نحوه کاشت درخت گردو: (بهترین روش کاشت + بهترین زمان)

دسته بندی: آموزش کاشت نهال جدیدترین مقالات مقالات پرورش درخت گردو
1400.09.16

نحوه کاشت درخت گردو چگونه می باشد:

درخت گردو؛ ازجمله درختانی است که به دلیل داشتن مغز گردویی مفید برای بدن، پوست و مو و نیز دارا بودن چوب فوق ‌العاده آن بسیار پرطرفدار است. نهال گردو دارای نژاد هایی مختلفی است که در زمان کاشت نهال گردو؛ بهتر است به فاکتورهایی ازجمله مطابقت وضعیت آب و هوایی منطقه کاشت با نوع نهال، سالم و بدون آفت بودن نهال‌های انتخاب‌شده و … توجه زیادی شود.

ولی در عین‌ حال همه نژاد ها در مورد نحوه کاشت درخت گردو؛ و مراقبت ‌های بعد از آن مشابه می‌باشند و می‌توان این موارد را برای همه آن‌ها تعمیم داد. در زمان کاشت باید به نوع خاک، میزان آبیاری، نحوه هرس کردن و نیز مهم‌تر از همه فاصله بین کاشت درختان گردو، دقت زیادی شود. زیرا گردو؛ مانع رشد درختان دیگر در اطراف خود می‌شود و فضای بسیار زیادی را اشغال می‌کند.

کاشت نهال گردو

بهترین زمان کاشت نهال گردو چه فصولی هست:

بین اواخر فصل پاییز تا اوایل بهار، به علت شرایط خوب خاک و آب ‌و هوا، می‌تواند زمان مناسبی برای کاشت نهال گردو، باشد. ولی از آن جایی‌که نهال به سرما حساسیت دارد، سعی کنید در زمستان از کاشت seedlings، خودداری نمایید. نهال‌ ها را نیز بلافاصله قبل از اینکه جوانه بزنند، باید در خاک مناسب و مساعد کاشت.

انواع روش کاشت درخت گردو:

اکنون اجازه دهید که بحث را اندکی تخصصی‌تر کنیم و وارد مقوله کاشت درخت گردو شویم. به‌ صورت تخخصی ، کاشت درختان گردو، می‌تواند از دو روش زیر انجام بپذیرد:

  • تهیه بذر و کاشت آن:

در این صورت شما باید بذر گردو مناسب و باکیفیت خریداری کنید، آن را عموما در یک ظرف اب به مدت 72 ساعت تا 1 هفته قرار داده و پس ریشه زدن در ظرف کوچک خاک قرار داده و سپس در خاک باغ بکارید. منتظر شوید تا به اندازه کافی رشد کرده و سپس به محل اصلی کاشت، منتقل کنید. البته این روش چون پردردسر است، چندان توصیه نمی‌شود.

  • تهیه نهال و کاشت آن:

راحت‌ ترین روش برای کاشت درختان گردو است و تنها کافی است که با مراجعه به نهالستان‌ها معتبر مانند آریا نهال، نهالی  با کیفیت را خریداری نموده و سپس آماده‌ سازی زمین، آن را کاشته و مراقبت نمایید. البته باید بدانید که کاشت این درخت در باغچه نیز ممکن است، اما به دلیل محدودیت در فضا، ممکن است محصول چندانی نداشته باشد.

باردهی درخت گردو

آب و هوای مناسب  پرورش درخت گردو:

به‌ صورت کلی، بهترین شرایط برای کاشت نهال گردو، آب و هوای سرد و کوهستانی است؛ اما نه آنقدر سرد که در حد یخبندان باشد و به آن آسیب بزند. از طرف دیگر این درخت برای اینکه بیشترین و باکیفیت‌ترین محصول را داشته باشد، باید در معرض گرما نیز باشد. بهترین دما برای کاشت درخت گردو، از -10 درجه الی 38 درجه سانتی‌گراد است. البته برخی از انواع و رقم‌های این درخت وجود دارند که در برابر سرمای‌ زمستانه، از خود مقاومت بیشتری نشان می‌دهند.

شما همچنین جهت مشاهده لیست 17 نهال گردوی پربار می توانید روی عبارت (خرید نهال گردو) کلیک نمایید.

نحوه کاشت نهال گردو به چه شکلی است:

برای کاشت نهال گردو؛ باید حفره‌هایی را در خاک ایجاد کنید. فاصله بین این حفره‌ یا چاله ها می‌تواند بین 6 تا 7 متر باشد تا فضای لازم برای رشد trees، آماده شود. فاصله بین نهال ‌ها برای کسب انرژی آفتاب و نیز جذب مواد مغذی از خاک بسیار مهم و حیاتی هست. نهال ‌ها باید در عمق بین 5 تا 8 سانتی‌متر در داخل خاک قرار گیرند.

البته چیزی که در کاشت نهال بسیار حائز اهمیت می باشد، انتخاب نهالی مناسب با جغرافیای کاشت شما می باشد. برای مثال در مناطق معتدل تا نسبتا سردسیر، از ارقامی مانند: نهال گردو چندلر، نهال گردو فرنور، نهال گردو اسرائیلی، نهال گردو خوشه ای و… استفاده می شود و در ارتفاعات بسیار کم و مناطق گرمسیر از ارقامی مانند: نهال گردو ژنوتیپ و یا گردو پکان استفاده می شود.

نحوه کاشت درخت گردو در باغ:

برای کاشت درخت گردو، فصل بهار بهترین زمان است. توصیه می‌شود که اگر قصد دارید کاشت را با هدف احداث باغ انجام دهید، از نهال استفاده نمایید. برای کاشت گردو، در گام اول بهتر است تمامی علف‌ های هرز باغ را ریشه‌ کن کنید و خاک را نیز آماده کنید. خاک باید تهویه و زهکشی مطلوب داشته باشد و PH آن نیز بین 6 الی 7 باشد.

از آنجایی که ریشه گردو تا 3 متر هم در خاک فرو می‌رود، بهتر است که خاک کاشت، نرم باشد. هر اندازه که محیط کاشت نورگیرتر باشد، باردهی بهتر خواهد بود؛ از همین روی، توصیه می‌شود که درختان گردو را با فاصله بکاریم. حداکثر فاصله هر درخت، بسته به نژاد آن از 7 متر تا 12 متر باشد. در ارقام قدیمی باغات گردو حداقل 10 متر را در نظر می گرفتند اما در باغات نوین کشاورزی جدید که ارقام پیوندی استفاده می شود، از الگوی کاشت 7 متر مربع استفاده می شود.

خاک مناسب برای کاشت درخت گردو چه مشخصاتی دارد:

خاک یکی از مهم ‌ترین و مؤثر ترین مواردی است که در تنومندی و باردهی درخت گردو؛ تأثیر فوق‌ العاده‌ای دارد. خاک می‌تواند مواد مغذی موردنیاز گیاه را تأمین کرده و کیفیت محصول را نیز ارتقا ببخشد. خاک مناسب برای کاشتن نهال گردو؛ باید بافت ماسه‌ای ریز داشته باشد تا شرایط را برای پیشروی ریشه مهیا نماید.

در مسیر رشد ریشه نباید سنگریزه و یا رسوبات شن و ماسه باشد، چون ریشه تا عمق سه متری خاک نفوذ خواهد کرد. پی هاش (ph) مناسب خاک نیز باید در حدود 6 تا 6.5 باشد تا درخت گردو، با آن سازگاری پیدا کند. برای اینکه مطمئن شوید خاک از هر نظر برای کاشت نهال گردو، آماده است، بهتر است نمونه‌ای از خاک را به آزمایشگاه برده و با توجه به کمبود مواد مهم مفید در آن، تمهیدات لازم را برای رفع آن‌ ها اتخاذ نمایید.

کاشت نهال گردو

نحوه آبیاری درخت گردو چه میزان و به چه تعداد دفعاتی باید انجام شود:

بعد از کاشت نهال های گردو؛ بهتر است آبیاری را شروع کنید. نهال ‌های جوان نیاز به آبیاری ممتد دارند و بهتر است برای رفع کمبود آب  از آبیاری قطره‌ای نیز استفاده شود. هرچه سن درخت بالاتر رود، به علت قوی ‌تر شدن ریشه در جذب مواد معدنی از خاک، مدت ‌زمان و میزان آبیاری نیز کاسته می‌شود. زمانی که درخت گردو دوساله شد، می‌توانید در ماه یک تا سه بار آبیاری را انجام دهید. نکته‌ای که باید توجه شود این است که آبیاری زیاد نیز به ریشه درخت آسیب زیادی وارد می‌کند. بنابراین به تعداد و میزان آبیاری باید بسیار دقت نمایید.

میزان آبیاری درختان گردو، به منطقه و محیط کاشت آن‌ها بستگی دارد. طبیعی است که در مناطق خشک، آبیاری اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. علاوه‌برآن، سن درخت نیز در میزان آبیاری دخیل است. به‌طور کلی، آبیاری این درخت در دوسال اول کاشت، اهمیت زیادی دارد و باید به‌صورت منظم و به مقدار زیاد انجام شود. اما با رشد و بلوغ درخت، این میزان کاهش می‌یابد. در مناطق خشک و گرمسیری، باید آبیاری دستی نیز صورت بگیرد.

بعد از کاشت نهال گردو، می‌توان آن را به چند صورت آبیاری کرد: غرقابی، نواری، قطره‌ای، بارانی و بابلر. در آخر باید توجه داشته باشید که در فصل پاییز و به خصوص زمستان، این درخت دیگر نیازی به آبیاری ندارد. توصیه می‌شود که آبیاری درخت بعد از اتمام مهر، متوقف شود؛ زیراکه آبیاری در این دو فصل، باعث آسیب به درخت خواهد شد.

ابیاری نهال گردو

هرس کردن نهال درخت گردو در چه فصلی مناسب است:

بعد از کاشت نهال گردو و افزایش سن کاشت، باید هرس را انجام دهید. همچنین حذف علف های هرز باید قبل از زمان کاشت گردو؛ و نیز در مدت رشد نهال ادامه داشته باشد. برای هرس کردن درخت گردو زمان مناسب و انتخاب شاخه ‌هایی که باید هرس شوند، اهمیت زیادی دارد. بهترین فصل برای هرس درخت گردو، در فصل بهار و تابستان است. دلایل زیر می‌تواند علل انتخاب این فصل برای هرس می باشد.

  • زمانی که شاخه برش داده می‌شود، در سطح‌ رویی محل برش شیره‌ای خارج می‌ شود که ناشی از فشار ریشه ‌های قوی درخت به سمت بیرون است.
  • زمانی که در فصل سرد، هرس انجام شود، این شیره یخ‌زده و می‌تواند باعث آسیب به بافت درخت شود. بنابراین نباید در فصل سرد هرس درخت گردو، انجام شود.
  • یکی دیگر از علل عدم هرس شاخه‌ها در فصل سرد، رطوبت در محل برش درخت و احتمال شیوع بیماری‌ ها و آفات بوده که آسیب جدی به محصول و میوه گردو وارد خواهد کرد.

برای هرس مناسب درخت گردو، ابتدا باید نژاد آن را به خوبی بشناسید و با فیزیک هر نژاد، به خوبی آشنایی داشته باشید؛ زیرا که با توجه به فیزیک هر درخت، باید شاخه‌های خاصی را هرس نمود. هرس موجب می‌شود که درخت اندازه مناسبی داشته باشد، قدرت رشد و باردهی آن حفظ شود.

شاخه‌های خشک و مزاحم حذف و در عوض شاخه‌های تازه جایگزین شوند.برای درختان جوان و میانسال باید انتهای شاخه‌های 3 ساله، و برای درخت‌های بالغ، باید انتهای شاخه‌های 4-5 ساله را برید.

چه کود هایی برای رشد درخت گردو نیاز است:

کود دهی برای تقویت خاک بسیار ضروری و لازم به نظر می ‌رسد. ولی اینکه چه کودی برای کاشت نهال گردو؛ مناسب است مسئله مهمی می باشد، زیرا کود دهی بیش از نیاز درخت بجای افزایش کیفیت و کمیت محصول، باعث از بین رفتن آن خواهد شد. برای این کار توصیه می‌شود مقداری از خاک را به آزمایشگاه برده تا در آنجا آنالیز های لازم روی خاک انجام شود و میزان فقر مواد معدنی را شناسایی نمایند. سپس بر اساس کمبودهای خاک، کود دهی مناسب را شروع نمایید.

مطالعه ی مقاله ی کاشت نهال انگور

زمان کود دهی نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. توصیه می‌شود کود دهی را در فصل بهار و قبل از اینکه گردوهای جدید شروع به رشد نمایند انجام دهید. کود های مهم شامل کود نیتروژن برای تشکیل اسید های آمینه در محصول گردو، کود فسفر برای رشد گیاه و بهبود روند فتوسنتز و کود پتاسیم برای بالا بردن سطح ایمنی trees walnuts، در برابر بیماری ‌ها و آفات می‌باشد.

مغز گردو با پوست

چه آفات و بیماری‌هایی پس از کاشت درخت گردو تهدید کننده می‌باشند:

به‌ صورت کلی، درخت گردو بخاطر ویژگی‌هایی که دارد، نه تنها آفت خاصی ندارد، بلکه آفت‌ها را دفع نیز می‌کند. در این میان تنها سنجاب را می‌توان آفت این درخت به شمار آورد. برای مقابله با آن نیز توصیه می‌شود تا شاخه‌هایی که در ارتفاع کمتر از 1 متر قرار دارند را ببریم و به تنه درخت نیز رنگ محافظ بزنیم. اگر درخت باز هم دچار آفات حشره‌ای شد، می‌توانیم از سموم ارگانیک استفاده کنیم.

دفع آفت و بیماری در درخت گردو؛ با توجه به حجم زیاد آن تا حدودی سخت می باشد. بنابراین تا می ‌توانید بهتر است از بروز بیماری های درخت گردو؛ باید پیشگیری نمایید. این آفات غیر از اینکه به محصول آسیب‌زده و کیفیت آن را پایین می‌آورد، برای افرادی که قصد استفاده از چوب درخت گردو ؛ را دارند نیز بسیار ضرر رساننده است؛ زیرا برخی ویروس‌ها و باکتری‌ها در تنه درخت رشد کرده و به آن آسیب وارد می‌کند.

مهم‌ ترین این آفات شامل کرم گردو، کرم میوه، مگس پوست خوار و …می باشند. نکته‌ای که باید توجه زیادی شود، انتخاب نهال قبل از کاشت گردو؛ است که باید در مورد خرید آن دقت زیادی شود تا بدون آفت و بیماری باشد.

پیشینه درخت گردو:

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از متخصصان، خاستگاه و ریشه ابتدایی درخت گردو را، خاورمیانه و به خصوص ایران دانسته‌ اند. در حقیقت، این درخت، از ایران به کشورهایی چون یونان و روم انتقال پیدا کرد و بعد از آن نیز به سرتاسر دنیا گسترش یافت.

معروف‌ ترین گردوی موجود در دنیا، به گردوی ایرانی معروف است و بدون شک این موضوع، باعث افتخار ما خواهد بود. امروزه درختان گردو در مقیاس‌ های کلان در، فرانسه، آمریکا، ژاپن، انگلستان، روسیه و چین کشت می‌شود. در ایران، استان‌ها، کرمان، همدان، لرستان و کرمانشاه، بیشترین حجم تولید گردو را دارند.

بازار خرید، واردات و صادرات گردو:

از نظر متخصصان، تنها نهال گردویی که ارزش اقتصادی دارد در باغات نوین کشاورزی ایده‌آل است، ارقام پیوندی است؛ به همین دلیل، سایر کشورها کاشت نهال گردو از نژادهای ایرانی را ترجیح می‌دهند. در سال گذشته، کشورهایی مثل چین، آمریکا، ایران، ترکیه و مکزیک، به‌عنوان بزرگترین تولید‌کنندگان گردو در جهان شناخته شدند. ایران در این میان با تولیدی بیشتر از 32.000 تن گردو در سال، رتبه سوم را به خود اختصاص داد. گفتنی است که قسمت اعظم این مقدار، همگی به کشورهای متقاضی، صادر شدند.

انواع نژاد درخت گردو:

اگر به کاشت درخت گردو علاقه دارید، باید بدانید که این محصول، دارای رقم‌ها و گونه های متفاوتی است. به‌ صورت کلی، انواع نژاد گردو را می‌توان به دو دسته ایرانی و خارجی تقسیم‌ بندی نمود. همانطور که پیشتر اشاره کردم، انواع ایرانی با کیفیت‌ تر، پرمحصول‌ تر و پرطرفدارتر هستند. گردوهای خارجی نیز اکثرا پیوندی هستند و از لحاظ اقتصادی به‌صرفه هستند.

انواع نژادهای ایرانی درخت گردو شامل:

  1. گردوی دماوند؛
  2. گردوی ضیا آباد قزوین،
  3. درخت گردو تویسرکان،
  4. گردوی مراغه،
  5. گردوی خوشه ای،
  6. گردوی اسمیت و… دیگر ارقام محلی باغات گردو که کشت آنها محدود می باشد.
  • انواع نژادهای خارجی نهال گردو شامل:
  1. درخت گردو چندلر،
  2. گردو فرنور،
  3. گردوی ژنوتیپ آریا،
  4. گردوی اسرائیلی،
  5. درخت گردوی پورتوریکویی،
  6. گردوی پکان،
  7. گردوی فرانکت،
  8. گردو پدرو،
  9. گردو کانادایی و…

اما خواص گردو چیست؟

معرفی درخت گردو، بدون اشاره به خواص و فواید محصول آن، ناقص خواهد بود. بدون شک، خواص گردو بسیار فراوان است و اگر بخواهیم همه را در کنار هم نام ببریم، باید یک مقاله جداگانه برایش بنویسم. اما اگر به‌صورت خلاصه بخواهم ذکر کنم، باید بگویم که دارای ویتامین‌ها و مواد مغذی زیر است:

کلسیم ۱۰۰ میلی‌گرم
فسفر ۳۸۰ میلی‌گرم
آهن ۳ میلی‌گرم
سدیم ۲ میلی‌گرم
پتاسیم ۵۰ میلی‌گرم
ویتامین آ ۳۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۳۵ میلی‌گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی‌گرم
ویتامین ب ۳ ۱ میلی‌گرم
ویتامین ث ۲ میلی‌گرم

 

گردو در بین آجیل‌ ها، بیشترین میزان آنتی‌ اکسیدان را دارد و از این روی، مصرف آن برای جلوگیری از سرطان بسیار تاکید می‌شود. به‌علاوه این محصول می‌تواند فشار خون را نیز کنترل کرده و از لخته شدن خون جلوگیری کند. مصرف آن سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد و ضد آلزایمز نیز هست.

روش‌های و تکثیر و قلمه زدن درخت گردو:

بهترین راه برای تکثیر درختان گردو، استفاده از روش قلمه‌زدن است. قلمه‌زدن اگر به‌صورت اصولی و تخصصی انجام شود، اصلا کار سختی نیست و بسیار هم کارآمد است. برای اینکه قلمه‌زنی موثرتری داشته باشید، بهتر است که شاخه‌ های تازه رشد کرده را برای این کار انتخاب نمایید. البته بد نیست بدانید که تکثیر درخت گردو از طریق دیگری همچون استفاده از بذر، کشت بافت، ریز ازدیادی و یا جنین‌زایی غیرجنسی نیز استفاده کنید.

آموزش پیوند درخت گردو:

برای اینکه درخت گردو بتواند به بالاترین درجه رشد و بازدهی برسد و محصولات آن افزایش یافته و کیفیت بهترین داشته باشد، انجام عمل پیوند، بسیار ضروری خواهد بود. پیوند درخت گردو، معمولا به دو روش تاجی و وصله‌ای انجام می‌شود؛ نوع تاجی، بازدهی بهتری دارد و بسیار متداول ‌تر است. متخصصان بهترین زمان برای پیوند درخت گردو را، فصل بهار معرفی کرده‌اند. مراحل پیوند زدن به این درخت را می‌توان در موارد زیر، خلاصه کرد:

