معایب گردو ژنوتیپ: (برسی مزایا و معایب درخت گردوی ژنوتیپ)
مقدمه ای بر مزایا و معایب گردو ژنوتیپ:
امروزه احداث باغ گردو یکی از حوزه های اقتصادی در کشاورزی محسوب میشود. اگر قصد ایجاد باغ گردو دارید، حتما به این موضوع فکر کرده اید که چه نوع نهال گردویی خریداری کنید. برای برخورداری از یک باغ پر محصول، باید نهال های مناسب با آب و هوا و منطقه جغرافیایی خود را تهیه کرده و به صورت اصولی به پرورش آنها بپردازید.
گردو ژنوتیپ آریا یکی از انواع نهال گردو است که میتوانید در باغ خود بکارید. در این نوشتار قصد داریم به بررسی مشخصات این نوع درخت شامل مواردی چون روش کاشت، ویژگیهای ظاهری، مزایا و معایب گردو ژنوتیپ، و دیگر موارد بپردازیم.
آشنایی با انواع درخت گردو:
چندین نوع نهال گردو برای کاشت در باغ ها وجود دارد که هر یک از آنها ویژگیهای مربوط به خود را دارند. در کشور ما که انواع اقلیم و آب و هوا جغرافیایی داریم، هر نهال گردو برای کاشت در منطقه و شرایط آب و هوایی خاصی مناسب است. برخی از انواع ارقام گردو به شرح زیر است:
- نهال گردو چندلر پیوندی
- نهال گردو خوشه ای
- نهال گردو ژنوتیپ آریا
- نهال گردو فرنور پیوندی
- نهال گردو کانادایی
- نهال گردو پکان آمریکایی
- نهال گردو تویسرکان
- نهال گردو هارتلی
- نهال گردو تو سرخ
- نهال گردو لارا
در ادامه قصد داریم به معرفی ویژگیها و معایب گردو ژنوتیپ، بپردازیم.
مشاهده لیست انواع نهال گردو مقاوم به سرما و گرما
معرفی کلی درخت گردو ژنوتیپ:
نهال گردو ژنوتیپ آریا یکی از انواع گردویی است که در ایران کاشت میگردد و به صورت بذری یا پیوندی است. به کمک اصلاحات ژنتیکی، بسیاری از معایب گردو ژنوتیپ، رفع شده است. گردو ژنوتیپ دارای ویژگی خود گرده افشانی بوده که این موضوع موجب پر بار بودن و بار دهی جانبی آن میگردد. این گونه یکی از درختان سودده است و به همین دلیل بسیاری از باغداران را ترغیب کرده تا زمینهای کشاورزی خود را به کاشت آن اختصاص دهند.
ویژگیهای ظاهری درخت گردو ژنوتیپ:
درخت گردوی ژنوتیپ دارای پایه کوتاهی است و شاخ و برگهای بسیار متراکمی دارد. به خاطر این ویژگیها، بهتر است نهالهای این نوع درخت گردو را با فاصله مناسب از هم بکارید. حداکثر ارتفاع درخت گردو ژنوتیپ به 8 متر میرسد.
پرورش نهال گردو ژنوتیپ، مناسب چه مناطقی نیست؟
برای اینکه بدانید کدام نوع نهال گردو برای باغ شما مناسبتر است، باید اطلاعات دقیقی از شرایط اقلیمی، ارتفاع از سطح دریا و آب و هوای محل باغ خود داشته باشید. نهال گردو ژنوتیپ برتر برای کشت در مناطقی که ارتفاعی بیش از 1400 متر از سطح دریا دارند، بهینه نمی باشد. ارتفاع ایده آل برای کشت نهال این درخت، از ارتفاع 600 متر شروغ می گردد و تا ارتفاع 1000 متر است. گردو ژنوتیپ آریا در مناطقی سردسیر غیره قابل کشت است.
گردو ژنوتیپ مناسب چه آب و هوایی است؟
از این نژاد درخت گردو برای مناطق نسبتا گرم تا معتدل مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از معایب درخت گردو ژنوتیپ، این است که آب و هوای خیلی سرد میتواند به نهال آن آسیب بزند. البته شاتون دهی و جوانه دهی مجدد این نهال پس از سرما، سبب حفظ محصول میشود.
خاک مناسب برای کاشت نهال گردوی ژنوتیپ:
درخت گردو ژنوتیپ آریا یک درخت نسبتا مقاوم محسوب میشود و میتواند خود را با بیشتر خاکها سازگار کند، توصیه می شود اگر تمایل دارید که بالاترین راندمان را از نهال های گردوی خود مشاهده نمایید، از خاک شنی و در عمق یک متر کشت نمایید. این جنس خاک این امکان را به ریشه های درخت می دهد تا به طور مناسب رشد نمایید و مواد معدنی را دریافت نماید.
فاصله کاشت درخت گردو ژنوتیپ:
با توجه به اینکه گردو ژنوتیپ از نوع پایه کوتاه بوده و الگوی رشد گستره دارد، بهتر است نهالهای این نوع درخت گردو را در فاصله 6 در 7 متر بکارید؛ این روش کاشت سبب افزایش تراکم کشت در باغ میشود.
بهترین زمان کاشت نهال گردو:
نهال گردو در فصل پاییز و زمستان به خواب میرود که زمان منتسبی برای کاشت نهال گردو است؛ چرا که نهال در زمان خواب با انتقال به باغ دچار آسیب نمی شود. علاوه بر این، در هنگام کاشت باید توجه داشته باشید که نیاز سرمایی نهال نیز تامین شود. از این رو، بهترین زمان برای کاشت نهال این نوع گردو، از نیمه پاییز تا اواخر آن است؛ البته در برخی موارد تا انتهای زمستان نیز میتوان آن را کاشت.
