بادام، روی عبارت (نهال بادام) کلیک یا لمس نمایید تا لیست پربارترین درختان بادام را مشاهده نمایید.

بادام

طبع بادام درختی از زبان پدربزرگ و مادربزرگ ها:

اکثر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها معتقدند که در گرمای سوزان تابستان نباید بادام خام خورد! آیا تاکنون به علت چنین توصیه ‌ای فکر کرده بودید؟ خوب است بدانید که طبق نظریه محققان طب سنتی، طبع بادام درختی، گرم و ‌تر می باشد؛ بنابراین با هر نوع مزاجی سازگاری دارد و مسئله ای ایجاد نمی‌کند.

قدیمی‌ ترها دقیقا به همین دلیل توصیه می‌کردند که در تابستان، بادام خورده نشود. زیرا بادام خام، گرما در بدن تولید می‌کند که می‌تواند منجر به جوش، آکنه و چنین مشکلاتی شود. برخی ‌ها معتقدند که بادام باید خیس بخورد و مصرف گردد، زیرا مواد مغذی آن به راحتی توسط بدن جذب می‌گردد.

در تابستان، خیساندن ایده خوبی است، زیرا بر اساس طبع بادام درختی، گرما را در بدن کنترل می‌کند و از بروز عوارضی مثل جوش و… می‌کاهد.

بنابراین به نظر می‌رسد، خوردن بادام خیسانده شده، گزینه سالم‌ تری برای اهالی خانه باشد. لازم است که بدانید، پوست بادام دارای تانن است و می‌تواند از جذب مواد مغذی پیشگیری کند. اما وقتی بادام خیس خورده می‌خورید، تمام مواد مغذی این آجیل خوشمزه را میل می‌کنید.

بنابراین هضم این مغز، راحت‌تر می‌شود و با توجه به طبع بادام درختی، افراد محدودی که نمی‌توانند طبع گرم این آجیل را طاقت بیاورند نیز می ‌توانند از خواص بی مانند آن بهره‌مند شوند. لازم است 1 مشت بادام را در 1 ظرف آب به مدت ۶ تا ۸ ساعت خیس کرده و بگذارید تا مرطوب شوند.

مطالعه ی مقاله ی خواص بادام برای انسان

مصرف بادام درختی برای چه کسانی مفید است؟

حال که با طبع بادام درختی در طب سنتی؛ آشنا شدیم، راحت‌تر می‌توانیم متوجه شویم که آیا این آجیل برای ما مفید است یا مضر. خوب است بدانید که اگر مادری در دوران بارداری متناوب از بادام استفاده کند، کودکی آرام‌تر خواهد داشت. علاوه براین مصرف آجیل هایی با طبع گرم و ‌تر مانند بادام درختی برای کسانی که گریبانگیر یبوست، بیماری ‌های لثه و دندان و سنگ کلیه هستند ، بسیار موثر است.

گرمیجاتی مانند بادام، سبب تقویت قوای جنسی می ‌شوند و ضعف بینایی را نیز ارتقا می‌بخشند. ترکیب بادام و عسل، یک معجون شگفت‌انگیز برای تقویت حافظه است، از این رو می‌تواند یک صبحانه یا میان وعده مقوی برای کودکان و محصلان باشد و گرمای طبع بادام درختی تازه، می ‌تواند انسداد مجاری ادراری را نیز مرتفع نماید.

ضمنا اگر در زمره افرادی هستید که از کاهش وزن رنج می‌برید و تحت درمان برای رژیم چاقی قرار دارید،  حتما پزشک متخصص و یا کارشناس تغذیه، مصرف بادام را به صورت روزانه برای شما در نظر گرفته است.

آیا طبع بادام درختی ممکن است با برخی مزاج‌ ها ناسازگار باشد؟

هیچ فرضیه ‌ای در این جهان، قطعیت ندارد.  معمولا طبع بادام درختی، برای بسیاری از مزاج ها خوشایند است و غالبا مسئله ای ایجاد نمی‌کند ، اما برخی افراد باید از مصرف آن اجتناب کنند و یا با رعایت مواردی اقدام به مصرف این آجیل خوشمزه نمایند.

افرادی که به آجیل آلرژی دارند باید از بادام درختی هم دوری کنند. اگر فردی بعد از خوردن بادام دچار کهیر، تورم و مشکل در تنفس شد، باید فوراً به دنبال کمک‌های پزشکی باشد.

کسانی که آلرژی شناخته شده دارند باید به توضیحات مندرج روی بسته‌بندی مواد غذایی دقت کنند و مطمئن شوند که این خوراکی‌ها حاوی بادام نیستند. در تزیین برخی پلوها، در تهیه انواع نان و شیرینی، شکلات و کیک، از بادام مصرف می گردد در حالی که بدن برخی افراد، پاسخ شایسته‌ای به گرمای طبع بادام درختی، نشان نمی ‌دهد.

اگر مزاج و طبع خود را بر اساس معیارهای طب سنتی بررسی کرده‌اید و متوجه شده‌اید که طبع سردی دارید، از خوردن مدام بادام پرهیز کنید. معده‌ های سرد نمی ‌توانند بادام درختی را تحمل کنند و اصطلاحا این آجیل روی دلشان می‌ماند. بادام درختی در حالت عادی نیز دیرهضم است و این دیرهضمی‌ برای معده‌های سرد، مشکل‌زا خواهد بود.

اگر در خانواده شما فردی مبتلا به نقرس است، در پختن غذاهای گرمی حساسیت به خرج دهید. طبع بادام درختی؛ گرم است و چنین آجیلی برای مبتلایان به نقرس، ممنوعه محسوب می‌شود. اگر اضافه وزن دارید، بادام را دور کنید.

مصلح بادام درختی چیست؟

بزرگان طب سنتی معتقدند خوردن مواد غذایی که ممکن است برای برخی مشکل‌زا باشد، اگر با مصلحش مصرف گردد، عوارضی نخواهد داشت. اصولا مُصلح، غذایی است که اگر در کنار یک غذای دیگر مصرف شد، عوارض جانبی آن را از بین می برد و یا کم خواهد کرد.

مصلح سبب می‌شود تا هضم راحت‌ تر اتفاق بیفتد و خواص ماده غذایی وارد بدن شود. طب سنتی معتقد است که کلیه سبزیجات، میوه ‌ها، ادویه ‌ها و سایر مواد غذایی حتما با مصلح خودشان مصرف شوند تا اثر سو بر جا نگذارند. با توجه به طبع بادام درختی، برای مصلح این آجیل می توان شکر و عسل و همچنین رب ترش را نام برد.

ویژگی‌های طبع گرم چیست؟

طبع بادام درختی تازه، گرم و‌ تر می باشد، بنابراین کسانی که طبع گرمی دارند باید در خوردن این آجیل احتیاط کنند. ممکن است بگویید ما از کجا باید تشخیص دهیم که طبعمان گرم است یا سرد؟ ما در ادامه ویژگی ‌های طبع گرم را به شما خواهیم گفت. اگر به طور معمول دمای بدن شما گرم ‌تر از دیگران است،  چنانچه زودجوش هستید و به اصطلاح زود از کوره در می‌روید، احتمال زیاد طبع شما گرم است و با در نظر گرفتن این مورد بهتر است این آجیل را با مصلح آن مصرف نمایید.

خوردن گرمیجات برای کسانی که طبع گرم دارند می‌ تواند با عوارضی مانند شوره سر، کهیر، آکنه، جوش پوستی، تاول در بدن، احساس گرمای زیاد و تعریق، عطش و خارش همراه باشد.

ویژگی‌های طبع سرد چیست؟

  1. اگر پوست روشن و شفافی دارید، احتمالا از جمع کسانی هستید که طبعشان سرد می باشد.
  2. البته در نظر داشته باشید که این نشانه‌ ها تقریبی است اما تا حد زیادی می‌تواند شما را در شناساندن طبعتان راهنمایی کند.
  3. افرادی که طبع سردی دارند معمولا کسل و خواب ‌آلود هستند و اغلب با دل دردهای ناشی از دیر هضم شدن غذا مواجهند.
  4. این افراد استعداد چاقی زیادی دارند و معمولا آرام هستند.

اگرچه با توجه به طبع بادام های درختی، که گرم و همچنین ‌تر می باشد، مصرف آن برای این افراد موثر هم هست اما با توجه به دیر هضم شدن بادام باید مواردی مانند خوردن بادام خیس خورده یا ترکیب با برخی مصلح‌ها را هم در نظر بگیرند.

آیا ممکن است طبع ما نه گرم باشد نه سرد؟

اگرچه شمار کسانی که دارای طبع معتدل هستند زیاد نیست، اما بله، باید در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است طبع شما نه گرم باشد نه سرد، بگوییم که امکانش وجود دارد.

کسانی که طبعشان معتدله است، در مقابل خوردن خوراکی ‌ها مشکل خاصی ندارند، بنابراین طبع بادام درختی، که گرم و‌ تر است هم آن‌ها را اذیت نمی‌کند. اما این افراد به علت این که دفع سموم بدنشان به سختی انجام می ‌شود، ممکن است به بیماری ‌های متنوعی دچار شوند.

نتیجه گیری و جمع بندی طبع بادام درختی:

حال که با طبع بادام درختی؛ آشنا شدید، روش مصرف مناسب آن را نیز پیدا کنید تا از مزایای این آجیل بهره‌مند شوید. این مغز شامل یکی از کامل ترین آجیل ها شناخته می شود که خاصیت افزایش وزن،تقویت حافظه، بهبود چشم و درمان یبوست دارد. با در نظر گرفتن طبع آن که گرم و ‌تر است، مصلح مناسب آن را انتخاب کنید و مصرف نمایید. شما بادام درختی را چگونه مصرف می‌کنید؟ آیا طبع بدن خود را می ‌شناسید؟

برچسب ها:

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
23

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “طبع بادام درختی در طب سنتی: (هر آنچه از طبع و مصلح بادام باید بدانید)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.