  • آماده کردن پیوندک از چند ماه قبل
  • انتخاب محل مناسب روز درخت
  • تمیز کردن سطح روی پوست درخت
  • ایجاد چند شیار روی پیوندک
  • ایجاد برش روی درخت متناسب با اندازه پیوندک
  • گذاشتن پیوندک روی درخت
  • پوشاندن محل پیوند با پارچه یا پلاستیک

انواع روش‌های خشک کردن مغز گردو:

بعد از برداشت محصول درخت گردو، برای اینکه بتوان آن‌ها را روانه بازار کرد، لازم است که ابتدا مراحلی را پشت سر گذاشت و به عبارت دیگر، باید گردوها را خشک نمود. خشک کردن گردو، باعث می‌شود که وزن آن ثابت مانده و خالص باشد، به علاوه از فساد و کپک زدن آن نیز جلوگیری می‌شود. قبل از شروع فرآیند خشک کردن، ابتدا باید پوست سبز گردوها را از بدنه ی چوبی گردو جدا کرد و سپس مغز را شست. بعد از این دو کار، گردو را می‌توان به دو روش سنتی و صنعتی، خشک نمود.

برای خشک کردن به روش سنتی، معمولا محصول را روی ملحفه پهن کرده و در محیطی که از تابش مستقیم آفتاب دور باشد، قرار می‌‌دهند. هر چند روز یکبار هم گردوها را جا به جا می‌کنند تا از هر طرف به خوبی خشک شوند. از طرف دیگر، در روش صنعتی، معمولا گردوها را در اتاقی مخصوص که کف آن از توری است، قرار می‌دهند. در این اتاق گرم‌کن وجود دارد و گرما به کمک فن، به خوبی جا به جا می‌شود.

مطالعه مقاله احداث باغ گردو

کلام آخر در رابطه با کاشت درخت گردو:

در مورد کاشت نهال گردو؛ موارد زیادی باید مورد توجه قرار گیرد. از آن جمله خاک محل کاشت است که بهتر است تست شود تا مواد معدنی مورد نیاز نهال مانند پتاسیم، نیتروژن و … تامین باشد که در غیر این صورت بهتر است از کود به میزان مورد نیاز و نه بیشتر استفاده گردد.

آبیاری نهال از ابتدای کاشت شروع می شود، ولی در سنین بالای درخت نیاز به آبیاری طولانی مدت و به دفعات زیاد نیست. زیرا ریشه درخت گردو؛ بسیار قوی بوده و تا عمق زیادی نیز نفوذ خواهد کرد. نکته دیگر این است که نباید در اطراف درخت گردو، درختان دیگری نیز بکارید. زیرا درختان گردو، به دلیل عمق و قدرت ریشه در جذب مواد از خاک، از رشد آن ها جلوگیری خواهد کرد. توجه به زمان کاشت نهال، کوددهی، هرس کردن و سم زدایی بسیار اهمیت داد و بهتر است رد فصل مناسب اتفاق بیفتد.

بدون شک درخت گردو با عمر طولانی و درازی که دارد، می‌تواند نوعی سرمایه‌گذاری پرسود برای نسل آینده باشد؛ هرچند که کاشت و فروش محصول آن نیز، خود سود بسیاری برای افراد به همراه خواهد داشت. به‌عنوان حسن ختام این مقاله، اجازه دهید که نظر شما را نیز جویا شویم. شما چه تجربه‌ای درباره کاشت این درخت دارید؟ آن را در قالب کامنت، با ما نیز در میان بگذارید.

منبع مقاله کاشت نهال گردو:

مقاله خریداری انواع نهال گردو از سایت گلد نهال

https://en.wikipedia.org/wiki/Walnut

/https://farmerplanting.com

https://www.thespruce.com/walnut-tree-species-3269725

جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
313

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • 1403.07.20 مائده بابایی

    با سلام
    من ساکن مازندران،شهر ساری هستم
    زمین خالی و کافی برای کاشت گردوداریم
    چه نهال گردویی و با چه شرایط آب و هوایی توصیه میکنید
    ضمنا برای مصارف سالانه و خانگی میخواییم و قصد فروش نداریم

    • 1403.07.20 admin-ariyanahal

      وقت بخیر
      نهال های گردو چندلر، فرنور و تویسرکان برای این منطقه عالی می باشد.

  • 1402.05.24 فراهم الا عزیزی

    باسلام بنده ساکن اردبیل هستم چه نوع گردو بکارم

    • 1402.07.20 admin-ariyanahal

      با سلام
      گردو اسرائیلی
      چندلر
      پالیز
      تویسرکان
      خوشه ای مناسب می باشد

  • 1401.12.28 مسعود محرمی

    سلام و عرض ادب
    ما در کشور ارمنستان در قسمت استان آرماویر که تقریبا میشه گفت منطقه نسبتا سردسیری در زمستان هست ولی در تابستان دمای هوا گاها تا 40-43 درجه (به مدت حدود 40 روز) هم افزایش پیدا میکنه تصمیم به کاشت درخت گردو داریم و ارتفاع منطقه از سطح دریا 1200 متر هست
    لطفا راهنمایی میکنید چه نوع نهالی رو استفاده کنیم

    • 1402.01.12 ariyanahal.ir

      سلام وقت بخیر. رقم چندلر پیوندی و سپس ژنوتیپ بسیار مناسب منطقه ای است که فرمودید، با احترام

  • 1401.12.11 واژا

    سلام . منطقه ما کوهستانی و بشدت سرد و یخبندان هست .بفرمایید کدام نژاد گردو مناسب منطقه ما هست؟

    • 1401.12.27 ariyanahal.ir

      سلام وقت بخیر. تا ارتفاع 2400 متر رقم فرنور دیرگل است و مناسب مناطق سردسیر است. با احترام

  • 1401.10.25 سید هادی جلالپور

    سلام نیاز به مشاوره بیشتر تلفنی یاحضوری باکارشناسان شما دارم

    • 1401.10.25 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب جلالپور عزیز. با شماره تماس کارشناسان مشاوره و فروش اریا نهال لطفا در ارتباط باشید. با احترام

  • 1401.10.20 وحید

    سلام
    من یه زمین ۱۰۰۰متری در رباط کریم دارم میخوام گردو بکارم چه گردویی بکارم بهتره ؟

    • 1401.10.25 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب احترام. رقمی مانند نهال گردو چندلر پیوندی، نهال گردو ژنوتیپ از بهترین ارقام برای این شهر می باشد. با احترام

  • 1401.09.18 هوشنگ بازگیر

    سلام کشت چه نوع گردو را در منطقه بسطام که آب و هوای سردی دارد پیشنهاد میکنید ضمنا زمین مورد نظر ۳۰۰۰متر هست و خاک رس هست

    • 1401.09.20 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. خاک لومی شنی ماسه ای مناسب است. همچنین برای مناطق سردسیر ارقام دیرگل همچون گردو فرنور پیوندی، خوشه ای، اسرائیلی مناسب می باشد. با احترام

  • 1401.09.11 منصور گلپایگانی

    من یک زمین حدود 2000 متر دارم تصمیم دارم باغ گردو ایجاد کنم
    زمین در الیگودرز هست و نیاز بخ راهنمایی در خرید نهال دارم لطفا شماره تماس برای من ایمیل کنید ضمنا در کنا گردو امکان کاشت بادام و فندق و سیب هم وجود دارد

    • 1401.09.15 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب گلپایگانی گرامی. با شماره تماس کارشناسان مجموعه (شماره تماس 1: 09143336024 شماره تماس 2: 09143336029) در ارتباط باشید. با احترام

  • 1401.07.29 علی

    سلام
    ببخشید بنده میخاستم ی هکتار نهال گردو در همدان بکارم برای آب و هوای همدان چه نهالی رو پیشنهاد میکنید؟
    برا

    • 1401.08.01 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب علی گرامی. برای استان همدان از نهال گردو فرنور پیوندی که رقمی دیرگل می باشد می توانید بهره مند شوید. با احترام