مطالعه مقاله کاشت درخت گردو
درخت ژنوتیپ چقدر عمر می کند؟
درختان گردو نسبت به دیگر درختان عمر طولانی تری دارند. درخت گردو ژنوتیپ میتواند تا ۳۰۰ سال عمر کند. البته اینکه درخت گردو چه قدر عمر کند و تا چه زمانی محصول بدهد، بستگی به میزان رسیدگی و میزان آبدهی و کوددهی به آن دارد. در برخی مموارد عمر درخت گردو به 1000 سال هم میرسد.
توجه داشته باشید که درخت گردو ژنوتیپ در مراحل مختلف بلوغ و رشد خود دارای شرایط متفاوتی است که در هر یک از این دورهها میزان باردهی خاص خود را دارد. بیشترین بازدهی درخت نیز در دهه پنجم تا شیشم زندگی آن است اما به مرور این مقدار کاهش مییابد.
یکی از معایب درخت گردو ژنوتیپ پرورش چیست؟
برخی از مهمترین معایب گردو ژنوتیپ، به شرح زیر است:
- این درخت بر خلاف بسیاری از ارقام تجاری، زود خزان است.
- یکی از معایب گردو ژنوتیپ در( مناطق گرمسیر)، دیر گل بودن و دیر برگ ده بودن آن است.
- در مناطق خشک و کم آب، این نوع درخت گردو رشد کندی پیدا میکند؛ اما خشک نمیشود.
- توجه داشته باشید که آب و هوای خیلی سرد میتواند به نهال این درخت آسیب بزند.
- معمولا با گذشت 6 تا 8 سال پس از کاشت به باردهی مناسب میرسد.
- گردو ژنوتیپ ساختار تخم مرغی شکل دارد.
- حدود نیمی از وزن مغز گردو ژنوتیپ مربوط به پوست آن است.
- ضخامت پوسته چوبی آن معمولی است و نمیتوان گفت پوست آن کاغذی است.
مطالعه مقاله معایب درخت گردو تویسرکان
مزایای پرورش درخت گردو ژنوتیپ چیست؟
- میزان باردهی گردو ژنوتیپ اقتصادی و تجاری است.
- با خرید نهال گردو ژنوتیپ میتوانید یک سرمایه گذاری کم ریسک داشته باشید.
- تقریبا 95 درصد از میوههای این درخت پوچ نیست و همه آنها پر مغز و سالم هستند.
- گردو ژنوتیپ مقاومت بالایی در مقابل بسیاری از بیماریها و آفات دارد.
- شاتون دهی و جوانه دهی مجدد این نهال پس از سرما، موجب حفظ محصول میگردد.
- به دلیل اینکه درخت ژنوتیپ پایه کوتاه بوده و ارتفاع کمتری نسبت به دیگر درختان گردو دارد، چیدن محصول آن بسیار آسان است.
- گردو ژنوتیپ دیرتر از سایر گردوها گل باز میکند و به همین دلیل برای مناطقی که سرمای بهاره دارند، مناسب است.
مزایای مغز گردو ژنوتیپ:
در مورد خصوصیات محصول این درخت میتوان موارد زیر را بیان کرد:
- رنگ مغز گردو این درخت روشن و سفید است.
- مغز گردوی آن پوستی صاف و حالتی کشیده دارد.
- مغز گردو ژنوتیپ پرچرب و خوش طعم است.
- و…
جمع بندی و نتیجه گیری مزایا و معایب گردو ژنوتیپ:
نهال گردو ژنوتیپ آریا یکی از انواع گردویی است که در ایران کاشت میگردد و به شکل بذری یا پیوندی است. به دلیل اینکه درخت ژنوتیپ ارتفاع کوتاه بوده و ارتفاع کمتری نسبت به دیگر درختان گردو دارد، چیدن محصول آن بسیار آسان است. گردو ژنوتیپ دیرتر از سایر گردوها گل باز میکند و به همین دلیل برای مناطقی که سرمای بهاره دارند، مناسب است.
مطالعه مقاله معایب درخت گردو
از معایب گردو ژنوتیپ، میتوان به مواردی چون زود خزان بودن و دیر گل بودن آن اشاره کرد. همچنین نهال این درخت در مناطق خشک و کم آب رشد کندی پیدا میکند. معمولا با گذشت 6 تا 8 سال پس از کاشت، به باردهی مناسب میرسد. ضخامت پوسته چوبی آن معمولی بوده و نمی توان گفت پوست آن کاغذی است. اما از مزایای آن میتوان به بازدهی مناسب، سالم، خوش طعم و پر چرب بودن مغز محصول، مقاومت بالا در مقابل بیماریها و آفات اشاره کرد.
شما همچنین می توانید در صورت تمایل به خرید نهال گردوی ژنوتیپ آریا، با کارشناسان اریا نهال تماس بر قرار نموده و نسبت به خریداری نهال گردوی مورد نظر خود اقدام نمایید. آریا نهال یکی از معتبرترین نهالستان های فروش انواع نهال گردو با مجوز رسمی از جهاد کشاورزی در ایران می باشد. فروش تمامی ارقام با ضمانت بازگشت کالا و گواهی اصالت ارائه می گیرد.
منابع مقاله معایب درخت گردو ژنوتیپ:
- https://www.isna.ir
- https://goldnahal.ir
- https://www.imna.ir
شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.
این مطلب را دوست داشتید؟
نفر این مطلب را پسندیدند
ارسال دیدگاه