معایب گردو فرنور: (برسی کامل مزایا و معایب درخت گردوی فرنور)

دسته بندی: جدیدترین مقالات مقالات پرورش درخت گردو
1400.08.25

مقدمه ای بر مزایا و معایب گردو فرنور:

شاید اینطور به نظر برسد که کاشت و پرورش نهال گردو، کاری ساده می باشد و نیاز به کسب آگاهی و دانش خاصی ندارد. هر منطقه جغرافیایی با توجه به شرایط اقلیمی، بستری مناسب برای کاشت و برداشت ارقام مختلف فراهم می‌کند. برای پرورش نهال گردو شما نیاز به دانستن اصول و رعایت استانداردهای مخصوص به کاشت آن نهال را دارید.

به این ترتیب رشد یک درخت و رسیدن به مرحله باردهی و برداشت محصول، تنها به کاشت بذر یا نهال درون خاک منتهی نمی‌شود. آبیاری، خاک حاصلخیز با زهکشی مناسب، نور کافی، تغذیه خاک، هرس شاخه‌های اضافی و آسیب‌دیده و… عواملی هستند که در کنار یکدیگر به رشد بهینه نهال کمک می‌کنند. در این مقاله به معرفی و بررسی مزایا و معایب گردو فرنور، خواهیم پرداخت.

درخت گردو فرنور

معرفی درخت گردو فرنور پیوندی:

هر درخت و گیاهی با توجه به محصولی که به ما عرضه می‌کند، در کیفیت زندگی ما انسان‌ها نقش دارد. بر این اساس در تعریف و بررسی ویژگی‌های ارقام مختلف نمی‌توان عاملی را به عنوان معایب آن نام برد. با این حال مواردی وجود دارند که هر رقم را نسبت به ارقام دیگر متمایز کرده و ویژگی‌های آن را مشخص می‌کند.

نهال گردو فرنور، نزاد آن کشور فرانسه بوده و در گروه ارقام پیوندی قرار دارد. این نهال پیوندی مقاومت مطلوبی در برابر سرما دارد. این امر موجب شده تا کاشت و پرورش نهال گردو فرنور در شهرهای سردسیر نیز امکان‌ پذیر باشد. همچنین بهترین موقعیت جغرافیایی برای رشد این نهال، مناطق سردسیر، نیمه سردسیر، معتدل و نیمه خشک است. با توجه به اقتصادی بودن این رقم، درصد زیادی از باغداران این نهال را برای کاشت در باغ یا باغچه خود انتخاب می‌کنند.

عمر مفید نهال گردوی فرنور چقدر است؟

یکی از مهمترین مزایای این نهال که معایب درخت گردو فرنور، را پوشش می‌دهد، عمر مفید آن است. در صورتی که تمام شرایط لازم جهت رشد و پرورش این درخت وجود داشته باشد، شما می‌توانید تا صد سالگی درخت نیز از مزایای آن بهره‌مند شوید. در بسیاری از مناطق عمر مفید این درخت به بیش از صد سال نیز رسیده است.

شما می‌ توانید با آبیاری منظم و کافی، هرس کردن شاخه‌ های درخت گردو در زمان مناسب، رسیدگی به درخت در برابر آفات و… به بهترین شکل از محصول این درخت استفاده کنید. این امکان وجود دارد که شما حداقل تا پنجاه سال به بازدهی محصول این رقم و کیفیت مطلوب آن اطمینان کنید.

مشاهده لیست انواع نهال گردو مقاوم به سرما و گرما

درخت گردو فرنور به چه صورت آبیاری می‌شود؟

یکی از معایب گردو فرنور؛ نحوه آبیاری آن است. معمولا باغداران آبیاری دیمی را به روش‌های دیگر ترجیح می‌دهند. نهال فرنور نیاز به آبیاری منظم در بازه زمانی مشخصی دارد. به همین جهت شما نمی‌توانید از آبیاری دیمی‌ برای پرورش این نهال استفاده کنید. بهترین محدوده زمانی برای آبیاری این درخت، هر ده روز یک بار است.

خاک مناسب برای نهال گردو فرنور:

یکی دیگر از معایب گردو فرنور، به میزان اسیدیته خاک مربوط می‌شود. همان‌طور که همه ما مطلع هستیم، هر رقم با توجه به فاکتورهای مربوط به کاشت نیاز به خاکی مخصوص دارد. وجه تمایز این نوع گردو با ارقام دیگر، در این است که شما نمی‌توانید آن را در خاک‌هایی که دارای اسیدیته بالا هستند، پرورش دهید. بهترین نوع خاک برای این رقم، خاکی خنثی با اسیدیته 6 یا 7 است. در واقع این میزان از PH خاک به اسیدیته خنثی شهرت دارد.

گردوی فرنور

چگونه درخت گردو فرنور را هرس کنیم؟

یکی دیگر از معایب درخت گردو فرنور؛ هرس کردن دقیق آن است. درختان همراه با رشد شاخه‌ها نیاز به هرس کردن پیدا می‌کنند. با این حال بسیاری از ارقام در طول یک سال نیاز چندانی به هرس کردن ندارند. هرس کردن شاخه‌ های فرنور نیاز به برنامه‌ های منظم دارد. معمولا در یک سال، دو مرتبه شاخه‌های زائد و آسیب‌دیده این درخت باید هرس شوند.

توجه داشته باشید اگر هرس این درخت در بازه زمانی مشخص و به صورت اصولی و دقیق انجام نشود، در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما درخت خود را از دست می‌دهید. همچنین فرایند هرس بر روی رشد و میزان مطلوب باردهی نیز اثر قابل توجهی دارد.