  • 1401.05.27 علی شامیاتی

    سلام علی هستم از خراسان رضوی تربت جام من باغ دارم نزدیک به کوه هست منطقه ما هم گرم و خشک هست زمین هم خاک وشن هست از چه نهالی بکارم بهتر هست وآیا گودال نهال گردو را دو متر با نرکن گود کنم وپر کنم خوبه یا ن .با تشکر از اطلاعات که در اختیارمون قرار میدین

    • 1401.06.02 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. خاک مناسبی ندارید اما در خراسان رضوی امکان کاشت گردو می باشد. همچنین بهترین عمق چاله برای گردو 80 سانتی متر نهالیت 1 متر می باشد. با احترام

  • 1401.05.05 عباس

    سلام ببخشید میشه طرزجابجایی نهال گردو ازیه گلدون به یه گلدون بزرگتررو بهم بگین من سه تا نهال گردو داشتم دوتاشو جابجا کردم خراب شد اون یکی رو میخام بدونم چجور جابجا کنم که خراب نشه

    • 1401.05.16 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب. نهال گردو مناسب گلدان نیست، ریشه دچار پیچیدگی می شود که در نهایت منجر به خشک شدگی نهال می شود. در فصل سرما زمانی که خاک گرمای خود را از دست داده است، (پاییز تا زمستان) به خاک باغچه منتقل نمایید ان هم با خاک خود گلدانی که درونش قرار داشت که به ریشه اسیبی وارد نشود. با احترام

  • 1401.04.15 علی الکثیر

    سلام من خوزستان هستم آیا در خوزستان درخت گردو میشه بکاریم

    • 1401.04.24 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب الکثیر گرامی. فقط ارقام گرمسیر همانند پکان را می توانید بکارید. با احترام

  • 1401.03.25 اکبر وظیفه

    باسلام یک هکتار زمین کشاورزی دارم نیاز به مشاوره درخصوص آماده سازی زمین و انتخاب درخت و سرمایه گذاری دارم.

    • 1401.03.28 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب وظیفه عزیز. شماره تماس شما به کارشناسان مشاوره ی اریا نهال ارسال شد تا با شما تماس و راهنمایی های لازم را در خدمت شما قرار دهند. با احترام

  • 1401.03.17 مهدی

    سلام خسته نباشید تعدادی درخت گردودارم ازپایین تنه رشد کردن نگهداریشون فایده ای داره یا نه.بالا تنه خشک شده دوساله کاشتم.موقع خرید گفتن اصلاح شده هست

    • 1401.03.20 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب اقای مهدی گرامی. باید برسی گردد که چرا نهال ها از تنه ی بالا خشک می شوند، ایا به علت وزش باد شدید، تابش مستقیم زیاد آفتاب و.. عوامل محیطی می باشد یا به طور کل آفت موجه ی نهال شده است. در هر صورت ارقام پیوندی یا اصلاح شده هم دچار کمبود مواد معدنی و یا آفات می گردند، تنها با برسی بازدید میدانی می توان به طور قطعی نظر داد. با احترام

  • 1401.01.01 سیناتقتمش

    من می خوام درخت گردو بکارم تو هکتار

    • 1401.01.02 ariyanahal.ir

      به سلامتی و خوشی جناب سینا

      • 1401.02.29 افرا

        سلام شهرستان های همدان هکتاری میشه گردو کاشت،بارون کم هست تقریبا و باد زیاده

        • 1401.02.31 ariyanahal.ir

          سلام و عرض ادب احترام. بله امکان کاشت ارقام دیرگل ده می باشد. با احترام

  • 1400.12.27 محمدرضا محمدی

    سلام من یک باغ در مازندران سوادکوه ارتفاع از سطح دریا ۳۵۰متر آب و هوای معتدل دارم چه نوع درخت گردو و آلوچه بکارم

    • 1400.12.27 ariyanahal.ir

      سلام و عرض ادب جناب محمدی گرامی. در آب و هوای شرجی و گرم، نهال گردو پکان مناسب می باشد، در ارقام آلو هم در دمای 30 تا 44 درجه توانایی باردهی دارند که ارقامی همچون: آلو شابلون، آلو آنجلا، آلو بخارا و… قابلیت کشت دارند. با احترام.