مطالعه مقاله معایب درخت گردو کانادایی

نهال فرنور چه زمانی گل می‌دهد؟

از دیگر معایب گردو فرنور؛ باید به زمان گلدهی و میوه دهی آن اشاره کنیم؛ در سال‌های اول و دوم این نهال شروع به گلدهی می‌کند. به این ترتیب اگر به دنبال رقمی با مدت زمان گلدهی کوتاه هستید، این درخت گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود. مزایای کاشت و پرورش این نهال نسبت به معایب درخت گردو فرنور، بسیار بیشتر بوده که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

مزایای پرورش گردو فرنور:

یکی از مهمترین مزایای این رقم، میزان باردهی آن است. محصول این درخت از کیفیت فوق العاده ای بهره مند است و در بازار نیز با قیمتی مناسب به فروش می‌رسد. این درخت در گروه ارقامی قرار دارد که ارتفاع زیادی ندارند، با این حال میزان باردهی آن قابل توجه است. همچنین رشد شاخه‌ها نیز از تراکم مناسبی برخوردار است.

از دیگر ویژگی‌های این درخت، کیفیت مغز و طعم آن است. گردو فرنور بین 13 تا 14 گرم وزن دارد و درصد زیادی از این وزن به مغز آن مربوط می‌شود. با توجه به اینکه پوست خشک یا همان پوست چوبی این گردو نازک است، می‌توان این مورد را نیز در گروه مزایای درخت فرنور قرار داد. در صورتی که قصد مقایسه این رقم با ارقام دیگر مانند گردوی چندلر را داشته باشیم، رقم فرنور از ضخامت بیشتری نسبت به چندلر برخوردار است.

مطالعه مقاله کاشت درخت گردو

مقاومت بالا در برابر آفات و بیماری‌ها:

این رقم از انواع نهال گردو مقاومت مناسبی در برابر اغلب آفات شایع درختان گردو از خود به نمایش بگذارد. به همین جهت در طول دوران پرورش و رشد درخت، شما کمتر با بیماری‌ها و آفات این درخت مواجه خواهید شد. از مهمترین آفات و بیماری مربوط به این رقم، باید به کرم گردو، کنه گال، کرم خراط و… اشاره کرد.

زمین مناسب برای کاشت درخت گردو فرنور:

پیش تر که اشاره کردیم این نهال از مقاومت بالایی در برابر سرما برخوردار است؛ بر این اساس شما می‌توانید این رقم را در مناطق سردسیر ایران کاشته و پرورش دهید. با این حال نمی‌توان از این موضوع غافل شد که یکی از معایب گردو فرنور، وجود شرایطی خاص به منظور افزایش کیفیت محصول است. بدین معنا که شما برای دستیابی به بهترین نتیجه از رشد و باردهی این درخت باید مناطق کوهستانی را انتخاب کنید.

کاشت درختان گردو در مناطق مختلف امکان‌ پذیر بوده اما برای رسیدن به محصولی متمایز باید به موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی منطقه توجه ویژه‌ای شود. همچنین بهترین ارتفاع زمین برای کاشت این رقم بین 1500 تا 2500 متر است.

مطالعه مقاله معایب درخت گردو

ارتباط میزان ارتفاع کاشت و باردهی:

یکی از معایب درخت گردو فرنور؛ وجود شرایط خاص در مورد ارتفاع مناسب برای کاشت است. این رقم اگر در ارتفاع مناسبی کاشته نشود، نمی‌توان از آن انتظار باردهی مطلوبی داشت. حداقل ارتفاع لازم برای کاشت این نهال، 1500 و حداکثر ارتفاع نیز 2500 متر است.

نتیجه گیری و جمع بندی معایب گردو فرنور:

اگر در مناطق کوهستانی سکونت داشته و قصد احداث باغی از گردو را دارید، بهترین انتخاب شما رقم فرنور خواهد بود. کافی است شرایط مناسب برای رشد و باردهی این نهال را فراهم کنید تا پس از دو سال، درخت شما باردهی خود را شروع کند. پوست نازک و کاغذی این گونه نیز باعث شده است تا معایب گردو فرنور، به چشم نیاید و میزان محبوبیت آن در فروش، افزایش پیدا کند.

شما می توانید جهت خرید نهال گردوی فرنور با مشاورین آریا نهال در تماس باشید. اریا نهال یکی از بهترین نهالستان های فروش نهال گردو در ایران می باشد که با قیمت رقابتی و کیفیت مناسب، بیش از 30 سال، خدمات شایانی را به باغداران عزیز ارائه داده است. کافیست تنها با شماره تماس های مشاورین آریا نهال ارتباط بر قرار نمایید.

منابع مقاله معایب گردو فرنور:

  1. https://www.canwalnutsaplings.com/fernor-walnut-varieties
  2. https://goldnahal.ir
  3. https://www.waltreeturkey.com/fernor-walnut-tree
جهت خرید نهال با ما در تماس باشید

شما عزیزان می توانید جهت خرید انواع نهال پربار با کارشناسان سایت ارتباط برقرار کرده و با دریافت مشاوره رایگان، بهترین نهال میوه را خریداری نمایید. فروش انواع نهال میوه با مجوز رسمی جهاد کشاورزی و ضمانت بازگشت واقعی کالا صورت می پذیرد.

این مطلب را دوست داشتید؟

بله پسندیدم
80

نفر این مطلب را پسندیدند

ارسال دیدگاه

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “معایب گردو فرنور: (برسی کامل مزایا و معایب درخت گردوی فرنور)”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *